X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • reset Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, Jeżowa i Tarzan - mocne kciuki trzymane są za Was również w Krakowie!
    Karma- gratuluję! 15 mm człowieczka to już brzmi dumnie i poważnie :)
    Anna Stesia - o gbs poczytałam teraz jak napisałaś, że się martwisz... Statystyki zapewne też już czytałaś, więc myśl Kochana pozytywnie i pamiętaj, że jednak większość Maluchów udaje się wybronić przed zakażeniem!

Jeżowa, Anna Stesia lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik i Flo stopień zaawansowania Waszych ciąż bardzo do mnie przemawia w kwestii upływu czasu, bo jakoś przy Waszych pozytywnych testach/betach zaczynałam na forum :) cudownie się patrzy na to, jak daleko już jesteście <3

Reset Wrocław dziękuję i pozdrawia Kraków <3 widziałam na testerkach, że u Ciebie w tym miesiącu nici... bardzo mi przykro. Naprawdę niezmiernie Wam tam wszystkich kibicuję, ale zazwyczaj nie nadążam pisać, choć czytam każdy wpis.

Flowwer lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamcia KCIUKASY! dla Ciebie i Tarzanka :)

Karma ale cudne zdjęcie <3 maleństwo zadomowiło się na dobre :)

Jeżowa wieczorem kciuki dla Ciebie.

Emilka jak minęła noc?

Ja wczoraj odpadłam o 20.30 pod kocykiem! Obudziłam się przed 23 żeby tylko do łóżka się przełożyć. Mam nadzieję że teraz się naśpię na zapas :D

Jeżowa, Emiilka lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik samopoczucie mam w miarę ok jeszcze te 2 mies dadzą nam po kościach ;) ociężała jestem ale najszczesliwsza i delektuje się każdym dniem bo prawdopodobnie drugi raz takiego stanu nie zaznam.
    Mam brać no- spe bo brzuch non stop twardy i dostałam ochrzan od położnej, jak twierdzi dziecku jest nie wygodnie.
    W przyszłym tygodniu mam dostać immunoglobuline d.

olik321 lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo, ale to nie chcecie już więcej próbować z drugim?

A tą immunoglobulinę dostajesz jeszcze dlaczego? Bo Ty miałas w ciązy wlewy z intralipidu prawda?

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka ja też ja też trzymam kciuki! ❤

W sumie to trzymam za wszystkie kciuki :)

A tesciowe to temat rzeka hehe i nie wyobrażam sobie żeby moja mi tu przyszła sprzątać ale może dlatego że mam 3 siostry i mamę obok siebie a na dodatek mam koleżanki które wolałabym żeby pomogły ale zdaje sobie sprawę że czasem wyjścia nie ma :(

A u mnie laski :) mąż mi skręcił łóżeczko jest bardziej niż piękne ❤️❤️

Teraz czekam zaraz wróci z kolegą i będą ponownie malować pokój żebym dziś już mogła tam sobie sprzątać, co prawda listew jeszcze nie będzie ale trudno na to poczekam :)

pilik lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Tarzaniątkiem wszystko ok, jest duże i piękne, wg usg 11+4, około 48mm, prawie tydzień wyprzedza. Napiszę więcej jak wrócę ze szpitala :-) :-)

Lunaris, Jeżowa, reset, olik321, Flowwer, summer86, Lena21, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Kaczorka, Karma88, Bajkaaa, KateHawke, Phnappy, Emiilka, agulineczka, Barbarka1984, nick nieaktualny, Lusesita, malka, Yoselyn82, Anna Stesia, Siwulec, JustynaG, Angelika83, Rucola, pilik lubią tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:

Pokażesz? :)

Lamciu 48mm szczęścia. :D Wracaj spokojnie i dawaj znać w wolnej chwili.
    super wiadomość.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka to teraz drugi kciuk dla Tatusia :D

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka <3 bardzo się cieszę!!! och jak cudownie :)

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Lamka ja też ja też trzymam kciuki! ❤

W sumie to trzymam za wszystkie kciuki :)

A tesciowe to temat rzeka hehe i nie wyobrażam sobie żeby moja mi tu przyszła sprzątać ale może dlatego że mam 3 siostry i mamę obok siebie a na dodatek mam koleżanki które wolałabym żeby pomogły ale zdaje sobie sprawę że czasem wyjścia nie ma :(

Teraz czekam zaraz wróci z kolegą i będą ponownie malować pokój żebym dziś już mogła tam sobie sprzątać, co prawda listew jeszcze nie będzie ale trudno na to poczekam :)

U mnie mój mąż naciskał żeby ją zaangażować, nie dlatego żeby był jakimś wielkim jej fanem w naszym domu - po prostu (w sumie rozsądnie) stwierdził że tylko ona siedzi w domu, wiecznie narzeka że się nudzi i ciagle opowiada jak to kocha sprzątać. Moja siostra wczoraj przyjechała po pracy choć była wymęczona i ma tez w domu do ogarnięcia dwójkę dzieci i męża, a moja mama tak bardzo nam pomaga przez całą ciąże, że już naprawdę nie mam serca jej o nic dodatkowo prosić - bez niej bysmy zginęli, przyjaciółki się oferowały, ake wszystkie chodzą do pracy i mają swoje problemy - po za tym zdecydowanie są wspaniałe i je uwielbiam, ale porządki to nie ich najmocniejsza strona :) tak wiec została mi ona... już słyszę jak śpiewa, biegając po moim salonie - chyba wstanę melisę zaparzyć :) dobrze, że teść jest z nią, bo jak zaczęła cis tam gadać gdzie coś przestawić to ja szybko sprowadził na ziemię, że ma sprzątać a nie przestawiać

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Z Tarzaniątkiem wszystko ok, jest duże i piękne, wg usg 11+4, około 48mm, prawie tydzień wyprzedza. Napiszę więcej jak wrócę ze szpitala :-) :-)
    Czyżby syn ? Gratuluję dużego dzieciątka.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena z jednej strony współczuję! ...a z drugiej- jak skończy u Ciebie to niech wpada do mnie!

Tak mi się ciężko zmobilizować do czegokolwiek! Jak pracowałam to zawsze coś tam się ogarnęło a im więcej wolnego tym bardziej mi się nie chce bo przecież jest czas... zrobi się potem... a potem to będzie 2 dzieci i brak czasu na cokolwiek!
    Żeby się zmusić oglądam codziennie powtórki z "perfekcyjnej" i sprzątam potem jedną część mieszkania. Zawsze to coś :P

KateHawke lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena dobrze, że teść ogarnięty i ją stopuje. :)

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik - GBS po skończonym 36tc :)

Karma i Lamka - super dzidziulki rosną! <3

Lena - dobrze, że masz wokół siebie tyle osób, które chcą Ci pomóc :) a zobacz jak teściową uszczęśliwiasz :p

My dziś kończymy 7 miesięcy :)
    A od kilku nocy Aluśce włącza się szwendaczka i budzi się w okolicach 2-3 i łazi po łóżku i gada. A ja muszę pilnować, żeby głową w ścianę nie przydzwoniła lub nie zasnęła z nosem w poduszce ;)

summer86, Karma88, olik321, KateHawke, Jeżowa, Flowwer lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka- 7 miesięcy! ponad pół macierzyńskiego za Tobą! ale to leci...

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak Lena skoro siedzi i marudzi to niech pomoże hehe ale współczuję samego faktu że będzie cię irytować mamusia :)

Karma pokaże ale jak już będzie w pokoju małej bo teraz stoi wcisniete w salonie hehe :)

Lamka cudowna wiadomość :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję <3
    A tutaj stopklatka z nagrania usg :-)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/27876f6caf1e.jpg

Tarzan jeszcze na stole, czekam na niego.

Karma piękny dzidziuń :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 09:36

olik321, KateHawke, Lunaris, Karma88, Jeżowa, Flowwer, agulineczka, Barbarka1984, Lena21, nick nieaktualny, Kaczorka, Lusesita, Yoselyn82, Anna Stesia, MamaFabianka, Siwulec, JustynaG, Angelika83, Rucola, pilik lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, Karma - cudowne maluszki, cieszę się że wszystko ok :)

Lena, ja już jestem w takie desperacji, że gdyby ktoś mi zaproponował ogarnięcie chałupy to chyba nawet głupie gadanie bym wytrzymała :P niestety u nas w otoczeniu mało kto jest domyślny.. ale oby do 37 tygodnia i ruszę z wielkim sprzątaniem :) Jedyna osoba która się interesuje to babcia eMka, ale wiadomo, że ze względu na wiek jej nie angażujemy, ale jest kochana i kilka razy zrobiła dla nas pierogi i gołąbki.

Flowwer, III trymestr! :) Jakoś wtedy czas zaczyna jeszcze szybciej lecieć.

Agulineczka, witamy w II trymestrze. Jesteś już troszkę spokojniejsza?

Reset, tak się cieszę, że tu do nas zaglądasz <3 przykro mi bardzo, że z tego cyklu nici, ale ważne że jest plan i trzymam kciuki aby w kolejnym urosło piękne jajco i równie piękne endo!

Yose, odpoczęliście już troszkę? :) Mi się tak marzą wczasy, że od dwóch dni śni mi się morze i nasza ulubiona miejscówka..

KateHawke lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, wszystkiego najlepszego dla Luśki z okazji 7 m-cy <3

Kaczorka lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 639 640 641 642 643 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ