X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, naprawdę nie ma sprawy :) Fajnie, że tak szybko się uwinęli z przesyłkami, bałam się że dłużej będzie trzeba czekać z powodu promocji.

My się zdecydowaliśmy na Avenue, Dove Grey. Pierwotnie miał być Frozen Grey, ale na żywo bardziej nam się ciemniejszy odcień spodobał i chyba będzie bardziej praktyczny, jeśli chodzi o zabrudzenia itd. :)

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita, Twoja córcia cudowna! :)

Gratuluję pomyślnych wizyt i nocy w dwupaku :)
    Jeszcze przez co najmniej 2 tygodnie żadna nie powinna się rozpakowywać (bo potem już będzie pozwolenie dla Summer :))

Staram się Was podczytywać cały czas, ale tyle się dzieje, że nie ma kiedy odpisywać każdej z osobna.

Rozmawialiśmy też o "wakacjach". Urlop męża przypada na 34-35tc czyli dość zaawansowany moment. Co roku urlop spędzaliśmy bardzo aktywnie a w tym wypada to słabo. Jak to M ujął, pozostaje nam wersja urlopu dla emerytów i rencistów albo rodzin z dziećmi. Myślałam nad jakąś opcją - godzina drogi od Trójmiasta wtedy będzie bezpiecznie (jakby się coś zaczęło dziać to na tyle blisko, że raczej zdążymy przyjechać) i droga mało uciążliwa. Ale też trudno przewidzieć jak to będzie u mnie z siłami.

Lusesita lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, za 2 tygodnie byłoby idealnie ;)

A co do urlopu, chyba bez sensu rezerwować z wyprzedzeniem, najlepiej jak zobaczycie jak będziesz znosić ostatnie tygodnie i wtedy zdecydujecie czy i gdzie wyjeżdżacie :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola jak fura stoi to juz robi sie powaznie :-)

Mam pytanie. Co myślicie o takich cudach?

https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/276226/s/smiki-sweet-dreams-hustawka/
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3683a09f3d4d.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 08:51

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Lusesita Dominika długa- szybko rośnie! <3
    Mnie się podobają chyba wszystkie huśtawki, ciężko było się zdecydować ale wybrałam 5w1 i mam z kołyską, kupiłam za pół ceny na OLX

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/61a52f27f5e4.jpg

Lusesita, Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas wrote:
    Rucola super bryka :).
    Nie mogę się doczekać, kiedy my będziemy już coś kupować :). Póki co obmyślam, jak pomalujemy pokój :). Już wybrałam nawet farby beckersa blue sky, misty grey i białą i jakoś to połączymy.
    Borykam się cały czas z infekcją. W zeszłym tygodniu lekarz zalecił odstawienie luteiny dopochwowej,bo miałam stan grzybiczy, brałam tabl. dopochwowe clotrimazol. Byłam w poniedziałek i nadal wydzielina obfita... mam dalej wziąć jeszcze parę tabletek.

Malwas- z infekcjami walczę co tydzień od początku ciąźy.
    Obecnie biorę Macmirror raz na 4-5 dni. Pomaga zapobiegać w chwili obecnej. Na pewno się poprawiło przy suplementacji Provagiem.
    Dzisiaj sobie sama sprawdzałam w domu czy jest infekcja. Polecam kupić papierki lakmusowe i są testy do infekcji intymnych.
    Też mam ciągle wypływającą wydzielinę- biała, żółta, bardziej jak maść a niekiedy grudkowata, serowata.
    Na lakmuski też sikam- bo one są do tego przeznaczone, ale jak wyłapię na papierze tą wydzielinę, to sprawdzam też lakmuskiem czy zostanie żółty czy zrobi się zielony/ niebieski (wtedy infekcja jest).
    Co do testów na infekcje- są 2szt. w opakowaniu. Dzisiaj zużyłam pierwszy. Wsadza się go do pochwy- jest plastikowy i ma papierek w sobie z odczynem.
    Wyszedł kolor identyczny co z wydzieliny z papieru- żółty. Infekcji brak.

Jak chcesz być spokojniejsza, to warto zainwestować i próbować w domu. Ja przez takie wydzieliny które były/ nie były infekcją, potrafiłam 2x w ciągu tygodnia być u ginekologa...
    Po odstawieniu luteiny skróciła mi się szyjka i dalej aplikuję.

Papierki lakmusowe 33szt. chyba firma dr Jacobs czy jakoś tak. Z tego co pamiętam 31zł. Testy na infekcje intymne 2szt- pudełko podobne do testów Domowego Laboratorium 12zł.
    Zamawiałam z Gemini na wody płodowe ale to nie były one.

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Dzień dobry!

Lusesita Dominika długa- szybko rośnie! <3
    Mnie się podobają chyba wszystkie huśtawki, ciężko było się zdecydować ale wybrałam 5w1 i mam z kołyską, kupiłam za pół ceny na OLX

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/61a52f27f5e4.jpg

Ja właśnie będąc wczoraj u szwagierki, wsadzilam Dominike w huśtawke i nawet jej się podobało. Ale nie wiem jak to będzie na dluzszsza metę.
    Tym bardziej ze jeszvze die waham co do lezaczka babybjorn.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, mam te same papierki lakmusowe :) Cieszę się, że u Ciebie już trochę lepiej z infekcjami. U mnie Provag też dużo pomógł, biorę go ciągiem od stycznia i pewnie chwilę po porodzie jeszcze będę stosować.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różne dzieci z leżaczkami mają różnie :) mój syn uwielbiał! i używałam bardzo długo...z pół roku chyba aż przesiedliśmy się do fotelika do karmienia. Tym razem nie kupuję fotelika chyba będę używała tego leżaka bo ma 3 pozycje pionizujące...ale jak zwykle wyjdzie w praniu czy jednak nie dokupię kolejnego sprzętu ;)

Bajeczko jak się masz dzisiaj? Wywołuję Cię :)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Malwas- z infekcjami walczę co tydzień od początku ciąźy.
    Obecnie biorę Macmirror raz na 4-5 dni. Pomaga zapobiegać w chwili obecnej. Na pewno się poprawiło przy suplementacji Provagiem.
    Dzisiaj sobie sama sprawdzałam w domu czy jest infekcja. Polecam kupić papierki lakmusowe i są testy do infekcji intymnych.
    Też mam ciągle wypływającą wydzielinę- biała, żółta, bardziej jak maść a niekiedy grudkowata, serowata.
    Na lakmuski też sikam- bo one są do tego przeznaczone, ale jak wyłapię na papierze tą wydzielinę, to sprawdzam też lakmuskiem czy zostanie żółty czy zrobi się zielony/ niebieski (wtedy infekcja jest).
    Co do testów na infekcje- są 2szt. w opakowaniu. Dzisiaj zużyłam pierwszy. Wsadza się go do pochwy- jest plastikowy i ma papierek w sobie z odczynem.
    Wyszedł kolor identyczny co z wydzieliny z papieru- żółty. Infekcji brak.

Jak chcesz być spokojniejsza, to warto zainwestować i próbować w domu. Ja przez takie wydzieliny które były/ nie były infekcją, potrafiłam 2x w ciągu tygodnia być u ginekologa...
    Po odstawieniu luteiny skróciła mi się szyjka i dalej aplikuję.

Papierki lakmusowe 33szt. chyba firma dr Jacobs czy jakoś tak. Z tego co pamiętam 31zł. Testy na infekcje intymne 2szt- pudełko podobne do testów Domowego Laboratorium 12zł.
    Zamawiałam z Gemini na wody płodowe ale to nie były one.
    Ania dziękuję za pełną instrukcję i na pewno zrobię niedługo zakupy. A jak często stosujecie Provag?
    Trzeba tego pilnować, bo nie dość, że jest to upierdliwe i męczące, to jeszcze dużo szkody może wyrządzić..

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Ania, mam te same papierki lakmusowe :) Cieszę się, że u Ciebie już trochę lepiej z infekcjami. U mnie Provag też dużo pomógł, biorę go ciągiem od stycznia i pewnie chwilę po porodzie jeszcze będę stosować.

Ja teraz coś przestałam brać bo tam jest napisane kuracja 20 dni- ginka mi na początku nie powiedziała od kiedy do kiedy brać. Na wizycie miałam się dopytać czy mam brać to dalej i co? Przypomniało mi się pytanie po 3 dniach... ale mam kolejne opakowanie, to i tak wrócę do niego.
    I jeśli mówisz, że bierzesz cały czas, to tym bardziej będę wciskać w siebie.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie małe opóźnienie więc pewnie wejdę po 10 :/

• summer86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas, ja biorę Provag doustny codziennie rano.

Ania, na fioletowej stronie sporo dziewczyn brało przez dłuższy czas. Gdzieś jakiś czas temu czytałam też w necie, że branie probiotyków w ciąży ma ogólnie dobry wpływ na florę bakteryjną całego organizmu, a po porodzie niby probiotyki trafiają do mleka matki i mają dobry wpływ na układ pokarmowy maluszka, ale czy to prawda to nie wiem - mam nadzieję, że tak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 09:20

Ania1003, Rucola lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia powodzenia!!! ;)

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkich wczorajszych wizyt, mogę czytać cały czas i oglądać zdjecia.

Lusesita Dominike wycałuj w kitka <3

Lusesita lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris melduję się :) dziś dobrze, właśnie miałam ktg zapis dobry wiec teraz czekam na obchod i może dowiem się kiedy usg będę miała, a wyników na bakterie pochwy dalej nie mam, więc pewnie siedzi tam jakieś dziadostwo i doloza mi kolejne leki, no ale w sumie nie mam co robić to chociaż leki będę brać :)

Achia trzymam kciuki :)

Kurcze a my chyba wózek kupimy po porodzie bo nie zdążyłam nigdzie iść oglądać wózki a tak z neta tylko to nie wiem czy ryzykować

Emiilka, KateHawke lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzimy z Tobą ;)

Bajka możesz sobie zrobić seczing z łóżka a po porodzie zdążysz zakupić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 09:29

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Malwas, ja biorę Provag doustny codziennie rano.

Ania, na fioletowej stronie sporo dziewczyn brało przez dłuższy czas. Gdzieś jakiś czas temu czytałam też w necie, że branie probiotyków w ciąży ma ogólnie dobry wpływ na florę bakteryjną całego organizmu, a po porodzie niby probiotyki trafiają do mleka matki i mają dobry wpływ na układ pokarmowy maluszka, ale czy to prawda to nie wiem - mam nadzieję, że tak :)
    ja od kilku tygodni też faszeruję się probiotykami, ale głównie z tego powodu, ze zaczełam mieć problemy z jelitami ( bolesne długotrwałe skurcze, już kilka epizodów całodziennych za mną) i na początku stosowałam acidolac w saszetkach a teraz kupiłam Sanprobi IBS.
    Jesli chodzi o infekcje, to nie chcę zapeszać, ale w dotychczasowym życiu raczej nie miałam z nimi problemu nawet mimo brania sterydów ciąża przebiega bezproblemowo pod tym względem. Myję się 1raz dziennie, czasem 1 raz na 2 dni ( nie myślcie, ze jestem brudasem;) ale po wypróżnianiu zawsze wycieram się w odpowiednim kierunku i zawsze wycieram się chusteczkami dla bobasów bardzo dokładnie. Ponadto jestem fanką wkładek higienicznych, tym bardziej w ciąży bo mam dużo mlecznego śluzu, przez co wkładki wymieniam 3-4 razy dziennie. No i jeśli chodzi o preparaty do higieny intymnej to tylko z firmy Vianek :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Nika od czwartku wrócą normalne temperatury- tj jakies 20 st :) jakoś wytrzymam 2 dni upału- chyba :p
    Chroń się w domu i jedz dużo lodów - to absolutna wyższa konieczność!

Kciuczki za piękne widoki z USG!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 09:36

Achia, Rucola lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Lunaris melduję się :) dziś dobrze, właśnie miałam ktg zapis dobry wiec teraz czekam na obchod i może dowiem się kiedy usg będę miała, a wyników na bakterie pochwy dalej nie mam, więc pewnie siedzi tam jakieś dziadostwo i doloza mi kolejne leki, no ale w sumie nie mam co robić to chociaż leki będę brać :)

Achia trzymam kciuki :)

Kurcze a my chyba wózek kupimy po porodzie bo nie zdążyłam nigdzie iść oglądać wózki a tak z neta tylko to nie wiem czy ryzykować
    Tylko musicie ogarnąć fotelik :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
‹‹ 722 723 724 725 726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ