Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Rucola wrote:Dzień dobry Dziewczyny!!!!
Majówka zmietza ku koncowi ale mnie to nie martwi, bo ja do pracy jeszcze tylko 3 tygodnie a pózniej laba:) obym czuła się na siłach z niej korzystać... Ta ciąża leci bardzo szybko.
Nika pisałaś ze kobietu z PCOS rodzą szybciej, to jest jakoś udowodnione?
Lunka Ty się płcią nie martw, bo teraz i tak nic nie zmienisz a i tak nie masz obowiazku uszczęśliwiać innych... Tu bedziesz szczęśliwa niezależnie od płci, emek sam jest sobie winny bo to jego plemnik :p a reszta niech się cmoknie
Olik wracajcie bezpiecznie i szybko zapomnij o tym koszmarnym weekendzie. Szkoda nerwów.
Lunaris niezły brzucholek:) mnie też wydelo na początku, ale jak wydęło to tsk zostało i już tylko rosło:)
Flo jestem pewna, ze Szymek sobie chilluje w upały. Leo też jest mało aktywny a wczoraj wieczorem jak mu pukalam w brzuch to szwagier mnie opieprzyl ze będzie się jąkał (!) przestraszylam się i juz nigdy mu nie puknębędę tylko masowac i głaskać
Jeśli o kimś zapomniałam to przepraszam. Dziś kolejny aktywny dzień, idziemy z Leo zwiedzać świat
Miłego dnia!!! -
Luna bez urazy serio, jedynie tlumaczę dlaczego jednak zdecydowałam iść na IP i gin mi tłumaczył że liczyć ruchy ( 10 na godz).
Sammer mutacja,badania na krzepliwość i wywiad rodzinny.Luna1993 lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Hahaha Summer jedziemy do Lamki- powiedziała że upiecze więcej
summer86, Rucola, lamka lubią tę wiadomość
-
Lunaris ciesze sie ze twoja mama zrozumiala ze to twoje zycie, ze bedzie pomagac, ze pomoze
to jest wazne a nie wiem czy nie najwazniejsze
moze przemyslala wszystko i postanowila ze chce byc z wami a nie zostac sama!
Lunaris lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyDziewczyny takie nieśmiałe pytanie...
Pod namowami wcześniejszymi, chciałam spożytkować mój leżący czas i robić wszystko byle nie myśleć o nieogarniętym weselu.
Zaczęłam robić w Excelu tabelki.
Wózek 2w1: POMPOWANE KOŁA,
Wózek 2w1: ŻELOWE/ PLASTIKOWE KOŁA
Wózek 2w1: WYSOKOŚĆ RĄCZKI
Wózek 2w1: DUŻA GONDOLA
To taki wstęp. Lecę po kolei przez producentów i wpisuję w konkretną tabelę model wózka. Dopiero zaczęłam i przebrnęłam przez koła Adbora i Adamexa.
Po tym spisie krótkim jestem w szoku że Adbor ma ledwo 2 modele z pompowanymi kołami.
Chodzi mi bardziej o taki spis, bo jeśli komuś potrzeba takich kół to szuka modeli z tej tabelki. Innemu zależy na wysokiej rączce i wtedy patrzy najpierw tam.
Myślę o innych tematach tabelek np. skompresowane wagi spacerowej wersji i gondoli i osobno stelaża.
To jest masa pracy, szukania itd.
Zastanawiam się czy jest sens przebrnąć przez wszystkie wózki i pewnie nie skończyć tego nigdy. Czy wybrać firmy najbardziej chodliwe i skupić się na takich modelach.
Mówię tutaj na razie o wózkach 2w1. Spacerówki też fajnie byłoby tak opisać.
Liczę się z tym że to robota głupiego, bo co rusz wejdzie nowy model po tiunningu. Stąd mam kilka pytań:
Skopiuj część ankiety do odpowiedzi, łatwiej będzie mi spisać potrzeby.
1. Które marki wózków chętnie przejrzysz w zestawieniach?
-
-
-
2. Na czym najbardziej Ci zależy przy wyborze wózka (podać cechy)?
-
-
-
3. Do jakiej kwoty jesteś skłonna kupić wózek 2w1?
-
Trochę ułatwi mi to pracę jak poznam odpowiedzi. Do tego wiem że wiele z Was raczej już z tego nie skorzysta, będzie dla potomnych.
Myślę ciągle w jakiej formie to pokazać żeby było czytelne.
Najlepiej jakby było to coś w stylu otomoto. Zaznaczasz np. wyposażenie: koła pompowane, waga stelaża 5kg, wysokość rączki od 100cm i wyskakują modele. Jednak to nierealne...
Na ten moment nie widzę innej formy jak tabelki.
Może macie jakieś pomysły. Albo uświadomicie mnie, że to wszystko robota głupiego i mija się z celem.Lunaris, summer86 lubią tę wiadomość
-
Yos mam nadzieję że tak już zostanie.
Najbardziej się bałam/boję że zacznę rodzić jak Ciastka nie będzie (baaaardzo duże prawdopodobieństwo) a wtedy chciałabym mieć Mamę przy sobie. Pomijając swój własny egoizm ktoś musi zostać z synem. Więc nastawiam się na samotny poród ale gdyby się ode mnie odsunęła to miałabym problem jeszcze co ze starszym dzieckiem zrobićJeden kamień z serca!
-
Ania1003 wrote:Dziewczyny takie nieśmiałe pytanie...
Pod namowami wcześniejszymi, chciałam spożytkować mój leżący czas i robić wszystko byle nie myśleć o nieogarniętym weselu.
Zaczęłam robić w Excelu tabelki.
Wózek 2w1: POMPOWANE KOŁA,
Wózek 2w1: ŻELOWE/ PLASTIKOWE KOŁA
Wózek 2w1: WYSOKOŚĆ RĄCZKI
Wózek 2w1: DUŻA GONDOLA
To taki wstęp. Lecę po kolei przez producentów i wpisuję w konkretną tabelę model wózka. Dopiero zaczęłam i przebrnęłam przez koła Adbora i Adamexa.
Po tym spisie krótkim jestem w szoku że Adbor ma ledwo 2 modele z pompowanymi kołami.
Chodzi mi bardziej o taki spis, bo jeśli komuś potrzeba takich kół to szuka modeli z tej tabelki. Innemu zależy na wysokiej rączce i wtedy patrzy najpierw tam.
Myślę o innych tematach tabelek np. skompresowane wagi spacerowej wersji i gondoli i osobno stelaża.
To jest masa pracy, szukania itd.
Zastanawiam się czy jest sens przebrnąć przez wszystkie wózki i pewnie nie skończyć tego nigdy. Czy wybrać firmy najbardziej chodliwe i skupić się na takich modelach.
Mówię tutaj na razie o wózkach 2w1. Spacerówki też fajnie byłoby tak opisać.
Liczę się z tym że to robota głupiego, bo co rusz wejdzie nowy model po tiunningu. Stąd mam kilka pytań:
Skopiuj część ankiety do odpowiedzi, łatwiej będzie mi spisać potrzeby.
-
-
-
-
-
-
-
Trochę ułatwi mi to pracę jak poznam odpowiedzi. Do tego wiem że wiele z Was raczej już z tego nie skorzysta, będzie dla potomnych.
Myślę ciągle w jakiej formie to pokazać żeby było czytelne.
Najlepiej jakby było to coś w stylu otomoto. Zaznaczasz np. wyposażenie: koła pompowane, waga stelaża 5kg, wysokość rączki od 100cm i wyskakują modele. Jednak to nierealne...
Na ten moment nie widzę innej formy jak tabelki.
Może macie jakieś pomysły. Albo uświadomicie mnie, że to wszystko robota głupiego i mija się z celem.
Najlepiej od razu 3 w 1, ald jsk się nie da, to trudno.
Czytałam o Greentom upp reversible, bo on waży tylko 7kg, ale piękny to nie jest.
Może przychodzi Ci do głowy coś lekkiego ale mocnego co by jakoś normalniej wyglądało?
A Twoją pracę nad taką tabela bardzo podziwiam - w ogóle to powinnaś załozyc jakiegoś bloga i czerpać z tego korzyści finansowe od producentów
Dam dobry przykład i wypełnie Ci ankietę:
- przejrzę pewnie wszystko, ale napewno Bebetto
- Quinny
- greentom
- lekki
- dobra amortyzacja
- wytrzymałe kółka (nie chce co 2 tyg biegac do punktu wulkanizacji)
- 2000-2500Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2018, 10:39
-
Ania super pomysł!
Już wysyłam Ci na priva moje wskazówki
-
Ania, moim zdaniem to nie jest robota głupiego, ale będzie wymagała dużo czasu i tak jak piszesz - później aktualizacji. Gdyby ktoś to wdrożył w formie wyszukiwarki internetowej i odpowiednio wypozycjonował w Google, miałabyś szanse zarobić na reklamach
Poniżej moje odpowiedzi (ale jestem słabo w wózkach obeznana):
1.
- Espiro/BabyDesign (ten sam producent)
- Adamex
- Riko
- X-Lander
- ABC
- Mutsy
- Mamas and Papas
2.
- design
- rozmiar gondoli
- dobra amortyzacja
- odpowiednia wentylacja
- składanie spacerówki razem ze stelażem
- możliwość zamontowania fotelika
- wyposażenie oferowane w zestawie
3. 2,5-3 tys. PLN
Rucola lubi tę wiadomość
-
Nika co do lekkiego wózka w rozsądnej cenie, u nas w otoczeniu mają Chicco Urban Plus Crossover i po 8 miesiącach użytkowania (obecnie spacerówka), bardzo chwalą. Oceny w necie nie są powalające, ale jest to moim zdaniem dość solidny wózek i w porównaniu do polskich nie waży zbyt wiele.
Edit: teraz doczytałam o amortyzacjiz tym niestety w Chicco kiepsko - na chodniki się nadaje, ale na nierówny teren średnio moim zdaniem (miałam okazję prowadzić gondolę).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2018, 10:37
-
nick nieaktualnyAnia super pomysł!
ja podczepiam się pod pytanie Niki- też może 3w1 i też LEKKI. ja z kolei mieszkam na 3 piętrze-nie ma windy. do dziś nie rozumiem pomysłu budowania względnie nowych bloków BEZ windy. mamy co prawda kameralne osiedle, na dole ludzie zostawiają rowery i nikt nie kradnie i też mam pomysl zostawiać wózek na dole,ale gondole już chyba będę wnosić...zobaczymy. także dla mnie najwazniejsze to waga i amortyzacja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2018, 10:36
-
Achia ja tak robiłam jak piszesz- sąsiadka zostawiała gondolę i brała tylko dziecko a mnie się ciągle wydawało że mi wypadnie albo się potknę na schodach i zrobię mu krzywdę więc zabierałam z gondolą. Potem nie było problemu na górze bo stawiałam na podłodze spokojnie sobie klucze wyciągałam rozbierałam się i dziecko bez konieczności latania po mieszkaniu w butach żeby gdzieś odstawić malucha.
Achia lubi tę wiadomość
-
Aniu ja podpisuje się rękami i nogami pod Summer. Mam identyczne typy i wymagania, mogę jeszcze dodać od siebie zeby spacerowka nogla być zakladana tylem i przodem do kierunku jazdy
no i interesuje mnie jeszcze waga wózka, czy masa calkowita około 14 kg to dużo? Biorę pod uwagę tylko i wyłącznie pompowane kółka...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2018, 10:47
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Lunaris wrote:Achia ja tak robiłam jak piszesz- sąsiadka zostawiała gondolę i brała tylko dziecko a mnie się ciągle wydawało że mi wypadnie albo się potknę na schodach i zrobię mu krzywdę więc zabierałam z gondolą. Potem nie było problemu na górze bo stawiałam na podłodze spokojnie sobie klucze wyciągałam rozbierałam się i dziecko bez konieczności latania po mieszkaniu w butach żeby gdzieś odstawić malucha.
Lunaris lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRucola wrote:Aniu ja podpisuje się rękami i nogami pod Summer. Mam identyczne typy i wymagania, mogę jeszcze dodać od siebie zeby spacerowka nogla być zakladana tylem i przodem do kierunku jazdy
no i interesuje mnie jeszcze waga wózka, czy masa calkowita około 14 kg to dużo? Biorę pod uwagę tylko i wyłącznie pompowane kółka...
-
nick nieaktualny
-
Rucola, 14 kilo to dużo - dolicz do tego ze 4 kilo dziecka i ze 2-5 kilo w torbach jak będziesz szła z zakupami. To więcej niż wór cementu:/ Ja przez warunki w bloku i w jakość dróg chcę coś max 9 kilowego na pompowanych kółkach, ale tu się nie upieram, bo więcej zależy od amortyzacji. Zresztą - może moje małe będzie lubic takie bujanie na bruku - znam przypadek gdzie mała zasypiała tylko na kostce brukowej
-
Achia wrote:Nika Ty mieszkasz na wzgórzu morenowym?a we wtorek jesteś w swojej szkole?;>
EDIT: dopiero dopatrzyłam że o wtorek pytałaś a nie o poniedziałek. We wtorek idę koniecznie, bo angielsķi piszą. Mam plan potem zabrać moich na lodyWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2018, 12:27
-
Dla wysokopiętrowców polecam noszenie zakupów przy dziecku(w ciąży też) w plecaku
Achia lubi tę wiadomość