X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 19:49

Achia, Rucola, Lena21 lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer super że jesteś w domu :) trochę gorzej ze brzuch się spina ale to może efekt tego że wyszłaś do domu i czujesz się mniej spokojna?

Mi szyjki nie badają bo przez pessar obraz jest zaklamany musiał by go ściągnąć a wiadomo że tego nie zrobią bo ja mam szyjke jakby wcisnieta w ten krążek a jak rozmawiałam z moim ginem to chodzi o to też żeby nie przebili czasem worka owodniowego, więc dopuki mi się nic nie dzieje to nie zaglądają tam.

A u mnie po wizycie i białko w normie :) co mnie mega cieszy :) oczywiście wyników wymazow nie mają i trochę głupio im było jak powiedziałam jakie są wyniki hehe no i trzymać kciuki bo jak dobrze pójdzie to jutro mi zrobią usg żeby podejrzeć Zosieńke moja najukochansza :)

Achia, Rucola, Lena21, Emiilka lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum- dokładnie :))
    Bajka - nie jest gorzej a to najważniejsze :) a jak jeszcze zrobią USG to w ogóle dostaniesz przypływu sił na czas w szpitalu :) a można do szpitala wysyłać kartki do danej osoby?jakby tak każda z nas wysłała Ci kartkę to patrz jak fajnie by było:) z każdego zakątka Polski!

Bajkaaa lubi tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby sytuacja mieszkalna decydowała o tym czy "można" mieć dziecko, to myślę, że my z mężem jeszcze długo pozostalibyśmy bezdzietni :D

Mieszkałam w zeszłym roku na 2 piętrze bez windy i było ok, póki człowiek nie ma złamanej nogi/nie jest w ciąży/ nie ma małego dziecka to jakoś to idzie. Problematycznie się robi chociażby z tym wózkiem, ale jak mówicie, że możecie zostawiać na dole i tylko z gondolą na górę, to chyba całkiem spoko :)

Plusem akademika jest całkowite przystosowanie dla osób niepełnosprawnych, więc akurat obecnie mamy windę od samego dołu, ani jednego stopnia nie trzeba pokonywać, co mnie cieszy, bo jak obecnie wchodzę do babci męża na 4 piętro to łapie mnie już taka zadyszka... nie wiem, co będzie potem.

EDIT: podpinam się pod pytaniem o kartkę dla Bajeczki, ale by było ekstra :D super pomysł :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 12:46

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa ja na razie daje radę ale nie wiem jak będzie potem :p
    No ale co zrobić. Zawsze to jakaś gimnastyka :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już kiedyś pisałam, że na czas "małego Staska" kupiliśmy Lagune kombi :D cały wózek bez Składania wjeżdżał do bagażnika :D bo wąskie klatki + 2 piętro to była masakra.
    Dobrze, że kolejne mieszkanie kupiliśmy na wysokim parterze - mam całe 8 schodów!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 12:57

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka jak długo chcą Cię trzymac w szpitalu?
    Ja przeszłam tyle co do samochodu i po schodach odrazu ból, teraz gotuje obiad ale jest ciężko przez te spiny.
    Piorę rzeczy i muszę się przygotować.

Witam nowe dziewczyny na wątku.

Kupiłam wczoraj leżak z gubymi poduchami i do porodu bedzie moim przyjacielem ;)

Tosia2323 lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie to zawsze jakaś gimnastyka. Mąż sie śmieje że przynajmniej po porodzie szybko do formy wrócę hehe :D
    Ale faktycznie jak noga złamana czy coś to są kłopoty. Z drugiej strony kiedyś wind nie było, a ludzie dzieci mieli ;) Wszystko jest do przejścia, szukam pozytywów bo inaczej bym zwariowała. Ale kolejne mieszkanie szukamy z windą...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 13:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dokładnie to zawsze jakaś gimnastyka. Mąż sie śmieje że przynajmniej po porodzie szybko do formy wrócę hehe :D
    Ale faktycznie jak noga złamana czy coś to są kłopoty. Z drugiej strony kiedyś wind nie było, a ludzie dzieci mieli ;) Wszystko jest do przejścia, szukam pozytywów bo inaczej bym zwariowała. Ale kolejne mieszkanie szukamy z windą...
    Mnie denerwuje że naokoło mamy inne bloki 3 piętrowe a mają windy a nasze osiedle też tylko 3 piętrowe a wind brak :p a klatkę szeroka i winda z pewnością by się zmieściła :p ale wiedziałam na co się decyduję kupując mieszkanie więc nie mogę narzekać ;D

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Bajka jak długo chcą Cię trzymac w szpitalu?
    Ja przeszłam tyle co do samochodu i po schodach odrazu ból, teraz gotuje obiad ale jest ciężko przez te spiny.
    Piorę rzeczy i muszę się przygotować.

Witam nowe dziewczyny na wątku.

Kupiłam wczoraj leżak z gubymi poduchami i do porodu bedzie moim przyjacielem ;)

Mamusia Ty tam nie szalej, ledwo ze szpitala wyszłaś, odpoczywaj bo to akurat chyba na te całe twardnienia bardziej działa niż wszystkie leki ;)

Dziękuję dziewcxyny za miłe słowa, jeszcze brakuje w nim przytulności, ale czekam na pare drobiazgów a najbardziej na małego lokatora ;) oczywiście doceniam ten luksus, że mieszkam w domu i na parterze, w sumie to mamy dwa pokoje, salon z kuchnia, łazienkę i garderobę wiec nic więcej nam do szczęścia nie potrzeba. Z drugiej strony moi rodzice mieli trójkę dzieci w dużo mniejszym mieszkaniu i miło wspominam wspólny pokój choć oczywiście się tłuklismy z rodzeństwem :)

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh ja 4 bez windy :D i jak co niektórzy pamiętają 3 miesiące w gipsie syna do przedszkola i z powrotem 2 razy dziennie po tych schodach dygałam :P to i teraz z brzuchem czy gongolą dam radę ;)
    ...ale zakupy przywozi Tesco!

Achia, veritaserum, Aga9090, Rucola lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Dziewuszki przez długi weekend byłam "w lesie" bez internetu - więc nic nie nadrobiłam... dzisiaj Was nadrobię :*

ALE chcę Wam tylko przekazać: WYNIK NIFTY PRAWIDŁOWY

ryczę, ogarniam się i zaczynam się wreszcie cieszyć ciążą!!

Tak się cieszę ! :) Gratuluję !!!

Flowwer, Bajkaa, Olik - kciuki za Wasze szyjki :)

Bajkaaa, Flowwer, Phnappy lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia czy można tu kartki wysyłać chyba byłby to problem ale nie wiem raczej osoby które orsvuja w szpitalu będą wiedzieć lepiej :)

A Flowwer do kiedy w szpitalu? Mam nadzieję że jak najdłużej bo w ciąży stąd nie wyjdę także liczę że conajmniej do połowy lipca Zosia posiedzi w brzuchu a więc myślę że na swoje urodziny 1 sierpnia będę w domu :)
    Nie zdazy się taki cud że mnie jako ciężarna wypisza bo szyjka mi nie zamknie się i nie urośnie 2,5cm niestety

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeśli mogę, to Flowwer ogranicz do minimum robienie czegokolwiek w domu tak chociaż na tydzień, leż i jesz że raz lez bo jak brzuch się tak napina to lepiej odpuścić sobie i leżeć a zawsze to lepiej w domu niż w szpitalu,
    Nawet obiadu nie rób niech emek robi albo kupujcie albo niech ktoś ci zrobi bo naprawdę lepiej chuchac i dmuchać teraz

Aga9090, Lena21, Flowwer lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wśród nas są tylko takie kobiety, które pragną swojego maleństwa (a nawet maleństw). Metraż nie ma większego znaczenia :)

My jesteśmy w o tyle dogodnej sytuacji, że niedawno kupiliśmy swoje M. Przy oglądaniu różnych mieszkań zwracałam uwagę na pierdoły, które mogą mieć znaczenie gdy pojawi się dzieciątko. Ostatecznie mamy wysoki parter i 2 sypialnie. Jedna będzie docelowo pokojem dziecięcym a teraz jest graciarnią ;)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Dziewuszki przez długi weekend byłam "w lesie" bez internetu - więc nic nie nadrobiłam... dzisiaj Was nadrobię :*

ALE chcę Wam tylko przekazać: WYNIK NIFTY PRAWIDŁOWY

ryczę, ogarniam się i zaczynam się wreszcie cieszyć ciążą!!

Cudnie, super wiadomość!

Phnappy lubi tę wiadomość

age.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy fantastyczna wiadomość z NIFTY. Jaka ulga, uff. Cieszę się razem z Wami. ;)

Ja rano się odmeldowałam, a tu tyle natworzyłyście od tego czasu.

Flo mam nadzieję, że te skurcze przejdą, starają jak najmniej robić i dużo odpoczywać.

Czy to Lena wrzucała fotkę pokoiku? Cudo!

U nas będziemy przez wakacje robić centralne ogrzewanie w domu, więc siłą rzeczy po tym odświezymy sypialnie gdzie z Maluszkiem będziemy.

Lena21, Phnappy lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dopiero rok temu kupiliśmy obecne mieszkanie (60 m kw i 2 sypialnie) a ja już oglądam oferty, bo jak to tak 2 sypialnie? Chyba mam uraz z dzieciństwa za czasów jak się rodzice budowali i mieszkaliśmy w bloku u dziadków w 6 osób w 2 pokojach....

Edit, właśnie sobie uświadomiłam, że mieszkam tu 2 lata....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 14:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    My dopiero rok temu kupiliśmy obecne mieszkanie (60 m kw i 2 sypialnie) a ja już oglądam oferty, bo jak to tak 2 sypialnie? Chyba mam uraz z dzieciństwa za czasów jak się rodzice budowali i mieszkaliśmy w bloku u dziadków w 6 osób w 2 pokojach....

Edit, właśnie sobie uświadomiłam, że mieszkam tu 2 lata....
    Ja tak bardzo chciałam dom to teraz mam :/
    Poprzednie mieszkanie, a w zasadzie piętro wynajmowane to było 70 m 2 pokoje, kuchnia, łazienka, przedpokój, balkon i piękny wielki ogród..
    A teraz..dom 2 piętrowy 160m, sypialnia (50m), do tego salon, 3 pokoje, kuchnia, jadalnia, ubikacja, łazienka, przedpokój, ogród, garaż. Wszystko fajnie, tylko cholera nikomu się sprzątać nie chce :/ i jak chciałam wielki dom to teraz chyba trochę żałuję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 15:11

• Rucola Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    dokładnie, ludzie sobie radzili w dużo gortszych warunkach, ale co prawda to prawda, kolejne mieszkanie z windą :P Ja co prawda aktualnie mieszkam na pierwszym a na dodatek na -1 mam wózkownię, więc też zamierzam stelaż zostawiać na dole a z gondolą, nosidełkiem lub dzieckiem na rękach wchodzić na górę :)
    Niestety metraż mieszkania nie jest imponujący, 48m więc Lewko będzie mieszkać z nami w sypialni, ale za 2 lata już będziemy mieć duze mieszkanie, więc pomyślimy o rodzństwie dla małego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 15:23

veritaserum, Lunaris lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
‹‹ 761 762 763 764 765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ