X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaderka też podobno spoko, bo tam dzidziuś przyjmuje pozycję wręcz embrionalną. Skoro fizjoterapeuci rekomendują oba rozwiązania, to coś w tym musi być. ;-)

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola weszła w Twój link i tak patrzę, patrzę i pomyślałam że kurde gdzieś na żywo już widziałam taką wanienkę.. chyba u siostry :p muszę do niej napisać. A jak nie u niej to na pewno u kogoś znajomego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 15:51

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Reset chyba bym tej szwagierce krzywdę zrobiła :-O

Aga wanienki Shnuggle są od 1. dnia życia, tam dziecko nie siedzi tylko jest w pozycji półleżącej oparte na takiej wkładce, którą ma za plecami. Podobną pozycję ma dziecko np. w foteliku.
    Co i tak za mną nie przemawia :)
    Mam wanienke po poprzednich dzieciach więc dla mnie to byłby niepotrzebny wydatek, który bym wolała na co innego przeznaczyć np. Na pieluchy :)

• summer86 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, na prezent drogie audi a szkoda jej zapłacić za nianię i gosposię tylko mamę w tym celu wykorzystuje? Nie ogarniam tego. A tekst tragiczny.

Co do wanienek, my bardzo chcieliśmy shnuggle, ale zdecydowaliśmy że na początek bierzemy zwykła a jeśli nie będzie dla nas wygodna wtedy kupimy shnuggle. We wrześniu się przeprowadzamy i w końcu będziemy mieli wannę, więc mam nadzieję że po 4-5 miesiącach będziemy już normalnie w wannie kąpać.

W ogóle na pierwsze kąpiele kupiłam takie coś:

https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/375768/s/badum-materacyk-kapielowy-myszka-midi/

Na szkole rodzenia krytykowali, że to niehigieniczne i trzeba dobrze czyścić, ale majątku nie kosztuje, a na kilka razy pewnie się przyda zanim wprawy nabierzemy.
    Widziałam u znajomych i pomysł mi się spodobał.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Co i tak za mną nie przemawia :)
    Mam wanienke po poprzednich dzieciach więc dla mnie to byłby niepotrzebny wydatek, który bym wolała na co innego przeznaczyć np. Na pieluchy :)
    Pewnie ze tak, ja Cię rozumiem. trójkę dzieci kąpałaś w wanience to i z 4tym sobie poradzisz, ale my pierwszorazowe mamy kupujemy wszystko od nowa i warto korzystać z nowych rozwiązań, które są nie dość ze rekomendowane, to jeszcze ułatwiają życie :)

Aga9090, Luna1993, Emiilka, lamka, Lena21 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam na dopasowywanie fotelika do auta, jak wrócę to zdam relację na co zwracać uwagę :)

summer86, pilik lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy zwykłą wanienke. Ale lamka kupuj juz bo wydatków jest sporo. My nic nie dostalismy więc kasy poszło full

Pozdrawiamy z plaży :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1df309f1fdd3.jpg

Aga9090, Minie Black, Yoselyn82, summer86, Emiilka, Kaczorka, Achia, Bajkaaa, Jeżowa, lamka, Lena21, pilik, KateHawke, Rucola, malka, Karma88, Lunaris lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chcę na tą plażę....
    Rozlożyliśmy basen, a tu doopa pogody nie ma :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos co u Ciebie?? Nie dajesz znaku życia :/

• Madzik34 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny:)
    Moge dolaczyc? Moze troche na wyrost,bo to jeszcze nic pewnego,ale jestem w ciazy.
    Kiedys sie bardziej udzielalam,a teraz tylko podczytuje rozne watki:)
    Rowniez Wam wszystkim kibicuje i gratuluje!
    Krotka historia w stopce (generalnie lekarze nie dawali szans na kolejna ciaze-tylko in vitro). Jakims cudem sie udalo:)
    Oczywiscie zobaczymy na jak dlugo...ale wiem,ze w grupie zawsze razniej.
    Milego dnia.
    Ps. Przypomnicie mi jak sie robi suwaczek ciazowy?

summer86, lamka, pilik, Lunaris lubią tę wiadomość

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - mamy taką samą gąbkę ;) po kąpieli wieszamy ją na grzejniku łazienkowym (takie poziome żeberka) i nic nam się z tym nie porobiło. Przed kąpielą płuczemy tylko.
    Fajnie sprawdza się w wannie, gdzie jest więcej miejsca i dziecko ma swobodę :)

summer86 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajna ta wanienka :D nie pokazujcie mi takich rzeczy, bo moja chciejlista się wydłuża ;)

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Madzik :)
    My też zaczęliśmy podjęliśmy decyzję o staraniach w grudniu 2015 :)

Dziewczyny w bardziej zaawansowanej ciąży mam dwa pytanka:
    - moj brzuszek poniżej pępka jest taki dosyć twardy - w sensie ta mini piłeczka co mi wyskakuje. Czy to jest normalne? W sensie ma być twarde czy miękkie? Jak dotykam to tak jakbym miała napięte mięśnie brzucha. Jak było u Was? wiem, że objaw "twardniejącego brzucha" jest niepokojący... :( nie zauważyłam żeby chociaż przez chwilę był bardziej miękki
    - czasami boli mnie trochę krzyż/brzuch taki trochę tępy ból przypominający trochę miesiączkowe bóle - czy to normalne? Dzisiaj np., byłam na jakieś 5-6 godzin w pracy, teraz leżę i dokucza mi ten krzyż :(

Achia lubi tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik, my się nawet troszkę znamy - pamiętam jak wspierałaś mnie rok temu przy cp. Trzymam kciuki za Ciebie i Twoje maleństwo!

Madzik34 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy chciałam zacytować a nie polubić
    Niech zaawansowane ciężarówki się wypowiedzą ja tylko napiszę że jak byłam teraz na prenatalnych i mówiłam że czasem brzuch boli jak na @to doktor zapytała czy to po wysiłku, zwiększonej aktywności. Mowila że -"Jeśli tak to nospa i kanapa.
    No i jesli tak to mówiła żeby na razie się wstrzymac z jakąś gimnastyką i tym podobne. Kazała poczekać do 16tygodnia. Mówiła dlaczego ale ZAPOMNIAŁAM!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 16:44

• summer86 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy, ja na bóle miesiączkowe promieniujące na krzyż dostałam luteinę (oprócz tego brałam duphaston). Mówiłam o nich lekarzowi na wizytach, ale nic niepokojącego nigdy nie dostrzegł, u mnie bóle miesiączkowe trwały jeszcze długo w II trymestrze.
    Twardnienia brzucha zaczęły się jakoś około 20 tygodnia, ale były miejscowe i na usg nie było nic niepokojącego, wiec po prostu miałam brać magnez i leżeć gdy pojawia się twardnienie.

Kiedy masz najbliższą wizytę?

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Madzik34 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Madzik, my się nawet troszkę znamy - pamiętam jak wspierałaś mnie rok temu przy cp. Trzymam kciuki za Ciebie i Twoje maleństwo!

Wiem Summer:)bardzo ci kibicowalam...a teraz przechodze to samo co ty - pamietam jak dlugo nie moglas uwierzyc i balas sie,ze cos jest nie tak (w tej ciazy).
    Oby i moje obawy sie nie sprawdzily...
    Ty juz niedlugo rodzisz-matko,ale ten czas leci.....
    Pozdrawiam cie serdecznie

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę mam 18., dobra to chyba przejdę się do apteki po nospę i magnez. Na wszelki wypadek.
    Nie jest to jakiś duży ból - zwalam to na dziejszy dzień w biurze, trochę stresów, jazda komunikacją itp. :/ nawet moze nie nazwałabym tego bólem, tylko taki lekki dyskomfort.

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na pewno kupimy zwykłą wanienkę, ale to ze względu na oszczędność :) shnuggle jest ekstra, ale oprócz "bo bym chciała" to nie mam dla siebie argumentu :P

Luna1993, pilik lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Madzik34 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Hej Madzik :)
    My też zaczęliśmy podjęliśmy decyzję o staraniach w grudniu 2015 :)

Dziewczyny w bardziej zaawansowanej ciąży mam dwa pytanka:
    - moj brzuszek poniżej pępka jest taki dosyć twardy - w sensie ta mini piłeczka co mi wyskakuje. Czy to jest normalne? W sensie ma być twarde czy miękkie? Jak dotykam to tak jakbym miała napięte mięśnie brzucha. Jak było u Was? wiem, że objaw "twardniejącego brzucha" jest niepokojący... :( nie zauważyłam żeby chociaż przez chwilę był bardziej miękki
    - czasami boli mnie trochę krzyż/brzuch taki trochę tępy ból przypominający trochę miesiączkowe bóle - czy to normalne? Dzisiaj np., byłam na jakieś 5-6 godzin w pracy, teraz leżę i dokucza mi ten krzyż :(

Czesc Phnappy.
    odpowiadajac na twoje pytania:
    -wydaje mi sie,ze brzuszek zazwyczaj jest lekko twardy (przynajmniej ja tak mialam)
    -kazdy bol tego typu warto skonsultowac z lekarzem, ja tez miewalam takie bolu i nie bylo to nic groznego,ale w takich wypadkach rekomendowano mi no-spe (bardzo pomaga).Mysle,ze u ciebie moglo to byc ze zbyt duzego wysilku.Gdyby jednak bol mial charakter nasilajacy sie-lepiej skonsultuj to z lekarzem.
    pozdrawiam

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
‹‹ 863 864 865 866 867 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ