Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Nika Skarbie, widzisz sama ze nie jest najlepiej, przyrost jest malutki, a jednak usg mówi swoje, serduszko bije, maluch walczy, my tu nie tracimy nadziei, wiec i Ty niec trać, bardzo bym chciała by Twój Zarodkuś był naszym świątecznym cudem, trzymam za niego bardzo mocno kciuki
mi88 lubi tę wiadomość
-
Nika, pisałam na wątku grudniowym, ale tutaj też jeszcze napiszę, że wprawdzie beta słaba, ale nie tracimy nadziei, wszak pojawiło się serduszko. W gruncie rzeczy myślę, że sporo dziewczyn nie wie, jakie ma przyrosty bety, tylko po 1-2 badaniach czeka na usg i serduszko. Możliwe, że też miewają kiepskie, a potem na świat przychodzą dzieci. Nie wiem. Pamiętasz, jaki miałaś prog? Teraz bierzesz dupka?
aiwlys lubi tę wiadomość
-
Nika Tak bardzo bym teraz chciała pamiętać jakie miałam przyrost bety w ostatniej ciąży..była taka sama sytuacja, a potem młoda tak nadrabiała, że wszystko z terminem OM się zgadzało i lekarz sam się dziwił trzymam mocno kciuki i wierzę, że będzie dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 19:16
-
olik321 wrote:a sam fakt, że tyle spadło?
To zależy, czy robiłaś w tym samym labie itp. Najlepiej zna się na tym Agniecha, która też miała prog powyżej 40, a potem w innym labie wyszło jej coś około 28. Tutaj masz też to dobrze opisane:
https://www.babyboom.pl/ciaza/przygotowania_do_ciazy/progesteron_hormon_ciazowy_normy_dzialanie.html
Specjalnie się do tej tabelki tez nie przywiązuj, ale daje to jakąś orientację.
EDIT: Aha, i jest jeszcze ważne, czy badałaś o tej samej porze. Czytam własnie, że: "progesteron ma niestabilny poziom w ciągu doby – jest wydzielany w sposób pulsacyjny, jego stężenie we krwi zmienia się w ciągu dnia".Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 19:48
-
Anna Stesia wrote:To zależy, czy robiłaś w tym samym labie itp. Najlepiej zna się na tym Agniecha, która też miała prog powyżej 40, a potem w innym labie wyszło jej coś około 28. Tutaj masz też to dobrze opisane:
https://www.babyboom.pl/ciaza/przygotowania_do_ciazy/progesteron_hormon_ciazowy_normy_dzialanie.html
Specjalnie się do tej tabelki tez nie przywiązuj, ale daje to jakąś orientację.
EDIT: Aha, i jest jeszcze ważne, czy badałaś o tej samej porze. Czytam własnie, że: "progesteron ma niestabilny poziom w ciągu doby – jest wydzielany w sposób pulsacyjny, jego stężenie we krwi zmienia się w ciągu dnia". -
nick nieaktualnyJa miałam najpierw tydzień przed @ proga 31, potem spadł do 19 (ciągle brałam Dupka 3x1, który i tak nie wyjdzie). Wskoczyłam na 2x2. Dorzuciła ginka Luteinę 50x2 i prog po kolejnych 48h był na poziomie 35.
U mnie podejrzeniem była inna godzina poboru krwi. Najpierw przy 31 była to 10, potem przy tej 19 była 8 a przy 35 było po 9, więc raczej mogło to wpłynąć.
Plamiłam 2x, ale ginka zwiększyła mimo wszystko luteinę do 100x2 i tak ciągnę Dupka 3x1 (zeszłam sama po podniesieniu Luteiny) i Luteinę 2x100.
Proga więcej już nie badałam. -
nick nieaktualnyolik- u mnie w 6t1d przy becie 25088 było widać .
Wcześniej byliśmy przy 1387 i był ładny zarodek.
Więc nie może być gorzej Akurat na tą wizytę poszłam pełna optymizmu.
Teraz niestety mi wszystko opadło i sama schizuję.
Też już część osób wie... nie dało rady ukryć czemu nagle przestałam jeździć autem, czemu całe dnie śpię, leżę w łóżku...
Co więcej, mam już powybieraną całą wyprawkę, żeby zajmować czymś głowę
Mi też nie jest łatwo mówić "myśl pozytywnie" bo sama mam z tym problem, ale "w kupie siła"
W czwartek trochę osób ma usg, będą same dobre nowiny. W piątek pójdziesz i się też załapiesz na świąteczne prezenty na usgolik321 lubi tę wiadomość
-
Nika wiem, że idealnie nie jest, ale nie tracę nadziei, trzymam kciuki
Ja byłam dzisiaj z moją kotką na sterylizacji. Bidulka tak powoli dochodzi do siebie po narkozie i zabiegu. Aż płakać mi się chce jak na nią patrzę
Idę spać. Mam nadzieję, że dzisiaj lepiej pójdzie mi to spanie