X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, nie nadrobię teraz Was z wakacji, ale Anna Stesia - też jestem nosicielka GBS i nie przeszkodziło mi to w dwóch aktywnych porodach, które do długich nie należały. Dzieciom nic nie było.

Anna Stesia lubi tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena jak się czujesz?

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma cudowne wieści, bardzo się cieszę <3

Lamka, Jeżowa trzymam kciuki :)

Też mi wyszedł w ciąży gbs, ale w sumie to miałam gorsze zmartwienia, to nic strasznego ;)

Jeżowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę pod gabinetem a Tarzan na stole. Stres milion.

• olik321 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka trzymamy Cię za rękę!!!

Zaraz ujrzysz najsłodszy widok na świecie ;)

Kiedy ten gbs się bada?

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamciu i za Ciebie, i za Tarzana ściskam kciuki <3

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Lena jak się czujesz?

Z jednej strony ok, bo jak ciagle leżę to te stawiania są rzadziej niż dotychczas, z drugiej nie wiem czy nie napisać do mojego lekarza czy muszę brac ten isoptin - fatalnie się po nim czuję, mam zawroty i ból głowy, tętno mocno skacze a ciśnienie niskie :/ on wprawdzie nnie ostrzegał przed skutkami ubocznymi, ale nie wiem czy to konieczne się tak męczyć

Z trzeciej strony za chwile przyjadą moi teściowie, teść jest spoko już cały tydzień nam tu pomaga przy remoncie i jego obecność w niczym mi nie przeszkadza, on jest bezproblemowy i miły, ale dziś ma zabrać tez królową matkę vel. perfekcyjna panią domu, która ma posprzątać po remoncie (na szczęście nie zostalo tego aż tak dużo bo wczoraj moja kochana siostra już sporo ogarnęła) wiecie nie chce żeby to brzmiało jakbym była niewdzięczna, po prostu wiem że przez cały dzień będę musiała słuchać złotych porad typu, że sprząta się tylko przy pomocy octu i sody, jak ona to kocha sprzątać, jako na to czuła że coś się stanie i jak to nie mówiła, żeby bardziej uważać i ofc opowie mi pewnie wszystkie złe historie o ciążach w rodzinie jakby mi tego bylonteraz trzeba - nie wspomnę o tym, że już do mnie pisały kuzynki męża, że cała rodzina już wie, że ona jedzie nam posprzątać... może te zawroty głowy są na myśl o niej :o tylko spokój może mnie uratować, wiec biorę głęboki oddech i olewam bo i tak nie mam innego wyjścia - przez 12 lat nad nią planowałam to i teraz sobie poradzę.

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Tak, rozmawiałam już o tym z moim lekarzem, mam też informacje ze szkoły rodzenia i od położnej, ryzyko można zminimalizować (ale nie wykluczyć całkowicie). Mimo wszystko boję się o moje maleństwo, tego, że niechcący go skrzywdzę i że może mieć na wstępie gorszy start. Przepracuję to sobie pewnie już niedługo, ale dzisiaj mam do siebie żal. Jutro będzie lepiej, ale dzisiaj jest mi z tego powodu źle.

Anna Stesia nic się nie martw i nie obwiniaj siebie! JA też miałam dodatni GBS. Poród miałam wywoływany, bo byłam sporo po terminie i nic samo nie postępowało. To, że masz kroplowkę i wenflon wcale nie wyklucza aktywnego porodu. Z kroplówką możesz spacerować, skakać na piłce, kręcić bioderkami. Spokojnie. Ja byłam pod prysznicem, bo na moment są w stanie odpiąć kroplówkę. U mnie dość szybko postępowała akcja, bo od razu mój organizm zareagował na oksytocynę i miałam tak częste i duuuuże skurcze, że spacerowanie/piłka nie wchodziły w ogóle w grę, ale obok dziewczyna spokojnie chodziła po korytarzu z kroplówką.
    Ja niestety nie pamiętam kiedy dokładnie podawali mi antybiotyk, bo byłam tak skupiona na porodzie i ból nie odpuszczał, że jakoś uszło to mojej uwadze. Na pewno podali, ale nie wiem o której - wydaje mi się, że niezbyt szybko. Mąż też nie jest pewien. Synek urodził się cały i zdrowy. Dopiero później dowiedziałam się, że nie wyjdziemy po 2 dobach do domu, bo ma podwyższone CRP. Wiedziałam, że to pewnie przez mój GBS, choć żaden lekarz o tym nie wspomniał. Ale CRP samo codziennie spadało, żaden antybiotyk nie był synowi potrzebny. Po 6 dniach obserwacji wyszliśmy do domu, kiedy CRP spadło poniżej 5 (kryterium). Spokojnie kochana, to nic strasznego, pilnuj tylko, zeby ten antybiotyk podali w miarę wcześnie.

Anna Stesia lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka kciuki <3

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma cudowne wieści skaczę razem z Tobą.
    Już wierzysz w fasolkę ?

Nika ciekawe skąd się bierze ciążowy mózg o konsystencji budyniu???

Lamka kciuki z Tarzana zaciśnięte.

Yosel skóra już łapie kolor i wit D?

Daniela zazdroszcze takiego odpoczynku ja jeszcze za 15 lat nie byłam z mężem na wakacjach ani 1 dnia zawsze z kolezanką.Moj M to szczyt domatorstwa.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lameczko przesuń się trochę, bo już ciasno w gabinecie :) trzymamy kciuki i czekamy na piękne zdjęcia !

gg88 lubi tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dzisiaj witam z Wami w II trymestrze :)

Lena21, olik321, Karma88, Flowwer, JustynaG, blue00, Jeżowa, Lunaris, KateHawke, Bajkaaa, Luna1993, Kaczorka, summer86, Phnappy, Emiilka, malka, Yoselyn82, Anna Stesia, Angelika83 lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Karma cudowne wieści skaczę razem z Tobą.
    Już wierzysz w fasolkę ?

Nika ciekawe skąd się bierze ciążowy mózg o konsystencji budyniu???

Lamka kciuki z Tarzana zaciśnięte.

Yosel skóra już łapie kolor i wit D?

Daniela zazdroszcze takiego odpoczynku ja jeszcze za 15 lat nie byłam z mężem na wakacjach ani 1 dnia zawsze z kolezanką.Moj M to szczyt domatorstwa.

Flo podobno budyń się robi kiedy zamiast krwi płynie nam już w żyłach tylko progesteron :)

pilik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka trzymam kciuki.

Lena powodzenia z teściowa

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Karma strasznie się cieszę! Masz jakieś super foty? :-)

Super ona nie jest, ale najważniejsze serduszko jest, na prawo od linii glowka, w linii i na lewo od niej ciałko. <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/01228e1fc1cd.jpg

Lamka mocno trzymam kciuki za Ciebie i Maluszka i za Tarzana.

Flowwer, Lena21, blue00, olik321, Jeżowa, Lunaris, KateHawke, Bajkaaa, lamka, JuicyB, Kaczorka, summer86, Emiilka, Barbarka1984, Lusesita, Yoselyn82, Angelika83 lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:

Dzień dobry i oby do przodu. :)

Flo wierzyłam i wierzę w głębi duszy cały czas, po prostu po poprzednich stratach był ogromny strach przed wizytą czy usłyszymy, że serduszko bije.

Leków mam na full, nic nie odstawiamy.
    Muszę tylko zrobić usg piersi, bo z przed roku mam, morfo, mocz i krzywą cukrową, bo cukier mam za wysoko.

Tylko ten cukier pewnie też podwyższony, bo encorton biorę. Co nie zmienia faktu, że muszę pokombinowac z jedzeniem. :D

Flowwer lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    A ja pamiętam jak dziś pierwszy dzień 2 trymesytu. Tak człowiek poczuł się "bezpiecznie".
    Ja dziś zaczynam 28 tc, czyli 7 miesiąc a III trymestr i czytuję się zaawansowanej ciąży. Do końca ok 90 dni.

Karma i takie słodkie zdjęcia mile widziane♡

Lena witaj wśród niewdziecznych synowych ;) ja jestem " krolową" mojego domu i każda inna mnie drażni a to ze wzgledu nie szanowania moich upodobań i gustu. Za czasów kiedy mieszkałam z tesciową potrafiła otwierać lity, wykozystać że byłam w pracy i zmienić moje świeżo powieszone firany a żółte z epoki komunistycznej.

Bajkaaa, agulineczka, Barbarka1984, pilik lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma gratulacje <3 serduszko na usg... najpiękniejsza chwila <3 :)

Lamka pisz jak tylko wyjdziesz, bo śniadania zjeść nie mogę spokojnie.

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hhahah Flo to masz niezłą "mamusię"

Jak się czujesz w zaawansowanej ciąży?
    Bo do mnie coraz bardziej dociera, że za chwilę maluch będzie na świecie. Od wczoraj karton z wózkiem stoi w pokoju, eMka korci by już złożyć.
    Zaczynają się też dni, w których jest ciężko i dociera, że to lada moment.

Flowwer lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy, czekamy Lamka.

Moja teściowa w tej chwili na szczęście jest ok, nie wtrąca się w nic, jest stosunkowo daleko, rzadko przyjeżdża, więc u nas luz. :D

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

‹‹ 638 639 640 641 642 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ