Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Emilka mam nadzieję że już jest lepiej
Justyna nie przeszkadzał zapach farby no kupiłam wodna do malowania dziecięcych mebli i jej nie czuć nie ma zapachu
P.s. Kupiłam truskawki ale się ciesze:) drogie to fakt ale wyglądają megalamka, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Emilka zdrówka życzę
mam nadzieję że już ci lepiej.
Bajka pochwal się potem efektema truskawkami to mi teraz smaka narobiłaś
Lunaris to już dobry termin na prenatalne . Podejrzysz sobie dzidziulka - to zawsze uspokaja i uszczęśliwiaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 10:02
Lunaris, Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Ja do truskawek podchodzę z umiarkowanym spokojem...ale jak się zaczną czereśnie to będzie szaleństwo!
KateHawke, Rucola, Flowwer, pilik, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLunaris jak mieszkalam w Poznaniu, mielismy ogród gdzie rosły drzewa czereśniowe. jezuuu, to były najpyszniejsze czereśnie ever. nigdzie takich nie dało sie kupić. gałęzie potrafiły do dołu opadać i nawet mój wcześniejszy pies sam sobie z drzewka pyszczkiem je ściągał i jadł- bo też lubił ;p
eh kiedy to było...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 10:09
Lunaris lubi tę wiadomość
-
Emilka, mam nadzieję, że migrena i wymioty odpuszczą. Dobrze, że jedziecie na IP.
Minie, nie miałam robionego tego badania w ciąży i przy heparynie, więc niestety nie pomogę
Karma, Lamka kciuki za Wasze wizyty i liczę na zdjęcia Waszych maluszków
Lunaris, 12 skończony tydzień to moim zdaniem dobra pora na USG prenatalne.
Też czekam na truskawki, tylko będę musiała je porządnie myć przez tą moją ujemną toksoplazmozę. W sezonie truskawkowym potrafiłam cały dzień się truskawkami żywić
Ja dziś od rana na nogach, bo byłam na wynikach krwi. Przy okazji udało mi się zapisać na 2 ktg w odstępie 2 tygodni, więc nie będę musiała jechać na nie do szpitala.
Wczoraj pół dnia prasowałam rzeczy małej i dla siebie do szpitala.. skończyło się wieczorem bólami miesiączkowymi, więc chyba póki co nie mam co szaleć z pracami domowymi.Lunaris, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Emilko kochana, koniecznie daj znać jak tylko poczujesz się lepiej!! bardzo dobrze, ze pojechaliście do szpitala :*
Lunaris ja miałam prenatalne w kończonym 11 tyg i było dobrze, więc Ty tym bardziej nie masz na co cezkać tylko się umawiaj!! a co do czeresni, to własnie wsuwam... kupiłam tylko pół kg na próbe ale są obłędne, lesze od aktualnych truskawek, które jeszcze nie do końca smakują mi truskawkami
Bajka czekam na zdjęcia
Ja dziś zamówiłam leżaczek babybjorn, bo poczytałam opinie i faktycznie jest bezkonkurencyjny. Kupuję używany od koleżanki, która używała go 8 miesięcy, więc mam komfort psychiczny, bo źródło jest bardzo wiarygodne no i połowa ceny bujaka zostaje w kieszenia koniecznie chciałam go mieć
Lunaris, Lena21, Emiilka lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Emilka daj znać jak samopoczucie
Karma kciuki za wizytę
Lamka kciuki i za prenatalne i za Tarzana ! Swoją drogą ucieczka ze szpitala na Twoja prośbę brzmi nawet romantycznie
Minie co do badań to jestem zielona...
Teraz pomyślałam, że miałam zrobić coobsa (czy jak to się tam pisze) ale jak pomyśle o wycieczce do laboratorium to mi słabo
Nadal leżymy - póki co zajmuje się zakupami online, właśnie wybrałam lampy do pokoju synkalamka, Rucola, Emiilka, olik321, pilik, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Zrobię sobie imieninowy prezent i umówię się na koniec przyszłego tygodnia
będę miała 11+4/5 dni Dłużej nie wytrzymam!
Lenka -leżę z Tobą i czekam na paczkę: ma przyjść poduszka z motherhooda koło 13Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 11:06
lamka, summer86, KateHawke, Flowwer, olik321 lubią tę wiadomość
-
Lunaris wrote:Zrobię sobie imieninowy prezent i umówię się na koniec przyszłego tygodnia
będę miała 11+4/5 dni Dłużej nie wytrzymam!
Lenka -leżę z Tobą i czekam na paczkę: ma przyjść poduszka z motherhooda koło 13#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualny
-
lamka wrote:Rucola jakby co, to ja mam tę w szare gałązki i jest awesome
I mam kod znizkowy 20% do motherhooda jakby ktoś chciał.kupiłam nową na OLX za 120 zł
i mam popielatą w kaczuszki, tylko że ja mam ten kojec/gniazdo z dopinanym dnem i zastanawiałam się, czy Wy też kupujecie ten model
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Ja na empiku za 140 promocja była -gniazdo różowe, niestety nie było wyboru. Może jakoś zniese ten róż
http://www.empik.com/motherhood-2w1-gniazdo-niemowlece-i-kojec-junior-classics-rozowy,p1135020570,dziecko-pWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 11:48
Rucola lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, przyjęli mnie na oddział i pobrali krew. Niestety zostaję, więc nie ma mowy o wylocie. Już nie wymiotuję, tylko mnie mdli. Dziękuję za kciuki12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
Emiilka wrote:Dziewczyny, przyjęli mnie na oddział i pobrali krew. Niestety zostaję, więc nie ma mowy o wylocie. Już nie wymiotuję, tylko mnie mdli. Dziękuję za kciuki
Emiilka lubi tę wiadomość
-
Emilka czekam na wieści!
Lamka - czy to dziś Twój Tarzan ma operację? O której? Trzymam kciuki
Lunaris mi i gino-endo i gin do którego zapisałam się na prenatalne sugerowali że najlepiej robić od 12+4 do 13+4 (obaj podali mi ten sam zakres czasowy z którego wybrałam sobie datę i w końcu zapisałam się na 12+6).
Minie_Black wynik jest w normie, więc jeśli poza tym jednym cała reszta jest ok (a białko S masz super - im wyższe tym lepsze, w granicach normy, oczywiście), to myślę, że nie będą nic kombinować. Chyba że uznają że niska antytrombina + dość wysokie białko świadczą o za dużej dawce heparyny/acardu i Ci ją trochę zmniejszą albo każą odstawić. Może też zbadaj aktywność anty-Xa? To niby pomaga dobrać najlepszą dawkę heparyny. To badanie kosztuje 55 złotych w Brussie/Alabie.
Przeklejam z Majowego, bo może Wy coś wiecie na tematy anty Xa.
Mam Białko S 73% (ref. 60 – 130)
i Anty Xa 0.57 (ref. w profilaktyce 0.1–0.4; terapia (2 dawki/dzień) 0.5 -1.0; terapia (1 dawka/dzień) 0.8 -1.2).
Wydaje mi się, że mam za dużą dawkę clexane (0.6), bo ta aktywność anty Xa ciut za wysoko tzn powyżej zakresu terapeutycznego… ale białko S jest bliżej dolnej granicyJak myślicie?
Jak znam mojego doktora to mi odpisze po 20ejLunaris, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Emilka nawadniaj się i odpoczywaj
Emiilka lubi tę wiadomość
-
Nika, nie robiłam nigdy tego badania (niestety), więc nie pomogę. Ale może dziewczyny na BBF więcej powiedzą:
https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/clexane,7211,39.html
Jest też dziewczyna o nicku Czara z czerwcówek, wiem że ona robi anty-Xa regularnie.