X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia kolega mamy ginekolog robił liva na instagramie z położna i mówili właśnie o tym gbs i ja się faktycznie nie znam na tym ale oni to powiedzieli ze dostaje się dwie dawki antybiotyku podczas porodu ale ostatnio mieli kobietę która w godzinę urodziła i nie zdążyli podać drugiej dawki ale wszystko jest dobrze i żeby się nie martwić tym

Anna Stesia lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka mimo wszystko dobrej nocy- mogli Ci chociaż pół litra płynów przetoczyć skoro kazali Ci zostać :/ ale dobrze że wyniki OK i że lepiej się czujesz. Szybkiego powrotu do domu Ci życzę!

Anna Stesia to zależy co masz na myśli mówiąc aktywny poród - mimo wenflonu i kroplówki latałam po korytarzu żeby zwiększyć rozwarcie, siedziałam na piłce, biegałam do łazienki. Bardzo mi przykro że masz taki wynik :(

Emiilka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Cześć, dziewczyny, ja mam dzisiaj słaby dzień, więc przepraszam, że nie wszystko nadrobiłam. Emilko, mam nadzieję, ze szybko Cię wypuszczą i że taki ból głowy już się nie powtórzy! Sylwio, cudownie Cię widzieć, nieustannie trzymam za Ciebie kciuki!

A mój podły humor wziął się z tego, że dowiedziałam się o dodatnim gbsie. Wiem, że sporo dziewczyn ma, wiem, że podaje się antybiotyk przy porodzie i że tylko w rzadkich przypadkach mimo tej interwencji przechodzi on na maluszka, ale przyznam, że mimo tej wiedzy jestem zmartwiona i smutna. Czuję, że nie potrafiłam uchronić maluszka przed czymś takim i że teraz moja flora bakteryjna stanowi dla niego potencjalne zagrożenie. Mam tysiąc myśli, że co jeśli akcja będzie szybko postępowała i antybiotyk nie zdąży zadziałać, albo czy tym samym mam zapomnieć o aktywnym porodzie, skoro w grę wchodzi kroplówka i wenflon.

Anna Stesia, pisałam wczoraj na czerwcówkach, bo jedna dziewczyna też się zdołowała dodatnim GBS. Podobno dotyczy on 30% z nas. Na szkole rodzenia neonatolog mówiła nam, że jeśli cokolwiek pójdzie nie tak z podaniem antybiotyku przy porodzie to maluszek podlega dokładnej obserwacji pod kątem ewentualnych infekcji i w razie czego podawany jest mu antybiotyk. Kazano nam się nie martwić, bo jeśli chodzi o GBS procedury w szpitalach są dopracowane. Najważniejsze to zrobić badanie, bo wiele kobiet nadal go nie robi i wtedy z góry się zakłada, że ten GBS jest.

Anna Stesia lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka wszystkie Twoje argumenty do mnie trafiają, szczególnie kolor hahaha :)! serio serio!!

Summer ja też mam jakiś dziwny strach przed przenoszeniem.. liczę po cichu, że urodzę na koniec lipca.. bardzo bym chciała tak.

Emilka oby Cię jutro wypuścili w takim układzie a nie trzymali standardowe 3 doby

Anna Stesia o dodatnim gbs nie wiem nic, więc nawet nie mam jak się odnieść. Już się biorę za lekture...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 20:45

Emiilka, StaraczkaNika, Anna Stesia, Rucola lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejuuuu, to jeszcze z jakiegoś GBS trzeba się podszkolić? Ja sobie zacznę robić notatki o czym czytać po internetach przez najbliższych 7 miesięcy. Zaczyna mnie czasem nachodzić myśl "jak ja to wszystko ogarnę tym tępym kalafiorowym umysłem?!"
    I ja nie przesadzam jak porównuję do kalafiora - niedawno nie umiałam sobie przypomnieć hasła do komputera, które wpisuję kilka razy dziennie od 2 lat, a dzisiaj stałam pod drzwiami z pękiem kluczy i nie wiedziałam, który włożyć w zamek - mieszkam tu od 5 lat!
    Zaczynam się bać wychodzić z domu, bo mogę nie trafić!

lamka, never_lose_hope, Flowwer, reset, Aga9090 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, rozmawiałam już o tym z moim lekarzem, mam też informacje ze szkoły rodzenia i od położnej, ryzyko można zminimalizować (ale nie wykluczyć całkowicie). Mimo wszystko boję się o moje maleństwo, tego, że niechcący go skrzywdzę i że może mieć na wstępie gorszy start. Przepracuję to sobie pewnie już niedługo, ale dzisiaj mam do siebie żal. Jutro będzie lepiej, ale dzisiaj jest mi z tego powodu źle.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, za śpiworki narazie się nie zabieram, ale później na pewno! :) Teraz będę szyć kocyki letnie i kokony, na jesień pewnie wezmę się za "grubsze" rzeczy :) Najpierw muszę się rozpędzić :)
    I oczywiście podeślę Wam fanpejdża jak już ruszę, myślę że początek lipca, muszę naprodukować najpierw i załatwić formalności :)

Bardzo Wam dziękuję za ciepłe słowa i kciuki! Podczytuję Was czasem, uzupełniam wiedzę na przyszłość :) Przyda się :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 21:02

Anna Stesia, olik321, KateHawke lubią tę wiadomość

• malka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka, to trzymam kciuki żeby jutro Cię puścili.

Summer, też bym wolała nie przenosić. Ale ponoć dziecko wie najlepiej kiedy jest gotowe ;) lepiej żeby posiedziały z nami do terminu, nie mam się co spieszyć.

Olik ja właśnie nie miałam torby do wózka w zestawie dlatego kupiłam. Cena nie mała, ale myślę, że ta torba jest na tyle uniwersalna, że się przyda też w innych sytuacjach.

Nika bierz ten wózek co sobie wymarzyłaś! Kolor będzie idealny :)

Anna Stesia nie zamartwiaj się tym GBSem, całe szczęście medycyna całkiem dobrze sobie w dzisiejszych czasac z nim radzi i mała szansa, że pójdzie coś nie tak. Nie miej żalu do siebie, bo pewnie nie miałaś na to większego wpływu. Tego się nie leczy więc nawet jakbyś zrobiła badania wcześniej to nic by z tym lekarze nie zrobili. Dobrze, że masz wynik i będziecie zabezpieczeni antybiotykiem. A kroplówka nie trwa wiecznie, dasz radę ogarnąć aktywny poród, zresztą możesz z nią chodzić tak jak pisze Lunaris. Wszytsko będzie ok!

Anna Stesia, Emiilka lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka pewnie! Ta Twoja jest wystrzałowa i taka ładna :) coś trzeba sobie fundnąć :) no prawie sobie ;p

malka lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia cieszę się że cię widzę <3 kciuki trzymam nieustająco!
    A jak tylko dasz namiary na sklepik to chętnie odwiedzę stronkę :)

never_lose_hope lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :) ja dopiero wróciłam z pracy do domu i padaaam na twarz. Chciałam tylko napisać, że:

Emilko współczuję takich silnych bóli głowy i wymiotów i przykro w sumie, że leżysz w szpitalu, a oni nic z Tobą nie zrobili... obyś jutro wyszła do domku :)

Lamciu przykro mi, że Tarzana przetrzymali :/ trzymam kciuki za jutrzejsze USG i czekam na jakieś słodkie fotki <3

Anna Stesia rozumiem, że się zamartwiasz i choć wierzę, że wszystko będzie dobrze, to po prostu każda z nas rozumie Twój strach.

Malka genialna ta torba!

Never lose hope mocno trzymam kciuki za szybkie odnalezienie dawczyni, żebyś się tu u nas na dobre zadomowiła :) :)

Nika ja dzisiaj z moim mózgiem kupiłam inny telefon niż oglądałam przez ostatni tydzień, oczywiście niechcący... i jeszcze nakrzyczałam na męża że to jego wina (?), bo mnie nie powstrzymał. Czasem sama siebie nie lubię :D

My jutro wizytujemy, dopiero o 18:45 więc nie konkuruje z porannymi kciukami Lamki, ale jakbyście wieczorkiem się nudziły, to się przydadzą <3 ja oczywiście dzisiaj cała już zestresowana, ale dzidzia dzisiaj kopała, więc mam nadzieję, że to dobry znak :)

never_lose_hope, KateHawke, malka, Bajkaaa, lamka, Emiilka, Lunaris lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialam tylko sie odmeldowac, ze nasze 15mm szczescia i milosci ma sie dobrze, serduszko pieknie bije. Rosniemy!

Jaka ulga.

Jestem pijana ze szczescia, wiec nawet nie ogarniam o czym piszecie w tej chwili. Jutro Was nadrobie. :-*

KateHawke, never_lose_hope, Achia, pilik, malka, olik321, JustynaG, Bajkaaa, Jeżowa, Rucola, summer86, Yoselyn82, E_w_c_i_a, Tosia2323, Lusesita, lamka, Lena21, Kaczorka, Emiilka, blue00, Flowwer, Lunaris, reset, Aga9090, Phnappy, Anna Stesia, Angelika83 lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma super!! Niech rośnie dalej zdrowo :))

• pilik Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka mam nadzieję że już takie napady nie będą wracać, a jutro Cię wypiszą do domu!
    Lamka przykra sytuacja, ale zdasz super relacje Tarzanowi, oby kropek pięknie zapozował tatusiowi do zdjęć :)
    Nika śpiworki się różnią do gondoli przez różne wielkości, chociaż to jest typowy biznes, do spacerówek to ma większy sens o tyle ze różne wózki mają rożny rozstaw pasów i jak chce się taki co się nie zsuwa to warto przemyśleć. A ten wózek też miałam na oku! Odpuściłam bo mieszkam na uboczu i tu często nieodśnieżone plus w wielu miejscach nie mam chodnika :(
    A co do mózgu kalafiora nie chce Cię straszyć, kalafior daje radę. Teraz mam budyń zamiast mózgu i dopiero się czuje że nie ogarniam... serio czasem siedzę, tępo patrzę i próbuje sobie przypomnieć po co gdzieś poszłam czy ci miałam zrobić/powiedzieć...
    Malka torba cudowna! Ja w ogóle o torbie jeszcze nie myślałam...
    AnnaStesia wiem że powód do zmartwienia, współczuje, ale na pewno wszystko będzie dobrze! A gbs mogłaś mieć od dawna i nie mogłaś temu zapobiec.
    Mój M. dostał zalecenie chodzenia na basen, ucieszyłam się, że będę z nim chodzić, a potem stwierdziłam że chyba nie będę ryzykować jednak infekcji na końcówce...
    never lose hope trzymam kciuki za szybki telefon! A firmy zazdroszczę bardzo! Marzy mi się jakiś własny biznes...
    Jeżowa trzymam kciuki za wizyte :)
    Karma cudowne wieści! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 22:05

malka, Emiilka, Jeżowa, Anna Stesia lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma cudowanie! Ciesz się chwilą a nie siedź na forum ;)

Pilik, ja basen też już odpuściłam, nawet nie ze względu na infekcje, ale ludzie się na mnie gapili na basenie jak na zwierzątko w zoo i czułem się lekko niekomfortowo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 22:13

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór dziewczyny!!
    Karma!!! ogromnie ciesze się razem z Tobą!!
    Emilko mam nadzieję, ze rano poczujesz się juz dobrze i wypuszczą Cię do domu, gdzie się przynajmniej wyśpisz...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 22:39

Emiilka lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 04:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś u mnie nocna warta...
    Mogę już trzymac kciuki za Lamke, tarzana, jeżową i emilkę by wypuscili do domciu.
    Ktoś jeszcze ma dziś wizytę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 04:39

lamka, Emiilka lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik dołączam do Ciebie i Niki o tej nieludzkiej dla mnie porze.

Karma strasznie się cieszę! Masz jakieś super foty? :-)

Jeżuś to ja jak skończę trzymać za Tarzana to będę trzymać za Ciebie ;-)

EMek prawdopodobnie koło 8.00 powinien zostać zabrany, ale tak naprawdę to chgw.

Emilka dawaj znać, oby Cię już nie trzymali.

Emiilka, Jeżowa lubią tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt :-)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) wczoraj Was nadrobiłam, ale zasnęłam w trakcie pisania odp i już nic nie pamietam co chciałam powiedzieć - tylko, że trzymam kciuki za wizyty, Tarzana, wyjście Emi ze szpitala i że z tym kalafiorem to prawda. Czasem mam wrażenie, że niezmiennie robię z siebie idiotkę przed moim doktorkiem choć wcześniej moja praca częściowo polegała na merytorycznych rozmowach z wieloma lekarzami - teraz tylko coś dukam pod nosem i zapominam o wszystkim

lamka, Emiilka lubią tę wiadomość

‹‹ 637 638 639 640 641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ