SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka mam nadzieję że już jest lepiej :)

Justyna nie przeszkadzał zapach farby no kupiłam wodna do malowania dziecięcych mebli i jej nie czuć nie ma zapachu :)

P.s. Kupiłam truskawki ale się ciesze:) drogie to fakt ale wyglądają mega :)

lamka, Emiilka lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka zdrówka życzę <3 mam nadzieję że już ci lepiej.

Bajka pochwal się potem efektem :) a truskawkami to mi teraz smaka narobiłaś :P

Lunaris to już dobry termin na prenatalne . Podejrzysz sobie dzidziulka - to zawsze uspokaja i uszczęśliwia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 10:02

Lunaris, Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do truskawek podchodzę z umiarkowanym spokojem...ale jak się zaczną czereśnie to będzie szaleństwo! :D

KateHawke, Rucola, Flowwer, pilik, Anna Stesia lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris jak mieszkalam w Poznaniu, mielismy ogród gdzie rosły drzewa czereśniowe. jezuuu, to były najpyszniejsze czereśnie ever. nigdzie takich nie dało sie kupić. gałęzie potrafiły do dołu opadać i nawet mój wcześniejszy pies sam sobie z drzewka pyszczkiem je ściągał i jadł- bo też lubił ;p
    eh kiedy to było...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 10:09

Lunaris lubi tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja za czereśniami średnio :)

A pochwalę się efektem ale jak ogarnę dom bo nawet nie am gdzie ładnie zdjęcia zrobić no ale i tak jeszcze jedna warstwę muszę dać ale to w swoim czasie hehe :)

Rucola, Karma88 lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka, mam nadzieję, że migrena i wymioty odpuszczą. Dobrze, że jedziecie na IP.

Minie, nie miałam robionego tego badania w ciąży i przy heparynie, więc niestety nie pomogę :/

Karma, Lamka kciuki za Wasze wizyty i liczę na zdjęcia Waszych maluszków :)

Lunaris, 12 skończony tydzień to moim zdaniem dobra pora na USG prenatalne.

Też czekam na truskawki, tylko będę musiała je porządnie myć przez tą moją ujemną toksoplazmozę. W sezonie truskawkowym potrafiłam cały dzień się truskawkami żywić :D
    Ja dziś od rana na nogach, bo byłam na wynikach krwi. Przy okazji udało mi się zapisać na 2 ktg w odstępie 2 tygodni, więc nie będę musiała jechać na nie do szpitala.
    Wczoraj pół dnia prasowałam rzeczy małej i dla siebie do szpitala.. skończyło się wieczorem bólami miesiączkowymi, więc chyba póki co nie mam co szaleć z pracami domowymi.

Lunaris, Emiilka lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer Ty już leż, odpoczywaj i zbieraj siły na poród ;)
    Też uwielbiam truskawki! Szkoda że są tylko wiosną a nie cały rok.

• Rucola Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilko kochana, koniecznie daj znać jak tylko poczujesz się lepiej!! bardzo dobrze, ze pojechaliście do szpitala :*
    Lunaris ja miałam prenatalne w kończonym 11 tyg i było dobrze, więc Ty tym bardziej nie masz na co cezkać tylko się umawiaj!! a co do czeresni, to własnie wsuwam... kupiłam tylko pół kg na próbe ale są obłędne, lesze od aktualnych truskawek, które jeszcze nie do końca smakują mi truskawkami :)
    Bajka czekam na zdjęcia :)
    Ja dziś zamówiłam leżaczek babybjorn, bo poczytałam opinie i faktycznie jest bezkonkurencyjny. Kupuję używany od koleżanki, która używała go 8 miesięcy, więc mam komfort psychiczny, bo źródło jest bardzo wiarygodne no i połowa ceny bujaka zostaje w kieszeni :) a koniecznie chciałam go mieć :)

Lunaris, Lena21, Emiilka lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka daj znać jak samopoczucie

Karma kciuki za wizytę :)

Lamka kciuki i za prenatalne i za Tarzana ! Swoją drogą ucieczka ze szpitala na Twoja prośbę brzmi nawet romantycznie :)

Minie co do badań to jestem zielona...

Teraz pomyślałam, że miałam zrobić coobsa (czy jak to się tam pisze) ale jak pomyśle o wycieczce do laboratorium to mi słabo :/
    Nadal leżymy - póki co zajmuje się zakupami online, właśnie wybrałam lampy do pokoju synka

lamka, Rucola, Emiilka, olik321, pilik, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobię sobie imieninowy prezent i umówię się na koniec przyszłego tygodnia :D będę miała 11+4/5 dni Dłużej nie wytrzymam!

Lenka -leżę z Tobą i czekam na paczkę: ma przyjść poduszka z motherhooda koło 13 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 11:06

lamka, summer86, KateHawke, Flowwer, olik321 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Zrobię sobie imieninowy prezent i umówię się na koniec przyszłego tygodnia :D będę miała 11+4/5 dni Dłużej nie wytrzymam!

Lenka -leżę z Tobą i czekam na paczkę: ma przyjść poduszka z motherhooda koło 13 :D
    którą zamówiłaś?

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola jakby co, to ja mam tę w szare gałązki i jest awesome :-)

I mam kod znizkowy 20% do motherhooda jakby ktoś chciał.

Rucola lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Rucola jakby co, to ja mam tę w szare gałązki i jest awesome :-)

I mam kod znizkowy 20% do motherhooda jakby ktoś chciał.
    ja też już mam :P kupiłam nową na OLX za 120 zł :P i mam popielatą w kaczuszki, tylko że ja mam ten kojec/gniazdo z dopinanym dnem i zastanawiałam się, czy Wy też kupujecie ten model

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na empiku za 140 promocja była -gniazdo różowe, niestety nie było wyboru. Może jakoś zniese ten róż :P
    http://www.empik.com/motherhood-2w1-gniazdo-niemowlece-i-kojec-junior-classics-rozowy,p1135020570,dziecko-p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 11:48

Rucola lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris to nie ma bata, musi być córa :)
    ja mam ten model i jest naprawdę ok, chociaz śpię w nim po swojemu :P
    https://www.ceneo.pl/50569149

Lunaris lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przyjęli mnie na oddział i pobrali krew. Niestety zostaję, więc nie ma mowy o wylocie. Już nie wymiotuję, tylko mnie mdli. Dziękuję za kciuki <3

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiilka wrote:
    Dziewczyny, przyjęli mnie na oddział i pobrali krew. Niestety zostaję, więc nie ma mowy o wylocie. Już nie wymiotuję, tylko mnie mdli. Dziękuję za kciuki <3
    Dobrze ze pojechalas nawodnia cię i spokojna będziesz przynajmniej no a ja ci życzę by szybko czas w szpitalu ci leciał

Emiilka lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka czekam na wieści!

Lamka - czy to dziś Twój Tarzan ma operację? O której? Trzymam kciuki

Lunaris mi i gino-endo i gin do którego zapisałam się na prenatalne sugerowali że najlepiej robić od 12+4 do 13+4 (obaj podali mi ten sam zakres czasowy z którego wybrałam sobie datę i w końcu zapisałam się na 12+6).

Minie_Black wynik jest w normie, więc jeśli poza tym jednym cała reszta jest ok (a białko S masz super - im wyższe tym lepsze, w granicach normy, oczywiście), to myślę, że nie będą nic kombinować. Chyba że uznają że niska antytrombina + dość wysokie białko świadczą o za dużej dawce heparyny/acardu i Ci ją trochę zmniejszą albo każą odstawić. Może też zbadaj aktywność anty-Xa? To niby pomaga dobrać najlepszą dawkę heparyny. To badanie kosztuje 55 złotych w Brussie/Alabie.

Przeklejam z Majowego, bo może Wy coś wiecie na tematy anty Xa.
    Mam Białko S 73% (ref. 60 – 130)
    i Anty Xa 0.57
    (ref. w profilaktyce 0.1–0.4; terapia (2 dawki/dzień) 0.5 -1.0; terapia (1 dawka/dzień) 0.8 -1.2).
    Wydaje mi się, że mam za dużą dawkę clexane (0.6), bo ta aktywność anty Xa ciut za wysoko tzn powyżej zakresu terapeutycznego… ale białko S jest bliżej dolnej granicy :/ Jak myślicie?
    Jak znam mojego doktora to mi odpisze po 20ej :(

Lunaris, Emiilka lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka nawadniaj się i odpoczywaj <3

Emiilka lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, nie robiłam nigdy tego badania (niestety), więc nie pomogę. Ale może dziewczyny na BBF więcej powiedzą:

https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/clexane,7211,39.html

Jest też dziewczyna o nicku Czara z czerwcówek, wiem że ona robi anty-Xa regularnie.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 632 633 634 635 636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ