X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Mnie też to imię bardzo się podoba- Pola <3

Lamka u mnie jak nie Ola to Dominika :D

Uważam że nie ma brzydkich imion -to jak z ubraniami, kwestia gustu a o gustach się nie dyskutuje. Fakt jest kilka mocno wymyślnych ale jeśli są wypowiadane z miłością przez rodziców to przecież to jest najważniejsze. Moim zdaniem to niegrzeczne mówić wprost rodzicom że okropne imię, lepiej jak by otoczenie przemilczało słowa krytyki. Wszystkie dzieci są piękne z takim czy innym imieniem a to rodzicom ma się podobać, to nasz przywilej <3

Minie Black, lamka, Rucola, veritaserum, Aga9090, Lena21, Emiilka lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja się nie przejmuję, tylko wkurza mnie, że ludzie widzą w sobie potrzebę komentowania, kiedy ja chciałam tylko oznajmić jak będzie. :-D nie omieszkałam przekazać, że to jest nasza decyzja i nie życzymy sobie komentarzy ani dobrych rad. :-P

Olik mdłości powoli przechodzą (chyba), ale średnio tak 2-3x w tygodniu jeszcze mam tak pół dnia. Wierzę, że zaraz będzie lepiej.

Lunaris wiem co to za uczucie, mi pomagało pójście do sklepu ku inspiracji :-D

Bajkaaa lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...wróciłam ze sklepu... nic mi nie pasowało :P kupiłam kocie żarcie i 2kg cukru na dżem truskawkowy :D lepiej nie będę ruszać tego kociego :P

Rucola, Aga9090, Karma88 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak mówicie o tych radach to aż się boje kiedyś cudownych rad teściowej. Pewnie na imie nic nie będzie gadać, ale obawiam
    sie ze bedzie się wtrącać w kwestiach wychowania.

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to ludziom się wydaje że kobiecie w ciąży można powiedzieć. Wszystko dosłownie od krytyki figury, ubrania, jedzenia aż po imię dziecka, ludziom to się w dupie poprzewracalo i trzeba to ukrucic :)

A u mnie teściowa nic nie powie na temat imienia bo jej mama miała na imię Zosia i to była cudowna kobieta :)

Lunaris lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Jak tak mówicie o tych radach to aż się boje kiedyś cudownych rad teściowej. Pewnie na imie nic nie będzie gadać, ale obawiam
    sie ze bedzie się wtrącać w kwestiach wychowania.
    Moja to taki typ, że wszystko wie lepiej. Jak już przy ostatniej córce się wtrącała to jej powiedziałam, że dwóch już wychowałam i ma się nie wtrącać, bo ja sobie radę dam i wiem jak wychować.. Zamilkła na jakiś czas ale znowu się wtrąca. Ja im na coś nie pozwalam, a ta a daj im, a pozwól im wrrrr.. A juz nie wspomnę o Komunii... Miała tyle szczęścia, że dzień przed Komunia wyszłam z szpitala i nie miałam siły na nic..
    No to ponarzekałam..

Idę puzzle układać..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 09:23

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia zaraziłaś mnie- 2 pudełka (3000 i 1500) czekają na ułożenie i powieszenie :P zamawiam na allegro antyramy i biorę się bo jak nie teraz to kiedy? :D

Aga9090 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Nenusia zaraziłaś mnie- 2 pudełka (3000 i 1500) czekają na ułożenie i powieszenie :P zamawiam na allegro antyramy i biorę się bo jak nie teraz to kiedy? :D
    Ja już myślę, żeby następne kupić, bo już prawie ułożyłam

Lunaris lubi tę wiadomość

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki przez długi weekend byłam "w lesie" bez internetu - więc nic nie nadrobiłam... dzisiaj Was nadrobię :*

ALE chcę Wam tylko przekazać: WYNIK NIFTY PRAWIDŁOWY

ryczę, ogarniam się i zaczynam się wreszcie cieszyć ciążą!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 09:39

Aga9090, lamka, Rucola, Tosia2323, Minie Black, Sarna84, summer86, Jeżowa, Lunaris, Kaczorka, Luna1993, KateHawke, Yoselyn82, Achia, malka, Lena21, Flowwer, Bajkaaa, blue00, JustynaG, olik321, Lusesita, pilik, emi2016, Karma88, JuicyB, Emiilka lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Dziewuszki przez długi weekend byłam "w lesie" bez internetu - więc nic nie nadrobiłam... dzisiaj Was nadrobię :*

ALE chcę Wam tylko przekazać: <b> WYNIK NIFTY PRAWIDŁOWY </b>

❤️❤️❤️

Phnappy lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny!!!! Witam się w nowym tygodniu ;) Moim pierwszym tygodniu w domku. Nigdzie się nie musze spieszyć, cudowne uczucie :)
    Lamcia nic się nie przejmuj, róbcie jak czujecie i dokładnie tak jak pisze Lunaris, przywilejem rodziców jest nazwanie swojego dziecka. Doskonale Cię rozumiem, bo jeszcze 2 tygodnie temu przezywałam jak moja teściowa powiedziała, ze krzywdzimy Lewka takim imieniem. Na dzień dzisiejszy chce mi się z tego śmiać i już nie mogę doczekać się dnia, kiedy prosto w twarz jej oznajminy, ze Lew nie będzie chrzczony (przynajmniej w najbliższym roku po urodzeniu, ale to już pominę;). Nie wiem jak ona to przezyje :P
    bajeczko kolejny dzień za Tobą i Zosią :) tak trzymać!!!!
    Mój Mały dziś tak kompnął tate, ze ten przestraszony podskoczył na łóżku :P i jego pytanie "czy to na pewno nasz dziecko??" Tak mi się chciało smiać, bo wiem, ze Leo potrafi już dużo więcej :)
    Miłego dnia Dziewczyny!!!!

Lunaris, Kaczorka, Bajkaaa, Emiilka lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:

ALE chcę Wam tylko przekazać: WYNIK NIFTY PRAWIDŁOWY

Kochana ogromnie się cieszę, bardzo dzielnie zniosłaś ten czas i zaglądaj teraz do nas częściej :*

Phnappy lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy cudownie ❤️

• Sarna84 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy cudowna wiadomość, ogromnie się cieszę <3

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarka mnie obudziła dobrą nowiną :)
    Płci w ogóle nie badają, więc tutaj nadal zagadka :)

Rety jak się cieszę... koszmar te dwa tygodnie... przy następnej ciąży nifty zrobimy od razu (jak będą $$$), za dużo stresów później...

Dziękuję Wam Kochane za kciuki :* teraz będę zaglądać <3 bo chciałam się odciąć zupełnie

summer86, Rucola, Lunaris, malka, Sarna84, Karma88, Emiilka lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy, cudowne wieści! <3 spokojnej i radosnej ciąży :)

Pytanie do Dziewczyn biorących heparynę - czy w taką pogodę przechowujecie ją w lodówce? Na opakowaniu jest, że przechowywać w temp. do 25 stopni, a obawiam się, że jak na dworze jest 30, to w mieszkaniu może być więcej niż te 25..

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Phnappy, cudowne wieści! <3 spokojnej i radosnej ciąży :)

Pytanie do Dziewczyn biorących heparynę - czy w taką pogodę przechowujecie ją w lodówce? Na opakowaniu jest, że przechowywać w temp. do 25 stopni, a obawiam się, że jak na dworze jest 30, to w mieszkaniu może być więcej niż te 25..
    ja trzymam w szafce, w domu czasem mamy koło 26-27 stopni, ale nie sądzę zeby to wpłyneło na nią

summer86 lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy Juppiiiiiiii :D w tym tyg ja czekam na wynik PAPPy

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pochwalę się i tu skończyłam :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9c01dc97c9dc.jpg

Kaczorka, Lunaris, Rucola, Luna1993, Lena21, Jeżowa, Bajkaaa, Flowwer, blue00, JustynaG, Lusesita, KateHawke, pilik, Emiilka lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy - super wiadomość!! :) Teraz nie pozostaje nic innego, jak tylko zacząć cieszyć się ciążą :)

Lunaris - u mnie czekają dwa pudełka puzzli po 1500 części ;) Tylko jak tu przy pełzającej Aluśce układać??

Na swoją teściową za bardzo narzekać nie mogę. Ale jak teraz byliśmy u nich to zaczęłam odczuwać presję, że powinnam Aluśce więcej jedzenia wciskać.. Bo ona je jak ptaszek - trochę dziubnie i więcej nie chce. Bardziej się skupia na cycusiu. A nie mam zamiaru na siłę nic jej wciskać. Mi wciskała babcia na siłę i pamiętam jakie to uczucie..

A tymczasem Aluśka już po przymusowej porannej kąpieli. Kaszkę jadła! Szkoda, że przez skórę się nie wchłania, bo może by więcej trafiło :P

Lunaris, Rucola lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 759 760 761 762 763 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ