Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też biorę Mama DHA, teraz regularnie, ale w I trymestrze... Nie byłam w stanie, często miałam tak silny odruch wymiotny, że po prostu rezygnowałam. Do teraz mam wyrzuty sumienia, ale mam nadzieję, że nie zaszkodziłam tym Bąbelkowi
-
-Mamunia- wrote:Dziewczyny jaki suplement polecacie na początku ciąży?
A chodziłam na wizyty zarówno prywatnie jak i na NFZ.
Dopiero w II trymestrze miałam łykać witaminy.Aga9090, Barbarka1984 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Co prawda w 1 trymestrze łykałam również witaminę D3 i jod. Ale było to zalecenie endokrynologa (kontrolowałyśmy TSH, żeby było na odpowiednim poziomie).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 22:56
-
nick nieaktualny
-
-Mamunia- wrote:To w takim razie kupie sobie tylko ten kwas foliowy
Dziękuję dziewczyny.
Miło Cię tu widzieć w końcu!!-Mamunia- lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyRucola wrote:Jeszcze raz gratuluję
Miło Cię tu widzieć w końcu!!Poradzicie coś?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 23:43
-
Wstałam rano- na czereśnie
Karma88, pilik, Rucola, Aga9090, Emiilka, lamka lubią tę wiadomość
-
Lunaris wrote:Wstałam rano- na czereśnie
Minika 2x1 bierz jako pro formaKarma88, Rucola, Aga9090, Emiilka, Lunaris lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
Dzien dobry.
Ja wstalam na sniadanie, leki i Clexane.
Mamunia ja biore Prenatal Uno i do tego folian, ze wzgledu na mjtacje. Kiedy do gina lecisz? Co do lutki. To sprawdzilabym proga i skonsultowala sie z ginem.
Burza do nas przyszla, ochlodzilo sie i od razu czlowiekowi lepiej sie zrobilo.
Barbarka super, ze sie odzywasz. Jak sie czujesz? Jak sie dogadujecie z Maksymilianem?
O wlasnie Prenatalu Uno zostalo mi na 11 dni. Aaaa czyli coraz blizej drugiego trymestru.kurcze z jednej strony ten czas leci, ale od wizyty do wizyty sie ciagna te dni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 06:37
Rucola, Barbarka1984 lubią tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Widzę że od rana tutaj smakołyki rządzą
Myśmy wieczorem zrobili 1kg frytek i zjedliśmy cały... ale były przepyszne.
W nocy znowu płacz i krzyk. Na raz w dwóch łydkach dostałam skurcze..
Juz nie wiem czy to faktycznie od niedoboru elejtrolitow. W pn chyba zrobię z krwi. Magnez i potas łykam a wapń pije codziennie...
No i dziś poszukiwania stojaka do wanienki dla wysokich :p Wczoraj kupiliśmy ale jest dla nas za miski i muszę poszukać czegoś innegoWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 07:21
-
Jeju, posiedzi człowiek 2 dni w lesie bez zasięgu i internetu, a tu Monika zafasolowana! Spóźnione gratulacje
Ja też brałam prenatal uno - jest fajny na początku ciąży - ma krótki skład, same potrzebne składniki, więc nie ma niepotrzebnego faszerowania się niewiadomo czym.
Zaraz będę nadrabiać czerwcowy, bo dopiero wczoraj wróciliśmy do cywilizacji. Potem pojechaliśmy na cmentarz - w końcu był dzień dziecka. Dopiero teraz się pozbierałam i wzięłam za nadrabianie od tego wątku.
Flowwer, Bajka - szyjki straszą, a Wy i tak dajecie radę, byle jak najdłużej. Ja wiem, że wytrzymacie w dwupakach jeszcze bardzo długo
Widzę, że się tu już zaczęła pora na buszowanie po lodówkachSmacznego - oby szło w brzuch - haha, a to naprawdę dobre życzenie w tym kontekście. Inne koleżanki zabiłyby wzrokiem, jakbym im tak pożyczyła
Wow, to mój 3000 post! Ale się rozpisałam... a wpadłam tylko na chwilę jakoś w lipcu, spytać czy któraś też miała krwawienia po stusunku w cyklach z clo i czy to normalne, czy raczej znaczy że umieramWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 07:28
summer86, Rucola, Karma88, Flowwer, Aga9090, Bajkaaa, lamka, Lena21 lubią tę wiadomość
-
Flowwer, jak się czujesz? Jesteś już w domu?
Mamunia, co do luteiny to albo bym możliwie szybko zbadała poziom proga i jesli będzie bardzo wysoki to odpuściła albo zaczęła brać na wszelki wypadek, bo zaszodzić raczej nie zaszkodzi.
Dziewczyny, kusicie od rana tymi czereśniami i arbuzem.. u mnie odkąd jestem na L4 na śniadanie owsianka albo owoce (kiwi, jabłko, gruszka) z jogurtem naturalnym.
My dzis robimy wyprawę do marketów budowlanych, musimy powybierać i pozamawiać trochę materiałów, żeby nie było przestoju na budowie, jak będę po porodzie.
Miłego i spokojnego weekendu Wam życzęRucola lubi tę wiadomość
-
Monia, Siwulec ogromne gratulacje!!! Wspaniałe Was tu widzieć. Spokojnych ciąż :*
Flowwer wierzę że Szymus się nigdzie nie spieszy, a szyjka i macica tak tylko chwilowo straszą, żeby ciąża zbyt nudna nie była.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 07:37
summer86, Rucola, Flowwer lubią tę wiadomość
-
Summer budowałam z malutkim Michałkiem, w czasie starań i w ciąży, ale prawdziwy hardcore to urządzanie z dwójką, karmienie na ekspozycjach sof w salonach meblowych, bujanie wózka z płaczącym Adasiem przez personel sklepu żeby sobie pani spokojnie wybrała i na to wszystko Michał, który potrafi gdzieś uciec, zająć się zabawa i... nie ma Michała.
Flowwer lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry !!!! Ale tu pozytywnie od rana, tylko biedny Olik się męczy:( Mnie chwilę męczyły skurcze, ale aspargin załatwił sprawę. Kilka razy moczyłam nogi w magnezie no i piję dużo wody. Może warto kupić jakieś powerady z elektrolitami, albo jakaś kroplówka w szpitalu. Nie wiem czy to mądry pomysł ale chcę jakoś pomóc:*
Mój Maluch od rana się wierci, w zasadzie to od wieczora ale dziś biorę go na przetrzymanie i nie podjadamWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 08:29
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021