Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Flowwer wrote:Też martwię się serio nigdzie nie dała znać?
Inna czekamy!!!
Aiwlys synek przy cycu nadrobi a może być duża różnica wag na usg
Hope pisała na grudniowym wątku, że wszystko dobrze, ale nie dokopałam się do postu Innej. -
Co do luteiny dopochwowej, ja byłam przerażona jak mi ją lekarz przepisał, bo mam skłonność do infekcji. Dbam żeby za każdym razem dobrze umyć ręce, nawet pod paznokciami itd. Póki co biorę miesiąc i już się przyzwyczaiłam, poza jej wypływaniem po czasie nie odczuwam żadnego dyskomfortu.
Pewnie będę brała ją już do końca. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyaiwlys wrote:Tak, ale częściej się słyszy o przypadkach zawyżonej wagi na usg, nie odwrotnie.
-
aiwlys wrote:Tak, ale częściej się słyszy o przypadkach zawyżonej wagi na usg, nie odwrotnie.
Coś Ty - mnie jak przyjmowali do szpitala, bo wody zaczęły odchodzić to im wyszło na USG 2300g!! Gdzie 3 tyg. wcześniej było 2500g. A mała urodziła się z wagą 2900g
Czyli w drugą stronę też się myląSarna84 lubi tę wiadomość
-
summer86 wrote:Flowwer w ciągu tygodnia powinnam sprawdzić czy motherhoood nie szeleści i dam znać
Z tego co pamiętam to Inna ma motherhood, może jej zapytajmy?
Aiwlys usg to tylko szacunkowa masa, rzeczywiście często się myli, sama na to liczę, mój Maluch miał w poniedziałek 1000 g, to był 28+6, a wg tej masy odpowiada to 26+2, podobno norma ale dolna granica. Kolejna wizytę mam 28.12 u innego lekarza, na lepszym sprzęcie, mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze.
Wiem, że nie masz lekko, że łatwo się mówi odpoczywaj i leż kiedy po domu grasuje 4 latek, dlatego mam nadzieje, ze rodzina pomaga Ci jak może.
A jak szanowny M po tej szpitalnej akcji?aiwlys lubi tę wiadomość
-
Melduję, że u Innej wszystko ok Michaś waży już 1,5 kg.
Macie pozdrowieniaolik321, JuicyB, Ruth, Sarna84, Flowwer, aiwlys, Yoselyn82, emi2016 lubią tę wiadomość
-
Dodatkowa dawka progesteronu chyba może się tak objawiać, słyszałam też o bólach głowy po luteinie.
Ja ogólnie chodzę śnięta w tej ciąży, więc cięzko mi powiedzieć czy to wina stanu odmiennego czy któregoś z leków. -
Lusesita słyszałam, że po luteinę mogą się nasilić objawy ciążowe te związane z progesteronem. Więc wszytsko jest możliwe...
Ja się witam w drugim trymestrze z jednej strony te czekanie na wizyty strasznie mi się dłuży, a z drugiej strony to nie wiem kiedy zleciał ten pierwszy trymestr!
Któraś już tu pisała, że ma motherhood i że nie szeleści. Ja się cały czas zastanawiam nad kształtem poduchy. Bo koleżanka miała C i powiedziała że następnym razem by jednak kupiła U... Nie potrafię się zdecydować. Ale jak na razie nie mam problemów ze spaniem więc chyba jeszcze mogę się pozastanawiaćsummer86 lubi tę wiadomość
-
Ja mam C Motherhood i jak dla mnie wystarcza. Na lewym boczku śpię w kierunku końcówek, a na prawym wzdłuż poduchy Druga poszewka się przydaje, bo nie ma przerwy na pranie.
Mnie ogarnął jakiś szał zakupowy. Prezenty gwiazdkowe mam od miesiąca, więc teraz kupuję wszystko porodowo-noworodkowe. Wczoraj kupiliśmy małemu jego pierwszy "dyliżans". Ech... tak bym już chciała rodzić, a tu jeszcze 3 miesiące.
staraczka1111, malka lubią tę wiadomość