Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Rucola, naprawdę nie ma sprawy
Fajnie, że tak szybko się uwinęli z przesyłkami, bałam się że dłużej będzie trzeba czekać z powodu promocji.
My się zdecydowaliśmy na Avenue, Dove Grey. Pierwotnie miał być Frozen Grey, ale na żywo bardziej nam się ciemniejszy odcień spodobał i chyba będzie bardziej praktyczny, jeśli chodzi o zabrudzenia itd.
Rucola lubi tę wiadomość
-
Lusesita, Twoja córcia cudowna!
Gratuluję pomyślnych wizyt i nocy w dwupaku
Jeszcze przez co najmniej 2 tygodnie żadna nie powinna się rozpakowywać (bo potem już będzie pozwolenie dla Summer)
Staram się Was podczytywać cały czas, ale tyle się dzieje, że nie ma kiedy odpisywać każdej z osobna.
Rozmawialiśmy też o "wakacjach". Urlop męża przypada na 34-35tc czyli dość zaawansowany moment. Co roku urlop spędzaliśmy bardzo aktywnie a w tym wypada to słabo. Jak to M ujął, pozostaje nam wersja urlopu dla emerytów i rencistów albo rodzin z dziećmi. Myślałam nad jakąś opcją - godzina drogi od Trójmiasta wtedy będzie bezpiecznie (jakby się coś zaczęło dziać to na tyle blisko, że raczej zdążymy przyjechać) i droga mało uciążliwa. Ale też trudno przewidzieć jak to będzie u mnie z siłami.Lusesita lubi tę wiadomość
-
Justyna, za 2 tygodnie byłoby idealnie
A co do urlopu, chyba bez sensu rezerwować z wyprzedzeniem, najlepiej jak zobaczycie jak będziesz znosić ostatnie tygodnie i wtedy zdecydujecie czy i gdzie wyjeżdżacie -
Rucola jak fura stoi to juz robi sie powaznie
Mam pytanie. Co myślicie o takich cudach?
https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/276226/s/smiki-sweet-dreams-hustawka/
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3683a09f3d4d.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 08:51
-
Dzień dobry!
Lusesita Dominika długa- szybko rośnie!
Mnie się podobają chyba wszystkie huśtawki, ciężko było się zdecydować ale wybrałam 5w1 i mam z kołyską, kupiłam za pół ceny na OLX
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/61a52f27f5e4.jpgLusesita, Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalwas wrote:Rucola super bryka
.
Nie mogę się doczekać, kiedy my będziemy już coś kupować. Póki co obmyślam, jak pomalujemy pokój
. Już wybrałam nawet farby beckersa blue sky, misty grey i białą i jakoś to połączymy.
Borykam się cały czas z infekcją. W zeszłym tygodniu lekarz zalecił odstawienie luteiny dopochwowej,bo miałam stan grzybiczy, brałam tabl. dopochwowe clotrimazol. Byłam w poniedziałek i nadal wydzielina obfita... mam dalej wziąć jeszcze parę tabletek.
Malwas- z infekcjami walczę co tydzień od początku ciąźy.
Obecnie biorę Macmirror raz na 4-5 dni. Pomaga zapobiegać w chwili obecnej. Na pewno się poprawiło przy suplementacji Provagiem.
Dzisiaj sobie sama sprawdzałam w domu czy jest infekcja. Polecam kupić papierki lakmusowe i są testy do infekcji intymnych.
Też mam ciągle wypływającą wydzielinę- biała, żółta, bardziej jak maść a niekiedy grudkowata, serowata.
Na lakmuski też sikam- bo one są do tego przeznaczone, ale jak wyłapię na papierze tą wydzielinę, to sprawdzam też lakmuskiem czy zostanie żółty czy zrobi się zielony/ niebieski (wtedy infekcja jest).
Co do testów na infekcje- są 2szt. w opakowaniu. Dzisiaj zużyłam pierwszy. Wsadza się go do pochwy- jest plastikowy i ma papierek w sobie z odczynem.
Wyszedł kolor identyczny co z wydzieliny z papieru- żółty. Infekcji brak.
Jak chcesz być spokojniejsza, to warto zainwestować i próbować w domu. Ja przez takie wydzieliny które były/ nie były infekcją, potrafiłam 2x w ciągu tygodnia być u ginekologa...
Po odstawieniu luteiny skróciła mi się szyjka i dalej aplikuję.
Papierki lakmusowe 33szt. chyba firma dr Jacobs czy jakoś tak. Z tego co pamiętam 31zł. Testy na infekcje intymne 2szt- pudełko podobne do testów Domowego Laboratorium 12zł.
Zamawiałam z Gemini na wody płodowe ale to nie były one. -
Lunaris wrote:Dzień dobry!
Lusesita Dominika długa- szybko rośnie!
Mnie się podobają chyba wszystkie huśtawki, ciężko było się zdecydować ale wybrałam 5w1 i mam z kołyską, kupiłam za pół ceny na OLX
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/61a52f27f5e4.jpg
Ja właśnie będąc wczoraj u szwagierki, wsadzilam Dominike w huśtawke i nawet jej się podobało. Ale nie wiem jak to będzie na dluzszsza metę.
Tym bardziej ze jeszvze die waham co do lezaczka babybjorn. -
Ania, mam te same papierki lakmusowe
Cieszę się, że u Ciebie już trochę lepiej z infekcjami. U mnie Provag też dużo pomógł, biorę go ciągiem od stycznia i pewnie chwilę po porodzie jeszcze będę stosować.
-
Różne dzieci z leżaczkami mają różnie
mój syn uwielbiał! i używałam bardzo długo...z pół roku chyba aż przesiedliśmy się do fotelika do karmienia. Tym razem nie kupuję fotelika chyba będę używała tego leżaka bo ma 3 pozycje pionizujące...ale jak zwykle wyjdzie w praniu czy jednak nie dokupię kolejnego sprzętu
Bajeczko jak się masz dzisiaj? Wywołuję Cię -
Ania1003 wrote:Malwas- z infekcjami walczę co tydzień od początku ciąźy.
Obecnie biorę Macmirror raz na 4-5 dni. Pomaga zapobiegać w chwili obecnej. Na pewno się poprawiło przy suplementacji Provagiem.
Dzisiaj sobie sama sprawdzałam w domu czy jest infekcja. Polecam kupić papierki lakmusowe i są testy do infekcji intymnych.
Też mam ciągle wypływającą wydzielinę- biała, żółta, bardziej jak maść a niekiedy grudkowata, serowata.
Na lakmuski też sikam- bo one są do tego przeznaczone, ale jak wyłapię na papierze tą wydzielinę, to sprawdzam też lakmuskiem czy zostanie żółty czy zrobi się zielony/ niebieski (wtedy infekcja jest).
Co do testów na infekcje- są 2szt. w opakowaniu. Dzisiaj zużyłam pierwszy. Wsadza się go do pochwy- jest plastikowy i ma papierek w sobie z odczynem.
Wyszedł kolor identyczny co z wydzieliny z papieru- żółty. Infekcji brak.
Jak chcesz być spokojniejsza, to warto zainwestować i próbować w domu. Ja przez takie wydzieliny które były/ nie były infekcją, potrafiłam 2x w ciągu tygodnia być u ginekologa...
Po odstawieniu luteiny skróciła mi się szyjka i dalej aplikuję.
Papierki lakmusowe 33szt. chyba firma dr Jacobs czy jakoś tak. Z tego co pamiętam 31zł. Testy na infekcje intymne 2szt- pudełko podobne do testów Domowego Laboratorium 12zł.
Zamawiałam z Gemini na wody płodowe ale to nie były one.
Trzeba tego pilnować, bo nie dość, że jest to upierdliwe i męczące, to jeszcze dużo szkody może wyrządzić..
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
nick nieaktualnysummer86 wrote:Ania, mam te same papierki lakmusowe
Cieszę się, że u Ciebie już trochę lepiej z infekcjami. U mnie Provag też dużo pomógł, biorę go ciągiem od stycznia i pewnie chwilę po porodzie jeszcze będę stosować.
Ja teraz coś przestałam brać bo tam jest napisane kuracja 20 dni- ginka mi na początku nie powiedziała od kiedy do kiedy brać. Na wizycie miałam się dopytać czy mam brać to dalej i co? Przypomniało mi się pytanie po 3 dniach... ale mam kolejne opakowanie, to i tak wrócę do niego.
I jeśli mówisz, że bierzesz cały czas, to tym bardziej będę wciskać w siebie. -
nick nieaktualny
-
Malwas, ja biorę Provag doustny codziennie rano.
Ania, na fioletowej stronie sporo dziewczyn brało przez dłuższy czas. Gdzieś jakiś czas temu czytałam też w necie, że branie probiotyków w ciąży ma ogólnie dobry wpływ na florę bakteryjną całego organizmu, a po porodzie niby probiotyki trafiają do mleka matki i mają dobry wpływ na układ pokarmowy maluszka, ale czy to prawda to nie wiem - mam nadzieję, że takWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 09:20
Ania1003, Rucola lubią tę wiadomość
-
Gratuluję wszystkich wczorajszych wizyt, mogę czytać cały czas i oglądać zdjecia.
Lusesita Dominike wycałuj w kitka
Lusesita lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Lunaris melduję się
dziś dobrze, właśnie miałam ktg zapis dobry wiec teraz czekam na obchod i może dowiem się kiedy usg będę miała, a wyników na bakterie pochwy dalej nie mam, więc pewnie siedzi tam jakieś dziadostwo i doloza mi kolejne leki, no ale w sumie nie mam co robić to chociaż leki będę brać
Achia trzymam kciuki
Kurcze a my chyba wózek kupimy po porodzie bo nie zdążyłam nigdzie iść oglądać wózki a tak z neta tylko to nie wiem czy ryzykowaćEmiilka, KateHawke lubią tę wiadomość
-
Siedzimy z Tobą
Bajka możesz sobie zrobić seczing z łóżka a po porodzie zdążysz zakupićWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 09:29
-
summer86 wrote:Malwas, ja biorę Provag doustny codziennie rano.
Ania, na fioletowej stronie sporo dziewczyn brało przez dłuższy czas. Gdzieś jakiś czas temu czytałam też w necie, że branie probiotyków w ciąży ma ogólnie dobry wpływ na florę bakteryjną całego organizmu, a po porodzie niby probiotyki trafiają do mleka matki i mają dobry wpływ na układ pokarmowy maluszka, ale czy to prawda to nie wiem - mam nadzieję, że tak
Jesli chodzi o infekcje, to nie chcę zapeszać, ale w dotychczasowym życiu raczej nie miałam z nimi problemu nawet mimo brania sterydów ciąża przebiega bezproblemowo pod tym względem. Myję się 1raz dziennie, czasem 1 raz na 2 dni ( nie myślcie, ze jestem brudasem;) ale po wypróżnianiu zawsze wycieram się w odpowiednim kierunku i zawsze wycieram się chusteczkami dla bobasów bardzo dokładnie. Ponadto jestem fanką wkładek higienicznych, tym bardziej w ciąży bo mam dużo mlecznego śluzu, przez co wkładki wymieniam 3-4 razy dziennie. No i jeśli chodzi o preparaty do higieny intymnej to tylko z firmy Vianek#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Achia wrote:Nika od czwartku wrócą normalne temperatury- tj jakies 20 st
jakoś wytrzymam 2 dni upału- chyba :p
Kciuczki za piękne widoki z USG!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 09:36
Achia, Rucola lubią tę wiadomość
-
Bajkaaa wrote:Lunaris melduję się
dziś dobrze, właśnie miałam ktg zapis dobry wiec teraz czekam na obchod i może dowiem się kiedy usg będę miała, a wyników na bakterie pochwy dalej nie mam, więc pewnie siedzi tam jakieś dziadostwo i doloza mi kolejne leki, no ale w sumie nie mam co robić to chociaż leki będę brać
Achia trzymam kciuki
Kurcze a my chyba wózek kupimy po porodzie bo nie zdążyłam nigdzie iść oglądać wózki a tak z neta tylko to nie wiem czy ryzykować#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021