Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • pilik Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna u mnie też był czas że brzuch mocno się stawiał, czego winowajcą najprawdopodobniej była Mała! Jest bardzo ruchliwa i gin tłumaczyła że jak ciagle drażni macice to brzuch się często stawia.
    Summer u nas była ostateczna decyzja właśnie między Niną a Mileną, mąż chciał Milenke, ale ja tego w ogóle nie czułam.

Witajcie dziewczyny! Trzymam kciuki za spokojne i przyjemne ciąże :)

nick nieaktualny, summer86, Jaszmurka lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Spróbuję nie osiwieć do wtorku ;) może też zacznę układać puzzle jak Ty, uwielbiam to :)
    Świetna odskocznia jak dla mnie :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 03:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Zaczynamy 14 tc! Jeszcze chwila i 2 trymestr :)

Nowe dziewczyny, jak fajnie: Jaszmurka, Veritaserum witajcie :)

Siedzę na balkonie, syn okupuje moje łóżko, jeść mi się chce- szkoda że nie spać :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 03:52

Karma88, Bajkaaa, nick nieaktualny, Jaszmurka, nick nieaktualny, Lusesita, Flowwer lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 04:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj w klubie Lunaris. ;-)
    Chociaz moze jeszcze wreszcie uda mi sie przysnac na chwile. ☺

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 04:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też idę się zmulić jakoś -podjem coś to może mnie złamie przy książce ;)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Halinki :)

U mnie kolejny dzień do przodu :)

Współczuję wam bezsenności ale takie uroki ciąży :)

Flowwer trzymam kciuki byś dziś wróciła do domu a następny pobyt w szpitalu to najwcześniej końcem lipca :)

Któraś dziś wizytuje bo nie pamiętam :(

summer86, JustynaG lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris i Karma - ale z Was nocne Marki ;)

Luna i Aga - też uwielbiam puzzle!! Dwa pudełka czekają na mnie aż znajdę czas.. Tylko kiedy to będzie? ;)

Ja mam na imię Ania. Uwielbiam moje imię. I totalnie nie przeszkadza mi, że jest popularne (a 30 lat temu było bardziej) i że w klasie często byłam jedną z 3-4 Ań ;) nawet mi się to podobało :)
    Więc myślę, że nie ma się co obawiać tego, że imię znajduje się na 15 miejscu najbardziej popularnych imion ;)

Bajka - i już jest 4.06. :) do 22 już tylko 18 dni :)

My się zdecydowaliśmy na zakup łóżeczka turystycznego dla Aluśki. Teraz będzie nam służyć za kojec a z czasem pewnie ją tam wyeksmitujemy na noc.
    Jak już kiedyś pójdziemy na swoje to dostanie normalne łóżko :p

Lusesita lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Kaczorka tylko 18dni ale ja jestem zachłanna i ja liczę na conajmniej 14 lipca bo 15 emek ma urodziny i to już będzie bezpiecznie bo skończony 34tc, no ale o 22 czerwiec będzie dobry :)

Co do imion to miód na moje serce jak tak piszesz bo moja Zośka pewnie będzie miała jeszcze inne w klasie o tym imieniu ale imienia już nie zmienię :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Dziękuję Wszystkim za tak miłe przyjęcie :*

Mój dzisiejszy problem pierwszego świata: czy zmieszczę się w jedyne nadające się do pracy spodnie :o Na wadze nic nie widać, ale z dopięciem mam problem już, zwłaszcza po południu. W sklepach jak na złość nic mi się nie podoba. Chyba bede musiala siedziec w domu w dresie ;)

Ania bardzo ladne imie, mam tak na drugie :)

Mam do Was takie pytanie: czy ktoras z Was leciala lub planuje leciec w ciazy ma wakacje?Co powinnam zabrac z lekow?

Aa i co to jest stawianie brzucha?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 07:33

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

thgfugpjfonf59xe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszmurka cześć :-) ja ostatnio co do spodni to stosuję patent z gumką https://naforum.zapodaj.net/thumbs/88d6fb22231b.jpg i dłuższa bluzka do tego, bo brzuch już uwiera. ;-)

Kciuki za dzisiejsze wizyty.

Lunaris ja tam sobie liczę drugi trymestr od początku 14 tygodnia, a co :-D zawsze to się człowiek bezpieczniej czuje.

Veritaserum witaj! No i mamy kolejną wrocławiankę (jest jeszcze Amy333, Jeżowa i prawie MinieBlack, Agulineczka (?) no i ja :-D).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 07:46

Jaszmurka, JuicyB, nick nieaktualny, Bajkaaa, Lunaris, nick nieaktualny, Rucola, nick nieaktualny, Emiilka lubią tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny a my się witamy w 31 tc:)

Nie mogę uwierzyć że bąbel może się urodzić za 6 tyg i będzie ciąża donoszona. A z drugiej strony nie mogę się juz doczekać:)

Bajkaaa, Lunaris, Lusesita, Jeżowa, KateHawke, Flowwer, JustynaG, emi2016, Karma88, Emiilka lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik <3 <3 jak ten czas zleciał :-D
    Jak tam Twoje skurcze?

Aaa zapomniałam pożalić się z jedną rzeczą, powiedzieliśmy babci, że prawdopodobnie będzie Dominik i zobaczyliśmy grymas i "nie nie nie, nie podoba mi się" + wybór propozycji nie do odrzucenia :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 19:49

Bajkaaa lubi tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka dziękuję że pytasz, nogi juz mi odpuściły:) Teraz brzuszek twardnieje ale myślę ze na tym etapie ciąży ma już prawo.

A jak u Ciebie z mdłościami?
    Co do imienia nie przejmuj się, zawsze znajdzie się ktoś komu nie przypadnie do gustu.
    Mnie Dominik się podoba, mam kolegę o tym imieniu który zawsze strasznie mi się podobał:)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszmurka stawianie się brzucha to takie ćwiczenia macicy :) nie każdy je ma, jeśli są pojedyncze i pojawiają się do kilku razy dziennie to podobno jest wszystko ok, ale jeśli są zbyt częste i regularne to mogą mieć wpływ na szyjkę i w najgorszym razie jeśli są bolesne to mogą rozkręcić akcję porodową (dlatego mój gin twierdzi, że trzeba o nich mówić) - trudno to opisać, bo ja teraz je wyłapuję nawet przez sen, ale na początku w ogóle nie ogarnialam - to takie twardnienie brzucha, jakby Ci ktoś kamień na chwile do środka wrzucił, najczęściej trwają kilkanaście sekund. U mnie się zaczęły w drugim trymestrze i wtedy pomogł magnez 3x dziennie i więcej leżenia.

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Olik <3 <3 jak ten czas zleciał :-D
    Jak tam Twoje skurcze?

Aaa zapomniałam pożalić się z jedną rzeczą, powiedzieliśmy babci, że prawdopodobnie będzie Dominik i zobaczyliśmy grymas i "nie nie nie, nie podoba mi się" + wybór propozycji nie do odrzucenia :-D

Lameczko ja miałam być Dominikiem :) to bardzo fajne imię i tak jak pisze Olik, nie patrz na innych, zawsze się komuś nie podoba :p

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka i to jest okropne że ludzie tak wprost mówią że im się nie podoba a tobie ma się spodobać ich propozycja, na szczęście to decyzja rodziców anie całej rodziny :)

P.s. Ja cos czuję że moje ktg będzie trwało długo bo Zosia nie chce się ruszać :(

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszmurka ja leciałam w 1 ciąży to było jakoś mocno na początku, nic się złego nie działo lekarz nie widział przeciwwskazań. Z leków -nie zależnie gdzie jadę biorę ze sobą zawsze Nospę, w sumie nic poza tym bo chyba nie wzięła bym nic więcej na własną rękę (może jeszcze coś p/bólowego).

Dylemat poranka: co zjeść na śniadanie jak na nic nie mam ochoty a jestem głodna :D :D :D ...w d..pie się już poprzewracało :P

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane:)

Bajka kolejny dzień do skreślenia :)

Flo kciuki za Ciebie i Szymka również zaciśnięte :*

Więcej nie pamiętam, mój mózg już jest jak budyń, a do tego od wieczora wymiotuję :/

Bajkaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ostatniej straconej ciąży od początku mówiłam, że będzie Apolonia - kocham to imię, moja mama i ciotka stwierdziła, że imię jest okropne i nie będą tak dziecka nazywały. Po tym jak straciłam tamtą ciążę (w USC imię oczywiście zostało) całkiem zmieniły podejście i teraz jest dla nich nieistotne jak dam dziecku na imię.
    Niektórzy nie zdają sobie sprawy z tego, że sprawiają przykrość, a później dopiero jest zimny prysznic!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 08:56

‹‹ 758 759 760 761 762 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ