Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, mam jeszcze jedno pytanie. Wiem, ze jestem upierdliwa, ale chcę w najbliższych dniach zakończyć kompletowanie wyprawki (zostanie mi tylko fotelik, już jesteśmy umówieni na dopasowanie, problem w tym,że jeszcze nie zmieniłam auta a muszę
. Mianowicie : czy jest jakaś abstrakcyjna rzecz niezbędna w wyprawce, o której normalnie się nie myśli, a moze okazać się konieczna??
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola, nic abstrakcyjnego mi do głowy nie przychodzi, ale jeśli po porodzie coś się okaże niezbędne to dam znać
Z takich rzeczy na które bym nie wpadła a wiem, że dziewczyny kupują to prześcieradło do wózka. Zastanawiam się czy nie zamówić.. żeby lepiej chronić materacyk.Rucola lubi tę wiadomość
-
summer86 wrote:Rucola, nic abstrakcyjnego mi do głowy nie przychodzi, ale jeśli po porodzie coś się okaże niezbędne to dam znać
Z takich rzeczy na które bym nie wpadła a wiem, że dziewczyny kupują to prześcieradło do wózka. Zastanawiam się czy nie zamówić.. żeby lepiej chronić materacyk.
https://www.olx.pl/oferta/przescieradlo-do-wozka-38x80-cm-duzo-kolorow-CID88-IDmkrxU.html
To ostatnie w piórka jest obłedneWiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2018, 08:55
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola - dla mnie taką abstrakcją okazało się mleko mm. Już w drugiej dobie wróciłam do domu a pokarm zaczął pojawiać się w trzeciej. A ja nastawiona na kp od początku nie pomyślałam, żeby na początek mieć chociaż ze 2 saszetki z mm. I dzięki temu noc była nieprzespana, bo mała głodna a my w stresie. Skończyło się na tym, że nie spaliśmy w ogóle a od 4 siedziałam z telefonem w ręku i sprawdzałam gdzie w najbliższej okolicy można kupić mm i to jak najwcześniej.
Mąż na 6 jechał do sklepu :p -
Kaczorka, rzutem na taśmę wzięłam dwie mini saszetki Bebilonu robiąc zamówienie w aptece.
A powiesz czy stosowaliście prześcieradło do wózka?Kaczorka lubi tę wiadomość
-
o dzięki Kaczorka, bardzo mądre!!! a który Summi wzięłas ten bebilon?
Edit, znalezione i dodaneWiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2018, 08:59
Kaczorka, summer86 lubią tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Tosia, ja miałam tabletki podawane 3x. A i tak nie pomogły i skończyło się zabiegiem. Dostałam po nich tylko lekkiego plamienia, raz w nocy mnie tylko do toalety pogoniła i wtedy czułam, że trochę krwi poleciało. A tak to się nic nie działo. Nawet brzuch za bardzo nie bolał.
Nika ja właśnie takie bąbelki czułam około 18tc. Tak jakby jakaś bańka w brzuchu rosła i pękła. A po 20tc dopiero poczułam coś co byłam pewna, że to mała. Ale bardzo nieregularnie.
Pilik, jeszcze nie urodziłamale wieczorem moja macica się dość mocno spinała i nocy mnie trochę brzuch bolał.
-
Summer - nie miałam prześcieradła. Nie wiem jak jest w Twoim wózku. W Roanie jest materac kokosowy wsadzony w poszewkę. Aluśka od początku jeździła w śpiworku, więc nic innego pod spód nie dawałam. Na wiosnę kładłam jej kocyk na spód. Ale to dosłownie przez chwilę, bo przeszliśmy na spacerówkę.
summer86 lubi tę wiadomość
-
Flo po lewej 30 tc, po prawej 36 tc. Ja najbardziej odczuwam ból żeber w nocy, jakby mi ktoś na nich siedział
i oczywiście łapie zadyszkę nawet jak powieszę pranie, albo coś komuś dłużej opowiadam, w nocy mi ciężko, bo muszę zmieniać pozycje, ale nie jest źle - spodziewałam się, że końcówka będzie wyglądać jeszcze gorzej
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/643f5f22e290.jpgsummer86, blue00, Kaczorka, Flowwer, Rucola, Lunaris, Emiilka, olik321, Jeżowa, Yoselyn82, Karma88, Aga9090, KateHawke, Phnappy, Sarna84, Czrna 81, JustynaG lubią tę wiadomość
-
Flower tu porównanie zrobiłam, po lewej z dzisiaj a po prawej z 30+1
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/40399984212c.jpg
Malka niech Fela siedzi w brzuchu tyle ile potrzebujesz! Chętnie Wam się wciśniemy w kolejkę :p
Rucola ja też polecam właśnie dwie saszetki mm i butelkę nawet z planem kp, do tego ja się zaopatrzyła w probiotyk i leki na gorączkę i na kolki. Wole mieć na wszelki wypadek w domu.
Amal ja kupiłam wózek używany i planujemy dobrą spacerówkę na wiosnę. Łóżeczko i przewijak z wanienką mam po bratankach. Chcieliśmy więcej nowych rzeczy, ale sytuacja nam się pozmieniała, a tak jak piszesz dzieciaczkowi będzie wszystko jedno tak naprawdę. Kosz mojzesza też mamy i też używany dorwałamLena21, summer86, Kaczorka, Lusesita, Rucola, Lunaris, Flowwer, Emiilka, Yoselyn82, Aga9090, KateHawke, Phnappy, Sarna84, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, a jak u Was z rozstępami? Pojawiły się jakieś czy cisza póki co?
Mnie ostatnio bardziej brzuszek swędzi i tylko patrzę kiedy coś wyskoczy..Melevis lubi tę wiadomość
-
Summer - mi się jeden rozstęp na brzuchu pojawił po porodzie :p ale taki mały 1.5-2cm.
A tak to poszło na boczki i całe udana szczęście na udach szybko zrobiły się niewidoczne a na boczkach powoli bledną
No i cycki.. całe od spodu "popękały". -
Przeraża mnie perspektywa rozstępów, tym bardziej, ze u mnie to rodzinne. A moze będę wyjątkiem potwierdzającym regułę?? W ciąży pozytywne nastawienie jakoś nieźle mi wychodzi
summer86, Lena21 lubią tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Dzień dobry
Bajka 4 tyg zlecą jak z bata!
Mnie ogarnęła jakaś mania sprzątania (to nie w mojej naturze w ogóle!) ciągle bym coś przestawiała, wyrzucałasyn mnie nie poznaje a Ciastek tylko pod nosem się uśmiecha
Ruchy dziecka z synem poczułam w 17tc a w obecnej ciąży od 2 tyg czuję je regularnie, wcześniej czułam ale pojedyncze. Generalnie czuję że ten maluch jest bardziej zwiercony i jakoś gorzej leży niż syn, on od początku był głową w dół i grzecznie utwierdzał mamę w przekonaniu że tam jest i nie śpi. A to to....Ciastkowe geny, ciągle w ruchu
Rozstępy! w poprzedniej ciąży byłam z siebie taka dumna bo ani jednego rozstępiku, smarowanko było regularne...a po porodzie patrzę: owszem piersi brzuch i biodra ok ale UDA !!! masakre miałam z tyłu (tam nie smarowałam). Teraz niestety już mam mocno zarysowane rozstępy i cellulit na biodrach. Ale się nie przejmuję miss plaży raczej już nigdy nie będę za to będę mamą
Zaraz odkopię zdjęcia to pokażę Wam jakim humbakiem byłam ja po 30 tc. -
nick nieaktualnyHej ,pierwsza noc z poduchą mi nie wyszła :p ja często się przekręcam a jeszcze lubię być przykryta :p ale mąż spał na kanapie bo miał jakiś atak kaszlu i nie chciał mnie budzi to wtedy poducha wylądowała obok i co któreś przekręcenie na niej leżałam :p ale jak będzie spał mąż to nie wiem jak to zrobić :p
A tak wczoraj jeszcze rozmawiałam ze znajomą o porodach w domu.okazuje się że znam 2 osoby które się na to zdecydowały-jedna mieszka w Irlandii. Dla obu to drugi poród,z czego jedna z nich jest baaaardzo świadoma swojego ciała.No ja chyba że stresu bym oszalała więc się nie nadaje ale z ciekawości zapytam czy któraś z Was o tym myślała? -
Lena i Pilik wiedzę faktycznie że nieznacznie brzuszki urosły.
Gdzieś czytałam że ilość wód jest juz stała i do końca nie przypywa a wręcz ubywa miejsca.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Lunaris 5 tygodni nie wiem muszę odszukać czy gafy nie popelnilam i nie napisałam 4
ale licząc na dni to 35dni
Co do rozstępów to ja choćbym chciała smarować brzuch to mam zakaz dotykaniaa juz na pewno nie wolno mi go gladzic więc dobrze ze nie miałam w planach smarować brzucha bo by mi było przykro hehe
A jestem mega ciekawa jaki będę miała brzuch a tu nie ma luster dużych to nie ma gdzie się zobaczyć -
U mnie przyrastało cały czas
ale ja nie jestem taka filigranowa jak dziewczyny. Zdjęcie z 30tc a na dole 42tc:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe9b82ebd3ee.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e548b0bed1d2.jpgblue00, olik321, Achia, Rucola, Aga9090, Kaczorka, Flowwer, KateHawke, Jeżowa, malka, Lusesita, Czrna 81, JustynaG lubią tę wiadomość