X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena rozumiem że ciężko jest leżeć bo miałam podobnie ale nie porównuję bo u ciebie gorzej,
    Ja też robiłam pranie ale nic nie nosiłam pchalam noga hehe ale potem ból biodra był większy a wcześniej bałam się o szyjke ale niestety zawsze tak jest ze jak nie możesz czegoś robić to nie usiedzisz w miejscu

Reset kochana :) ja chcę uspokoić to że wzięłam przewijak do malowania to ja się nie meczylam bo pomalowane było w 15 min potem poszłam na 3 godz spać hehe bo teraz już mogę bez bólu leżeć :) a potem zrobiłam druga warstwe także u mnie syf w domu bo w jednym pokoju rozłożona komoda i resztę rzeczy od malowania a w drugim ja maluję przewijak plus łóżeczko i resztę rzeczy dla małej :) także ja sobie radzę w lenistwie hehe :)

Rucola, reset lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Zazdroszczę tych mdłości. Może gdybym miała to mniej bym się martwiła. U mnie nadal tylko delikatnie wrażliwe sutki, głód i senność

Tosia u mnie w tej ciazy mdlosci zaczęły sie dopiero w 8 tyg. Też chcialam je mieć, zeby byc spokojniejsza. Teraz pragne, by sobie calkiem poszly ;)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pieknie wygladacie i piekne te wasze brzuszki!

Co di ubranek ja rozu nie unikalam... raz ze ciezko a dwa to w sumie nie mam bic przeciwko i nawet my z mezem mamy kilka rozowych rzeczy...

Summer:* nie dziwie sie ze ci przykro po takim zalozeniu juz z gory...
    Ale nie martw sie damy rade ;) ja mam zarowbo mame jak i teściów 1000km od siebie i jestem z rego powodu najszczesliwsza... przynajmniej mam spokoj i bede mogla sobie robic tak jak chce...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, piszę z komórki i mam problem. Wczoraj wieczorem zaczęła mnie boleć głowa na zmianę pogody. Ok 23, pierwsze wymioty. Potem przerwa do godz. 3 w nocy i niestety ciąg, co 30-45 min do teraz. Przestałam liczyć po 10 seriach. Jestem padnięta, a ta głowa mi nadal pulsuje z bólu. Do tego pieką oczy. Żadnych leków nie brałam, tylko staram się pic szklankę wody po każdej serii. Zastanawiam się, czy na IP nie jechać, ale szczerze mówiąc, to nawet nie jestem w stanie. Wymiotuje albo wodą albo taką żółcią. Przepraszam za opis...

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka jeśli masz z kim, to jedź na IP. Jeśli nie, to zadzwoń na pogotowie. Nie ma co ryzykować . Tym bardziej, że głowa boli dalej. Chociaż teraz to już z utraty elektrolitow może boleć, ale mimo wszystko.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny w kolejny ładny dzień :)

Pierwsze tygodnie ciąży były super, zero objawów. Potem zaczęły się mdłości i trwały od 7 do 17tc (Co nie oznacza, że później przytulania porcelany nie było). I skutecznie osłabiało to samopoczucie.

Bajkaa, a zapach farby Ci nie przeszkadzał?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiilka wrote:
    Dziewczyny, piszę z komórki i mam problem. Wczoraj wieczorem zaczęła mnie boleć głowa na zmianę pogody. Ok 23, pierwsze wymioty. Potem przerwa do godz. 3 w nocy i niestety ciąg, co 30-45 min do teraz. Przestałam liczyć po 10 seriach. Jestem padnięta, a ta głowa mi nadal pulsuje z bólu. Do tego pieką oczy. Żadnych leków nie brałam, tylko staram się pic szklankę wody po każdej serii. Zastanawiam się, czy na IP nie jechać, ale szczerze mówiąc, to nawet nie jestem w stanie. Wymiotuje albo wodą albo taką żółcią. Przepraszam za opis...
    Emilka, ja mam takie napady migreny we jak opisujesz. Wg mnie powinnaś jechać na IP conajmniej na kroplowke....

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilko współczuję, ja bym jechała na IP lub dzwoniła do lekarza pytać co robić :/ zdrówka kochana

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiilka wrote:
    Emiilka, jedź na IP. To trwa zbyt długo. Najlepiej byłoby jakby ktoś Cię zawiózł.
    A jak nie masz to zadzwoń na pogotowie (przecież w takim stanie nie będziesz jechała sama).
    Wymiotujesz żółcią bo nie masz nic w żołądku. Jeśli trwa to tak długo to jest ryzyko dużego odwodnienia.
    U mnie głód potęgował mdłości a wiadomo, że po takich seriach nie masz zbytnio ochoty niczego jeść. A picie wody automatycznie powodowało, że jeszcze bardziej chciało mi się wymiotować. Dlatego przestałam się zmuszać do picia wody a zaczęłam kombinować jak inaczej się nawodnić (np. zupy, mleko).

Z tego co pamiętam to Olik była pod kroplówką z podobnego powodu i jak ją wypuszczali do domu to czuła się zdecydowanie lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 08:33

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • reset Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka, jako stary migrenowiec powiem Ci tak: JEDŹ NATYCHMIAST! Bez ciąży udało mi się dwukrotnie odwodnić, a Ty potrzebujesz wszystkiego dużo więcej (i wody, i elektrolitów).

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoniłam po męża i jedziemy na IP. Dzięki Dziewczyny <3

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny heparynowe- mam pytanie do was. Robilyście może badanie na antytrombine III? Nie wiem jak zinterpretować wynik, bo mam na granicy normy? Norma 80-120, mój wynik 81%, pomożecie? Czy to oznacza za mała dawkę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka mam nadzieję, że szybko Ci pomogą biedna!

Mi już powoli przechodzą mdłości, zaczynam czuć się lepiej, a najlepiej się poczuję jak już zobaczę jutro Lamkotarzana na usg. Mam nadzieję, że mąż będzie mógł wyjść do tego czasu ze szpitala...

Minie tarczycę masz ok. edit: niestety nie wiem o co chodzi z antytrombiną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 09:06

Karma88, Emiilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka mam nadzieję że będzie dobrze!
    Ja miałam słabą noc. Kłuł mnie brzuch, ale tylko z jednej strony. Takie klucio- ciągnięcie i trochę też ciągnęło w dół ku pachwinie. Poza tym kręcilo mi się w głowie, gl. Jak chciałam leżeć na prawym boku. Kołowrotek jak po dobrej imprezie :/ teraz lekko boli głowa, mdłości i nie chce mi się jeść ale chyba coś zjem i postaram się wypić dużo wody żeby ta głowa przeszła...
    Ale spróbuję się do Luxmedu umówić na wizytę. Chce sprawdzić czy aby wszystko jest ok
    Na dodatek mój pies wędrował w nocy w te i z powrotem,mamy panele więc słychać w nocy mocno jej łapki,aż w końcu padła z takikt hukiem, jak ją wolałam to nic, wstałam a ona wyglądała jakby wyzionęła ducha. Zero reakcji na bodźce zewnętrzne. Ale w końcu podniosła łeb zdziwiona o co nam chodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 09:30

Emiilka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka mam nadzieje ze na IP ci pomogą. Czekamy na informacje.

Mnie dzisiaj brzuch trochę pobolewa i kręci mi sie w głowie przy wstawaniu z łóżka

• olik321 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka jedz napewno podadzą Ci kroplowke na wzmocnienie. Daj znać jak sytuacja

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Wczoraj mnie wycięło na cały dzień. Gości niezapalnowanych z nocowaniem miałam :P

Emilka dobrze że jedziesz na IP- nie ma się co męczyć i odwadniać.

Lamcia ale Ci zazdroszczę :) będziesz jeszcze robić potem dodatkowe USG czy to już potraktujecie jako prenatalne?

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris jutro mamy zwykłą wizytę luxmedową, prenatalne 28.05 :-)
    Oby wszystko było dobrze, boję się jak zawsze, a jeszcze nie wiadomo czy Tarzan nie będzie musiał się cichaczem oddalić ze szpitala na tę okazję, bo podobno mają go nie wypuścić do tego czasu.
    Także będę prosiła jutro bardzo mocno o kciuki dla Lamkotarzana o 8:00

moniśka... lubi tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka dobrze, że jedziecie do szpitala. Nie ma co czekać z takimi napadami zwłaszcza w ciąży.

Lamka ja też już się nie mogę doczekać dzisiejszej wizyty, żeby Maluszka podejrzeć, ale z drugiej strony mam stracha, że nie będzie bicia serca. Doświadczenia poprzedniej ciąży eh. Trzymajcie proszę kciuki dziś o 20:30.
    Lamka a Tarzan ma dziś zabieg? No to mogą go chyba tak od razu nie wypuścić ze szpitala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 09:48

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma, Lamka będę trzymać :)

Nie wiem kiedy mam się zapisać na te prenatalne USG- korci mnie żeby w ostatnim tyg maja (będzie 12 skończonych tyg.) ale może lepiej jeszcze tydzień później?
    Wkurza mnie to że do tej pory miałam tylko jedno USG z którego wynika tylko tyle że jestem w ciąży :/

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 631 632 633 634 635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ