X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Ale ja w całym życiu wzięłam może 5 tabletek nospy z czego 2 w ciąży, więc nie za bardzo widzę związku
    Ja mówię o skurczach, że później może nie pomagać.. Na skurcze miałam fenoterol, a teraz poza nospa chyba nic nie można, bo ten lek wycofali.

Z ulotki
    "Przedwczesna czynność skurczowa macicy (zagrażający poród przedwczesny, zagrażające poronienie). Zaburzenia dynamiki skurczów macicy w czasie porodu (zwłaszcza skurcze hipertoniczne w I i II fazie porodu)"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 13:19

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Ja mówię o skurczach, że później może nie pomagać.. Na skurcze miałam fenoterol, a teraz poza nospa chyba nic nie można, bo ten lek wycofali.

Z ulotki
    "Przedwczesna czynność skurczowa macicy (zagrażający poród przedwczesny, zagrażające poronienie). Zaburzenia dynamiki skurczów macicy w czasie porodu (zwłaszcza skurcze hipertoniczne w I i II fazie porodu)"
    Ok to już rozumiem, bo myślałam o szyjce

Aga9090 lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Ok to już rozumiem, bo myślałam o szyjce
    No wydaje mi się, że skurcze maja z tym związek. Bo jak są skurcze to chyba szyjka się skraca i robi się rozwarcie. Tak na logike

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MALKA cholinoesteraza 6180..
    Nie ma norm i nie wiem co to znaczy..

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer trzymam kciuki!

Flowwer lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower mam nadzieję że pesar da radę i utrzymanie się w brzuszku jak najdłużej!

Ja też jeszcze w strachu bo kazali na cito robić pappe bo duże dziecko i może potem nie wyjść. Siedzę już 2 godz pod drzwiami askurcz macicy mam taki ze nie wiem czy coś z tego badania wyjdzie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 14:02

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    No wydaje mi się, że skurcze maja z tym związek. Bo jak są skurcze to chyba szyjka się skraca i robi się rozwarcie. Tak na logike
    No tylko że ja mam rozwarcie i zgladzona szyjke a skurczy brak więc to nie od skurczy szyjka się skraca

Aga9090 lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Flower mam nadzieję że pesar da radę i utrzymanie się w brzuszku jak najdłużej!

Ja też jeszcze w strachu bo kazali na cito robić pappe bo duże dziecko i może potem nie wyjść. Siedzę już 2 godz pod drzwiami askurcz macicy mam taki ze nie wiem czy coś z tego badania wyjdzie :(
    Będzie dobrze zobaczysz <3

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • malka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo trzymam kciuki za Was! Założą pessar i będzie wszytsko ok. Byle by te skurcze opanowali.

Aga powinna być jakaś norma, bo ona mocno jest uzależniona od metody :/ A w jakich jednostkach to masz?

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U/l i nic więcej..

Może jak już będę mogła pobrać to w pdf to coś więcej tam będzie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 14:20

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower trzymam kciuki za Was! Szymuś posiedzi u Ciebie, dobrze, że reakcja lekarzy szybka, na pewno wszystko będzie w porządku. Po prostu musi być dobrze!

Lamka, u mnie mdłości przeszły w okolicach skończonego 14-15 tygodnia, więc już tuż tuż, oby przeszło jak najszybciej. Ja poczułam się jak nowonarodzona.

Ach i chciałam się pochwalić, że u mnie dziś półmetek :O <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 14:27

lamka, KateHawke, Flowwer, blue00, summer86, Rucola, Bajkaaa, JustynaG, pilik, Lusesita lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    No tylko że ja mam rozwarcie i zgladzona szyjke a skurczy brak więc to nie od skurczy szyjka się skraca
    Może nie masz skurczy, bo magnez Ci podano?

"Bezpośrednią przyczyną przedwczesnego skracania się i rozwierania szyjki macicy są skurcze mięśnia macicy lub osłabienie samej szyjki. Skurcze macicy mogą też być związane ze zbyt intensywnym trybem życia i przemęczeniem. Szyjka macicy może być osłabiona na skutek przebytych porodów, poronień lub zabiegów chirurgicznych. "

• Daniela Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    No masakra. Teraz jednej dziewczynie lekarz nie znalazł tętna dziecka.Bardzo jej współczuję a już zwłaszcza że ktoś jej odp- cytat- " dla mnie to dziwne ze lekarz nie znalazł serduszka :< mam nadzieje ze dzisiaj będzie inaczej , ale też nie nastawiałabym się bardzo jednak ;* eh"
    Zdecydowanie już tam nie zaglądam.

Ja się udzielam wśród tej ciemnoty, jak tutaj mówicie o grudniowkach. Bardzo mi miło teraz czytać tutaj o nich te komentarze...

Dziewczyny wszędzie są różne i różne teksty padają, nie wszystkie przepełnione madrosciami. Ale cytowanie i obgadywanie na innym forum to dla mnie zwykły brak klasy.I łatwo przeczytac i obsmiac gdzie indziej, ale odezwać się wprost to juz jednak odwagi brakuje.

Życzę Wam wszystkiego dobrego i spokojnych ciąż.

Dip88, Lotopałanka, bondzik007, RudyTygrysek, agniecha2101, TaPaT, Malutka_94, Jagodagoi, inaa, Jaszmurka lubią tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się odezwałam na fioletowej, ale nie poczułam tego 'flow'. Ale takie pisanie za plecami też mi się nie podoba.

Flower mam nadzieję, że szybko Ci lekarze pomogą z tą szyjką i Szymek jeszcze poczeka w brzuszku.

Jeżowa gratulacje :-)

Jeżowa, agniecha2101 lubią tę wiadomość

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka nie każde skórcze można odczuwać ja mam w domu w razie czego spazmoline.
    Jeszcze nie wiem czy będę leżeć czy tylko 1 dzień bo mają mi założyć passer i podać kroplówki z magnezu.

Jakoś jestem spokojna i wiem że to nie ten czas. Usg nie miałam robionego.

Nenusia nie znam się akurat. Nigdy z tym się nie spotkałam.
    Jezowa to już z górki.

Jeżowa lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Ja się udzielam wśród tej ciemnoty, jak tutaj mówicie o grudniowkach. Bardzo mi miło teraz czytać tutaj o nich te komentarze...

Dziewczyny wszędzie są różne i różne teksty padają, nie wszystkie przepełnione madrosciami. Ale cytowanie i obgadywanie na innym forum to dla mnie zwykły brak klasy.I łatwo przeczytac i obsmiac gdzie indziej, ale odezwać się wprost to juz jednak odwagi brakuje.

Życzę Wam wszystkiego dobrego i spokojnych ciąż.
    To nie chodzi o obgadywanie tylko o to, że na fioletowe są w większości dziewczyny, którym za pierwsze razem się udało, my tutaj walczymy z całych sił o maluszka.
    Aicha miała pewnie na myśli, że jest tam "dziwnie" w sensie takim, że dziewczyny nie bardzo wiedzą jak doradzić?
    I bardzo smutna tam jest też atmosfera i pewnie w dużej mierze przez to nie chce tam zaglądać. Tak mi się wydaje..

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Bajka nie każde skórcze można odczuwać ja mam w domu w razie czego spazmoline.
    Jeszcze nie wiem czy będę leżeć czy tylko 1 dzień bo mają mi założyć passer i podać kroplówki z magnezu.

Jakoś jestem spokojna i wiem że to nie ten czas. Usg nie miałam robionego.

Nenusia nie znam się akurat. Nigdy z tym się nie spotkałam.
    Jezowa to już z górki.
    Mocne kciuki za małego, aby poczekał po tej stronie brzucha :*

O to miałam na myśli, że nie każde skurcze można czuć, przeszłam to 2 razy..

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś czekam na młodego, bo wraca z zielonej szkoły :)

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Ciocie, jestem mały łobuz, nie chcę dać się zbadać ani zmierzyć ale Pani Dr mówi że jestem zdrowy. Nie chcę pokazać co mam między nogami ale prawdopodobnie zrobię Mamie prezent ciut wcześniej (2.12) Mam 74,4mm a moje serduszko bije 166u/min. Wg Usg wyprzedzam termin o 1 tydz i 2 dni.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7067687c2a67.jpg

Wynik Pappa do odbioru za tydzień.

Aga9090, Yoselyn82, Jeżowa, blue00, Achia, olik321, Flowwer, Karma88, malka, summer86, Kaczorka, Sarna84, Rucola, lamka, Bajkaaa, KateHawke, Lena21, never_lose_hope, JustynaG, pilik, Emiilka, Lusesita, agulineczka lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Cześć Ciocie, jestem mały łobuz, nie chcę dać się zbadać ani zmierzyć ale Pani Dr mówi że jestem zdrowy. Nie chcę pokazać co mam między nogami ale prawdopodobnie zrobię Mamie prezent ciut wcześniej (2.12) Mam 74,4mm a moje serduszko bije 166u/min. Wg Usg wyprzedzam termin o 1 tydz i 2 dni.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7067687c2a67.jpg

Wynik Pappa do odbioru za tydzień.
    ❤️❤️❤️❤️❤️

Lunaris lubi tę wiadomość

‹‹ 732 733 734 735 736 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ