X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Można. Mi w szpitalu podawali nospe forte 3x1
    Dziękuję za odpowiedź :) na razie wzięłam pol tabl-zobaczymy czy przejdzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zamiar też karmić Staśka, niestety po cc zaczęły się powikłania po znieczuleniu i byłam na ostrych antybiotykach przez kolejne 3 tygodnie i tramalu.
    Mężu był tak przejęty całą sytuacją, że nasz kalafiorowaty mózg ciążowy wydaje się być teraz okazem geniuszu !

Morał z opowieści taki, ze dobrze mieć chociaż jedną butelkę :)

P.S. Pamiętam jak ten mój geniusz (mąż:) ) w tej całej euforii ogarniał podgrzewacz - po 2 dniach zauważyłam, że leje do butelki wode z podgrzewacza.........

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 17:44

Anna Stesia, Rucola lubią tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia a może to termin miesiączki ? Ja na początku w dniach kiedy wypadałoby okres miałam takie pobolewanie. Lekarz wtedy mi kazał brac magnez i nospe (jeśli masz maxa to weź pol tabletki, one maja podziałkę). Będzie dobrze, nie stresuj się <3

Lameczko ja tez się pakuje do gabinetu z Tobą - uwielbiam oglądać dzieciaczki !

Torbę do wózka mam w komplecie, ale się zastanawiam jeszcze nad torbą-plecakiem, bo koleżanka się zachwyca i mówi, że bardzo się jej przydał i jest praktyczny, a cena tez nie powala wiec może się skuszę.

Flo nie wiem dlaczego - już raz miałam, jak tak powiedziałam ginowi to odp ze to się w ciąży robi 3 razy i faktycznie w karcie ciąży mam tam trzy rubryczki, wiec nie protestowałam.

Emilko śmiechu warte w tym szpitalu, upomnij się o swoje. Pewnie niedługo będzie wieczorny obchód może wtedy się czegoś dowiesz...

Emiilka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Achia a może to termin miesiączki ? Ja na początku w dniach kiedy wypadałoby okres miałam takie pobolewanie. Lekarz wtedy mi kazał brac magnez i nospe (jeśli masz maxa to weź pol tabletki, one maja podziałkę). Będzie dobrze, nie stresuj się <3

Lameczko ja tez się pakuje do gabinetu z Tobą - uwielbiam oglądać dzieciaczki !

Torbę do wózka mam w komplecie, ale się zastanawiam jeszcze nad torbą-plecakiem, bo koleżanka się zachwyca i mówi, że bardzo się jej przydał i jest praktyczny, a cena tez nie powala wiec może się skuszę.

Flo nie wiem dlaczego - już raz miałam, jak tak powiedziałam ginowi to odp ze to się w ciąży robi 3 razy i faktycznie w karcie ciąży mam tam trzy rubryczki, wiec nie protestowałam.

Emilko śmiechu warte w tym szpitalu, upomnij się o swoje. Pewnie niedługo będzie wieczorny obchód może wtedy się czegoś dowiesz...
    To raczej byłby termin prawie owulacji jak sprawdziłam ;)

• malka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia mnie prawie przez cały pierwszy trymestr bolał brzuch jak na @. Raz słabiej raz mocniej. Pewnego dnia poprostu przeszło. Tak jak dziewczyny piszą, jak ból jest na tyle silny, że Cię niepokoi to weź nospe i magnez.

Ewela mi położna na szkole rodzenia i moja położna środowiskowa mówiły, żeby niczym nie dopajać dziecka. Mleko mamy jest na tyle dostosowane do pory dnia, pory roku i temperatury, że żadna woda czy herbatka nie jest potrzebna. Można tym nawet niestety zaszkodzić.

lamka, blue00 lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka daj linka do torby bo wygląda naprawdę extra

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam dlaczego ze kazdy zrobi jak uważa. Ja mam zamiar "przepajac" dziecko. Moja siostra tak robiła i mały jest zdrowy jak ryba,a co najważniejsze nie miał żadnych problemów "brzuszkowych".

malka lubi tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamawiałam z tej strony. Cena troszkę powala, tyle dałam za mój używany wózek ;) ale z czymś trzeba było zaszaleć. Myślę, że parę lat posłuży. Koleżanka ma torbę z tej firmy i baaaardzo sobie chwali.

m.pinkorblue.pl/laessig-torba-na-akcesoria-do-przewijania-green-label-mix-n-match-bag-denim-blue-a220014.html

olik321 lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat na czasie. Byłam wczoraj z mała u ppediatry i ta powiedziała, że w bardzo upalny dzień mozna podac niemowlęciu karmionemu piersią, kilka lykow przegotowanej wody. Zderzylo się to z moja dotychczasowa wiedza i póki co pewnie nie będę praktykować.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia -dopiero co jęczałam w czwartek z tego powodu i jeszcze ze 2 tyg temu też. Lekarz mi powiedział że ścięgna się rozciągają w macicy i mogę tak czuć. Zlecił 3xdz nospę i magnez 2xdz, tak jak dziewczyny piszą. Będzie dobrze - jak Cię boli odpocznij, weź tabsy.

Olik ja mam ten zestaw jeszcze z synka, teraz wymieniam tylko smoczki na nowe i mam nadzieję że się nie przydadzą! W przypadku syna niestety pokarm się skończył w 3 dniu po powrocie do domu i był masakra :( a zestaw wystarczył mi od początku do końca karmienia.

Ps Minie- mój wstawiał do podgrzewacza pustą butelkę :]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 19:24

olik321 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luśka wprawdzie upałów przez pierwsze 6m-cy życia nie doświadczyła, ale ja jej do picia dawałam tylko cyca i problemów z brzuszkiem nie miała żadnych :) teraz czasami dostaje trochę wody z kubeczka.

Ale z mojego doświadczenia mogę poradzić, żeby jedną butelkę w pogotowiu mieć i ze 2 saszetki mleka mm.
    Ja nie miałam i pierwsza noc w domu była nieprzespana, bo młoda chciała jeść a nic nie leciało.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!!
    Ale dużo tu znajomych 'twarzy'(nicków :) ), mam nadzieję, że szybko uda mi się do Was dołączyć :)

Część z Was może mnie pamiętać, ja pamiętam Was z wątków testowych :)
    Chciałam się Wam pochwalić, bo sama się bardzo ekscytuję - dzisiaj oficjalnie rozpoczęli poszukiwania dawczyni komórek dla nas :) Pani w Bocianie mówiła, że zgłasza się dużo dawczyń i mamy być dobrej myśli, średnio pacjenci czekają ok. 2 miesiące :)

Także uzbrajamy się w cierpliwość, skupiam się na szyciu (art. dla niemowląt, kocyki, kokony), postanowiłam z mężem, że skaczę na głęboką wodę i otwieram firmę :) Będzie czym zająć głowę :) :) Jestem podekscytowana i cieszę się, że wypełnię sobie czas na maksa :)

Pozdrawiam Was wszystkie bardzo ciepło, spokojnych ciąż i szczęśliwych rozwiązań życzę :)

A Wy proszę trzymajcie kciuki za mega szybki telefon z Bociana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 19:46

Tosia2323, 91Ewela09, Lunaris, lamka, malka, Anna Stesia, StaraczkaNika, summer86, Kaczorka, Emiilka, Bajkaaa, blue00, Lena21, pilik, KateHawke, Jeżowa, Rucola, Flowwer, Angelika83 lubią tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Never lose hope -cudowna wiadomość! Kciuki oczywiście zaciśnięte aby telefon szybko zadzwonił a potem wszystko szło zgodnie z planem! :)

never_lose_hope lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasi faceci są nieźli z tymi podgrzewaczami :-D ale spoko, mój jak słuchał od kolegi o nacięciu krocza (jego dziewczyna jest w ciąży), to myślał, że to to samo co cesarskie cięcie :-D

Never lose hope - super, oby szybko się znalazły super jajeczka, no i oczywiście liczymy na namiary jak już założysz fanpage na fejsie swoich uszytków :-)

Malka cena jest do przełknięcia, a torba piękna!

Dzisiaj dostałam od psiapsióły całą reklamówkę ubranek, jestem zakochana :-D

never_lose_hope, Lunaris, malka, Rucola, reset lubią tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Never Lose trzymamy kciuki :)

Malka oj faktycznie cena nie mała. Zobaczę co mi przyjdzie z wózkiem. Bo myślałam, żeby od wózka sprzedać a sobie kupić wypasioną. Ale jak to takie koszta to raczej sobie podaruję :)

eMek pojechał po wózek i butelki uhuhu
    w tym zestawie są 2 butelki po 150ml, 2 butelki po 260ml, dwa smoczki, dwa smoczki do butelek na zmianę i szczoteczki dwie do czyszczenia.
    Jakbym miała samą jedną butelke antykolkową kupić 260 ml i dwa smoczki plus szczoteczki do czyszczenia to wychodzi mi praktycznie tyle co ten zestaw.. więc się nie zastanawiam i korzystam z promocji ;p
    Tym bardziej, że też zamierzam czasami odciągnąć pokarm i zostawić chłopców samych ;)

lamka, never_lose_hope, Jeżowa lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny, ja mam dzisiaj słaby dzień, więc przepraszam, że nie wszystko nadrobiłam. Emilko, mam nadzieję, ze szybko Cię wypuszczą i że taki ból głowy już się nie powtórzy! Sylwio, cudownie Cię widzieć, nieustannie trzymam za Ciebie kciuki!

A mój podły humor wziął się z tego, że dowiedziałam się o dodatnim gbsie. Wiem, że sporo dziewczyn ma, wiem, że podaje się antybiotyk przy porodzie i że tylko w rzadkich przypadkach mimo tej interwencji przechodzi on na maluszka, ale przyznam, że mimo tej wiedzy jestem zmartwiona i smutna. Czuję, że nie potrafiłam uchronić maluszka przed czymś takim i że teraz moja flora bakteryjna stanowi dla niego potencjalne zagrożenie. Mam tysiąc myśli, że co jeśli akcja będzie szybko postępowała i antybiotyk nie zdąży zadziałać, albo czy tym samym mam zapomnieć o aktywnym porodzie, skoro w grę wchodzi kroplówka i wenflon.

never_lose_hope, Emiilka lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, mnie bóle miesiączkowe męczyły długo, jeszcze w drugim trymestrze. W pierwszym to całkiem normalne i dużo dziewczyn je odczuwa. Odpoczywaj jak najwięcej a jeśli jest mocniejszy bierz nospę i magnez. Na wizycie powiedz o tym lekarzowi.

Never lose hope - trzymam mocno kciuki aby jak najszybciej znaleźli dla Was dawczynię i piękne komóreczki!

Malka, super torba :) Z czymś trzeba zaszaleć! A co do tych 3 tygodni.. to skończony 38 tydzień byłby dla mnie optymalny. Bardzo boję się przenoszenia, wywoływania itd.

Historie z podgrzewaczami mnie rozbroiły :D

never_lose_hope, malka lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pytałam pielegniarki, ale kazała czekać na obchód. Dr właśnie był. Wyniki z krwi z rana są w normie. Ginekologicznie tez wszystko ok. Pytał ile razy wymiotowałam i czy teraz wymiotuje. Generalnie mam czekac na jutrzejszy obchód i wtedy się dowiem, czy wychodzę. Leków/kroplówek nie dostałam. Idę spać, bo głowa mnie nadal pobolewa. Dobranoc! <3

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never_lose_hope wrote:
    Hej Dziewczyny!!
    Ale dużo tu znajomych 'twarzy'(nicków :) ), mam nadzieję, że szybko uda mi się do Was dołączyć :)

Część z Was może mnie pamiętać, ja pamiętam Was z wątków testowych :)
    Chciałam się Wam pochwalić, bo sama się bardzo ekscytuję - dzisiaj oficjalnie rozpoczęli poszukiwania dawczyni komórek dla nas :) Pani w Bocianie mówiła, że zgłasza się dużo dawczyń i mamy być dobrej myśli, średnio pacjenci czekają ok. 2 miesiące :)

Także uzbrajamy się w cierpliwość, skupiam się na szyciu (art. dla niemowląt, kocyki, kokony), postanowiłam z mężem, że skaczę na głęboką wodę i otwieram firmę :) Będzie czym zająć głowę :) :) Jestem podekscytowana i cieszę się, że wypełnię sobie czas na maksa :)

Pozdrawiam Was wszystkie bardzo ciepło, spokojnych ciąż i szczęśliwych rozwiązań życzę :)

A Wy proszę trzymajcie kciuki za mega szybki telefon z Bociana :)
    Same super wieści! A to taka firma z ręcznie szytymi rzeczami? Nie wiem, czy czegoś nie pokręciłam! A robisz np śpiworki po określony rodzaj gondoli? Bo ja dopiero od wczoraj wiem, że do różnych modeli pasują różne śpiworki a inne nie pasują (dlaczego?!). Musisz zostać stałym bywalcem bobowózków albo mamaija i robić rzeczy pod najlepsze modele ;)

Booo ja chyba podjęłam decyzję - pierd***, chce Greentoma i już. U nas mało śniegu, zwykle odśnieżone, a przecież nid będę tego biednego dziecka ciągać zimą niewiadomo gdzie. Będzie greentom 7 kilowy z piankowymi kółeczkami i da radę. No bo serio - mam się męczyć CODZIENNIE z tarabanieniem ciężkiego wózka po schodach, czy sporadycznie, jak akurat będzie gorsza pogoda a mi się umyśli śmigać po nieodśnieżonych chodnikach? A teraz argument powalający - mają ten wózek w kolorze świeżej oliwki :)

Bajkaaa, KateHawke, Flowwer lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do butelek jak Nasz młody był malutki to wynalazłam taka butelkę ( krótko był na piersi,potem MM) https://mamotoja.pl/bangla/difrax/butelka-s
    Lubił z niej pić, nigdy nie miał kolki
    Ja na pewno będę miała jakieś butelki, też mleko mm na wszelki wypadek ( choc bardzo chce karmić piersią) no ale będę rodzić przed świętami bożego narodzenia więc muszę być przygotowana na wszystko bo sklepy będę miała zamknięte jak nastąpi jakaś sytuacja awaryjna :p
    Ps. Brzuch po nospie przeszedł. Ale i tak pójdę do Luxmed bo mam godzinę wcześniej kontrolę u alergologa więc kto wie,może uda się podejrzeć Bąbelka skoro i tak muszę wyjść z domu i tam dojechać. Dzięki dziewczyny :)

‹‹ 636 637 638 639 640 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ