X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle lekarka mi powiedziała, że ktoś nasłał na mnie kontrolę z ZUSu, teraz to sikam ze strachu :-O

• olik321 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka ja u Was cały czas wyczuwam chłopca, ciekawe czy się sprawdzi ! :) Cieszę się z udanej wizyty

Bajka dobrze, że macie tylko osób wokół do pomocy. Ja mam w sumie tylko moją mamę, ale zawsze chętnie pomoże i bez marudzenia.
    Lena dziś przetrwasz teściową a domek będzie wysprzątany :)

Summer a nie możesz trochę eMka zagonić? Niech chłop się wykaże :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 09:41

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, eMek dużo robi.. i ma do ogarnięcia całą budowę. Poza tym sama wiesz, meskie sprzątanie jest jednak inne ;) a mi chodzi o grubsze sprawy, typu porządki w szafach, umycie okien itd.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, już po obchodzie i po badaniu i wychodzę :D Trafiłam na super lekarza. Powiedział, że w razie ponownego bólu głowy, mam od razu wziąć swoje leki na zatoki, żeby nie doprowadzić się do takiego stanu jak teraz. Że dla dziecka jest lepszy lek, niż wymioty/odwodnienie. Ginekologicznie wszystko ok :) Zdziwił się tez, ze nie podano mi kroplówki, bo zawsze podają w przypadku wymiotów. Jestem zadowolona i czekam na wypis :) W szpitalu najfajniejsze jest podsłuchiwanie co parę godzin serduszka dzidziusia. Lunaris, noc mocno średnio, dziękuje że pytasz ;) Jest nas na sali sześć osób i niestety jedna pani dosyć mocno chrapała ;) Także cieszę się, ze dzisiejszą noc spędzę we własnym łóżeczku z kochanym wężykiem :)

Lunaris, summer86, Phnappy, Luna1993, KateHawke, olik321, Flowwer, Bajkaaa, Aga9090, Lena21, blue00, Kaczorka, Lusesita, Anna Stesia, JustynaG, pilik lubią tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    A w ogóle lekarka mi powiedziała, że ktoś nasłał na mnie kontrolę z ZUSu, teraz to sikam ze strachu :-O

Lamka mogą Cię w zadek cmoknąć. Masz wpisane leżąca? powiesz im że nudności nie pozwalały Ci pracować a długie siedzenie potęgowało skurcze macicy lekarz dał Ci L4 nie musisz im tego udowadniać a jak się będą pluć to im puść haftem po kolankach ;)

Emilka całe szczęście że już do domku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 09:47

Emiilka lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    gratuluję pozytywnych wyników usg i trzymam kciuki za te z problemami! Czytam Was codziennie, ale sporo wolnego czasu spędzam na szperaniu w internecie (obecnie - czy robić pappa przy bliźniakach) i nie bardzo mam kiedy coś konstruktywnego napisać. :(

Anna Stesia - mamaginekolog jakiś czas temu miała wpis na blogu właśnie o gbs

Lamcia moje grochy tydzień temu też były na 11+4 :)) cudowny widok już na usg, prawda? :)

Flo powiem szczerze, że zadziwia mnie jak ten czas pędzi!! :) Jak są starania to tygodnie ciągną się niemiłosiernie... a jak jest ciąża to wydaje się, że czas dostaje jakiegoś kopa i przyspiesza :) wydaje mi się, że wczoraj pisałaś o swoich problemach, o tym ile musisz czekać itp... to było chyba mniej więcej rok temu, prawda? Niesamowite :) aż się wzruszyłam

U mnie - od dwóch dni - BRAK PLAMIEŃ :D :D Mój jest już napalony na mnie jak piec hutniczy a ja jestem napalona na chociaż minimalny wysiłek fizyczny w postaci basenu :) Jeszcze odczekamy i po prenatalnych myślę, że delikatnie spróbujemy dwóch aktywności :)

Emiilka, Flowwer, Anna Stesia lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:

whaaat?? :| :| :|

ckai43r8zmly7il4.png

• summer86 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, nie stresuj się. Kontrole z ZUSu są niestety częste, szczególnie u pracodawców którzy zatrudniają poniżej 20 osób. Nie wiem jak jest u Ciebie.

Emilka, super że wszystko jest ok i wychodzicie! Jak przeczytałam Twojego posta myślałam, że piszesz radości ze wspólnego spania z mężem, później się zreflektowałam że chodzi o poduszkę ciążową :D

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka fajnie, że na takiego lekarza trafiłaś. Grunt to teraz wrócić do swojego łóżeczka i odpoczywać.

Lamka a Ty miałaś chyba dwa miejsca pracy? Dobrze kojarzę? ZUS niestety trzepie często takie kontrole. Najwazniejsze jakie masz to L4, jesli faktycznie nie jest leżące to niech się bujają.

Phnappy brak plamień to ogromna ulga, nie? :) Wy mieliście zakaz seksu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 10:03

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:

Phnappy brak plamień to ogromna ulga, nie? :) Wy mieliście zakaz seksu?

Tak - zakaz seksu od pierwszych plamień... po krwawieniu już zupełny... czyli już ho ho ho... od testu kochaliśmy się chyba tylko ze dwa razy... mój miał środę trochę częściej, ale też już tęskni za tradycyjnymi przytulankami ;) ;)

Ulga jest ogromna, chociaż jest stres przed prenatalnymi... ale to chyba nie minie... później będzie stres, że coś zacznie dziać się - typu szyjka :(

ckai43r8zmly7il4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma mam chodzące. Miałam dwa miejsca pracy, ale rozwiązałam umowę w jednej firmie jak dowiedziałam się o ciąży. Firma, w której mam umowę jest mała faktycznie i wiem, że w tamtym roku jedna dziewczyna też zaszła w ciążę (ale nie wiem jaką miała umowę).

Phnappy no widoki super, zwłaszcza jak małe się wierciło i ruszało rączkami :-) a emka pociesz, bo ja np. w ciąży mam libido poniżej zera, a do tego mdłości, więc nie kochalismy się gdzieś od półtora miesiąca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 10:13

Karma88 lubi tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh rozumiem Cię. U nas podobnie zakaz seksu odpozytywa, bo plamienie/krwawienie, a że u nas ostatni bzyk był primaaprilisowy zapładniający to kupa czasu minęła. Wczoraj mieliśmy nadzieję na zielone światło, ale dla bezpieczeństwa grzecznie czekamy. :)
    Temu szkrabowi będę wypominać, że jest primaaprilisowym dzieckiem.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja ostatni seks z mężem miałam w grudniu...
    Najpierw zakaz w 1 trymestrze a potem były u nas ciche dni a potem okazało się że nie można i tak już do 37tc pewnie będzie dopoki będzie pessar także mój radzi sobie sam albo ja mu pomagam w tzw środy ale nie wiem czy pamiętacie mój emek ma słabe libido więc on nie. Narzeka to raczej ja mam piękne sny zakończone tak że mój poped jest zaspokajany :)

Ale żeby nie było pięknie to chyba mi tego pokoju nie pomaluja ja prdl pojechali coś zobaczyć na drugą robotę i ich nie ma a niedługo do drugiej pracy, już dwa razy płakalam przez to bo nienawidzę jak mi ktoś obiecuję i nie dotrzymuje słowa bo ja już miałam plan na popołudniu i nic z tego nie będzie więc siedzę i łzy mi lecą z tak głupiego powodu...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka mnie tez niesamowicie zlosci takie umawianie sie i pozniej jak zostaja nici z moich planow. Postaraj sie jednak nie denerwować. Nie jest to warte Twoich nerwow.

Lamka gratuluję dzisiejszej wizyty :)

Ja juz po prenatalnych jestem spokojniejsza. Za tydzien mam kolejna wizyte i podglad maluszka. Zaczynam sie nastawiac na drugiego synka, tylko musze sie nad imieniem zastanowic :) Przy pierwszej ciazy wiedzialam od razu, ze bedzie Wojtuś, a teraz bede miec problem ;)

Bylam wczoraj na zakupach i pomyslalam sobie, ze kupie jakies malutkie ubranko, ale cos nie moglam się przemoc i nic nie kupiłam. Przypomnialam sobie tylko jak wyglada rozmiar 56, bo moj synek aktualnie nosi 92 :)

Anna Stesia lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, Kochana, mnie właśnie chodziło o mojego mężyka-wężyka :D Jakoś się emocjonalna zrobiłam strasznie i wczoraj jak wychodził ode mnie ze szpitala, to uroniłam parę łez ;) A podusi ciążowej wciąż się jeszcze nie dorobiłam, ale 18tego mają być ponoć w Biedronce. Skoro do Rzymu nie polecę, to sobie chociaż na pocieszenie poduszkę kupię ;)

summer86, Lena21, JustynaG lubią tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj to widzę, że u nas nie jest źle z tym brakiem seksu :)

ja nie mam jakiegoś super libido - ale teraz prawie codziennie mam sny erotyczne :)

Lamka - ja tak patrzę na jednego najpierw, widziałam tylko serduszko pulsujące i jak on fiknął to ja też podskoczyłam :) niesamowite!! mamy filmik :) później przez chwilę widać jak dwa fikają jednocześnie <3

Emiilka, Karma88 lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiem, że ten temat był już wałkowany sto razy, no ale co poradzić, że jak w ciąży kobietę boli brzuch to wariuje? :/ w I trymestrze w ogóle nie odczuwałam żadnych bóli, pojawiły się dopiero teraz. Wyglądają trochę jak takie miesiączkowe, ale są bardzo delikatne, trochę na zasadzie "cześć, tu ja, twoja macica" - zauważam je i wzbudzają mój niepokój, no ale nie przeszkadzają mi w funkcjonowaniu. Do tego jeszcze często mnie coś kłuje i ciągnie, w okolicach mniej więcej jajników, czasem do tego stopnia, że wstając nie mogę się wyprostować, choć trwa to dosłownie kilka sekund.

Oczywiście apeluję o nakrzyczenie na mnie, że nie potrzebnie zawracam tym Wasze głowy.

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa przybijam piątkę, mój gin na to : NORMALNE :)

Jeżowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie pojechało łóżko po Tarzana także za parę minut będzie w sali.

Lunaris, Phnappy, Tosia2323, pilik lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa to bierz więcej magnezu ja ostawilam kiedyś magnez o miałam takie bóle dziwne i znowu brałam i biorę cały czas co prawda mała dawkę ale biorę i mam spokój :)

A przyjechali i malują i oczywiście o co tyle krzyku przecież zdążą...
    Ja do emka że zastanowię się kiedy zacząć robić spagetti na obiad bo w sumie nie wiem czy zdążę przed jego praca się wyrobić :)

A nie ukrywam że dobrze ze malują bo bym chyba sama się za to zabrała bo ja go proszę od marca o ten pokój a on oczywiście uważa że o tak szybko to robi bo Zośka będzie dopiero pod koniec sierpnia więc jeszcze 3 miesiące czasu :)

Jeżowa lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
‹‹ 640 641 642 643 644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ