X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Zośka a skąd jesteś ? Dlaczego nie dostałaś od lekarza? Jeśli czekasz na wizytę u gin to możesz podejść do internisty i tez wypisze receptę, ja tak miałam na początku ciąży

Niestety nie mam zapasu, żeby Ci pomoc

No niestety właśnie czekam na wizyte u gin, tylko telefonicznie z nia uzgodnilam o dolozeniu dupka. Zdobylam jedno opakowanie bez recepty w aptece, do rodzinnego mam zamiar sie wybrac w środę, problem w tym, ze nie wiem czy bedzie przyjmowal, wiec mam 20 tabletek, a mam brac 3x2 tabletki wiec wystarczy mi jedynie do piatku rano. Jesli rodzinny bedzie przyjmowal, to nie widze problemu, ale jeśli nie to potrzebuje do piatku lub poniedzialku...

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, lamciu, to za te truskawki, którymi Ty mnie kusiłaś :D swoją drogą mama mi kupiła i były całkiem całkiem :)

Odnośnie materiału - byłoby ekstra :D

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje, że jesteśmy po wizycie. Z Maluchem wszystko w porządku, ma 3,2cm i machał rączkami i nóżkami. Zrobiła się tylko w pęcherzyku ciążowym taka taśma owodniowa, bo się błona połączyła jakby z dwóch stron, ale to jest poza dzieckiem (w tym momencie) i jest szansa, że samo z rozwojem ciąży pęknie. No oby, ale doktor sam się śmiał że u nas to nigdy nudno nie będzie.
    Ale i tak trochę odetchnęliśmy.Dzidzia wygląda na zdrową i to mnie dziś cieszy najbardziej. Ma dwie rączki, dwie nóżki i całkiem solidnie nimi kopała na usg. Serduszko bije, rośnie ładnie. Teraz zmartwieniem jest tylko ta taśma, ale to bardzo niewiele w porównaniu z tym co przeżywaliśmy poprzednio.
    Najczarniejszy scenariusz jest taki, że dziecko się zaplącze i straci rączkę/nóżkę. Ale tfu, tfu, tak nie będzie. Już musi być dobrze!

Tu jeszcze fotki <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/606b805342de.jpg

summer86, Phnappy, Kaczorka, Yoselyn82, Karma88, Angelika83, Lena21, moniśka..., Flowwer, lamka, Jeżowa, Rucola, JustynaG, Lunaris, E_w_c_i_a, JuicyB, Lucia88, malka, Lusesita, blue00, reset, Barbarka1984, KateHawke lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • pilik Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny:)
    Rucola super wyglądasz! Ale Ty zgrabna <3
    Ja pappy nie robiłam, nie chciałam.
    Admiralka - musi być dobrze! <3

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka musi być dobrze i na pewno bedzie. :) a maluszek cudny i jakie super zdjecia :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się trzymam tej myśli, że już MUSI być dobrze :)

Phnappy lubi tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Hej, dziewczyny, mam pyt odnośnie badań prenatalnych i Pappa- pewnie na najbliższej wizycie lekarz każe mi się umawiać i stąd moje rozterki. robiłyscie? oba?
    Nika wiesz może gdzie w Trójmieście będziesz robić?

u mamyginekolog jest artyuł o tym, ze spisem lekarzy którzy się w tym specjalizują- więc będę mogła sprawdzić czy wybrany lekarz jest na tej liście.
    a Test Pappa też chyba nie wszędzie mozna zrobić?
    ale to wszystko nowe dla mnie stąd pytanie :)
    Ja już się zapisałam do dr. Grzybowskiego z Ujeściska na 5 czerwca. Pappę będę badać tydzień wcześniej w Invikcie. Generalnie to invicta jest jednak moim nr 2 zaraz po dr. G., bo mają świetny sprzęt. Wybrałam dr G, bo jest bardzo dokładny i podobno widzi WSZYSTKO ;) Dużo dobrych opinii słyszałam tez o dr Doeringu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 18:42

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Ja już się zapisałam do dr. Grzybowskiego z Ujeściska na 5 czerwca. Pappę będę badać tydzień wcześniej w Invikcie. Generalnie to invicta jest jednak moim nr 2 zaraz po dr. G., bo mają świetny sprzęt. Wybrałam dr G, bo jest bardzo dokładny i podobno widzi WSZYSTKO ;)
    A ile za badanie u Pana G? Rozumiem że można robić Pappe wcześniej skoro robisz ?;) Ciekawe o kim powie mój gin żeby pójść

• summer86 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, wklejam fragment z mamaginekolog:

"Test papp-a(a tak naprawdę to powinno to się mówić „test podwójny” wd. FMF) jest badaniem przesiewowym w kierunku zespołu Downa oraz innych wad genetycznych – dostarcza nam też informacji o funkcji łożyska – o czym wiele pacjentek nie wie. Jest to zwykłe pobranie krwi mamy, które można wykonać już od skończonego 8 tygodnia do 13+6. Z wygody test jest zazwyczaj pobierany w dniu badania USG- natomiast nie jest to konieczne. Ja swoim pacjentkom zazwyczaj zlecam już tydzień przed USG – żeby w dniu badania mieć dostępny wynik i wydać pacjentce pełny opis."

https://mamaginekolog.pl/badania-prenatalne-w-i-trymestrze-usg-test-papp-a-nipt/

Phnappy, Lunaris lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    A ile za badanie u Pana G? Rozumiem że można robić Pappe wcześniej skoro robisz ?;) Ciekawe o kim powie mój gin żeby pójść
    Dr zostawił to mojej decyzji kiedy test PAPPA zrobić można tydzień przed do 1 dzień po USG. A ja chcę mieć wyniki jak najwcześniej, więc krwi upuszczę ten tydzień przed i na USG pójdę już z wynikiem (i, daj Boziu, względnym spokojem). Z tego co wiem dr G kasuje 320 zł, ale naprawdę poświęca bardzo dużo czasu na badanie.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Cześć dziewczyny! Czy któraś ma zbedny Duphaston? Kupie każda ilość.

Zośka ja powinnam mieć, problem w tym, że od dwóch dni jestem w toku przeprowadzki i może nie być łatwo znaleźć, ale postaram się, mam opakowanie bez 2-4 tabletek. Odstąpię za darmo. Mam też trochę lutki 50 (pod jezyk) 100 (pochwa), ją także mogę odstąpić pod warunkiem, że znajdę.

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już się zapisałas to problemów z terminem nie ma rozumiem?ja mam swoją wizytę za tydzień, zobaczymy jak Bąbelek i co powie doktor
    Summer dzięki, już czytałam,ale jeszcze mąż musi przeczytać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 18:56

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Jak już się zapisałas to problemów z terminem nie ma rozumiem?ja mam swoją wizytę za tydzień, zobaczymy jak Bąbelek i co powie doktor
    Summer dzięki, już czytałam,ale jeszcze mąż musi przeczytać :)
    Do dr G jest ciężko się zapisać - on prawie nie odbiera telefonów. Na mój 13 tc akurat miał wolne miejsca, dzwoniłam dokładnie tydzień temu po tym jak zobaczyłam <3 i pozwoliłam sobie na optymizm, że dotrwamy do 13 tygodnia. Ale im szybciej zadzwonisz, tym lepiej - on ma opinię najlepszego speca od USG w Trójmieście i jest dość oblegany. Ja od razu na prenatalnych umówię się chyba na połówkowe, bo rozmowa z doktorem przez tel. to trauma - mówi potwornie cicho i cały czas mam wątpliwości, czy dobrze zapisałam godzinę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 19:04

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna84 wrote:
    Zośka ja powinnam mieć, problem w tym, że od dwóch dni jestem w toku przeprowadzki i może nie być łatwo znaleźć, ale postaram się, mam opakowanie bez 2-4 tabletek. Odstąpię za darmo. Mam też trochę lutki 50 (pod jezyk) 100 (pochwa), ją także mogę odstąpić pod warunkiem, że znajdę.

Sarna, bede wdzieczna, dodatkowo lutka dopochwowa moze byc, podjezykowa mam. Jesli znajdziesz odezwij sie na priv, dogadamy wysylke.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Do dr G jest ciężko się zapisać - on prawie nie odbiera telefonów. Na mój 13 tc akurat miał wolne miejsca, dzwoniłam dokładnie tydzień temu po tym jak zobaczyłam <3 i pozwoliłam sobie na optymizm, że dotrwamy do 13 tygodnia. Ale im szybciej zadzwonisz, tym lepiej - on ma opinię najlepszego speca od USG w Trójmieście i jest dość oblegany. Ja od razu na prenatalnych umówię się chyba na połówkowe, bo rozmowa z doktorem przez tel. to trauma - mówi potwornie cicho i cały czas mam wątpliwości, czy dobrze zapisałam godzinę!
    Nie wiem czy dzwonić w majówkę czy poczekać do wizyty,mam na 9:30 więc później mogę wydzwaniać jak szalona. Zwłaszcza że mój dr musi mi potwierdzić tydzień ciąży ;)

• Sarna84 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Sarna, bede wdzieczna, dodatkowo lutka dopochwowa moze byc, podjezykowa mam. Jesli znajdziesz odezwij sie na priv, dogadamy wysylke.

Wysłałam zaproszenie

Zośkaaa lubi tę wiadomość

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośka wysłałam wiadomosc

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Rucola, no jako była brafitterka z ośmioletnim doświadczeniem raczej bym obstawiała, że miska więcej byłaby lepsza (spójrz na fiszbinę, jest bardzo nisko), ale już się nie wymądrzam, bo w sumie widzę Cię tylko na zdjęciu. :-D
    Nie śmiem kłócić die ze specjalistą :) ale miseczka e mnie przeraża!!!

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admirałka MUSI BYĆ DOBRZE! mamusiu jakie cudne zdjęcia dzieciaczka <3 ! Jak się czujesz tak w ogóle?

Pilik, Rucola piękne brzuszki :) super ten stanik, aż sama się zaczęłam zastanawiać nad wyprawą do Eso :P

Dobrze że napisałyście o tej PAPP-ie, muszę na wizycie zmolestować o to mojego Dr zanim go zmienię.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam, że Agniechaaa usunęła konto. Mam nadzieję, że to tylko dlatego że przy dwóch rozrabiakach nie będzie miała czasu tu zagląda :/

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
‹‹ 546 547 548 549 550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ