Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Bajka- jak u Was? Odhaczamy kolejny dzień?
Nika- ja wpadłam tu na chwilkę w październiku, a też mam prawie 3000 postów. Chyba trzeba ograniczyć moje "gadanie"
Olik- nie chcę Cię straszyć, ale u nas w rodzinie takie właśnie silne skurcze łydek (aż do płaczu) nawiedzały Dziadka i Mamę. U obojga był problem z niewydolnością żylną (mama miala zatory, usuwane żyły, teraz np.każdy lot samolotem to obowiązkowa heparyna itp.). Co ciekawe - mama nie ma jakichś widocznych żylaków czy pajączków, nie miała ciężkich nóg, nie miała opuchlizny, nigdy ni pracowała stojąc. Mnie też się zaczyna ten problem i już wiem, że w czasie ciąży będę pod specjalnym nadzorem z tego powodu. Jak Ci to nie minie po kilku dniach suplementacji magnezu, potasu i wapniu, to idź w tygodniu do lekarza. Ciąża sprzyja problemom z żyłami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 08:07
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Nie wierzę, 8:20 a oni nadal śpią!!!
Założę się, że jeśli sobie zrobię kawę to akurat gdy do niej usiądę, obudzą się oboje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 11:17
ibishka, summer86, blue00, malka, Rucola, Flowwer, reset, Aga9090, Karma88, Minie Black, Emiilka, olik321, Bajkaaa, KateHawke, KateKum, Lunaris, Yoselyn82, Czrna 81, Lusesita, Trasti, Lena21, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość
-
Sarna84 wrote:Summer budowałam z malutkim Michałkiem, w czasie starań i w ciąży, ale prawdziwy hardcore to urządzanie z dwójką, karmienie na ekspozycjach sof w salonach meblowych, bujanie wózka z płaczącym Adasiem przez personel sklepu żeby sobie pani spokojnie wybrała i na to wszystko Michał, który potrafi gdzieś uciec, zająć się zabawa i... nie ma Michała.
Sarna, najważniejsze, że daliście radęDla mnie to też światełko w tunelu, że może do września się wyrobimy
Co do wybierania mebli.. miałam ambitne plany, ale znając życie połowę zamówimy w Ikea. Chcę jedynie dopiąć przed porodem projekt kuchni, bo jest masakra z terminamiSarna84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U nas jeszcze bardzo dużo brakuje, na zdjęciu widać, że nie mamy nawet drzwi wewnętrznych (czeka się na nie tyle co na kuchnię), ale zawsze mówiliśmy, że jak będzie kompletna kuchnia i łazienka to się wprowadzamy, a resztę stopniowo będziemy kompletowac.
A co do Ikea to sobotnie przedpołudnie tam z dwójką maluchów to dopiero hardcore nad hardcorami -
Sarna czyżby zabalowali w dzień dziecka? Ale są fajni
Nastawiłam sobie budzik na 8, bo muszę z mamą pozałatwiać parę spraw i nie potrafię się dobudzić. Siedzę nieprzytomna. Chyba jakaś kawę z rana muszę sobie ogarnąć.
Miłego dnia dziewuszki!Sarna84, summer86, Rucola, Aga9090, Emiilka lubią tę wiadomość
-
blue00 wrote:Sarna,co im zrobiłaś? heheheh
Starszy wczoraj świętował dzień dziecka i chyba odsypia wrażenia, ale młodszy normalnie o tej godz idzie na pierwszą drzemkę po ponad dwóch godz aktywności bo zwykle wstaje o 6, nie wiem tylko czemu tym razem nie wstał?? -
Dzień dobry, już się wyspałem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 11:18
Rucola, Karma88, Minie Black, summer86, Emiilka, Flowwer, Aga9090, malka, Bajkaaa, KateHawke, KateKum, Kaczorka, Lunaris, Yoselyn82, Czrna 81, Lusesita, Lena21, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
-Mamunia- wrote:Dzięki dziewczyny, progesteronu nie dam rady zmierzyć, bo najzwyczajniej nie mam takiej możliwości. Biorę profilaktycznie tak jak napisała flower 2x1
A w następną sobotę pojadę do labolatorium.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Sarenko piekne zdjecia dzieciaczkow!
A urzadzanie domu to tak jak unnas wszystko stopniowo. Teraz walczymy, zeby przez wakacje zrobic centralne ogrzewanie w domu. Takze bedzie ostro. Ale plan dzialania jest, maz z tata i z jednym gosciem beda dzialac, a ja bede plakac jak bede ten syf widziecSarna84 lubi tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Sarna chłopaki nieźle zaimprezowali
A ja wyjde prawdopodobnie jutro o ile nie przetrzynia do poniedziałku.
Sammer zawsze uwielbiałam owsianke ale odkąd jestem w ciąży nie daje rady, teraz nawet mam jogurt przed nosem i feee... juz wole naturalny kefir z truskawkami z b.mala ilością ksyritolu.
Bajka i kolejny dzień odchaczamy
A tak nawiasem to passer zalozono tylko pro forma z powodu skorczów. Masz uczucie w srodku na @ ?
Olik spróbuj brać 3x2 magnes i anemii nie masz ?Sarna84 lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Dzień dobry moje Halinki
Tak odchaczamy i dzień i tydzień!
Flowwer na szczęście nie mam żadnych boli jak na @, ja też skurczy nie mam, ale za to mam szyjke w pessarze tak że widać worek owodniowy także ten...
A tobie dają też sterydy czy nie? A pewnie każą ci leżeć by zobaczyć czy pessar nie spadł itp
A u ciebie Flowwer jeszcze kilka dni i skończysz 30tc super
Dla mnie teraz walka jest o 30tc potem o 32 i daj Bóg o 34tc
-
nick nieaktualnyDzień dobry!
Flo fajnie że Cię wypuszcza
Ja wstałam rano, patrzę a na twarzy jakas jakby wysypka:/ ale tylko na twarzy, obejrzałam siebie dokładnie. Ciągle coś mam na tej twarzy odkąd zaszłam w ciążę.ale ta wysypka mnie przestraszyła. Nic nowego nie używam.wrecz odwrotnie-rzadko się maluje, staram się nic nie nakładać. Wypiłam szybciutko wapno i będę obserwować..
Miłego dnia dla Was -
Cześć i czołem!
Antoś wita wszystkie ukochane Ciocie i jeszcze raz dziękuje za kciuki!Tata co prawda przyniósł zdjęcia i płytkę już wczoraj, ale mama była tak padnięta, że nawet filmiku nie obejrzała, co też uczyni dzisiaj wieczorem
Tak sobie wczoraj wkładałem pyszczek w łożysko:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d130458fff39.jpg
A taki jestem duży:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3741bd6bde2b.jpg
Achia, Luna1993, blue00, Bajkaaa, lamka, Karma88, Lunaris, Yoselyn82, Sarna84, Czrna 81, Aga9090, Rucola, Jeżowa, Lusesita, KateHawke, malka, Angelika83, Kaczorka, Lena21, summer86, Flowwer, pilik, JustynaG, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość
12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
nick nieaktualnyAntoś przesłodki
Sarna dopiero teraz zauważyłem, że Twoje dzieciaczki mają imiona jak obaj moi bracia i taką samą różnicę wieku
Olik mam nadzieję, że lekarz Ci coś zaleci, nie wyobrażam sobie jak musi to być dla Ciebie uciążliwe.
Monika gratulacje!
Czekamy jeszcze na Siwulca na wątkuEmiilka, Sarna84, Rucola lubią tę wiadomość