X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym przekonywaniem to nie do końca tak jest. Jak mój mąż powiedział, że Stasiek będzie miał tak na imię, to go z domu wyrzuciłem za ten pomysł. Po kilku miesiącach sama nie wyobrażałam sobie innego imienia :D

Lunaris lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam kiedyś syna nazwać Vincent albo Salvador, ale pamiętajcie że kończyłam historię sztuki, więc proszę o wyrozumiałość ;) dobrze że mi przeszło

Achia, KateHawke, lamka, Aga9090, Emiilka, Lunaris, Rucola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo Luna,będę dumna jak ją tak nazwiesz :P ,byłaby moją imienniczką hehe.Jestem bardzo zadowolona z wizyty,maluszek piękności ssał paluszka,machał rączką.Sprawdzaliśmy też płeć,a jakie pośladki ma hehe.Wyglada na to,że będzie dziewczynka,z profilu twarzy cudna <3 .Szyjka długa,odstawiam duphaston,mam brać tylko aspargin i nospę,jej doraźnie.

Lena21, KateHawke, Luna1993, Jeżowa, Aga9090, Emiilka, Lunaris, Kaczorka, malka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, patrzcie na to! Normalnie w punkt! Czegoś takiego cała poprzednia ciaze szukałam
    https://www.facebook.com/mamavillepl/posts/2209706939257157

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 17:35

Rucola lubi tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia na Śląsku na Joachima mówi się najczęściej Chimek :)

Co do Eli to mam mieszane uczucia -z jednej strony moja babcia <3 z drugiej moja szefowa :O wrrr...

lamka lubi tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer to mega dawka magnezu zrobi swoje bo rozumiem że cię na weekend zostawili w szpitalu od razu?

Mega się cieszę że szyjka długa a macica pewnie się przygotowuje ale za mocno więc ogarna szybko temat :)

Emilka cieszę się że polowkowe uspokoiły :)

Co do imion u nas w rodzinie jest mała Basia i często mówimy do niej Barbara no poprostu idealnie oddaje jej charakter i super się tak mówi na małe dziecko hehe

Emiilka lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie świetne to jest! :)

Blue gratuluję córeczki :*

blue00 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaryzykuję,Kaczorka dopisz mi córcię Sandrę,jak się zmieni to będzie Igor :P ,ale mam nadzieję,że nie :)

A i muszę się wam pochwalić,jak od dwóch tygodni czuje mizianie na dole tak teraz od dwóch dni czuję już mocniej.Myślę,że kwesta dni nim poczuję kopnięcia.Gin mówiła,że to możliwe bo jestem wieloródką.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 18:20

Bajkaaa, Achia, Aga9090, Emiilka, Lunaris, JustynaG, Kaczorka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue jasne, że możliwe ! Ja czułam mizianie już w 16 tc a teraz młoda kopię aż miło :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez znam jednego Joachima i właśnie mówią Chimek :-)
    Ja nadal czuję, że będzie dziewczynka (Bianka), a chłopczyk chyba Dominik.

pilik, Luna1993, Emiilka, Lunaris lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Sammer córeczka gotowa jest i 3kg to ladna waga. A jak z szyjka?

U mnie dziś szyjka 35mm ale mimo tego założyli pesser bo mam skórcze i leżę pod kroplówką. Synek już waży ok 1300g

Flowwer, dobrze że szyjka długa, a skurcze szybko opanują w szpitalu. Zobaczysz, że jeszcze Szymek nie bedzie chciał z brzuszka wyjść przed terminem :) Duży chłopak już z niego!

U mnie dziś szyjki lekarz nie sprawdzał, bo nie byłam u prowadzącego, ale na wizycie tydzień temu mocno trzymała, lekarz kazał zacząć więcej chodzić, więc chodzę ;) Koleżanka od 20 tygodnia walczyła z krótką szyjką, a jej synek urodził się 2 dni po terminie.
    Z tymi szyjkami to się nie przewidzi.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do Joachima, to mój wujek tak ma na imię i mówią na niego Achim (też jestem z śląska)

Achia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Zaryzykuję,Kaczorka dopisz mi córcię Sandrę,jak się zmieni to będzie Igor :P ,ale mam nadzieję,że nie :)

A i muszę się wam pochwalić,jak od dwóch tygodni czuje mizianie na dole tak teraz od dwóch dni czuję już mocniej.Myślę,że kwesta dni nim poczuję kopnięcia.Gin mówiła,że to możliwe bo jestem wieloródką.
    Blue to ja od dwóch dni jak się położę to czuje takie jakby bąbelki z lewej strony gdzie jest fasolka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz mam na tyle wyraźne,że czuję niezależnie od tego co robię,przeważnie w okolicy blizny po cięciu,czasem po bokach.

Aga9090 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Ja juz mam na tyle wyraźne,że czuję niezależnie od tego co robię,przeważnie w okolicy blizny po cięciu,czasem po bokach.
    Ja narazie takie bąbelki czuje właśnie na wysokości blizny po lewej stronie i tylko jak leżę po jedzeniu, a wiem że to na 100% to :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomożecie? Wyniki są ok?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/57196f4f434c.png

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)

Kolejny upalny dzień minął! najgorsze że jakoś mi lody nie wchodzą ... ale właśnie kilo czereśni weszło :P

Flower kciuki za szyjkę- niech grzeczni trzyma się na pesarku bo wszędzie dobrze ale z mamą najlepiej <3

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga wyniki super, jedynie toxo będziesz musiała pewnie powtórzyć bo nie przechodziłaś.
    Flower dobre wieści :) mi już szyjki ostatnio nie mierzyła bo powiedziała że ciąża już bezpieczna i nie będziemy mierzyć. Ręcznie tylko sprawdziła i powiedziała, że trzyma. Ja już mam coraz bardziej dość, mam nadzieję że jeszcze dwa tygodnie tylko ;)...
    Flower dobrze że szyjka ładna, a pessar nie zaszkodzi ;)!

Aga9090, Flowwer lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower dalej trzymam kciuki :*

Flowwer lubi tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam i uśmiecham się bo ja jestem na etapie byle by jak najdłużej być w ciąży a tu już dziewczyny macie etap że jeszcze chwila i koniec wystarczy :) ciekawa jestem do kiedy mi będzie dane chodzić w ciąży :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
‹‹ 746 747 748 749 750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ