Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRucola weszła w Twój link i tak patrzę, patrzę i pomyślałam że kurde gdzieś na żywo już widziałam taką wanienkę.. chyba u siostry :p muszę do niej napisać. A jak nie u niej to na pewno u kogoś znajomego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 15:51
Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnylamka wrote:Reset chyba bym tej szwagierce krzywdę zrobiła
Aga wanienki Shnuggle są od 1. dnia życia, tam dziecko nie siedzi tylko jest w pozycji półleżącej oparte na takiej wkładce, którą ma za plecami. Podobną pozycję ma dziecko np. w foteliku.
Mam wanienke po poprzednich dzieciach więc dla mnie to byłby niepotrzebny wydatek, który bym wolała na co innego przeznaczyć np. Na pieluchy -
Reset, na prezent drogie audi a szkoda jej zapłacić za nianię i gosposię tylko mamę w tym celu wykorzystuje? Nie ogarniam tego. A tekst tragiczny.
Co do wanienek, my bardzo chcieliśmy shnuggle, ale zdecydowaliśmy że na początek bierzemy zwykła a jeśli nie będzie dla nas wygodna wtedy kupimy shnuggle. We wrześniu się przeprowadzamy i w końcu będziemy mieli wannę, więc mam nadzieję że po 4-5 miesiącach będziemy już normalnie w wannie kąpać.
W ogóle na pierwsze kąpiele kupiłam takie coś:
https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/375768/s/badum-materacyk-kapielowy-myszka-midi/
Na szkole rodzenia krytykowali, że to niehigieniczne i trzeba dobrze czyścić, ale majątku nie kosztuje, a na kilka razy pewnie się przyda zanim wprawy nabierzemy.
Widziałam u znajomych i pomysł mi się spodobał. -
Aga9090 wrote:Co i tak za mną nie przemawia
Mam wanienke po poprzednich dzieciach więc dla mnie to byłby niepotrzebny wydatek, który bym wolała na co innego przeznaczyć np. Na pieluchyAga9090, Luna1993, Emiilka, lamka, Lena21 lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
My mamy zwykłą wanienke. Ale lamka kupuj juz bo wydatków jest sporo. My nic nie dostalismy więc kasy poszło full
Pozdrawiamy z plaży
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1df309f1fdd3.jpgAga9090, Minie Black, Yoselyn82, summer86, Emiilka, Kaczorka, Achia, Bajkaaa, Jeżowa, lamka, Lena21, pilik, KateHawke, Rucola, malka, Karma88, Lunaris lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Czesc Dziewczyny:)
Moge dolaczyc? Moze troche na wyrost,bo to jeszcze nic pewnego,ale jestem w ciazy.
Kiedys sie bardziej udzielalam,a teraz tylko podczytuje rozne watki:)
Rowniez Wam wszystkim kibicuje i gratuluje!
Krotka historia w stopce (generalnie lekarze nie dawali szans na kolejna ciaze-tylko in vitro). Jakims cudem sie udalo:)
Oczywiscie zobaczymy na jak dlugo...ale wiem,ze w grupie zawsze razniej.
Milego dnia.
Ps. Przypomnicie mi jak sie robi suwaczek ciazowy?summer86, lamka, pilik, Lunaris lubią tę wiadomość
Madzik
Mama 3 corek:) -
Summer - mamy taką samą gąbkę
po kąpieli wieszamy ją na grzejniku łazienkowym (takie poziome żeberka) i nic nam się z tym nie porobiło. Przed kąpielą płuczemy tylko.
Fajnie sprawdza się w wannie, gdzie jest więcej miejsca i dziecko ma swobodęsummer86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej Madzik
My też zaczęliśmy podjęliśmy decyzję o staraniach w grudniu 2015
Dziewczyny w bardziej zaawansowanej ciąży mam dwa pytanka:
- moj brzuszek poniżej pępka jest taki dosyć twardy - w sensie ta mini piłeczka co mi wyskakuje. Czy to jest normalne? W sensie ma być twarde czy miękkie? Jak dotykam to tak jakbym miała napięte mięśnie brzucha. Jak było u Was? wiem, że objaw "twardniejącego brzucha" jest niepokojący...nie zauważyłam żeby chociaż przez chwilę był bardziej miękki
- czasami boli mnie trochę krzyż/brzuch taki trochę tępy ból przypominający trochę miesiączkowe bóle - czy to normalne? Dzisiaj np., byłam na jakieś 5-6 godzin w pracy, teraz leżę i dokucza mi ten krzyżAchia lubi tę wiadomość
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
Madzik, my się nawet troszkę znamy - pamiętam jak wspierałaś mnie rok temu przy cp. Trzymam kciuki za Ciebie i Twoje maleństwo!
Madzik34 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPhnappy chciałam zacytować a nie polubić
Niech zaawansowane ciężarówki się wypowiedzą ja tylko napiszę że jak byłam teraz na prenatalnych i mówiłam że czasem brzuch boli jak na @to doktor zapytała czy to po wysiłku, zwiększonej aktywności. Mowila że -"Jeśli tak to nospa i kanapa.
No i jesli tak to mówiła żeby na razie się wstrzymac z jakąś gimnastyką i tym podobne. Kazała poczekać do 16tygodnia. Mówiła dlaczego ale ZAPOMNIAŁAM!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 16:44
-
Phnappy, ja na bóle miesiączkowe promieniujące na krzyż dostałam luteinę (oprócz tego brałam duphaston). Mówiłam o nich lekarzowi na wizytach, ale nic niepokojącego nigdy nie dostrzegł, u mnie bóle miesiączkowe trwały jeszcze długo w II trymestrze.
Twardnienia brzucha zaczęły się jakoś około 20 tygodnia, ale były miejscowe i na usg nie było nic niepokojącego, wiec po prostu miałam brać magnez i leżeć gdy pojawia się twardnienie.
Kiedy masz najbliższą wizytę? -
summer86 wrote:Madzik, my się nawet troszkę znamy - pamiętam jak wspierałaś mnie rok temu przy cp. Trzymam kciuki za Ciebie i Twoje maleństwo!
Wiem Summer:)bardzo ci kibicowalam...a teraz przechodze to samo co ty - pamietam jak dlugo nie moglas uwierzyc i balas sie,ze cos jest nie tak (w tej ciazy).
Oby i moje obawy sie nie sprawdzily...
Ty juz niedlugo rodzisz-matko,ale ten czas leci.....
Pozdrawiam cie serdecznieMadzik
Mama 3 corek:) -
Wizytę mam 18., dobra to chyba przejdę się do apteki po nospę i magnez. Na wszelki wypadek.
Nie jest to jakiś duży ból - zwalam to na dziejszy dzień w biurze, trochę stresów, jazda komunikacją itp.nawet moze nie nazwałabym tego bólem, tylko taki lekki dyskomfort.
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
My na pewno kupimy zwykłą wanienkę, ale to ze względu na oszczędność
shnuggle jest ekstra, ale oprócz "bo bym chciała" to nie mam dla siebie argumentu
Luna1993, pilik lubią tę wiadomość
-
Phnappy wrote:Hej Madzik
My też zaczęliśmy podjęliśmy decyzję o staraniach w grudniu 2015
Dziewczyny w bardziej zaawansowanej ciąży mam dwa pytanka:
- moj brzuszek poniżej pępka jest taki dosyć twardy - w sensie ta mini piłeczka co mi wyskakuje. Czy to jest normalne? W sensie ma być twarde czy miękkie? Jak dotykam to tak jakbym miała napięte mięśnie brzucha. Jak było u Was? wiem, że objaw "twardniejącego brzucha" jest niepokojący...nie zauważyłam żeby chociaż przez chwilę był bardziej miękki
- czasami boli mnie trochę krzyż/brzuch taki trochę tępy ból przypominający trochę miesiączkowe bóle - czy to normalne? Dzisiaj np., byłam na jakieś 5-6 godzin w pracy, teraz leżę i dokucza mi ten krzyż
Czesc Phnappy.
odpowiadajac na twoje pytania:
-wydaje mi sie,ze brzuszek zazwyczaj jest lekko twardy (przynajmniej ja tak mialam)
-kazdy bol tego typu warto skonsultowac z lekarzem, ja tez miewalam takie bolu i nie bylo to nic groznego,ale w takich wypadkach rekomendowano mi no-spe (bardzo pomaga).Mysle,ze u ciebie moglo to byc ze zbyt duzego wysilku.Gdyby jednak bol mial charakter nasilajacy sie-lepiej skonsultuj to z lekarzem.
pozdrawiamMadzik
Mama 3 corek:)