X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nagrodę frytki+sos <3

Achia, Karma88, Jeżowa, Rucola, Flowwer lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Minie na pewno da znać jak zobaczy że forum wraca do życia :)
    Lamka napisz jak przyjdzie reszta, ale cieszę się ze morflogia ok :)
    Czy dużo to nie wiem, może z 700m, ale uwierz, ledwo przeżyłam!

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    W nagrodę frytki+sos <3
    Oesu też tamtędy dzisiaj przechodziłam a one są takie pyszne <3 Chyba sobie zaraz zrobię chociaż domowe. :-D

Btw. ja ostatnio też o mało co bym się nie pomyliła, dobrze że przeczytałam smsa godzinę przed wizytą.

Minie Black lubi tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie śliczny Maluszek! <3

Ja mam kocioł w pracy, sterta telefonów, e-maili. Do tego dziś kurierów ogarniamy. :D

Minie Black lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczęta, teraz i ja mam ochotę na frytki+sos!!!

Minie cudowny malutki człowieczek! <3 cieszę się, że wszystko ok :)

Lamciu teraz chodzi mi po głowie Lilia/Liliana/Lilianna, coś co da się skrócić do Lilcia/Lila/Lilka :D

lamka, Siwulec, Minie Black lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa śliczne imię :)

a mnie naszła ochota na twistera z kfc...

Jeżowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa mi się wydaje, że to imię bardzo do Was pasuje. Liliana mi się osobiście najbardziej podoba :-)

Jeżowa, Achia lubią tę wiadomość

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:

Lamciu teraz chodzi mi po głowie Lilia/Liliana/Lilianna, coś co da się skrócić do Lilcia/Lila/Lilka :D

a na "starość" Babcia Lila też fajnie brzmi :D :D :D

Jeżowa, Achia lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    a na "starość" Babcia Lila też fajnie brzmi :D :D :D

Nie wiem, czy to nie jest argument przeważający!!! :D :D zajebiście brzmi babcia Lila :D

noo, to teraz tylko namówić męża, bo on coś kręci noskiem, ale spokojnie, jak nie teraz, to na pewno po porodzie będę mieć głoś decydujący :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2018, 14:05

Rucola, Siwulec, lamka, Lena21, Lusesita, pilik lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:

Lest jeszcze Lila po prostu i gdybym mogła doradzać, to wybrałabym Lilę. w skrócię Lilka. Wbrew pozorom nie bardzo popularne a bardzo ładne :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zauwazyłam cos takiego- kiedy wymówię na głos KAJA- sprawdzam jak brzmi- mój pies podnosi łeb jakby już znała jakąś Kaję.
    nie wazne co robi, je, leży czy nawet śpi- usłyszy KAJA i staje na bacznośc.
    albo jej się podoba,albo może Kaja się nią wcześniej opiekowała...choć wiem że jej właścicielem był mężczyzna. naprawdę interesująco to wygląda..

Jeżowa, lamka, Rucola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Nie wiem, czy to nie jest argument przeważający!!! :D :D zajebiście brzmi babcia Lila :D

noo, to teraz tylko namówić męża, bo on coś kręci noskiem, ale spokojnie, jak nie teraz, to na pewno po porodzie będę mieć głoś decydujący :P
    tylko pamiętaj że to on pójdzie zarejestrować dziecko do urzędu :p

Karma88, Jeżowa lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Lest jeszcze Lila po prostu i gdybym mogła doradzać, to wybrałabym Lilę. w skrócię Lilka. Wbrew pozorom nie bardzo popularne a bardzo ładne :)

Taak, mi się w zasadzie właśnie najbardziej podoba wersja Lilia/Lila, ale mój mąż uważa, że brzmią zbyt dziecinnie... z podobnego powodu w przedbiegach odpadły Pola i Tola :( więc możliwe, że kompromisem będzie właśnie Liliana/Lilianna - jak tyle będę musiała ustąpić, to ustąpię :D

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frytki+sos, dziele się wirtualnie!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e7425c60fccf.jpg

Siwulec, Achia, Jeżowa, Flowwer, Rucola, summer86, KateHawke, Emiilka, Bajkaaa, olik321, pilik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Taak, mi się w zasadzie właśnie najbardziej podoba wersja Lilia/Lila, ale mój mąż uważa, że brzmią zbyt dziecinnie... z podobnego powodu w przedbiegach odpadły Pola i Tola :( więc możliwe, że kompromisem będzie właśnie Liliana/Lilianna - jak tyle będę musiała ustąpić, to ustąpię :D
    Z tego powodu u mnie padło na Apolonie <3

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Z tego powodu u mnie padło na Apolonie <3

Mi się podoba Apolonia, ale mężowi znowu nie. Ja odważyłam się natomiast podsunąć alternatywnie Polinę albo Apolinę, bo w skrócie mogłoby być Pola/Polinka, no ale Polinka nieodzownie kojarzy się nam z kolejką nad Odrą, więc też odpadło haha :D nie wiem, nasze dziecko chyba długo będzie jeszcze bezimienne.

A przez zdjęcie frytek to mam ochotę oblizać ekran!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2018, 14:20

lamka, Minie Black lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zmierzyłam sobie glukozę glukometrem 1h po zjedzeniu posiłku o wysokim IG i mam 157, więc chyba pora się pożegnać z fryteczkami i innymi pysznościami :-(
    Do tego zrobiło mi się paskudne przebarwienie na pół czoła. Nienawidzę swojej skóry, nie dość że używam filtra spf 50 to mimo to mi się robią przebarwienia.

To se pomarudziłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2018, 14:48

• summer86 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie, cudownie że wszystko ok! Słodki Minionek :)
    Frytek zazdroszczę!

Lamka, super że morfo wyszła ok :) Z tymi przebarwieniami doskonale Cię rozumiem, uwielbiam się opalać a aktualnie wyglądam jak córka młynarza, bo każdy kontakt ze słońcem w ciaży kończy się u mnie mega czerwonymi plamami a później przebarwieniami.

Flowwer, czyżbyś wizytę u kosmetyczki dziś zaliczyła? :) Ja jak się ogarnę po porodzie to chyba się też na jakieś zabiegi pozapisuję co by sobie samopoczucie poprawić.

My już po ktg, tętno małej ok, ale skurcze żadne się nie piszą.. coś się naszej córce do nas nie spieszy ;) może jednak zdążę zimno wyleczyć.

Rucola, Jeżowa, Emiilka, Minie Black lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summi na pewno zdążysz wyleczyć, jeszcze 3-4 dni i będzie strupek a to już bajka :) Mała wie gdzie jej najlepiej :P

summer86 lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    A ja właśnie zmierzyłam sobie glukozę glukometrem 1h po zjedzeniu posiłku o wysokim IG i mam 157, więc chyba pora się pożegnać z fryteczkami i innymi pysznościami :-(
    Do tego zrobiło mi się paskudne przebarwienie na pół czoła. Nienawidzę swojej skóry, nie dość że używam filtra spf 50 to mimo to mi się robią przebarwienia.

To se pomarudziłam.
    Możesz marudzić ile chcesz, moze Ci trochę ulży ;)
    A tak poważnie to współczuję tych przebarwień, mi się pojawiały po antykoncepcji doustnej, ale z czasem jakos tak wszystko wyblakło. Aktualnie nie zauważyłam jakiejś tendencji do większych przebarwień niż zazwyczaj, ale wiadomo - lato dopiero przed nami.
    Co do cukru, padło na dietetyka, więc co jak co, ale Ty sobie poradzisz ;)

summer86, lamka lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
‹‹ 827 828 829 830 831 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ