Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny proszę tu się odezywav regularnie co u was:)
Ania?
GG?
Barbarka u ciebie spokój czy może już cosi się dzieje?
Dziewczyny jak możecie to chociażby mały wpis że jesteście że jest wszystko dobrze
Z góry dziękuję
Rucola, KateHawke, Phnappy lubią tę wiadomość
-
Dzięki, zaraz się dopytam na wątku Gamety Gdynia (Czara też tam prowadzi ciążę). W ogóle mam wrażenie, że w Śledziogrodzie to badanie jest obowiązkowe dla wszystkich, a prawie nigdzie indziej nie każą tego badać i stąd mało można wyczytać w Internecie. Ale majątku nie kosztuje, więc można sobie zrobić dla spokojusummer86 wrote:Nika, nie robiłam nigdy tego badania (niestety), więc nie pomogę. Ale może dziewczyny na BBF więcej powiedzą:
https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/clexane,7211,39.html
Jest też dziewczyna o nicku Czara z czerwcówek, wiem że ona robi anty-Xa regularnie.
-
Nika poza Tobą to chyba tylko Bociek ma tak szerokie pojęcie na temat krzepliwości

Emilka trzymam kciuki, zeby było już coraz lepiej... Antoś jest teraz najważniejszy :*
Emiilka lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Nika, ja męczyłam mojego doktorka o tego typu badania (i tak robię wszystko prywatnie) i jakoś nie załapał tematu. A obawiam się trochę czy przy mojej aktualnej wadze dawka 0,4 jest wystarczająca. Jak będę za tydzień zanosić GBSa to dopytam czy u mnie w Alabie w ogóle robią to badanie.
Dobrze, że u Was dokładnie to monitorują. -
Alab to to samo co Bruss (nie wiem czemu u nas to się musi inaczej nazywać), więc napewno mają to w ofercie. Jak już się wszystkiego dowiem na ten temat, to Ci pomogę zinterpretować wyniksummer86 wrote:Nika, ja męczyłam mojego doktorka o tego typu badania (i tak robię wszystko prywatnie) i jakoś nie załapał tematu. A obawiam się trochę czy przy mojej aktualnej wadze dawka 0,4 jest wystarczająca. Jak będę za tydzień zanosić GBSa to dopytam czy u mnie w Alabie w ogóle robią to badanie.
Dobrze, że u Was dokładnie to monitorują.
Mi mówili ze wynik w ciągu tygodnia-dwóch, ale w praktyce przyszedł po prawie 3 tygodniach, bo majówka się wpierdzieliła
Kosztowało 55 zł (proszę, jednak mój kalafiorowo-encortonowy mózg coś zapamiętuje)
summer86 lubi tę wiadomość
-
Ciągle do przodu, brzuszek sie już pokazałBajkaaa wrote:Dziewczyny proszę tu się odezywav regularnie co u was:)
Ania?
GG?
Barbarka u ciebie spokój czy może już cosi się dzieje?
Dziewczyny jak możecie to chociażby mały wpis że jesteście że jest wszystko dobrze
Z góry dziękuję
ogólnie maluch na wczorajszej wizycie miał 471 g i na prenatalnych drugich potwierdziła ze chłopak
jedynie co wyszło ze maluszek ma podejrzenie 6 paluszkow u prawej stopy, lewej nie pokazał będziemy monitorować na kolejnych wizytach. Ogólnie staram sie was czytać ale próbuje zamknąć tematy w pracy żeby iść spokojnie na l4
Trzymam kciuki za wszystkie maluszki
Lusesita, Lunaris, summer86, KateHawke, Karma88, Lena21, Barbarka1984, nick nieaktualny, Bajkaaa, nick nieaktualny, Anna Stesia lubią tę wiadomość
Tomasz 09.2018
MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
Morfologia nasienia 2% w 2017
staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
Morfologia nasienia 0% w 2022r -
GG mój najlepszy przyjaciel ma 6 palców u jednej stopy (polidaktylia) -jest pianistą i zawsze mówił ze szkoda że nie u ręki

Dobrze że rośniecie zdrowo
-
A dziewczyny w najnowszym numerze Dziecko są fajne kupony rabatowe, m.in. na SuperMami, Smyk, Lennylamb (chusty).
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/911af529d023.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/55bc132170bc.jpg
Rucola, JustynaG lubią tę wiadomość
-
Miały być kotlety mielone ale wyszła mizeria młode ziemniaczki jaja sadzone i kefir

GDZIE ta przesyłka??? -
Lunaris wrote:GG mój najlepszy przyjaciel ma 6 palców u jednej stopy (polidaktylia) -jest pianistą i zawsze mówił ze szkoda że nie u ręki

Tym tropem idąc to szkoda, że nie mam dwóch mózgów
Przydałyby się
Rucola lubi tę wiadomość

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
reset wrote:Tym tropem idąc to szkoda, że nie mam dwóch mózgów
Przydałyby się 
Napisałam to w sensie że nie stanowi to żadnego problemu w życiu codziennym. Jeśli ktoś to odebrał inaczej to przepraszam, nie planowałam nikogo urazić. -
Lunaris wrote:Napisałam to w sensie że nie stanowi to żadnego problemu w życiu codziennym. Jeśli ktoś to odebrał inaczej to przepraszam, nie planowałam nikogo urazić.
Lunaris, ja tak to odebrałam właśnie - że to w sumie defekt kosmetyczny. A z dwoma mózgami to chodziło mi o to, że tak jak Twojemu przyjacielowi zawodowo szósty palec by się przydał, tak mnie by się zawodowo przydały dwa mózgi
Lunaris, Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Oki nie zrozumiałam (przeczytałam że on powinien mieć 2 mózgi, ciążowy brain!) -pomyślałam że mogłam kogoś urazić tym co napisałam.
PRZYSZŁA paczka
ale otworzę po jaju sadzonym :]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 14:16
KateHawke, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
oooo! pan doktor odpisał! No szok, żeby tak szybko. Mam utrzymać Encorton 15 mg i Clexane 0.6 i na wizycie 21.05 pokazać wyniki. Może wtedy coś zmienimy. Dobrze że nie muszę nic kombinować i przyspieszać wizyt, uff!
reset, summer86, KateHawke, Lunaris, Karma88, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
Halle Berry ma 6 paluszków i jej to wcale nie przeszkadza, nawet sandałki nosi i ogólnie jest ślicznagg88 wrote:Ciągle do przodu, brzuszek sie już pokazał
ogólnie maluch na wczorajszej wizycie miał 471 g i na prenatalnych drugich potwierdziła ze chłopak
jedynie co wyszło ze maluszek ma podejrzenie 6 paluszkow u prawej stopy, lewej nie pokazał będziemy monitorować na kolejnych wizytach. Ogólnie staram sie was czytać ale próbuje zamknąć tematy w pracy żeby iść spokojnie na l4
Trzymam kciuki za wszystkie maluszki
A chłopak to już całkiem nie będzie mieć z tym problemu - oni rzadziej noszą sandałki
Lunaris, summer86, Rucola lubią tę wiadomość
-
Nas od niedzieli skurczami straszy. W czwartek ide na KTG i wizyte, to sie dowiem jak tam rozwarcie, bo w czwatrek juz bylo. Obstawiam, ze dlujej niz do 24-25 nie pochodze

Buziole przesylam :*
Anna Stesia, Summer jak tam u Was?
KateHawke, summer86, nick nieaktualny, Flowwer, Bajkaaa, malka, pilik, Jadranka, Lena21, Jeżowa, Anna Stesia lubią tę wiadomość