Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Inna masz jakąś fote Michasia?
Agniechaaa cieszę się że maluszki rosną zdrowo i tak ma być -
olik321 wrote:Flo wszytsko będzie dobrze i musi być dobrze u każdej z nas !
Ja już innej opcji nie dopuszczam.
Inna wyprawka już cała gotowa ? bo już nadchodzi tornado ile Cię wózeczek odmłodzi ?
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
Emi co bierzesz i jakie dawki? Powiem ci że ja często podaje w takich przypadkach jak ty połowę dawki bo lepiej podać mniej niż za dużo. Czasem przy odpowiedniej diecie insuluna nie jest potrzebna.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
aiwlys wrote:Tak mogę magnez i nospe.
Dziś już nie wytrzymałam z bólu i poszłam do ginekologa.
Okazało się, że nie dość, że rozchodzi się spojenie to dolega mi rwa kulszowa. Haha
Biednemu to zawsze wiatr w oczy.. ☺
Osz !!! Rwa !!! Czyli zaraz po porodzie nastawić bo w ciąży masaż raczej niewskazany?
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Emi co bierzesz i jakie dawki? Powiem ci że ja często podaje w takich przypadkach jak ty połowę dawki bo lepiej podać mniej niż za dużo. Czasem przy odpowiedniej diecie insuluna nie jest potrzebna.
Flo - niestety ja mam cukrzycę typu I, więc dieta niewiele zmienia.... Ja prawie nie mam własnej insuliny - korzystam z pompy insulinowej, ale to już końcówka i wrażliwość coraz mniejsza.... Niedługo będzie trzeba kończyć ciąże... Myślałam, że dłużej pochodzę, do tej pory było tak ładnie i książkowo... Diabetolog jeszcze twierdził, że mógłby mieć same pacjentki-pielęgniarki, ale tutaj i to że mam takie wykształcenie nie pomaga
Biorę Humalog w pompie, teraz wychodzi nawet 100 j na dobę Niewiele jem, dużo tyję. Grunt, że Mała do tej pory przybierała w normie - nie jest za duża. Zobaczymy jak będzie w czwartek...
Pracujesz na endokrynologii ?
O której w czwartek masz wizytę ?
Aiwlys - współczuję... Męczę się z rwą od połowy ciąży Ale idzie się przyzwyczaić... Najgorzej nasila się po odkurzaniu/zamiataniu/myciu podłóg i długim chodzeniu... Musisz dużo odpoczywać !Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2017, 19:00
-
Emi to nic innego nie zostaje jak pilnować. A cc masz mieć ? Czy prowokacja w takim układzie.
W czwartek mam wizytęWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2017, 19:02
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Emi to nic innego nie zostaje jak pilnować. A cc masz mieć ? Czy prowokacja w takim układzie.
Pilnuję, mierzę, ważę wszystko co jem, przeliczam i to na marne ;/ Wstępnie mówił o cesarce, chyba że szyjka zacznie się skracać/rozwierać to będziemy wywoływać. Jednak z tego co widzę to wolałby cesarkę - zobaczymy co powie we czwartek.
Będę trzymała kciuki w czwartek - obie musimy przynieść dobre wieści
Pracujesz na endokrynologii, diabetologii ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2017, 19:04
-
Flowwer, to już pojutrze! Życzę Ci, żeby było bez takich stresów jak u mnie i żeby maluszek był śliczny, grubiutki i rumiany
Inna, to już możesz odetchnąć tak całkiem! Super!
aiwlys, jeszcze do tego rwa... życie Cię nie oszczędza, widzę Dobrze, że jesteś silna i masz dla kogo walczyć
Ja własnie odświeżam stronę Diagnostyki, bo robiłam sobie TSH, morfologię i fT4 przed wizytą, którą mam pod koniec grudnia (za tydzień zrobię kolejne kilka - chcę jak najdłużej zaczekać, żeby dać szansę kwasowi foliowemu na spadnięcie... ponad miesiąc temu był powyżej 40, nawet nie wiem, ile dokładnie).
I niby wiem, że nic złego w tych badaniach nie może być - w najgorszym wypadku wybiorę się do endokrynologa po leki - a i tak odświeżam co chwila... To chyba taki nawyk po becie i proguWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2017, 19:18
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
emi2016 wrote:Pilnuję, mierzę, ważę wszystko co jem, przeliczam i to na marne ;/ Wstępnie mówił o cesarce, chyba że szyjka zacznie się skracać/rozwierać to będziemy wywoływać. Jednak z tego co widzę to wolałby cesarkę - zobaczymy co powie we czwartek.
Będę trzymała kciuki w czwartek - obie musimy przynieść dobre wieści
Pracujesz na endokrynologii, diabetologii ?
geriatria w DPS więc 1/3 osób na insulinie
A w czwatrek same dobre wieści przyniesiemy
emi2016 lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Ech, wysmarowałam mega długiego posta i mi skasowało zatem od nowa.
W końcu Was nadrobiłam po całym dniu, za to mam duże wyrzuty, bo nie mam w tym tygodniu w ogóle czas na wątek grudniowy
Inna, cudowne wieści już niedługo będziesz tulić Michasia.
Aiwlys, współczuję dolegliwości
Olik, malka ma rację, u mnie podobnie do wyglądało z progiem. Nie martw się tym, ale na najbliższej wizycie pokaż wyniki lekarzowi niech on zadecyduje
U mnie przy pierwszej becie był poziom 45, po jakimś czasie spadło do 40 a następnie 35 (inne laboratorium). Po tym drugim spadku miałam wizytę i powiedziałam lekarzowi, że mnie to niepokoi, brałam wtedy duphaston. Lekarz powiedział, że póki jest powyżej 25 i nic się nie dzieje, nie ma powodów do zmartwień i że mam już dalej nie badac. Dla uspokojenia dodatkowo zapisał luteinę, bo działa trochę inaczej niż duphaston.
Emi, robisz co możesz żeby wszystko było dobrze i Maluszek mógł zostać w brzuszku jak najdłużej. Który u Was teraz dokładnie tydzień? Juz chyba prawie donoszona ciąża, prawda?
Ja się zaczynam znów stresować przed czwartkową wizytą, na szczeście tylko wieczorami, bo w pracy tyle spraw, że nie mam kiedy o tym pomyśleć. Chciałabym, żeby wszystko było dobrze, malusze rósł, łozysko się uniosło a szyjka jakimś cudem wydłużyła.
Czy ktoś wizytuje w czwartek oprócz mnie i Flo?olik321 lubi tę wiadomość
-
summer86 wrote:(
Ja się zaczynam znów stresować przed czwartkową wizytą, na szczeście tylko wieczorami, bo w pracy tyle spraw, że nie mam kiedy o tym pomyśleć. Chciałabym, żeby wszystko było dobrze, malusze rósł, łozysko się uniosło a szyjka jakimś cudem wydłużyła.
Czy ktoś wizytuje w czwartek oprócz mnie i Flo?
Emi ma wizytę
Sammer i tak będziemy się hronicznie bać aż do porodu a póżniej dojdzie większy hardkor... ponoć po 3 dziecku przechodzi
emi2016, summer86, olik321 lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Laski, mam jeszcze pytanie z serii dziwnych Luteinę biorę rano i wieczorem, a wizytę mam o 8 rano. Ostatnie badanie ginekologiczne i USG tranwaginalne miałam prawie 5 tyg. temu, więc zakładam że będą robione. Czy powinnam rano aplikować luteinę czy dopiero po wizycie?
-
summer86 wrote:Laski, mam jeszcze pytanie z serii dziwnych Luteinę biorę rano i wieczorem, a wizytę mam o 8 rano. Ostatnie badanie ginekologiczne i USG tranwaginalne miałam prawie 5 tyg. temu, więc zakładam że będą robione. Czy powinnam rano aplikować luteinę czy dopiero po wizycie?
Ja po wizycie idę do toalety i zakładam proga
a tu zobaczcie jak medycyna działa cuda !
http://zdrowie.wprost.pl/zdrowie/10092189/jej-serce-wyroslo-poza-klatka-piersiowa-matka-nie-wykonala-aborcji-lekarze-uratowali-dziecko.htmlsummer86, emi2016, innamorata88 lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄