Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Luna u mnie też był czas że brzuch mocno się stawiał, czego winowajcą najprawdopodobniej była Mała! Jest bardzo ruchliwa i gin tłumaczyła że jak ciagle drażni macice to brzuch się często stawia.
Summer u nas była ostateczna decyzja właśnie między Niną a Mileną, mąż chciał Milenke, ale ja tego w ogóle nie czułam.
Witajcie dziewczyny! Trzymam kciuki za spokojne i przyjemne ciążeLuna1993, summer86, Jaszmurka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry,
Zaczynamy 14 tc! Jeszcze chwila i 2 trymestr
Nowe dziewczyny, jak fajnie: Jaszmurka, Veritaserum witajcie
Siedzę na balkonie, syn okupuje moje łóżko, jeść mi się chce- szkoda że nie spaćWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 03:52
Karma88, Bajkaaa, Luna1993, Jaszmurka, Aga9090, Lusesita, Flowwer lubią tę wiadomość
-
Ja też idę się zmulić jakoś -podjem coś to może mnie złamie przy książce
-
Dzień dobry Halinki
U mnie kolejny dzień do przodu
Współczuję wam bezsenności ale takie uroki ciąży
Flowwer trzymam kciuki byś dziś wróciła do domu a następny pobyt w szpitalu to najwcześniej końcem lipca
Któraś dziś wizytuje bo nie pamiętam
summer86, JustynaG lubią tę wiadomość
-
Lunaris i Karma - ale z Was nocne Marki
Luna i Aga - też uwielbiam puzzle!! Dwa pudełka czekają na mnie aż znajdę czas.. Tylko kiedy to będzie?
Ja mam na imię Ania. Uwielbiam moje imię. I totalnie nie przeszkadza mi, że jest popularne (a 30 lat temu było bardziej) i że w klasie często byłam jedną z 3-4 Ańnawet mi się to podobało
Więc myślę, że nie ma się co obawiać tego, że imię znajduje się na 15 miejscu najbardziej popularnych imion
Bajka - i już jest 4.06.do 22 już tylko 18 dni
My się zdecydowaliśmy na zakup łóżeczka turystycznego dla Aluśki. Teraz będzie nam służyć za kojec a z czasem pewnie ją tam wyeksmitujemy na noc.
Jak już kiedyś pójdziemy na swoje to dostanie normalne łóżko :pLusesita lubi tę wiadomość
-
Tak Kaczorka tylko 18dni ale ja jestem zachłanna i ja liczę na conajmniej 14 lipca bo 15 emek ma urodziny i to już będzie bezpiecznie bo skończony 34tc, no ale o 22 czerwiec będzie dobry
Co do imion to miód na moje serce jak tak piszesz bo moja Zośka pewnie będzie miała jeszcze inne w klasie o tym imieniu ale imienia już nie zmienię -
Dzień dobry
Dziękuję Wszystkim za tak miłe przyjęcie :*
Mój dzisiejszy problem pierwszego świata: czy zmieszczę się w jedyne nadające się do pracy spodnie :o Na wadze nic nie widać, ale z dopięciem mam problem już, zwłaszcza po południu. W sklepach jak na złość nic mi się nie podoba. Chyba bede musiala siedziec w domu w dresie
Ania bardzo ladne imie, mam tak na drugie
Mam do Was takie pytanie: czy ktoras z Was leciala lub planuje leciec w ciazy ma wakacje?Co powinnam zabrac z lekow?
Aa i co to jest stawianie brzucha?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 07:33
lamka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJaszmurka cześć
ja ostatnio co do spodni to stosuję patent z gumką https://naforum.zapodaj.net/thumbs/88d6fb22231b.jpg i dłuższa bluzka do tego, bo brzuch już uwiera.
Kciuki za dzisiejsze wizyty.
Lunaris ja tam sobie liczę drugi trymestr od początku 14 tygodnia, a cozawsze to się człowiek bezpieczniej czuje.
Veritaserum witaj! No i mamy kolejną wrocławiankę (jest jeszcze Amy333, Jeżowa i prawie MinieBlack, Agulineczka (?) no i ja).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 07:46
Jaszmurka, JuicyB, Tosia2323, Bajkaaa, Lunaris, Aga9090, Rucola, blue00, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny a my się witamy w 31 tc:)
Nie mogę uwierzyć że bąbel może się urodzić za 6 tyg i będzie ciąża donoszona. A z drugiej strony nie mogę się juz doczekaćBajkaaa, Lunaris, Lusesita, Jeżowa, KateHawke, Flowwer, JustynaG, emi2016, Karma88, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lamka dziękuję że pytasz, nogi juz mi odpuściły:) Teraz brzuszek twardnieje ale myślę ze na tym etapie ciąży ma już prawo.
A jak u Ciebie z mdłościami?
Co do imienia nie przejmuj się, zawsze znajdzie się ktoś komu nie przypadnie do gustu.
Mnie Dominik się podoba, mam kolegę o tym imieniu który zawsze strasznie mi się podobał -
Jaszmurka stawianie się brzucha to takie ćwiczenia macicy
nie każdy je ma, jeśli są pojedyncze i pojawiają się do kilku razy dziennie to podobno jest wszystko ok, ale jeśli są zbyt częste i regularne to mogą mieć wpływ na szyjkę i w najgorszym razie jeśli są bolesne to mogą rozkręcić akcję porodową (dlatego mój gin twierdzi, że trzeba o nich mówić) - trudno to opisać, bo ja teraz je wyłapuję nawet przez sen, ale na początku w ogóle nie ogarnialam - to takie twardnienie brzucha, jakby Ci ktoś kamień na chwile do środka wrzucił, najczęściej trwają kilkanaście sekund. U mnie się zaczęły w drugim trymestrze i wtedy pomogł magnez 3x dziennie i więcej leżenia.
-
lamka wrote:Olik
jak ten czas zleciał
Jak tam Twoje skurcze?
Aaa zapomniałam pożalić się z jedną rzeczą, powiedzieliśmy babci, że prawdopodobnie będzie Dominik i zobaczyliśmy grymas i "nie nie nie, nie podoba mi się" + wybór propozycji nie do odrzucenia
Lameczko ja miałam być Dominikiemto bardzo fajne imię i tak jak pisze Olik, nie patrz na innych, zawsze się komuś nie podoba :p
-
Lamka i to jest okropne że ludzie tak wprost mówią że im się nie podoba a tobie ma się spodobać ich propozycja, na szczęście to decyzja rodziców anie całej rodziny
P.s. Ja cos czuję że moje ktg będzie trwało długo bo Zosia nie chce się ruszać -
Jaszmurka ja leciałam w 1 ciąży to było jakoś mocno na początku, nic się złego nie działo lekarz nie widział przeciwwskazań. Z leków -nie zależnie gdzie jadę biorę ze sobą zawsze Nospę, w sumie nic poza tym bo chyba nie wzięła bym nic więcej na własną rękę (może jeszcze coś p/bólowego).
Dylemat poranka: co zjeść na śniadanie jak na nic nie mam ochoty a jestem głodna...w d..pie się już poprzewracało
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyW ostatniej straconej ciąży od początku mówiłam, że będzie Apolonia - kocham to imię, moja mama i ciotka stwierdziła, że imię jest okropne i nie będą tak dziecka nazywały. Po tym jak straciłam tamtą ciążę (w USC imię oczywiście zostało) całkiem zmieniły podejście i teraz jest dla nich nieistotne jak dam dziecku na imię.
Niektórzy nie zdają sobie sprawy z tego, że sprawiają przykrość, a później dopiero jest zimny prysznic!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 08:56