X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam jeszcze jedno pytanie. Wiem, ze jestem upierdliwa, ale chcę w najbliższych dniach zakończyć kompletowanie wyprawki (zostanie mi tylko fotelik, już jesteśmy umówieni na dopasowanie, problem w tym,że jeszcze nie zmieniłam auta a muszę;). Mianowicie : czy jest jakaś abstrakcyjna rzecz niezbędna w wyprawce, o której normalnie się nie myśli, a moze okazać się konieczna??

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer - mi brzuch po 30tc tak naprawdę zaczął rosnąć :p do 27-28tc owszem był, ale taki ładny i okrąglutki to właśnie później się zrobił :p

Rucola lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, nic abstrakcyjnego mi do głowy nie przychodzi, ale jeśli po porodzie coś się okaże niezbędne to dam znać :P

Z takich rzeczy na które bym nie wpadła a wiem, że dziewczyny kupują to prześcieradło do wózka. Zastanawiam się czy nie zamówić.. żeby lepiej chronić materacyk.

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Rucola, nic abstrakcyjnego mi do głowy nie przychodzi, ale jeśli po porodzie coś się okaże niezbędne to dam znać :P

Z takich rzeczy na które bym nie wpadła a wiem, że dziewczyny kupują to prześcieradło do wózka. Zastanawiam się czy nie zamówić.. żeby lepiej chronić materacyk.
    Wczoraj na to wpadłam :P
    https://www.olx.pl/oferta/przescieradlo-do-wozka-38x80-cm-duzo-kolorow-CID88-IDmkrxU.html
    To ostatnie w piórka jest obłedne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2018, 08:55

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola - dla mnie taką abstrakcją okazało się mleko mm. Już w drugiej dobie wróciłam do domu a pokarm zaczął pojawiać się w trzeciej. A ja nastawiona na kp od początku nie pomyślałam, żeby na początek mieć chociaż ze 2 saszetki z mm. I dzięki temu noc była nieprzespana, bo mała głodna a my w stresie. Skończyło się na tym, że nie spaliśmy w ogóle a od 4 siedziałam z telefonem w ręku i sprawdzałam gdzie w najbliższej okolicy można kupić mm i to jak najwcześniej.
    Mąż na 6 jechał do sklepu :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, rzutem na taśmę wzięłam dwie mini saszetki Bebilonu robiąc zamówienie w aptece.

A powiesz czy stosowaliście prześcieradło do wózka?

Kaczorka lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o dzięki Kaczorka, bardzo mądre!!! a który Summi wzięłas ten bebilon?
    Edit, znalezione i dodane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2018, 08:59

Kaczorka, summer86 lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • malka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia, ja miałam tabletki podawane 3x. A i tak nie pomogły i skończyło się zabiegiem. Dostałam po nich tylko lekkiego plamienia, raz w nocy mnie tylko do toalety pogoniła i wtedy czułam, że trochę krwi poleciało. A tak to się nic nie działo. Nawet brzuch za bardzo nie bolał.

Nika ja właśnie takie bąbelki czułam około 18tc. Tak jakby jakaś bańka w brzuchu rosła i pękła. A po 20tc dopiero poczułam coś co byłam pewna, że to mała. Ale bardzo nieregularnie.

Pilik, jeszcze nie urodziłam :) ale wieczorem moja macica się dość mocno spinała i nocy mnie trochę brzuch bolał.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - nie miałam prześcieradła. Nie wiem jak jest w Twoim wózku. W Roanie jest materac kokosowy wsadzony w poszewkę. Aluśka od początku jeździła w śpiworku, więc nic innego pod spód nie dawałam. Na wiosnę kładłam jej kocyk na spód. Ale to dosłownie przez chwilę, bo przeszliśmy na spacerówkę.

summer86 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo po lewej 30 tc, po prawej 36 tc. Ja najbardziej odczuwam ból żeber w nocy, jakby mi ktoś na nich siedział :) i oczywiście łapie zadyszkę nawet jak powieszę pranie, albo coś komuś dłużej opowiadam, w nocy mi ciężko, bo muszę zmieniać pozycje, ale nie jest źle - spodziewałam się, że końcówka będzie wyglądać jeszcze gorzej

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/643f5f22e290.jpg

summer86, blue00, Kaczorka, Flowwer, Rucola, Lunaris, Emiilka, olik321, Jeżowa, Yoselyn82, Karma88, Aga9090, KateHawke, Phnappy, Sarna84, Czrna 81, JustynaG lubią tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower tu porównanie zrobiłam, po lewej z dzisiaj a po prawej z 30+1
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/40399984212c.jpg

Malka niech Fela siedzi w brzuchu tyle ile potrzebujesz! Chętnie Wam się wciśniemy w kolejkę :p
    Rucola ja też polecam właśnie dwie saszetki mm i butelkę nawet z planem kp, do tego ja się zaopatrzyła w probiotyk i leki na gorączkę i na kolki. Wole mieć na wszelki wypadek w domu.

Amal ja kupiłam wózek używany i planujemy dobrą spacerówkę na wiosnę. Łóżeczko i przewijak z wanienką mam po bratankach. Chcieliśmy więcej nowych rzeczy, ale sytuacja nam się pozmieniała, a tak jak piszesz dzieciaczkowi będzie wszystko jedno tak naprawdę. Kosz mojzesza też mamy i też używany dorwałam ;)

Lena21, summer86, Kaczorka, Lusesita, Rucola, Lunaris, Flowwer, Emiilka, Yoselyn82, Aga9090, KateHawke, Phnappy, Sarna84, Czrna 81 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak u Was z rozstępami? Pojawiły się jakieś czy cisza póki co?
    Mnie ostatnio bardziej brzuszek swędzi i tylko patrzę kiedy coś wyskoczy..

Melevis lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Dziewczyny, a jak u Was z rozstępami? Pojawiły się jakieś czy cisza póki co?
    Mnie ostatnio bardziej brzuszek swędzi i tylko patrzę kiedy coś wyskoczy..

Tfu tfu jeszcze nie...

summer86 lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - mi się jeden rozstęp na brzuchu pojawił po porodzie :p ale taki mały 1.5-2cm.
    A tak to poszło na boczki i całe uda :/ na szczęście na udach szybko zrobiły się niewidoczne a na boczkach powoli bledną :)
    No i cycki.. całe od spodu "popękały".

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeraża mnie perspektywa rozstępów, tym bardziej, ze u mnie to rodzinne. A moze będę wyjątkiem potwierdzającym regułę?? W ciąży pozytywne nastawienie jakoś nieźle mi wychodzi :P

summer86, Lena21 lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Lunaris Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Bajka 4 tyg zlecą jak z bata!

Mnie ogarnęła jakaś mania sprzątania (to nie w mojej naturze w ogóle!) ciągle bym coś przestawiała, wyrzucała :D syn mnie nie poznaje a Ciastek tylko pod nosem się uśmiecha :P

Ruchy dziecka z synem poczułam w 17tc a w obecnej ciąży od 2 tyg czuję je regularnie, wcześniej czułam ale pojedyncze. Generalnie czuję że ten maluch jest bardziej zwiercony i jakoś gorzej leży niż syn, on od początku był głową w dół i grzecznie utwierdzał mamę w przekonaniu że tam jest i nie śpi. A to to....Ciastkowe geny, ciągle w ruchu :P

Rozstępy! w poprzedniej ciąży byłam z siebie taka dumna bo ani jednego rozstępiku, smarowanko było regularne...a po porodzie patrzę: owszem piersi brzuch i biodra ok ale UDA !!! masakre miałam z tyłu (tam nie smarowałam :P). Teraz niestety już mam mocno zarysowane rozstępy i cellulit na biodrach. Ale się nie przejmuję miss plaży raczej już nigdy nie będę za to będę mamą :)

Zaraz odkopię zdjęcia to pokażę Wam jakim humbakiem byłam ja po 30 tc.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ,pierwsza noc z poduchą mi nie wyszła :p ja często się przekręcam a jeszcze lubię być przykryta :p ale mąż spał na kanapie bo miał jakiś atak kaszlu i nie chciał mnie budzi to wtedy poducha wylądowała obok i co któreś przekręcenie na niej leżałam :p ale jak będzie spał mąż to nie wiem jak to zrobić :p

A tak wczoraj jeszcze rozmawiałam ze znajomą o porodach w domu.okazuje się że znam 2 osoby które się na to zdecydowały-jedna mieszka w Irlandii. Dla obu to drugi poród,z czego jedna z nich jest baaaardzo świadoma swojego ciała.No ja chyba że stresu bym oszalała więc się nie nadaje ale z ciekawości zapytam czy któraś z Was o tym myślała?

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena i Pilik wiedzę faktycznie że nieznacznie brzuszki urosły.
    Gdzieś czytałam że ilość wód jest juz stała i do końca nie przypywa a wręcz ubywa miejsca.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris 5 tygodni nie wiem muszę odszukać czy gafy nie popelnilam i nie napisałam 4 :) ale licząc na dni to 35dni :)

Co do rozstępów to ja choćbym chciała smarować brzuch to mam zakaz dotykania :( a juz na pewno nie wolno mi go gladzic więc dobrze ze nie miałam w planach smarować brzucha bo by mi było przykro hehe :)
    A jestem mega ciekawa jaki będę miała brzuch a tu nie ma luster dużych to nie ma gdzie się zobaczyć :(

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przyrastało cały czas :P ale ja nie jestem taka filigranowa jak dziewczyny. Zdjęcie z 30tc a na dole 42tc:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe9b82ebd3ee.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e548b0bed1d2.jpg

blue00, olik321, Achia, Rucola, Aga9090, Kaczorka, Flowwer, KateHawke, Jeżowa, malka, Lusesita, Czrna 81, JustynaG lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 810 811 812 813 814 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ