X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę Mama DHA, teraz regularnie, ale w I trymestrze... Nie byłam w stanie, często miałam tak silny odruch wymiotny, że po prostu rezygnowałam. Do teraz mam wyrzuty sumienia, ale mam nadzieję, że nie zaszkodziłam tym Bąbelkowi :/

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Dziewczyny jaki suplement polecacie na początku ciąży?
    W 1 trymestrze miałam dobre wyniki i żaden z ginekologów nie zalecał faszerowania się suplementami. Łykałam tylko kwas foliowy.
    A chodziłam na wizyty zarówno prywatnie jak i na NFZ.
    Dopiero w II trymestrze miałam łykać witaminy.

Aga9090, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobrze,idę już spać,dobrej nocy wam życzę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, ginekolodzy na początku zawsze zalecają tylko kwas foliowy

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co prawda w 1 trymestrze łykałam również witaminę D3 i jod. Ale było to zalecenie endokrynologa (kontrolowałyśmy TSH, żeby było na odpowiednim poziomie).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 22:56

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2018, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w takim razie kupie sobie tylko ten kwas foliowy :-) Dziękuję dziewczyny.

Aga9090 lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    To w takim razie kupie sobie tylko ten kwas foliowy :-) Dziękuję dziewczyny.
    Jeszcze raz gratuluję :)
    Miło Cię tu widzieć w końcu!!

-Mamunia- lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2018, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Jeszcze raz gratuluję :)
    Miło Cię tu widzieć w końcu!!
    Do mnie nadal to nie dociera, mam w domu trzy opakowania luteiny podjęzykowej i nie wiem czy brać tak zapobiegawczo. :-( Poradzicie coś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 23:43

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Do mnie nadal to nie dociera, mam w domu trzy opakowania luteiny podjęzykowej i nie wiem czy brać tak zapobiegawczo. :-( Poradzicie coś?
    A jaki masz prog?

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam rano- na czereśnie :P

Karma88, pilik, Rucola, Aga9090, Emiilka, lamka lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Wstałam rano- na czereśnie :P
    A ja arbuza ;)

Minika 2x1 bierz jako pro forma

Karma88, Rucola, Aga9090, Emiilka, Lunaris lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już śniadanie wcinam,potem czekoladę :D ,a waga rośnie hehe.

Rucola, Aga9090, Emiilka, Lunaris lubią tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój łobuz tez już kopie jak szalony, chyba wstanę na płatki, bo mąż z psem chrapią na zmianę aż ciężko zasnąć :-P

Rucola, Emiilka, Lunaris lubią tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.

Ja wstalam na sniadanie, leki i Clexane. :-)

Mamunia ja biore Prenatal Uno i do tego folian, ze wzgledu na mjtacje. Kiedy do gina lecisz? Co do lutki. To sprawdzilabym proga i skonsultowala sie z ginem.

Burza do nas przyszla, ochlodzilo sie i od razu czlowiekowi lepiej sie zrobilo.

Barbarka super, ze sie odzywasz. Jak sie czujesz? Jak sie dogadujecie z Maksymilianem?

O wlasnie Prenatalu Uno zostalo mi na 11 dni. Aaaa czyli coraz blizej drugiego trymestru. :-) kurcze z jednej strony ten czas leci, ale od wizyty do wizyty sie ciagna te dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 06:37

Rucola, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że od rana tutaj smakołyki rządzą:)
    Myśmy wieczorem zrobili 1kg frytek i zjedliśmy cały... ale były przepyszne.
    W nocy znowu płacz i krzyk. Na raz w dwóch łydkach dostałam skurcze..
    Juz nie wiem czy to faktycznie od niedoboru elejtrolitow. W pn chyba zrobię z krwi. Magnez i potas łykam a wapń pije codziennie...

No i dziś poszukiwania stojaka do wanienki dla wysokich :p Wczoraj kupiliśmy ale jest dla nas za miski i muszę poszukać czegoś innego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 07:21

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, posiedzi człowiek 2 dni w lesie bez zasięgu i internetu, a tu Monika zafasolowana! Spóźnione gratulacje :)

Ja też brałam prenatal uno - jest fajny na początku ciąży - ma krótki skład, same potrzebne składniki, więc nie ma niepotrzebnego faszerowania się niewiadomo czym.

Zaraz będę nadrabiać czerwcowy, bo dopiero wczoraj wróciliśmy do cywilizacji. Potem pojechaliśmy na cmentarz - w końcu był dzień dziecka. Dopiero teraz się pozbierałam i wzięłam za nadrabianie od tego wątku.

Flowwer, Bajka - szyjki straszą, a Wy i tak dajecie radę, byle jak najdłużej. Ja wiem, że wytrzymacie w dwupakach jeszcze bardzo długo :)

Widzę, że się tu już zaczęła pora na buszowanie po lodówkach :) Smacznego - oby szło w brzuch - haha, a to naprawdę dobre życzenie w tym kontekście. Inne koleżanki zabiłyby wzrokiem, jakbym im tak pożyczyła ;)

Wow, to mój 3000 post! Ale się rozpisałam... a wpadłam tylko na chwilę jakoś w lipcu, spytać czy któraś też miała krwawienia po stusunku w cyklach z clo i czy to normalne, czy raczej znaczy że umieram :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 07:28

summer86, Rucola, Karma88, Flowwer, Aga9090, Bajkaaa, lamka, Lena21 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer, jak się czujesz? Jesteś już w domu?

Mamunia, co do luteiny to albo bym możliwie szybko zbadała poziom proga i jesli będzie bardzo wysoki to odpuściła albo zaczęła brać na wszelki wypadek, bo zaszodzić raczej nie zaszkodzi.

Dziewczyny, kusicie od rana tymi czereśniami i arbuzem.. u mnie odkąd jestem na L4 na śniadanie owsianka albo owoce (kiwi, jabłko, gruszka) z jogurtem naturalnym.

My dzis robimy wyprawę do marketów budowlanych, musimy powybierać i pozamawiać trochę materiałów, żeby nie było przestoju na budowie, jak będę po porodzie.

Miłego i spokojnego weekendu Wam życzę

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, Siwulec ogromne gratulacje!!! Wspaniałe Was tu widzieć. Spokojnych ciąż :*

Flowwer wierzę że Szymus się nigdzie nie spieszy, a szyjka i macica tak tylko chwilowo straszą, żeby ciąża zbyt nudna nie była.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 07:37

summer86, Rucola, Flowwer lubią tę wiadomość

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer budowałam z malutkim Michałkiem, w czasie starań i w ciąży, ale prawdziwy hardcore to urządzanie z dwójką, karmienie na ekspozycjach sof w salonach meblowych, bujanie wózka z płaczącym Adasiem przez personel sklepu żeby sobie pani spokojnie wybrała i na to wszystko Michał, który potrafi gdzieś uciec, zająć się zabawa i... nie ma Michała.

Flowwer lubi tę wiadomość

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry !!!! Ale tu pozytywnie od rana, tylko biedny Olik się męczy:( Mnie chwilę męczyły skurcze, ale aspargin załatwił sprawę. Kilka razy moczyłam nogi w magnezie no i piję dużo wody. Może warto kupić jakieś powerady z elektrolitami, albo jakaś kroplówka w szpitalu. Nie wiem czy to mądry pomysł ale chcę jakoś pomóc:*
    Mój Maluch od rana się wierci, w zasadzie to od wieczora ale dziś biorę go na przetrzymanie i nie podjadam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 08:29

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
‹‹ 748 749 750 751 752 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ