Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też się boję mojego cukru, pewnie na następnej wizycie zleci mi krzywą cukrową, to w końcu się okaże co i jak, ale jakoś mam złe przeczucie.
Co do przebarwień to nigdy nie miałam, aczkolwiek moja cała skóra na twarzy jest zawsze zaczerwieniona, więc też się na nią nieustannie wkurzam.
Summer córci w brzuszku dobrze i widać, że nigdzie się jeszcze nie wybieraWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2018, 15:12
-
Hej dziewczyny, nie mogłam się zalogować od rana.
Tosia dużo siły i szybkiego powrotu do domu
Yos kciuki za przyrost!!!!Yoselyn82 lubi tę wiadomość
-
Tak
Ty za chwilę też!
Minie ale piękny MinionekWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2018, 15:24
Lena21, Rucola lubią tę wiadomość
-
Hej kobietki, nie mogłam się zalogować na ovu cholera, dopiero teraz się udało na spokojnie.
U mnie tak, ordynator uznał że będzie mnie jeszcze obserwował, ale pogadałam z Mkiem i wypisałam się na własne żądanie. Była dziś przemiła położna, która sama jest w ciąży i powiedziała, że jak jest wszystko ok na zapisach to ona nie widzi wskazań, że nawet jakby coś się działo i tak mogę w każdej chwili wrócić i musza mnie przyjąć, że w ogóle w ostatnich dniach kiedy jest taki upał to bardzo dużo pacjentek zgłaszało słabe ruchy maluchów itd. Także jesteśmy w domku, właśnie zawiozłam moją sunię do fryzjerawiecie, że termin musiałam jej umówić już 3 tygidnie temu ? Gorzej niż w jakimś wypasionym salonie dla ludzi
Tosiu bardzo mi przykro że musisz przez to przejść, wierzę, że już niedługo wrócisz na 1 stronę
Flo Ty będziesz laska do porodu
Przebarwienia od słońca mam pierwszy raz w życiu, w ogóle każda ranka czy zadrapanie robi mi się fioletowe, a na nogach mam brzydkie pajączki i żyły
Bajeczko dobrze, że naprawili ta kanalizacje, bo przy tych pogodach nieciekawie bez prysznica - a w ogóle to z innej beczki, leżałam na sali z dziewczyna z która leżałyśmy razem w maju - ina wtedy miała 29 tydzień i szyjkę mniej niż 15 mm, teraz leży znów od tygodnia z całkowicie zgładzona szyjka drożna na 1 palec, ale nie ma pessara i jakoś się jeszcze trzyma (ma 33 tydzień, jutro już 34) chcę po prostu powiedzieć, że Wy tez spokojnie dacie radę wytrzymać, bo jeszcze pessar pomaga !Rucola, Tosia2323, Lunaris, Jeżowa, Bajkaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa już jestem po wszystkim. Brzuch trochę pobolewal ale podali mi dożylnie ketonal także teraz jest całkiem ok. Mam nadzieje ze będzie wszystko ok i jutro wyjdę do domu.
Dziękuje Wam bardzo za wsparcie ❤️ Mam nadzieje ze za kilka miesięcy tu wroce. Na razie muszę psychicznie odpocząć no i po zabiegu i tak konieczna jest przerwa. Trzymam kciuki żebyście wszystkie szczęśliwie donosiły ciąże. Pewnie będę na bieżąco Was podczytywać bo już nie raz próbowałam zrobić odwyk od forum i zawsze po chwili wracałam. -
W końcu mogę wejść na OF... Pół dnia grzebali w stronce.
Ale przeżyłamtylko Natala już pół dnia gra chyba w nogę albo karate ćwiczy bo cały czas ją czuję
ale to i tak uspokajające bo wczoraj jak leniwa była to już miałam 100 myśli na minutę...
A co do glukozy to z cytrynką była nawet nawetjak nie rozwodnioną jeszcze lemoniada. Starałam się nie myśleć o mdłościach i jakoś mnie to ominęło
To na pewno dzięki waszym kciukom
Dziękuję :*
Summer nie wiem czy cię pocieszę ale ja opryszczkę już 2 razy miałam na ustach. Nic nie przeniesiesz bo to nie ta opryszczka. Gdybyś miała tą w dole opryszczkę to też grunt że się wie, wtedy raczej nie będzie SN żeby nie zarazić.
PS. Już 6-ty miesiąc!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2018, 15:31
Malwas, summer86, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć kochane po weekendzie dopiero dziś wróciliśmy
Gratuluję udanych wizyt :=
Tosia tule mocno :*
Przywiozłam czereśnie, dzis zrywałam z dziećmi
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2745481052b7.jpgTosia2323, KateHawke, admiralka, Bajkaaa lubią tę wiadomość
-
Tosia jesteś bardzo dzielna, mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie po tym wszystkim.
Ja jestem po wizycie, mocz, glukoza, morfologia w normie. Przy badaniu lekarz powiedział, że szyjka w porządku, natomiast macica twarda. Już od zeszłego tygodnia czułam takie napięcie w dole brzucha... Potem w badaniu usg zmierzył dzieciaka i ok. 9cm, ale powiedział, że w macicy jest skurcz widoczny i dziecko trochę jest skurczone przez to. Na zdjęciu tutaj widać na górze takie wybrzuszenie.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1680d0b2df5d.jpg
Troszkę ma odwróconą głowę i nie widać z profilu. Z tego wszystkiego tak się zdenerwowałam, że nawet nie zapytałam o płeć. Powiedział, żebym brała 3xdz magnez, pić dużo wody i za tydzień do kontroli.
Czy zdarzała wam się twarda macica?
Btw. właśnie zajadam frytki z sosem, od rana młyn w pracy był. Pozdrawiam wszystkie ciężarówki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2018, 15:48
lamka, Tosia2323, KateHawke, Lunaris, Jeżowa, blue00, summer86, admiralka, Aga9090, malka, Lusesita, Czrna 81 lubią tę wiadomość
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
Malwas, mi dość szybko pojawiły się twardnienia, ale wieczorne/nocne.. nie pamiętam kiedy to było, ale coś koło 20 tygodnia. Nigdy jedna nie były widoczne na USG. Jeśli czujesz, że brzuch twardnieje, zaczyna się spinać to od razu się połóż, ogranicz dotykanie/masowanie brzuszka i tak jak lekarz powiedział, zacznij brać magnez (ja brałam Asmag forte).
Szalejecie z tymi frytkami i smaka robicie -
Tosia dobrze że już po :*
Malwas mnie się tak robi tylko na wizytę. Stres chyba, brzuch jak kamień. Nospe i magnez kazali brać. Między wizytami wszystko jest ok. Najważniejsze że dzidziolek zdrowy.Malwas lubi tę wiadomość
-
Dzięki Summer, ja właśnie też mam Asmag forte
. Kurcze, nie chciałabym, żeby to się rozwinęło, a może wszystko przez te upały, pocenie się. Sama nie wiem.
Mam nadzieję, że jakoś się trzymasz z tym brzuszkiem.
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
nick nieaktualnyMalwas śliczny maluch:)
Za tydzień zapytasz o płeć, najważniejsze że dziecię zdrowe
Do mnie przyszla paczka od siostry. Zapomniałam że miała tyle całkiem fajnych ciuchówmoże nie wszystkie trafiają w mój gust ale póki co będę miała się w co ubrać. Przynajmniej na górę, bo to głównie bluzki. Spodenki ciążowe muszę sobie sprawic.
summer86, Malwas lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOo a propos ciuchów ciążowych, nie wiecie gdzie mogę kupić krótkie spodenki, ale takie żeby nie były z wysokim stanem tylko pod brzuch? W taki upał sobie nie wyobrażam zakładać tych z materiałem na brzuchu, a nie zawsze mogę założyć sukienkę.
Malwas piękny maluszek, już niedługo na pewno poznasz płeć.Malwas lubi tę wiadomość
-
Tosia kochana przykro mi bardzo, ale ciesze sie ze juz jestes po wszystkim. W domu dojdziesz do siebie. Trzymaj sie!!
Malvas sliczny maluchgratuluje
Sammer godzina zero zbliza sie wielkimi krokami
KateHawke dzielna jestesoby teraz wyniki byly ok
Minie Black gratuluje udanej wizytymaluch sliczny
Tosia2323, KateHawke lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Tosia, spróbuj teraz trochę się przespać i nabrać sił. Jesteś bardzo dzielna!
Tosia2323 lubi tę wiadomość
-
Lunaris wrote:Tak
Ty za chwilę też!
Minie ale piękny MinionekJutro przeskoczę chyba na 34% - będzie dokładnie 1/3 ciąźy za mną. Potem początek 2 trymestru. I 100 dzień ciąży juz za 5 dni
Będę sobie z brzuchem świętować.
Karma88, admiralka, Jeżowa, KateHawke, Bajkaaa, Lunaris, pilik lubią tę wiadomość
-
Tosiu dużo siły dla Ciebie, dobrze że juz jesteś po :*
Lunaris , gratuluje powitania drugiego trymestru
Dziewczyny, nie bójcie się tak tego cukru. Ja robiłam krzywą wcześniej z powodu podwyższonego na czczo, a teraz mierzę cukier 4 razy dziennie i bardziej pilnuje tego co jem. Ale naprawdę, nie jest tak źle.
Malwas piękny MaluchWidzę, że jesteśmy na podobnym etapie ciąży
Nie pomogę z tymi twardnieniami, ale myślę że magnez może pomóc :*
Aga , podziel się czereśniami!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2018, 16:16
Malwas, Lunaris lubią tę wiadomość