X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja plecak nosiłam jeszcze przed ciążą :)

• Rucola Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, w takim razie jaki wózek z pompowanymi kołami poniżej 14kg?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    I pytanie co zrobić jak dziecko usnie na spacerze.. Szkoda budzić dziecko wyciagając z wózka.
    Pewnie zależy od egzemplarza. Mojej przenoszenie ani żaden dźwięk/huk nie są w stanie obudzić - przestraszył się ale nie obudzi. Jedynie przewijanie.
    Za to w nocy dała w tyłek, skończyło się w naszym łóżku. Podejrzewam skok rozwojowy :) Dziś skończyła 4 tygodnie i stała się niemowlakiem <3

Lunaris, Rucola, Lusesita lubią tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • malka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja nie pomogę bo się kompletnie nie znam na wózkach. Nie miało dla mnie większego znaczenia czy ciężki czy lekki, mieszkam w domu gdzie mamy podjazd dla wózka bo dziadek jest na wózku i nie będę musiała nosić. Okolica tez w miarę płaska, chodniki dość równe... chciałam tylko, żeby był zwrotny i lekkomsie prowadził.

Summer, Lunaris, Lamka a ja mam ciasto z rabarbarem. Wczoraj upiekłam bo miałam gości i jeszcze zostało do dzisiejszej kawy :) takie z kruszonką :D

A drożdżowe za mną chodzi w ciąży co chwile, już kilka razy piekłam bo miałam mega ochotę, a kupne to nie to samo...

Summer z mięsem mam ostatnio to samo, wczoraj na grillu zjadłam boczniaki, szaszłyki warzywne, szparagi, sałatkę i oscypka. Reszta mogła dla mnie nie istnieć. W ogóle moja dieta to ostatnio makarony z warzywami, jak już zrobię jakieś mięso to tylko dlatego, żeby dziadek i emek nie marudzili. Chociaż oni są grzeczni i wszytsko jedzą :)
    A botwinka to mój plan na ten tydzień. Zupa będzie na 100% i może jeszcze kaszotto z botwinka. Ale się rozmarzyłam... ;)

Ja sobie dzisiaj robię ostatni dzień luzu, bo od jutra dalej nauka :/ :( już nie mogę patrzeć na te książki. Ale jeszcze dwa tygodnie i luzzzzzzzz!

Lunaris, summer86 lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale robicie ochoty na placek :)
    Aniu ja odpowiem jak będę pisała z kompa, bo narazie tel
    Dziewczyny u mnie całą ciążę mięso mogłoby nie istnieć. Teraz w tym tygodniu jadlam bo ciągle na wyjeździe. W domu jak jesteśmy mieso jem max raz tygodniowo może 2

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2018, 12:26

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris brzuszek spory, u mnie tez juz widoczny. W pierwszej ciazy tez dosyc szybko wyszedl, choć teraz jeszcze szybciej. U mnie dosc szybko ciaze widac. Kupilam sobie tydzien temu spodnie ciazowe, bo zwykle juz mnie dosc cisna w pasie.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

1. Które marki wózków chętnie przejrzysz w zestawieniach?
    -roan
    -adamex
    - anex

2. Na czym najbardziej Ci zależy przy wyborze wózka (podać cechy)?
    - wytrzymałość (wyciąganie na 2 piętro)
    - amortyzacja
    - lekkość prowadzenia
    - rączka tylko pode mnie (168cm:))
    - spory kosz na zakupy

3. Do jakiej kwoty jesteś skłonna kupić wózek 2w1?
    Do 2000 zl

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris - Rzeczywiście masz brzuszek ciążowy jak się patrzy :)
    Szybciutko się pojawił ale to nie oznacza, że zaraz będziesz ogromna.
    Luna1993 wrote:

Olik teściowej nie zazdroszczę, moja taka sama. Kiedyś mi zrobiła awanturę, że nie chciałam do babci męża jechać do szpitala zakaznego z dzieckiem ;) dobrze że już dziś będziesz miała spokój

Ja pomyślałam, że będę mila i ją zaprosiłam w majowke do nas. Oczywiście jest zajęta i nie może, a dzień później zdjęcia na fb z koncertu z koleżankami ;) to zaprosiłam ponownie na moje urodziny za tydzień. Oczywiście odnowiła. Taki *** jak ja do niej na 50-tke pojadę w tym roku. Emek też jest zły i widzi jak mi przykro :/
    Luna, to niech Ci nie będzie przykro. Zaprosiłaś z grzeczności, odmówiła to masz pewność, że nie popsuje Ci urodzin swoją obecnością :) I jakimiś głupimi komentarzami.
    Przy organizacji ślubu starałam się nie martwić tym, że ktoś odmówił przybycia. Stwierdziłam, ze szkoda czasu na zamartwianie tymi co nie dotrą, trzeba cieszyć się z tych którzy będą z nami w tym wyjątkowym dniu.
    A teraz jesteś w dobrej sytuacji, bo nie musisz czuć się zobowiązana do przybycia na jakąkolwiek wizytę (bo tak wypada).
    olik321 wrote:
    Dziewczyny jest szansa ze skoro w ciąży normalnie wypadają mi włosy to po ciąży nie będzie bum?

Też się nad tym zastanawiam...bo włosy wypadają tak jak przed ciążą i jeśli po porodzie będzie bum to chyba będę łysa.

A nam ostatnio ładną fotkę pstryknęli. Udało mi się wcisnąć w kieckę sprzed ciąży, ale już jej szybko nie założę.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5d51fcecc9e1.jpg

Lunaris, Luna1993, lamka, Kaczorka, Anna Stesia, Emiilka, Jeżowa, Lusesita lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justnka jakie masz extra nogi <3 !!! u mnie w tym sezonie spódnice do kostek :P

Uciekamy na spacer! Miłego popołudnia dziewczyny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2018, 14:01

JustynaG lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc tak.
    Posiedziałam sobie teraz i ogarnęłam listę na pompowane i listę na nie pompowane.
    Teraz z nich kopiuję nazwy i modele do listy z wymiarami gondoli. Wyszło pi razy drzwi 120 pozycji wszystkich modeli.

Część modeli nie ma wcale podanych wymiarów. W części zapomnieli podać głębokość gondoli.
    Na razie to jest bardziej 'porządkowanie informacji'.
    Ale sortowanie oczywiście działa ;)

Więc np. tabela z wielkościami gondoli może się ustawiać od najdłuższej albo najszerszej lub po prostu po markach.

Osobne będzie jeszcze z kg.

I to mniej więcej wiem jak sobie ułożyć.

Natomiast rozkmina będzie jak np. charakteryzować że dobra amortyzacja? To jest zawsze indywidualna sprawa, dwa, najlepiej samemu sobie dopasować, trzy, każdy producent chwali się 'super amortyzacją'... czy to wózek na paskach tradycyjny czy zwykła parasolka...

Więc tutaj napotykam na jakiś zakres informacji, którego nie da się tak zaszufladkować...

Mam w planie do wieczora złożyć to co opisałam. Wrzucę do oceny. Powiecie czy czegoś brakuje jeszcze w tym co będzie.

JustynaG lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, serio chcesz stworzyć taką tabelę do filtrowania? Podziwiam.
    Jak szukałam wózka dla pierworodnego, to właśnie zwracałam uwagę głównie na gondolę żeby była długa, w końcu urodził się końcem lipca, a chciałam żeby zimę przechodził w głębokim wózku. Z przystępnych cenowo największą była z bebetto - u mnie silva (chodziłam z miarka po skelpie:D).
    Z doświadczenia powiem wam że teraz bym chyba nie decydowala się na wózek 2/3w1. Stelaż ciężki, a Staszek w spacerowce to głównie w parasole siedział....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2018, 14:31

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam rozmyślać o wózkach i lipa - przecież u mnie to wypadnie śmigać gondolą całą zimę. Będzie błocko, ślisko, śnieg - pompowane kółka obowiązkowe. A jak pompowane kółka to lekko nie będzie. Ehh, trudne to jest.
    Podobaja mi się joie mytrax, ale nie wiem, czy ta gondolka jest odpowiednio zaciszna - nad morzem wieje. Zawsze.
    Ale tak to jest fajny - ma łatwo wypinaną lekką gondolkę, a stelaż można złożyć 1 ręką.
    Wszystkie lekkie mają piankowe kołka - nie wyobrażam sobie brnąć tym przez zaśnieżone chodniki :/

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika a koła żelowe? Są podobno lżejsze od pompowanych a tak samo funkcjonalne.
    Ja poszłam w wózek używany i zobaczymy. Jak uznam zaraz po czasie gondoli że chcemy zmienić to żal nie będzie. A na drugi właśnie bym chciała joie mytrax albo literax...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny melduję zakup rabarberu. Wieczorem będę robić ciasto. I melduję ze moj brzuchol wystaje już z każdej koszulki i zrobił się w tydzien jakiś duży

pilik, summer86, lamka, Jeżowa, Lunaris, Emiilka, malka, Rucola, Lusesita lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png

Wysłany: 6 maja 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Nika a koła żelowe? Są podobno lżejsze od pompowanych a tak samo funkcjonalne.
    Ja poszłam w wózek używany i zobaczymy. Jak uznam zaraz po czasie gondoli że chcemy zmienić to żal nie będzie. A na drugi właśnie bym chciała joie mytrax albo literax...
    No właśnie mytrax podoba mi się jako spacerówka, więc już niby można dorzucić te 5 stów i mieć też gondolę jako 2 w 1.
    Ja myślę, że musiałabym sobie to wszystko w sklepie pooglądać na żywo. Może na jesieni. A teraz będę zbierać pomysły, może coś się do tego czasu wyklaruje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2018, 16:50

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika moja znajoma pojechała do sklepu mamatoja czy jakoś tak na grunwaldzkiej i oglądała na żywo wózki.bo mówi że mają tam duży wybór, zobaczyła ile jaki waży, jak wygląda itp i potem można w necie szukać taniej bo z kolei tam ceny są wysokie.
    Ja się zastanawiam czy od siostry nie pożyczyć jej gondoli bo z tego co pamiętam była całkiem spoko a dokupić fotelik i potem na wiosnę spacerówkę. Zobaczymy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się bardzo podoba Bebetto Torino, też ma pompowane koła, ale ludzie narzekają na wąską spacerówkę. :-/

Olik moje ciasto już się piecze, zrobiłam też kompot. :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2018, 17:12

Wysłany: 6 maja 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Nika moja znajoma pojechała do sklepu mamatoja czy jakoś tak na grunwaldzkiej i oglądała na żywo wózki.bo mówi że mają tam duży wybór, zobaczyła ile jaki waży, jak wygląda itp i potem można w necie szukać taniej bo z kolei tam ceny są wysokie.
    Ja się zastanawiam czy od siostry nie pożyczyć jej gondoli bo z tego co pamiętam była całkiem spoko a dokupić fotelik i potem na wiosnę spacerówkę. Zobaczymy.
    Na szczęście tam mam daleko, więc nie ma większego ryzyka że tam polezę przed czasem ;)
    A jeśli dobrze Ci się prowadziło tamten siostrzany wózek, to pewnie że pożycz. Sprawdź sobie najpierw czy go dźwigniesz - upakuj psa albo worek kociego żwirku czy coś zamiast dziecka i będzie bardziej miarodajnie ;)

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Na szczęście tam mam daleko, więc nie ma większego ryzyka że tam polezę przed czasem ;)
    A jeśli dobrze Ci się prowadziło tamten siostrzany wózek, to pewnie że pożycz. Sprawdź sobie najpierw czy go dźwigniesz - upakuj psa albo worek kociego żwirku czy coś zamiast dziecka i będzie bardziej miarodajnie ;)
    Pies waży 22 kg - i bez wózka jej nie podniosę :D

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się cieszę, że mam komórkę zaraz koło mieszkania. Wprawdzie trzeba dziecia na rękach zanieść i przynieść, ale nie ma tragedii.
    Gdybym miała ten swój wózek targać po schodach to chyba bym się zapłakała.. albo zrezygnowała ze spacerów. Mamy strome schody i wąską klatkę schodową.
    A niestety te wózki ciężkie są. Sam stelaż 9kg. Plus gondola 4.7kg lub spacerówka 4.1kg. No i jeszcze dziecko, które w najlepszym przypadku waży 3kg ;)

A dzisiaj Aluśka ma jakiś tragiczny dzień - cały czas marudzi.. na macie źle, na łóżku źle, na rękach źle. Jedynie z cyckiem w buzi lepiej.
    Normalnie jakby się cofnęła do początków swego życia.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 580 581 582 583 584 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ