Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Lena21 wrote:Zośka a skąd jesteś ? Dlaczego nie dostałaś od lekarza? Jeśli czekasz na wizytę u gin to możesz podejść do internisty i tez wypisze receptę, ja tak miałam na początku ciąży
Niestety nie mam zapasu, żeby Ci pomoc
No niestety właśnie czekam na wizyte u gin, tylko telefonicznie z nia uzgodnilam o dolozeniu dupka. Zdobylam jedno opakowanie bez recepty w aptece, do rodzinnego mam zamiar sie wybrac w środę, problem w tym, ze nie wiem czy bedzie przyjmowal, wiec mam 20 tabletek, a mam brac 3x2 tabletki wiec wystarczy mi jedynie do piatku rano. Jesli rodzinny bedzie przyjmowal, to nie widze problemu, ale jeśli nie to potrzebuje do piatku lub poniedzialku...
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Haha, lamciu, to za te truskawki, którymi Ty mnie kusiłaś
swoją drogą mama mi kupiła i były całkiem całkiem
Odnośnie materiału - byłoby ekstra -
Melduje, że jesteśmy po wizycie. Z Maluchem wszystko w porządku, ma 3,2cm i machał rączkami i nóżkami. Zrobiła się tylko w pęcherzyku ciążowym taka taśma owodniowa, bo się błona połączyła jakby z dwóch stron, ale to jest poza dzieckiem (w tym momencie) i jest szansa, że samo z rozwojem ciąży pęknie. No oby, ale doktor sam się śmiał że u nas to nigdy nudno nie będzie.
Ale i tak trochę odetchnęliśmy.Dzidzia wygląda na zdrową i to mnie dziś cieszy najbardziej. Ma dwie rączki, dwie nóżki i całkiem solidnie nimi kopała na usg. Serduszko bije, rośnie ładnie. Teraz zmartwieniem jest tylko ta taśma, ale to bardzo niewiele w porównaniu z tym co przeżywaliśmy poprzednio.
Najczarniejszy scenariusz jest taki, że dziecko się zaplącze i straci rączkę/nóżkę. Ale tfu, tfu, tak nie będzie. Już musi być dobrze!
Tu jeszcze fotki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/606b805342de.jpgsummer86, Phnappy, Kaczorka, Yoselyn82, Karma88, Angelika83, Lena21, moniśka..., Flowwer, lamka, Jeżowa, Rucola, JustynaG, Lunaris, E_w_c_i_a, JuicyB, Lucia88, malka, Lusesita, blue00, reset, Barbarka1984, KateHawke lubią tę wiadomość
-
Admiralka musi być dobrze i na pewno bedzie.
a maluszek cudny i jakie super zdjecia
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Achia wrote:Hej, dziewczyny, mam pyt odnośnie badań prenatalnych i Pappa- pewnie na najbliższej wizycie lekarz każe mi się umawiać i stąd moje rozterki. robiłyscie? oba?
Nika wiesz może gdzie w Trójmieście będziesz robić?
u mamyginekolog jest artyuł o tym, ze spisem lekarzy którzy się w tym specjalizują- więc będę mogła sprawdzić czy wybrany lekarz jest na tej liście.
a Test Pappa też chyba nie wszędzie mozna zrobić?
ale to wszystko nowe dla mnie stąd pytanieDużo dobrych opinii słyszałam tez o dr Doeringu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 18:42
-
nick nieaktualnyStaraczkaNika wrote:Ja już się zapisałam do dr. Grzybowskiego z Ujeściska na 5 czerwca. Pappę będę badać tydzień wcześniej w Invikcie. Generalnie to invicta jest jednak moim nr 2 zaraz po dr. G., bo mają świetny sprzęt. Wybrałam dr G, bo jest bardzo dokładny i podobno widzi WSZYSTKO
Ciekawe o kim powie mój gin żeby pójść
-
Achia, wklejam fragment z mamaginekolog:
"Test papp-a(a tak naprawdę to powinno to się mówić „test podwójny” wd. FMF) jest badaniem przesiewowym w kierunku zespołu Downa oraz innych wad genetycznych – dostarcza nam też informacji o funkcji łożyska – o czym wiele pacjentek nie wie. Jest to zwykłe pobranie krwi mamy, które można wykonać już od skończonego 8 tygodnia do 13+6. Z wygody test jest zazwyczaj pobierany w dniu badania USG- natomiast nie jest to konieczne. Ja swoim pacjentkom zazwyczaj zlecam już tydzień przed USG – żeby w dniu badania mieć dostępny wynik i wydać pacjentce pełny opis."
https://mamaginekolog.pl/badania-prenatalne-w-i-trymestrze-usg-test-papp-a-nipt/Phnappy, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Achia wrote:A ile za badanie u Pana G? Rozumiem że można robić Pappe wcześniej skoro robisz ?
Ciekawe o kim powie mój gin żeby pójść
-
Zośkaaa wrote:Cześć dziewczyny! Czy któraś ma zbedny Duphaston? Kupie każda ilość.
Zośka ja powinnam mieć, problem w tym, że od dwóch dni jestem w toku przeprowadzki i może nie być łatwo znaleźć, ale postaram się, mam opakowanie bez 2-4 tabletek. Odstąpię za darmo. Mam też trochę lutki 50 (pod jezyk) 100 (pochwa), ją także mogę odstąpić pod warunkiem, że znajdę. -
nick nieaktualnyJak już się zapisałas to problemów z terminem nie ma rozumiem?ja mam swoją wizytę za tydzień, zobaczymy jak Bąbelek i co powie doktor
Summer dzięki, już czytałam,ale jeszcze mąż musi przeczytaćWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 18:56
-
Achia wrote:Jak już się zapisałas to problemów z terminem nie ma rozumiem?ja mam swoją wizytę za tydzień, zobaczymy jak Bąbelek i co powie doktor
Summer dzięki, już czytałam,ale jeszcze mąż musi przeczytaći pozwoliłam sobie na optymizm, że dotrwamy do 13 tygodnia. Ale im szybciej zadzwonisz, tym lepiej - on ma opinię najlepszego speca od USG w Trójmieście i jest dość oblegany. Ja od razu na prenatalnych umówię się chyba na połówkowe, bo rozmowa z doktorem przez tel. to trauma - mówi potwornie cicho i cały czas mam wątpliwości, czy dobrze zapisałam godzinę!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 19:04
-
Sarna84 wrote:Zośka ja powinnam mieć, problem w tym, że od dwóch dni jestem w toku przeprowadzki i może nie być łatwo znaleźć, ale postaram się, mam opakowanie bez 2-4 tabletek. Odstąpię za darmo. Mam też trochę lutki 50 (pod jezyk) 100 (pochwa), ją także mogę odstąpić pod warunkiem, że znajdę.
Sarna, bede wdzieczna, dodatkowo lutka dopochwowa moze byc, podjezykowa mam. Jesli znajdziesz odezwij sie na priv, dogadamy wysylke.
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
nick nieaktualnyStaraczkaNika wrote:Do dr G jest ciężko się zapisać - on prawie nie odbiera telefonów. Na mój 13 tc akurat miał wolne miejsca, dzwoniłam dokładnie tydzień temu po tym jak zobaczyłam
i pozwoliłam sobie na optymizm, że dotrwamy do 13 tygodnia. Ale im szybciej zadzwonisz, tym lepiej - on ma opinię najlepszego speca od USG w Trójmieście i jest dość oblegany. Ja od razu na prenatalnych umówię się chyba na połówkowe, bo rozmowa z doktorem przez tel. to trauma - mówi potwornie cicho i cały czas mam wątpliwości, czy dobrze zapisałam godzinę!
-
lamka wrote:Rucola, no jako była brafitterka z ośmioletnim doświadczeniem raczej bym obstawiała, że miska więcej byłaby lepsza (spójrz na fiszbinę, jest bardzo nisko), ale już się nie wymądrzam, bo w sumie widzę Cię tylko na zdjęciu.
ale miseczka e mnie przeraża!!!
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Admirałka MUSI BYĆ DOBRZE! mamusiu jakie cudne zdjęcia dzieciaczka
! Jak się czujesz tak w ogóle?
Pilik, Rucola piękne brzuszkisuper ten stanik, aż sama się zaczęłam zastanawiać nad wyprawą do Eso
Dobrze że napisałyście o tej PAPP-ie, muszę na wizycie zmolestować o to mojego Dr zanim go zmienię. -
Zauważyłam, że Agniechaaa usunęła konto. Mam nadzieję, że to tylko dlatego że przy dwóch rozrabiakach nie będzie miała czasu tu zagląda