X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Dzień dobry Dziewczyny!!!!
    Majówka zmietza ku koncowi ale mnie to nie martwi, bo ja do pracy jeszcze tylko 3 tygodnie a pózniej laba:) obym czuła się na siłach z niej korzystać... Ta ciąża leci bardzo szybko.
    Nika pisałaś ze kobietu z PCOS rodzą szybciej, to jest jakoś udowodnione?
    Lunka Ty się płcią nie martw, bo teraz i tak nic nie zmienisz a i tak nie masz obowiazku uszczęśliwiać innych... Tu bedziesz szczęśliwa niezależnie od płci, emek sam jest sobie winny bo to jego plemnik :p a reszta niech się cmoknie ;)
    Olik wracajcie bezpiecznie i szybko zapomnij o tym koszmarnym weekendzie. Szkoda nerwów.
    Lunaris niezły brzucholek:) mnie też wydelo na początku, ale jak wydęło to tsk zostało i już tylko rosło:)
    Flo jestem pewna, ze Szymek sobie chilluje w upały. Leo też jest mało aktywny a wczoraj wieczorem jak mu pukalam w brzuch to szwagier mnie opieprzyl ze będzie się jąkał (!) przestraszylam się i juz nigdy mu nie puknę ;) będę tylko masowac i głaskać :)
    Jeśli o kimś zapomniałam to przepraszam. Dziś kolejny aktywny dzień, idziemy z Leo zwiedzać świat :)
    Miłego dnia!!!
    Tak, czytałam potem w necie i faktycznie często rodzą wcześniaki albo mają cesarkę. Połowa kobiet z PCOS ma też IO a przez to cukrzycę ciążowa więc to pewnie też z tym się wiąże, bo przy cukrzycy ryzyko przewczesnego porodu jest 2-3 razy wyższe. No nic, byleby dotrwać do chociaż 32 tyg. Sama się wtedy urodziłam, więc traktuję to jako taką granicę bezpieczeństwa. 37 tydzień to by już było super.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna bez urazy serio, jedynie tlumaczę dlaczego jednak zdecydowałam iść na IP i gin mi tłumaczył że liczyć ruchy ( 10 na godz).

Sammer mutacja,badania na krzepliwość i wywiad rodzinny.

Luna1993 lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Summer jedziemy do Lamki- powiedziała że upiecze więcej :D

summer86, Rucola, lamka lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris ciesze sie ze twoja mama zrozumiala ze to twoje zycie, ze bedzie pomagac, ze pomoze :) to jest wazne a nie wiem czy nie najwazniejsze :) moze przemyslala wszystko i postanowila ze chce byc z wami a nie zostac sama! :)

Lunaris lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny takie nieśmiałe pytanie...
    Pod namowami wcześniejszymi, chciałam spożytkować mój leżący czas i robić wszystko byle nie myśleć o nieogarniętym weselu.

Zaczęłam robić w Excelu tabelki.
    Wózek 2w1: POMPOWANE KOŁA,
    Wózek 2w1: ŻELOWE/ PLASTIKOWE KOŁA
    Wózek 2w1: WYSOKOŚĆ RĄCZKI
    Wózek 2w1: DUŻA GONDOLA

To taki wstęp. Lecę po kolei przez producentów i wpisuję w konkretną tabelę model wózka. Dopiero zaczęłam i przebrnęłam przez koła Adbora i Adamexa.
    Po tym spisie krótkim jestem w szoku że Adbor ma ledwo 2 modele z pompowanymi kołami.

Chodzi mi bardziej o taki spis, bo jeśli komuś potrzeba takich kół to szuka modeli z tej tabelki. Innemu zależy na wysokiej rączce i wtedy patrzy najpierw tam.

Myślę o innych tematach tabelek np. skompresowane wagi spacerowej wersji i gondoli i osobno stelaża.

To jest masa pracy, szukania itd.
    Zastanawiam się czy jest sens przebrnąć przez wszystkie wózki i pewnie nie skończyć tego nigdy. Czy wybrać firmy najbardziej chodliwe i skupić się na takich modelach.
    Mówię tutaj na razie o wózkach 2w1. Spacerówki też fajnie byłoby tak opisać.

Liczę się z tym że to robota głupiego, bo co rusz wejdzie nowy model po tiunningu. Stąd mam kilka pytań:

Skopiuj część ankiety do odpowiedzi, łatwiej będzie mi spisać potrzeby.

1. Które marki wózków chętnie przejrzysz w zestawieniach?
    -
    -
    -

2. Na czym najbardziej Ci zależy przy wyborze wózka (podać cechy)?
    -
    -
    -

3. Do jakiej kwoty jesteś skłonna kupić wózek 2w1?
    -

Trochę ułatwi mi to pracę jak poznam odpowiedzi. Do tego wiem że wiele z Was raczej już z tego nie skorzysta, będzie dla potomnych.
    Myślę ciągle w jakiej formie to pokazać żeby było czytelne.

Najlepiej jakby było to coś w stylu otomoto. Zaznaczasz np. wyposażenie: koła pompowane, waga stelaża 5kg, wysokość rączki od 100cm i wyskakują modele. Jednak to nierealne...
    Na ten moment nie widzę innej formy jak tabelki.

Może macie jakieś pomysły. Albo uświadomicie mnie, że to wszystko robota głupiego i mija się z celem.

Lunaris, summer86 lubią tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos mam nadzieję że tak już zostanie.

Najbardziej się bałam/boję że zacznę rodzić jak Ciastka nie będzie (baaaardzo duże prawdopodobieństwo) a wtedy chciałabym mieć Mamę przy sobie. Pomijając swój własny egoizm ktoś musi zostać z synem. Więc nastawiam się na samotny poród ale gdyby się ode mnie odsunęła to miałabym problem jeszcze co ze starszym dzieckiem zrobić :( Jeden kamień z serca!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3

Wysłany: 6 maja 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Dziewczyny takie nieśmiałe pytanie...
    Pod namowami wcześniejszymi, chciałam spożytkować mój leżący czas i robić wszystko byle nie myśleć o nieogarniętym weselu.

Zaczęłam robić w Excelu tabelki.
    Wózek 2w1: POMPOWANE KOŁA,
    Wózek 2w1: ŻELOWE/ PLASTIKOWE KOŁA
    Wózek 2w1: WYSOKOŚĆ RĄCZKI
    Wózek 2w1: DUŻA GONDOLA

To taki wstęp. Lecę po kolei przez producentów i wpisuję w konkretną tabelę model wózka. Dopiero zaczęłam i przebrnęłam przez koła Adbora i Adamexa.
    Po tym spisie krótkim jestem w szoku że Adbor ma ledwo 2 modele z pompowanymi kołami.

Chodzi mi bardziej o taki spis, bo jeśli komuś potrzeba takich kół to szuka modeli z tej tabelki. Innemu zależy na wysokiej rączce i wtedy patrzy najpierw tam.

Myślę o innych tematach tabelek np. skompresowane wagi spacerowej wersji i gondoli i osobno stelaża.

To jest masa pracy, szukania itd.
    Zastanawiam się czy jest sens przebrnąć przez wszystkie wózki i pewnie nie skończyć tego nigdy. Czy wybrać firmy najbardziej chodliwe i skupić się na takich modelach.
    Mówię tutaj na razie o wózkach 2w1. Spacerówki też fajnie byłoby tak opisać.

Liczę się z tym że to robota głupiego, bo co rusz wejdzie nowy model po tiunningu. Stąd mam kilka pytań:

Skopiuj część ankiety do odpowiedzi, łatwiej będzie mi spisać potrzeby.

-
    -
    -

-
    -
    -

-

Trochę ułatwi mi to pracę jak poznam odpowiedzi. Do tego wiem że wiele z Was raczej już z tego nie skorzysta, będzie dla potomnych.
    Myślę ciągle w jakiej formie to pokazać żeby było czytelne.

Najlepiej jakby było to coś w stylu otomoto. Zaznaczasz np. wyposażenie: koła pompowane, waga stelaża 5kg, wysokość rączki od 100cm i wyskakują modele. Jednak to nierealne...
    Na ten moment nie widzę innej formy jak tabelki.

Może macie jakieś pomysły. Albo uświadomicie mnie, że to wszystko robota głupiego i mija się z celem.
    Ania a jaki możesz polecić dobry LEKKI wózek? U nas trzeba pokonac pół piętra do windy i w ogóle jest górzyście (wzgórza morenowe), co i rusz schodki. Musiałby być wytrzymały i z dobrą amortyzacją, bo dużo tu mamy brukowanych uliczek (takie kocie łby). Operatorzy wózka średni - 167 i 180.
    Najlepiej od razu 3 w 1, ald jsk się nie da, to trudno.
    Czytałam o Greentom upp reversible, bo on waży tylko 7kg, ale piękny to nie jest.
    Może przychodzi Ci do głowy coś lekkiego ale mocnego co by jakoś normalniej wyglądało?

A Twoją pracę nad taką tabela bardzo podziwiam - w ogóle to powinnaś załozyc jakiegoś bloga i czerpać z tego korzyści finansowe od producentów ;)

Dam dobry przykład i wypełnie Ci ankietę:
    - przejrzę pewnie wszystko, ale napewno Bebetto
    - Quinny
    - greentom

- lekki
    - dobra amortyzacja
    - wytrzymałe kółka (nie chce co 2 tyg biegac do punktu wulkanizacji)

- 2000-2500

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2018, 10:39

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania super pomysł!

Już wysyłam Ci na priva moje wskazówki :)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, moim zdaniem to nie jest robota głupiego, ale będzie wymagała dużo czasu i tak jak piszesz - później aktualizacji. Gdyby ktoś to wdrożył w formie wyszukiwarki internetowej i odpowiednio wypozycjonował w Google, miałabyś szanse zarobić na reklamach :)

Poniżej moje odpowiedzi (ale jestem słabo w wózkach obeznana):

1.
    - Espiro/BabyDesign (ten sam producent)
    - Adamex
    - Riko
    - X-Lander
    - ABC
    - Mutsy
    - Mamas and Papas

2.
    - design
    - rozmiar gondoli
    - dobra amortyzacja
    - odpowiednia wentylacja
    - składanie spacerówki razem ze stelażem
    - możliwość zamontowania fotelika
    - wyposażenie oferowane w zestawie

3. 2,5-3 tys. PLN

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika co do lekkiego wózka w rozsądnej cenie, u nas w otoczeniu mają Chicco Urban Plus Crossover i po 8 miesiącach użytkowania (obecnie spacerówka), bardzo chwalą. Oceny w necie nie są powalające, ale jest to moim zdaniem dość solidny wózek i w porównaniu do polskich nie waży zbyt wiele.

Edit: teraz doczytałam o amortyzacji :) z tym niestety w Chicco kiepsko - na chodniki się nadaje, ale na nierówny teren średnio moim zdaniem (miałam okazję prowadzić gondolę).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2018, 10:37

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania super pomysł!
    ja podczepiam się pod pytanie Niki- też może 3w1 i też LEKKI. ja z kolei mieszkam na 3 piętrze-nie ma windy. do dziś nie rozumiem pomysłu budowania względnie nowych bloków BEZ windy. mamy co prawda kameralne osiedle, na dole ludzie zostawiają rowery i nikt nie kradnie i też mam pomysl zostawiać wózek na dole,ale gondole już chyba będę wnosić...zobaczymy. także dla mnie najwazniejsze to waga i amortyzacja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2018, 10:36

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia ja tak robiłam jak piszesz- sąsiadka zostawiała gondolę i brała tylko dziecko a mnie się ciągle wydawało że mi wypadnie albo się potknę na schodach i zrobię mu krzywdę więc zabierałam z gondolą. Potem nie było problemu na górze bo stawiałam na podłodze spokojnie sobie klucze wyciągałam rozbierałam się i dziecko bez konieczności latania po mieszkaniu w butach żeby gdzieś odstawić malucha.

Achia lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ja podpisuje się rękami i nogami pod Summer. Mam identyczne typy i wymagania, mogę jeszcze dodać od siebie zeby spacerowka nogla być zakladana tylem i przodem do kierunku jazdy :) no i interesuje mnie jeszcze waga wózka, czy masa calkowita około 14 kg to dużo? Biorę pod uwagę tylko i wyłącznie pompowane kółka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2018, 10:47

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Achia ja tak robiłam jak piszesz- sąsiadka zostawiała gondolę i brała tylko dziecko a mnie się ciągle wydawało że mi wypadnie albo się potknę na schodach i zrobię mu krzywdę więc zabierałam z gondolą. Potem nie było problemu na górze bo stawiałam na podłodze spokojnie sobie klucze wyciągałam rozbierałam się i dziecko bez konieczności latania po mieszkaniu w butach żeby gdzieś odstawić malucha.
    I pytanie co zrobić jak dziecko usnie na spacerze.. Szkoda budzić dziecko wyciagając z wózka.

Lunaris lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania da się tak w Excelu pokombinować, żebyś wybrała cechy i wyświetlała się lista wózków po danych cechach. :-) to jest proste narzędzie filtruj, wtedy każdy wózek to jeden wers, a cechy są w kolumnach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Aniu ja podpisuje się rękami i nogami pod Summer. Mam identyczne typy i wymagania, mogę jeszcze dodać od siebie zeby spacerowka nogla być zakladana tylem i przodem do kierunku jazdy :) no i interesuje mnie jeszcze waga wózka, czy masa calkowita około 14 kg to dużo? Biorę pod uwagę tylko i wyłącznie pompowane kółka...
    14 kg to dużo. była ostatnio u mnie kolezanka i tez rozmawiałyśmy o wózkach i własnie sprzedaje wóżek który waży 14 kg bo mowiła że jest cięzki (ona mieszka na 2 piętrze bez windy)- radzi mi szukać lżejszego

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika Ty mieszkasz na wzgórzu morenowym?a we wtorek jesteś w swojej szkole?;>

Wysłany: 6 maja 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, 14 kilo to dużo - dolicz do tego ze 4 kilo dziecka i ze 2-5 kilo w torbach jak będziesz szła z zakupami. To więcej niż wór cementu:/ Ja przez warunki w bloku i w jakość dróg chcę coś max 9 kilowego na pompowanych kółkach, ale tu się nie upieram, bo więcej zależy od amortyzacji. Zresztą - może moje małe będzie lubic takie bujanie na bruku - znam przypadek gdzie mała zasypiała tylko na kostce brukowej ;)

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 6 maja 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Nika Ty mieszkasz na wzgórzu morenowym?a we wtorek jesteś w swojej szkole?;>
    Na oruni i codziennie wypada mi latanie między Dolną a Górną - ok 8 pięter wspinaczki po takim właśnie wzgórzu. W poniedziałek idę do roboty pokibicować młodym i mam ambitny plan, żeby wysprzatać biurko - czuję że czekają mnie dobre 2h przy niszczarce do dokumentów :(

EDIT: dopiero dopatrzyłam że o wtorek pytałaś a nie o poniedziałek. We wtorek idę koniecznie, bo angielsķi piszą. Mam plan potem zabrać moich na lody :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2018, 12:27

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla wysokopiętrowców polecam noszenie zakupów przy dziecku(w ciąży też) w plecaku :)

Achia lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 579 580 581 582 583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ