X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem spokojna- leki dają mi z nadzieją że te przeciw nadciśnieniu zadziałają lepiej ... Siostra była w takiej samej sytuacji i z ciśnieniem, miała stan przedrzucawkowy więc wiem z czym to się je niestety i wiem jak to siękończy...

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    A gdzie suwaczek ?

Jak Ty to i ja. Niech będzie suwaczek :)

Flowwer, olik321, Bocianiątko lubią tę wiadomość

age.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi - najważniejsze, że jesteście pod opieką lekarzy. Życzę szczęśliwego rozwiązania. Już niedługo się z małą zobaczycie :)

age.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi, trzymam kciuki, żeby wszystko skończyło się po Twojej myśli!! Będzie dobrze, w razie czego Twoja Kruszynka da radę!

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ! To na prawdę dużo dla mnie znaczy...

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi dobrze że dr wiedzą co robią na pewno sterydy dostałaś?! Na płuca? Rzucawka uuuuuuuuuuuu dbaj o siebie i maleństwo bo lada chwila będziesz tulić <3

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi2016, jesteś bardzo dzielna!
    I nic się nie martw - jestem dowodem na to, że już 32 lata temu sprawnie opiekowano się wcześniakami (a miałam 2 kilo na starcie). Teraz opieka jest super, maleńka będzie miała prawie tak dobrze jak u mamy pod sercem nawet jeśli przywitasz ją wcześniej - swoją drogą - cudowny świąteczny prezent.
    Oj, ale ja zawsze zazdrościłam kuzynowi, co ma urodziny w Wigilię! Przy okazji rodzinnego spędu dostawał prezenty do 20tki, a pozostali skończyli na ok 10 roku życia.

Ja odchorowywuję te nerwy, aż mnie kark boli i odsypiam nierzespaną noc. Dziękuję za wsparcie i modlitwy za moją kijankę. Postaram się już tak nie zamartwiać (buahaha, no akurat się uda, pfff)

summer86, emi2016 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi kciuki zacisniete. Malutka na pewno juz sobie świetnie poradzi.

Też w pierwszej ciazy trafilsm do szpitala niby tylko z kolka nerkowa, a tu ciśnienie bardzo wysokie, bialkomocz i jeszcze cholestaza...
    Przygotowywali mnie do wywołania ale odeszły mi wody i poszło szybko.

emi2016 lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika Twoje maleństwo to prawdziwy wojownik <3

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Nika Twoje maleństwo to prawdziwy wojownik <3
    No, aż się zastanawiam jak to się będzie później objawiać - zaprowadzę do przedszkola, a po godzinie telefon od wychowawczyni, że wszystkie dzieci pobite płaczą? A może sąsiedzi będą się skarżyć na takie wojowniczo nastawione dziecko, które będzie ich eliminować plastikową bronią, kiedy tylko mu podpadną (np. przez głośne słuchanie disco polo) ;)

mi88, Jadranka, emi2016 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi trzymam kciuki! malutka sobie poradzi, nawet już rozwiązanie będzie juz <3

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poducha jednak dotarła :) prztestuję dokładnie w nocy, ale wygląda solidnie, nie skrzypi i jestem zaskoczona rozmiarem - nie wiedziałam że taka duża będzie.

Flowwer lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Poducha jednak dotarła :) prztestuję dokładnie w nocy, ale wygląda solidnie, nie skrzypi i jestem zaskoczona rozmiarem - nie wiedziałam że taka duża będzie.
    to czekam na opinie, bo widziałam , że teraz w promocji są

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po polowkowym, maluszek ma 480gi kest wszystko ok :) fikal sobie koziolki i raczka bawil sie siusiakiem (typowy facet ;)) leca dalej do przygotowań swiatecznych

StaraczkaNika, Lusesita, Jadranka, emi2016, JuicyB, Flowwer, Izolda90 lubią tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi trzymamy bardzo kciuki żeby się uspokoiło a dzidziuś poczekał jak najdłużej!
    Dla Ciebie cierpliwości i wytrwałości. Na pewno trudny czas teraz będzie :(
    Nika cudownie że tak walczy!!! <3
    Moniśka super że wszystko dobrze :)
    Ja poduchę sobie uszyłam na próbę ale niestety za duża, fajnie mi się śpi ale mąż wtedy nie śpi i jest walka o kołdrę :p odpuściłam i zastanawiam się nad jakąś mniejszą...
    Ja jeżdzę ze swoim do lekarza, on siedzi s poczekalni i jak już usg mi robi to potem mnie zakrywa i go wola na chwile żeby popatrzył :) jakos wchodzić z nim nie chce na całe badanie, a na usg i tak przyciemnione i zreszta to mi juz nie przeszkadza. A od następnej wizyty pewnie bedzie przez brzuch już tylko robiła. W ogole robią potem jeszcze też dowcipne czy już tylko przez brzuch?

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciliśmy z wizyty :)
    Malutka już nie taka malutka, 620 g <3 a byłam ciekawa czy 500 przekroczy :) i wszystko jest w porządku. A ja już 6 kilo na plusie, muszę słodycze ograniczyć :D
    No i szyjkę mam długą z czego się ogromnie cieszę :)

Pilik, ja gdzieś od 12 tygodnia nie miałam już dowcipnego.

pilik, emi2016, JuicyB, Flowwer, aiwlys, malka lubią tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dowcipne miałam po prenatalnych już tylko raz, ale tylko po to, aby sprawdzić czy łożysko jest nadal przodujące.
    A tak to już wszystko przez brzuch.

pilik lubi tę wiadomość

age.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Emi dobrze że dr wiedzą co robią na pewno sterydy dostałaś?! Na płuca? Rzucawka uuuuuuuuuuuu dbaj o siebie i maleństwo bo lada chwila będziesz tulić <3

Nie dostałam sterydów... Nie mogą mi unormować ciśnienia i boją się, że jeszcze bardziej skoczy no i boją się o cukry po sterydach... Po za tym uważają że na tym etapie już lepiej będzie bez... Mała ma sobie podobno poradzić. Chcą zaczekać chociaż do skończonego 35 tygodnia,czyli do poniedziałku, w raze czego mój gin w poniedziałek ma dyżur to będzie ciął jak będzie trzeba...

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    Ja już po polowkowym, maluszek ma 480gi kest wszystko ok :) fikal sobie koziolki i raczka bawil sie siusiakiem (typowy facet ;)) leca dalej do przygotowań swiatecznych

Jadranka wrote:
    Właśnie wróciliśmy z wizyty :)
    Malutka już nie taka malutka, 620 g <3 a byłam ciekawa czy 500 przekroczy :) i wszystko jest w porządku. A ja już 6 kilo na plusie, muszę słodycze ograniczyć :D
    No i szyjkę mam długą z czego się ogromnie cieszę :)

Pilik, ja gdzieś od 12 tygodnia nie miałam już dowcipnego.

I jakie wiadomości uwielbiam czytać i możemy spokojnie wszystkie przejść święta bo w przyszłe będzie armagedon !!!

Jadranka, pilik lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Nie dostałam sterydów... Nie mogą mi unormować ciśnienia i boją się, że jeszcze bardziej skoczy no i boją się o cukry po sterydach... Po za tym uważają że na tym etapie już lepiej będzie bez... Mała ma sobie podobno poradzić. Chcą zaczekać chociaż do skończonego 35 tygodnia,czyli do poniedziałku, w raze czego mój gin w poniedziałek ma dyżur to będzie ciął jak będzie trzeba...

Kochana jeszcze chwilę i może święta we trójkę <3 Imię wybrane ?

Sammer testuj i daj znać w razie czego recenzje wrzuć na YT :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2017, 20:38

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ