X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka mam nadzieję że już jest lepiej :)

Justyna nie przeszkadzał zapach farby no kupiłam wodna do malowania dziecięcych mebli i jej nie czuć nie ma zapachu :)

P.s. Kupiłam truskawki ale się ciesze:) drogie to fakt ale wyglądają mega :)

lamka, Emiilka lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka zdrówka życzę <3 mam nadzieję że już ci lepiej.

Bajka pochwal się potem efektem :) a truskawkami to mi teraz smaka narobiłaś :P

Lunaris to już dobry termin na prenatalne . Podejrzysz sobie dzidziulka - to zawsze uspokaja i uszczęśliwia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 10:02

Lunaris, Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do truskawek podchodzę z umiarkowanym spokojem...ale jak się zaczną czereśnie to będzie szaleństwo! :D

KateHawke, Rucola, Flowwer, pilik, Anna Stesia lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris jak mieszkalam w Poznaniu, mielismy ogród gdzie rosły drzewa czereśniowe. jezuuu, to były najpyszniejsze czereśnie ever. nigdzie takich nie dało sie kupić. gałęzie potrafiły do dołu opadać i nawet mój wcześniejszy pies sam sobie z drzewka pyszczkiem je ściągał i jadł- bo też lubił ;p
    eh kiedy to było...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 10:09

Lunaris lubi tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja za czereśniami średnio :)

A pochwalę się efektem ale jak ogarnę dom bo nawet nie am gdzie ładnie zdjęcia zrobić no ale i tak jeszcze jedna warstwę muszę dać ale to w swoim czasie hehe :)

Rucola, Karma88 lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka, mam nadzieję, że migrena i wymioty odpuszczą. Dobrze, że jedziecie na IP.

Minie, nie miałam robionego tego badania w ciąży i przy heparynie, więc niestety nie pomogę :/

Karma, Lamka kciuki za Wasze wizyty i liczę na zdjęcia Waszych maluszków :)

Lunaris, 12 skończony tydzień to moim zdaniem dobra pora na USG prenatalne.

Też czekam na truskawki, tylko będę musiała je porządnie myć przez tą moją ujemną toksoplazmozę. W sezonie truskawkowym potrafiłam cały dzień się truskawkami żywić :D
    Ja dziś od rana na nogach, bo byłam na wynikach krwi. Przy okazji udało mi się zapisać na 2 ktg w odstępie 2 tygodni, więc nie będę musiała jechać na nie do szpitala.
    Wczoraj pół dnia prasowałam rzeczy małej i dla siebie do szpitala.. skończyło się wieczorem bólami miesiączkowymi, więc chyba póki co nie mam co szaleć z pracami domowymi.

Lunaris, Emiilka lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer Ty już leż, odpoczywaj i zbieraj siły na poród ;)
    Też uwielbiam truskawki! Szkoda że są tylko wiosną a nie cały rok.

• Rucola Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilko kochana, koniecznie daj znać jak tylko poczujesz się lepiej!! bardzo dobrze, ze pojechaliście do szpitala :*
    Lunaris ja miałam prenatalne w kończonym 11 tyg i było dobrze, więc Ty tym bardziej nie masz na co cezkać tylko się umawiaj!! a co do czeresni, to własnie wsuwam... kupiłam tylko pół kg na próbe ale są obłędne, lesze od aktualnych truskawek, które jeszcze nie do końca smakują mi truskawkami :)
    Bajka czekam na zdjęcia :)
    Ja dziś zamówiłam leżaczek babybjorn, bo poczytałam opinie i faktycznie jest bezkonkurencyjny. Kupuję używany od koleżanki, która używała go 8 miesięcy, więc mam komfort psychiczny, bo źródło jest bardzo wiarygodne no i połowa ceny bujaka zostaje w kieszeni :) a koniecznie chciałam go mieć :)

Lunaris, Lena21, Emiilka lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka daj znać jak samopoczucie

Karma kciuki za wizytę :)

Lamka kciuki i za prenatalne i za Tarzana ! Swoją drogą ucieczka ze szpitala na Twoja prośbę brzmi nawet romantycznie :)

Minie co do badań to jestem zielona...

Teraz pomyślałam, że miałam zrobić coobsa (czy jak to się tam pisze) ale jak pomyśle o wycieczce do laboratorium to mi słabo :/
    Nadal leżymy - póki co zajmuje się zakupami online, właśnie wybrałam lampy do pokoju synka

lamka, Rucola, Emiilka, olik321, pilik, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobię sobie imieninowy prezent i umówię się na koniec przyszłego tygodnia :D będę miała 11+4/5 dni Dłużej nie wytrzymam!

Lenka -leżę z Tobą i czekam na paczkę: ma przyjść poduszka z motherhooda koło 13 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 11:06

lamka, summer86, KateHawke, Flowwer, olik321 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Zrobię sobie imieninowy prezent i umówię się na koniec przyszłego tygodnia :D będę miała 11+4/5 dni Dłużej nie wytrzymam!

Lenka -leżę z Tobą i czekam na paczkę: ma przyjść poduszka z motherhooda koło 13 :D
    którą zamówiłaś?

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola jakby co, to ja mam tę w szare gałązki i jest awesome :-)

I mam kod znizkowy 20% do motherhooda jakby ktoś chciał.

Rucola lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Rucola jakby co, to ja mam tę w szare gałązki i jest awesome :-)

I mam kod znizkowy 20% do motherhooda jakby ktoś chciał.
    ja też już mam :P kupiłam nową na OLX za 120 zł :P i mam popielatą w kaczuszki, tylko że ja mam ten kojec/gniazdo z dopinanym dnem i zastanawiałam się, czy Wy też kupujecie ten model

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na empiku za 140 promocja była -gniazdo różowe, niestety nie było wyboru. Może jakoś zniese ten róż :P
    http://www.empik.com/motherhood-2w1-gniazdo-niemowlece-i-kojec-junior-classics-rozowy,p1135020570,dziecko-p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 11:48

Rucola lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris to nie ma bata, musi być córa :)
    ja mam ten model i jest naprawdę ok, chociaz śpię w nim po swojemu :P
    https://www.ceneo.pl/50569149

Lunaris lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przyjęli mnie na oddział i pobrali krew. Niestety zostaję, więc nie ma mowy o wylocie. Już nie wymiotuję, tylko mnie mdli. Dziękuję za kciuki <3

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiilka wrote:
    Dziewczyny, przyjęli mnie na oddział i pobrali krew. Niestety zostaję, więc nie ma mowy o wylocie. Już nie wymiotuję, tylko mnie mdli. Dziękuję za kciuki <3
    Dobrze ze pojechalas nawodnia cię i spokojna będziesz przynajmniej no a ja ci życzę by szybko czas w szpitalu ci leciał

Emiilka lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka czekam na wieści!

Lamka - czy to dziś Twój Tarzan ma operację? O której? Trzymam kciuki

Lunaris mi i gino-endo i gin do którego zapisałam się na prenatalne sugerowali że najlepiej robić od 12+4 do 13+4 (obaj podali mi ten sam zakres czasowy z którego wybrałam sobie datę i w końcu zapisałam się na 12+6).

Minie_Black wynik jest w normie, więc jeśli poza tym jednym cała reszta jest ok (a białko S masz super - im wyższe tym lepsze, w granicach normy, oczywiście), to myślę, że nie będą nic kombinować. Chyba że uznają że niska antytrombina + dość wysokie białko świadczą o za dużej dawce heparyny/acardu i Ci ją trochę zmniejszą albo każą odstawić. Może też zbadaj aktywność anty-Xa? To niby pomaga dobrać najlepszą dawkę heparyny. To badanie kosztuje 55 złotych w Brussie/Alabie.

Przeklejam z Majowego, bo może Wy coś wiecie na tematy anty Xa.
    Mam Białko S 73% (ref. 60 – 130)
    i Anty Xa 0.57
    (ref. w profilaktyce 0.1–0.4; terapia (2 dawki/dzień) 0.5 -1.0; terapia (1 dawka/dzień) 0.8 -1.2).
    Wydaje mi się, że mam za dużą dawkę clexane (0.6), bo ta aktywność anty Xa ciut za wysoko tzn powyżej zakresu terapeutycznego… ale białko S jest bliżej dolnej granicy :/ Jak myślicie?
    Jak znam mojego doktora to mi odpisze po 20ej :(

Lunaris, Emiilka lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka nawadniaj się i odpoczywaj <3

Emiilka lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, nie robiłam nigdy tego badania (niestety), więc nie pomogę. Ale może dziewczyny na BBF więcej powiedzą:

https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/clexane,7211,39.html

Jest też dziewczyna o nicku Czara z czerwcówek, wiem że ona robi anty-Xa regularnie.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 632 633 634 635 636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ