X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer mi się sprawdziło, ale nie wiem ile w tym przypadku :)

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer życzę co by nie ;) ....ach te uroki macierzyństwa :D <3

Lamcia a u Ciebie wizyta też już jakoś na dniach czy miałaś? trochę się gubię przez to wolne.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris brzuszek masz super, juz ładnie rośnie :-)

olik bezpiecznej podróży :-)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunarisku mam dopiero 16.05, a później prenatalne 28.05, chociaż zastanawiam się, czy nie przenieść na 25.05, bo 27.05 mamy rocznicę ślubu i może byśmy gdzieś pojechali na kilka dni (eMek ma urlop <3).
    Edit: widzę, że dr Rubisza nie ma 25.05, więc zostanie 28.05.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2018, 08:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka 16 już niedługo, szybko zleci :) już okruszek będzie duży <3

Mi się znów śniło usg, że to chłopak :p wszyscy mi tak wchodzą na głowę z płcią, że mi się to po nocach śni. Ciekawe czy zawsze przy drugim rodziny tak wariuja :D ja we wtorek mam wizytę, już się denerwuje. Śniło mi się też zakładanie szwu :/

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka coś mi się kołatało że masz jakoś przed mną lub po mnie- ja mam 11 więc już niebawem może podejrzymy maluchy :) Świetny pomysł z wyjazdem -ostatnia szansa na jakiś czas żeby pobyć tylko we dwoje ;)

Luna u mnie jakoś cisza... nikt nic nie mówi, nikt nie pyta ale w sumie poza Mamą i Babcią oraz moim bratem to więcej nie mam bliskiej rodziny. Ojcu jeszcze nie powiedziałam :P nie żyjemy za blisko ale muszę się zebrać bo w końcu sie z FB dowie :D mam plan na dzień ojca go ułaskawić informacją :P

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris a mama jak zareagowała? Pamiętam, że się tym martwilas, albo coś mylę

• olik321 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka tez wczoraj myślałam czy nie kupić zestaw do gybryd.. w sumie mam ładne swoje paznokcie ale obecnie maluje bezbarwnym dłonie. A hybryda zawsze dłużej trzyma niż lakier..
    Dziewczyny jest szansa ze skoro w ciąży normalnie wypadają mi włosy to po ciąży nie będzie bum?

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn, Wy na dniach już lecicie na wakacje, prawda? :) Liczymy na codzienną fotkę pięknych widoków <3

Mnie naszło na barszczyk z botwniki, a że eMek nie lubi to dziś muszą być dwa dania. Mnie jakoś ostatnio od mięsa odrzuca, a to chyba niezbyt dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2018, 09:16

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Yoselyn, Wy na dniach już lecicie na wakacje, prawda? :) Liczymy na codzienną fotkę pięknych widoków <3

Mnie naszło na barszczyk z botwniki, a że eMek nie lubi to dziś muszą być dwa dania. Mnie jakoś ostatnio od mięsa odrzuca, a to chyba niezbyt dobrze.

tak tak lecimy, juz przebieram nogami :P nie moge sie doczekac :) a zdjecie oczywiscie wstawie :)

Lunaris, summer86, Luna1993, lamka, KateHawke lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Lunaris a mama jak zareagowała? Pamiętam, że się tym martwilas, albo coś mylę

Powiem Wam że moja Mama zaskoczyła mnie totalnie. Spodziewałam się, że opadnie jej szczęka a potem będzie kazanie a tymczasem szczęka opadła mnie... Nie podniosła żadnych fanfar i owacji ale zaczęła robić plany. Przyjęła to bardzo naturalnie (choć do tej pory cały czas podkreślała co myśli o moim związku z Ciastkiem- na nielegalu i że żyjemy na odległość). Dała mi klucze od działki (WOW! 2 lata nie mieliśmy tam wstępu bez specjalnego zaproszenia) i powiedziała żebyśmy korzystali kiedy chcemy. Powiedziała że jak się dziecko urodzi a ja macierzyński skończę to ona będzie się opiekować dziećmi żebym mogła do pracy wrócić (choć nie planowałam przez 2-3 lata...). Na koniec powiedziała, żebyśmy wzięły w kredyt mieszkanie i ona je będzie spłacać. Moje mieszkanie mam na własność z bratem (jest za granicą nie wiadomo czy wróci) więc rozwiążemy sytuację raz na zawsze. Normalnie nie wiem co jej się stało...i jeszcze ANI SŁOWA żebyśmy z Ciastkiem coś pozmieniali. Przeżyłam totalny SZOK! oby więcej takich :)

Yoselyn82, Emiilka, summer86, Achia, blue00, lamka, Jeżowa, Bajkaaa, pilik, olik321, Karma88, malka, KateHawke, JustynaG, Sarna84, Lusesita lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    tak tak lecimy, juz przebieram nogami :P nie moge sie doczekac :) a zdjecie oczywiscie wstawie :)

Nie dziwię się, że przebierasz :)
    Nas w taką pogodę też nosi, marzy nam się wypad nad morze lub w góry, ale raczej się przed porodem już nie wybierzemy. Mam nadzieję, że może pod koniec września uda się chociaż na 3-4 dni wyskoczyć, ale dużo będzie uzależnione od tego jak sprawnie nam przeprowadzka pójdzie.

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny!!!!
    Majówka zmietza ku koncowi ale mnie to nie martwi, bo ja do pracy jeszcze tylko 3 tygodnie a pózniej laba:) obym czuła się na siłach z niej korzystać... Ta ciąża leci bardzo szybko.
    Nika pisałaś ze kobietu z PCOS rodzą szybciej, to jest jakoś udowodnione?
    Lunka Ty się płcią nie martw, bo teraz i tak nic nie zmienisz a i tak nie masz obowiazku uszczęśliwiać innych... Tu bedziesz szczęśliwa niezależnie od płci, emek sam jest sobie winny bo to jego plemnik :p a reszta niech się cmoknie ;)
    Olik wracajcie bezpiecznie i szybko zapomnij o tym koszmarnym weekendzie. Szkoda nerwów.
    Lunaris niezły brzucholek:) mnie też wydelo na początku, ale jak wydęło to tsk zostało i już tylko rosło:)
    Flo jestem pewna, ze Szymek sobie chilluje w upały. Leo też jest mało aktywny a wczoraj wieczorem jak mu pukalam w brzuch to szwagier mnie opieprzyl ze będzie się jąkał (!) przestraszylam się i juz nigdy mu nie puknę ;) będę tylko masowac i głaskać :)
    Jeśli o kimś zapomniałam to przepraszam. Dziś kolejny aktywny dzień, idziemy z Leo zwiedzać świat :)
    Miłego dnia!!!

Luna1993, Emiilka, Lunaris lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sammer z rana o jedzeniu ?!! Już mi ślinka cieknie na samą myśl. Ja dziś na obiad rosół i rolady ;)

Luna a co IP i brak ruchów to dostałam ochrzan bo to za długo trwało zwłaszcza że mam Trimbofilię która może doprowadzić do zawału łożyska a dodatkowo ciąża z IVF to jest pod "specjalnym nadzorem ".

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris po prostu WOW ! Aż nie wiem co powiedzieć :) nic tylko się cieszyć! W końcu to Twoja mama, może zrozumiała, że Twoje życie to Twoje decyzje a ona powinna Cię wspierać niezależnie od wszystkiego :) aż zazdroszczę ;)

Rucola, ja się nie martwię, ja już chcę tylko wiedzieć :D bo tyle pięknych różowych ubranek widziałam !

Flower przepraszam, nie miałam pojęcia. To nie miało być złośliwe, chciałam tylko uspokoić :) :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2018, 09:29

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Wy o jedzeniu a ja dopiero wzięłam euthyrox i godzinkę sobie poczekam :p
    Co do snów mi się dzisiaj śniły prenatalne :p raz że zamiast mojego doktora była pani doktor która przyznała że nie ma sensu robić PAPP-A a potem prenatalne u kogoś innego i takie piękne zdjęcia miałam. Chyba Za dużo o tym czytałam :p do wizyty już nic !
    Miłego dnia :)

• summer86 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer, muszę rano rozplanować jedzenie, bo jak tego nie zrobię to później jem co pod ręką ;)
    Przyspieszasz wizytę u gina tak jak zalecili na IP?

A co do trombofilii, masz ją stwierdzoną na podstawie mutacji czy innych badań? Już nie pamiętam jak to było u Ciebie..

A co do tematów kulinarnych - marzy mi się ciasto drożdżowe z rabarbarem <3 jak się będę dobrze czuła to chyba zrobię na przyszły weekend.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2018, 09:37

Flowwer, Lunaris, Rucola lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ja też sobie pomyślałam że może wreszcie dotarło do niej że mam prawie 40 lat :D i juz od dawna jestem samodzielna, to moje życie. Ona ma chyba syndrom pustego gniazda i dlatego lubi się tak wtrącać i swoje opinie i rządy wprowadzać. Siedzi sama to kogoś musi ustawiać ;) Teraz pewnie się cieszy że będzie miała zajęcie jak się dziecko urodzi:P Miło dla odmiany dostać wsparcie a nie ochrzan.

Kurcze robią w tv ciasto rabarbarowe..ale bym zjadła!

Luna1993, Rucola lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, spójrz na mój post wyżej :D

lamka, Luna1993, Rucola lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście okropne! Muszę iść na targ po rabarbar :-D

Lunaris, summer86, Rucola lubią tę wiadomość

‹‹ 578 579 580 581 582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ