Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do jedzenia to wczoraj kupiłam 2kg polskich truskawek i arbuz prze słodki ( sladu po nim już nie ma).
Gg kochana głowa do góry dzisiejsza medycyna z tym sobie szybko poradzi i lekarz znajdzie najlepsze rozwiązanie.
KateHawke, Karma88, summer86, Anna Stesia lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Summer, egzamin za tydzień w środę. Przypomnę się jeszcze z prośbą o kciuki
a Ty tylko 3 tygodnie jeszcze planujesz mała nosić? Do mnie to nie dociera, że się termin zbliża. Ale myślę, że jeszcze z 4-5 tygodni posiedzi w brzuchu. Ostatnio lekarz mówił, że raczej nie wróży mi wcześniejszego porodu, ale zobaczymy na wizycie w poniedziałek. Najważniejsze, żeby była w końcu obrócona!
KateHawke, pilik, Flowwer, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
A ja wczoraj emka poprosiłam żeby na targ skoczył i mi kupił jakieś owoce dobre. I co... Przyniósł banany, jabłka i kiwi! Jadłam je przez całą zimę! Więc sama dzisiaj poszłam do sklepu i mam arbuza, morele i neratynki
KateHawke, lamka, Flowwer, Jeżowa, Lunaris, Anna Stesia, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTeż sobie kupiłam arbuza na pocieszenie
A byłam smutna bardziej dlatego, że Tarzan bardzo bardzo chciał być przy usg i oczywiście zrobiło mi się smutno, że jemu jest smutno. Ale coś wymyślimy, a kolejne badanie już za niecałe dwa tygodnie.
Emilka jak tam?
Emiilka lubi tę wiadomość
-
Flowwer - ja ostatnio arbuza kupiłam i dupa! Niedobry.. taki ładny, pusty odgłos wydawał a wcale nie słodki i nie chrupie
Malka - a Twój mąż pewnie widział, że przez zimę jadłaś banany i jabłka i uznał, że z pewnością to lubisz i nie chciał ryzykować czymś innym
Przynajmniej mój zawsze tak robi :p -
Lameczko, leżę na oddziale. Nie dostałam żadnej kroplówki ani nic na ten ból głowy. Przed chwilą była burza, wiec mam nadzieje, ze głowa mi przejdzie, bo nadal boli. Nie wymiotuje już, tylko mnie mdli. Oby jutro wypuścili, bo równie dobrze mogłabym w domu lezec...12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
Emilka to nic Ci nie podają? A jak badania krwi wyszły?
Lamka jutro wszystkie będziemy z Tobą pod gabinetem.
Dziewczyny furę mamy do odebrania dla malucha.. jestem w szoku że tak szybko
Podpowiedzcie mi jeszczd jak z butelkami bo w askocie jest teraz promocja na zestaw startowy tommy tippy za 89 zl.
Tylko założenie mam karmić piersią i nie wiem czy butelki kupować?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 16:35
-
olik321 wrote:Emilka to nic Ci nie podają? A jak badania krwi wyszły?
Dziewczyny furę mamy do odebrania dla malucha.. jestem w szoku że tak szybko
Podpowiedzcie mi jeszczd jak z butelkami bo w askocie jest teraz promocja na zestaw startowy tommy tippy za 89 zl.
Tylko założenie mam karmić piersią i nie wiem czy butelki kupować?
Jeżeli będziesz karmila to do niczego nie przyda się butelka, chyba że będą problemy to mąż zawsze poleci kupić. Herbatki powyżej 4 miesiąca się daje np na kolki -
Kompletnie nic mi nie podali, tylko przy wejściu na oddział pobrali 3 probówki krwi. Nie wiem nawet na co, nie mówiąc już o wyniku. Zjadłam rosół i teraz kanapkę - lekarka powiedziała, ze mogę jeść. No i raz na sali była pani ze sprzętem do mierzenia tętna dzidzi. Nie wiem tylko czemu na IP tak upierali się, że mam zostać i mówili coś o leku dożylnym na wymioty (nic nie dostałam)...
12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
Olik ja mam założenie, że będę karmić piersią. Nie kupuje żadnych butelek. Mam dwie z Aventa, które dostałam na szkole rodzenia. Poradzili, żeby mieć w domu na wszelki wypadek jedno małe opakowanie mleka modyfikowanego i butelkę, żeby w przypadku wielkiej desperacji jakby były problemy z karmieniem można było dać. Ale to tylko tak awaryjnie.
-
Emilka trzymaj się jakoś. Mam nadzieję, ze ten ból głowy przejdzie. Dobrze, że wymioty już się skończyły. Pewnie nie dali kroplówki, bo wyniki elektrolitów wyszły ok.
Lamka, dasz radę bez Tarzana na wizycie. Ja też na wszystkie chodzę z emkiem, raz wypadło, że nie mógł ze mną iść i to przeżywałam, ale było okszkoda mi tylko było, że nie mógł popatrzeć na małą.
A jak już się chwalimy zakupami to mi dzisiaj przyszła torba do wózka. Strasznie długo się zastanawiałam jaką wybrać, bo mój emek cały czas mówił, że jemu też musi pasować, bo on też będzie chodził z Felą na spacery. Ale w końcu jest. I jest mega fajna. Myślę, że się będzie sprawdzać. Duża, pojemna i ma dużo kieszonek. W zestawie przewijak, kosmetyczka i opakowanie termiczne na butelkę.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a09dfffb3fbd.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 16:50
Emiilka, KateHawke, Bajkaaa, lamka, Lunaris, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOlik wg mnie butelki się mogą przydać (może nie w pierwszych tygodniach, ale po miesiącu czy dwóch). Jak moja chrześnica zostawała u nas na noc to dostawała odciągane mleko mamy no ale jakoś je musiałam jej podać, więc było w butelkach. Fajne są też woreczki sterylne do mrożenia pokarmu.
Dzięki Kochane, bardzo mi pomaga że będziecie ze mną jutro
Emilka idź do pielęgniarek albo lekarza zagadać, bo to śmieszne jest...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 18:25
Emiilka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Achia wrote:Kurczę dziewczyny czy Was też ok 9tc bolał brzuch jak na @ ... Bo mnie dziś pobolewa cały dzień
jutro idę do Luxmedu, mam nadzieję że będzie w gabinecie USG bo różnie tam z tym bywa...
chyba że to jakiś mega duży ból to już nie wiem co robić ale jeśli taki normalny to bierz nospe nawet się nie zastanawiaj
-
nick nieaktualnyBajkaaa wrote:Mnie czasem bolał a w połączeniu z brakiem jakichkolwiek objawów i nawet wrażliwe sutki mi zanikaly to chciałam oszalec z niewiedzy ale jak boli to weź nospe i magnez i odpoczywaj i będzie dobrze zobaczysz
chyba że to jakiś mega duży ból to już nie wiem co robić ale jeśli taki normalny to bierz nospe nawet się nie zastanawiaj
-
Olik, warto kupić. Ja już zakupiłam
Panan nie zgadzam się z Tobą. Według mojej położonej, dziecku urodzonemu w okresie letnim w 10 dobie życia można podawać przegotowana wodę mineralną, herbatke z koperku (szczególnie gdy jest podejrzenie kolek), z tym ze ogólna ilość płynów dodatkowych nie może przekroczyć 100 ml na dobę.
Ale każdy będzie robił jak będzie chciał, to tylko moja delikatna sugestia. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEwela wg mojej wiedzy ze studiów (całkiem niedawno) lepiej nie dopajać dziecka przed 4mż jeśli karmisz piersią. Jeśli chcesz kupić herbatkę koperkową to zwróć uwagę, żeby w składzie był tylko koper, bez cukru, laktozy, maltodekstryny.
Malka super torba
Achia tego typu bóle są normalne. Weź może połówkę forte.Anna Stesia lubi tę wiadomość