Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBajkaaa wrote:Ale ja w całym życiu wzięłam może 5 tabletek nospy z czego 2 w ciąży, więc nie za bardzo widzę związku
Z ulotki
"Przedwczesna czynność skurczowa macicy (zagrażający poród przedwczesny, zagrażające poronienie). Zaburzenia dynamiki skurczów macicy w czasie porodu (zwłaszcza skurcze hipertoniczne w I i II fazie porodu)"Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 13:19
-
Aga9090 wrote:Ja mówię o skurczach, że później może nie pomagać.. Na skurcze miałam fenoterol, a teraz poza nospa chyba nic nie można, bo ten lek wycofali.
Z ulotki
"Przedwczesna czynność skurczowa macicy (zagrażający poród przedwczesny, zagrażające poronienie). Zaburzenia dynamiki skurczów macicy w czasie porodu (zwłaszcza skurcze hipertoniczne w I i II fazie porodu)"Aga9090 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Flower mam nadzieję że pesar da radę i utrzymanie się w brzuszku jak najdłużej!
Ja też jeszcze w strachu bo kazali na cito robić pappe bo duże dziecko i może potem nie wyjść. Siedzę już 2 godz pod drzwiami askurcz macicy mam taki ze nie wiem czy coś z tego badania wyjdzieWiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 14:02
-
Aga9090 wrote:No wydaje mi się, że skurcze maja z tym związek. Bo jak są skurcze to chyba szyjka się skraca i robi się rozwarcie. Tak na logike
Aga9090 lubi tę wiadomość
-
Lunaris wrote:Flower mam nadzieję że pesar da radę i utrzymanie się w brzuszku jak najdłużej!
Ja też jeszcze w strachu bo kazali na cito robić pappe bo duże dziecko i może potem nie wyjść. Siedzę już 2 godz pod drzwiami askurcz macicy mam taki ze nie wiem czy coś z tego badania wyjdzie -
nick nieaktualny
-
Flower trzymam kciuki za Was! Szymuś posiedzi u Ciebie, dobrze, że reakcja lekarzy szybka, na pewno wszystko będzie w porządku. Po prostu musi być dobrze!
Lamka, u mnie mdłości przeszły w okolicach skończonego 14-15 tygodnia, więc już tuż tuż, oby przeszło jak najszybciej. Ja poczułam się jak nowonarodzona.
Ach i chciałam się pochwalić, że u mnie dziś półmetekWiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 14:27
lamka, KateHawke, Flowwer, blue00, summer86, Rucola, Bajkaaa, JustynaG, pilik, Lusesita lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBajkaaa wrote:No tylko że ja mam rozwarcie i zgladzona szyjke a skurczy brak więc to nie od skurczy szyjka się skraca
"Bezpośrednią przyczyną przedwczesnego skracania się i rozwierania szyjki macicy są skurcze mięśnia macicy lub osłabienie samej szyjki. Skurcze macicy mogą też być związane ze zbyt intensywnym trybem życia i przemęczeniem. Szyjka macicy może być osłabiona na skutek przebytych porodów, poronień lub zabiegów chirurgicznych. " -
Achia wrote:No masakra. Teraz jednej dziewczynie lekarz nie znalazł tętna dziecka.Bardzo jej współczuję a już zwłaszcza że ktoś jej odp- cytat- " dla mnie to dziwne ze lekarz nie znalazł serduszka :< mam nadzieje ze dzisiaj będzie inaczej , ale też nie nastawiałabym się bardzo jednak ;* eh"
Zdecydowanie już tam nie zaglądam.
Ja się udzielam wśród tej ciemnoty, jak tutaj mówicie o grudniowkach. Bardzo mi miło teraz czytać tutaj o nich te komentarze...
Dziewczyny wszędzie są różne i różne teksty padają, nie wszystkie przepełnione madrosciami. Ale cytowanie i obgadywanie na innym forum to dla mnie zwykły brak klasy.I łatwo przeczytac i obsmiac gdzie indziej, ale odezwać się wprost to juz jednak odwagi brakuje.
Życzę Wam wszystkiego dobrego i spokojnych ciąż.Dip88, Lotopałanka, bondzik007, RudyTygrysek, agniecha2101, TaPaT, Malutka_94, Jagodagoi, inaa, Jaszmurka lubią tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
nick nieaktualnyJa się odezwałam na fioletowej, ale nie poczułam tego 'flow'. Ale takie pisanie za plecami też mi się nie podoba.
Flower mam nadzieję, że szybko Ci lekarze pomogą z tą szyjką i Szymek jeszcze poczeka w brzuszku.
Jeżowa gratulacjeJeżowa, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Bajka nie każde skórcze można odczuwać ja mam w domu w razie czego spazmoline.
Jeszcze nie wiem czy będę leżeć czy tylko 1 dzień bo mają mi założyć passer i podać kroplówki z magnezu.
Jakoś jestem spokojna i wiem że to nie ten czas. Usg nie miałam robionego.
Nenusia nie znam się akurat. Nigdy z tym się nie spotkałam.
Jezowa to już z górki.Jeżowa lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyDaniela wrote:Ja się udzielam wśród tej ciemnoty, jak tutaj mówicie o grudniowkach. Bardzo mi miło teraz czytać tutaj o nich te komentarze...
Dziewczyny wszędzie są różne i różne teksty padają, nie wszystkie przepełnione madrosciami. Ale cytowanie i obgadywanie na innym forum to dla mnie zwykły brak klasy.I łatwo przeczytac i obsmiac gdzie indziej, ale odezwać się wprost to juz jednak odwagi brakuje.
Życzę Wam wszystkiego dobrego i spokojnych ciąż.
Aicha miała pewnie na myśli, że jest tam "dziwnie" w sensie takim, że dziewczyny nie bardzo wiedzą jak doradzić?
I bardzo smutna tam jest też atmosfera i pewnie w dużej mierze przez to nie chce tam zaglądać. Tak mi się wydaje.. -
nick nieaktualnyFlowwer wrote:Bajka nie każde skórcze można odczuwać ja mam w domu w razie czego spazmoline.
Jeszcze nie wiem czy będę leżeć czy tylko 1 dzień bo mają mi założyć passer i podać kroplówki z magnezu.
Jakoś jestem spokojna i wiem że to nie ten czas. Usg nie miałam robionego.
Nenusia nie znam się akurat. Nigdy z tym się nie spotkałam.
Jezowa to już z górki.
O to miałam na myśli, że nie każde skurcze można czuć, przeszłam to 2 razy.. -
nick nieaktualny
-
Cześć Ciocie, jestem mały łobuz, nie chcę dać się zbadać ani zmierzyć ale Pani Dr mówi że jestem zdrowy. Nie chcę pokazać co mam między nogami ale prawdopodobnie zrobię Mamie prezent ciut wcześniej (2.12) Mam 74,4mm a moje serduszko bije 166u/min. Wg Usg wyprzedzam termin o 1 tydz i 2 dni.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7067687c2a67.jpg
Wynik Pappa do odbioru za tydzień.Aga9090, Yoselyn82, Jeżowa, blue00, Achia, olik321, Flowwer, Karma88, malka, summer86, Kaczorka, Sarna84, Rucola, lamka, Bajkaaa, KateHawke, Lena21, never_lose_hope, JustynaG, pilik, Emiilka, Lusesita, agulineczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLunaris wrote:Cześć Ciocie, jestem mały łobuz, nie chcę dać się zbadać ani zmierzyć ale Pani Dr mówi że jestem zdrowy. Nie chcę pokazać co mam między nogami ale prawdopodobnie zrobię Mamie prezent ciut wcześniej (2.12) Mam 74,4mm a moje serduszko bije 166u/min. Wg Usg wyprzedzam termin o 1 tydz i 2 dni.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7067687c2a67.jpg
Wynik Pappa do odbioru za tydzień.Lunaris lubi tę wiadomość