X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaderka też podobno spoko, bo tam dzidziuś przyjmuje pozycję wręcz embrionalną. Skoro fizjoterapeuci rekomendują oba rozwiązania, to coś w tym musi być. ;-)

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola weszła w Twój link i tak patrzę, patrzę i pomyślałam że kurde gdzieś na żywo już widziałam taką wanienkę.. chyba u siostry :p muszę do niej napisać. A jak nie u niej to na pewno u kogoś znajomego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 15:51

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Reset chyba bym tej szwagierce krzywdę zrobiła :-O

Aga wanienki Shnuggle są od 1. dnia życia, tam dziecko nie siedzi tylko jest w pozycji półleżącej oparte na takiej wkładce, którą ma za plecami. Podobną pozycję ma dziecko np. w foteliku.
    Co i tak za mną nie przemawia :)
    Mam wanienke po poprzednich dzieciach więc dla mnie to byłby niepotrzebny wydatek, który bym wolała na co innego przeznaczyć np. Na pieluchy :)

• summer86 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, na prezent drogie audi a szkoda jej zapłacić za nianię i gosposię tylko mamę w tym celu wykorzystuje? Nie ogarniam tego. A tekst tragiczny.

Co do wanienek, my bardzo chcieliśmy shnuggle, ale zdecydowaliśmy że na początek bierzemy zwykła a jeśli nie będzie dla nas wygodna wtedy kupimy shnuggle. We wrześniu się przeprowadzamy i w końcu będziemy mieli wannę, więc mam nadzieję że po 4-5 miesiącach będziemy już normalnie w wannie kąpać.

W ogóle na pierwsze kąpiele kupiłam takie coś:

https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/375768/s/badum-materacyk-kapielowy-myszka-midi/

Na szkole rodzenia krytykowali, że to niehigieniczne i trzeba dobrze czyścić, ale majątku nie kosztuje, a na kilka razy pewnie się przyda zanim wprawy nabierzemy.
    Widziałam u znajomych i pomysł mi się spodobał.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Co i tak za mną nie przemawia :)
    Mam wanienke po poprzednich dzieciach więc dla mnie to byłby niepotrzebny wydatek, który bym wolała na co innego przeznaczyć np. Na pieluchy :)
    Pewnie ze tak, ja Cię rozumiem. trójkę dzieci kąpałaś w wanience to i z 4tym sobie poradzisz, ale my pierwszorazowe mamy kupujemy wszystko od nowa i warto korzystać z nowych rozwiązań, które są nie dość ze rekomendowane, to jeszcze ułatwiają życie :)

Aga9090, Luna1993, Emiilka, lamka, Lena21 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam na dopasowywanie fotelika do auta, jak wrócę to zdam relację na co zwracać uwagę :)

summer86, pilik lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy zwykłą wanienke. Ale lamka kupuj juz bo wydatków jest sporo. My nic nie dostalismy więc kasy poszło full

Pozdrawiamy z plaży :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1df309f1fdd3.jpg

Aga9090, Minie Black, Yoselyn82, summer86, Emiilka, Kaczorka, Achia, Bajkaaa, Jeżowa, lamka, Lena21, pilik, KateHawke, Rucola, malka, Karma88, Lunaris lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chcę na tą plażę....
    Rozlożyliśmy basen, a tu doopa pogody nie ma :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos co u Ciebie?? Nie dajesz znaku życia :/

• Madzik34 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny:)
    Moge dolaczyc? Moze troche na wyrost,bo to jeszcze nic pewnego,ale jestem w ciazy.
    Kiedys sie bardziej udzielalam,a teraz tylko podczytuje rozne watki:)
    Rowniez Wam wszystkim kibicuje i gratuluje!
    Krotka historia w stopce (generalnie lekarze nie dawali szans na kolejna ciaze-tylko in vitro). Jakims cudem sie udalo:)
    Oczywiscie zobaczymy na jak dlugo...ale wiem,ze w grupie zawsze razniej.
    Milego dnia.
    Ps. Przypomnicie mi jak sie robi suwaczek ciazowy?

summer86, lamka, pilik, Lunaris lubią tę wiadomość

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - mamy taką samą gąbkę ;) po kąpieli wieszamy ją na grzejniku łazienkowym (takie poziome żeberka) i nic nam się z tym nie porobiło. Przed kąpielą płuczemy tylko.
    Fajnie sprawdza się w wannie, gdzie jest więcej miejsca i dziecko ma swobodę :)

summer86 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajna ta wanienka :D nie pokazujcie mi takich rzeczy, bo moja chciejlista się wydłuża ;)

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Madzik :)
    My też zaczęliśmy podjęliśmy decyzję o staraniach w grudniu 2015 :)

Dziewczyny w bardziej zaawansowanej ciąży mam dwa pytanka:
    - moj brzuszek poniżej pępka jest taki dosyć twardy - w sensie ta mini piłeczka co mi wyskakuje. Czy to jest normalne? W sensie ma być twarde czy miękkie? Jak dotykam to tak jakbym miała napięte mięśnie brzucha. Jak było u Was? wiem, że objaw "twardniejącego brzucha" jest niepokojący... :( nie zauważyłam żeby chociaż przez chwilę był bardziej miękki
    - czasami boli mnie trochę krzyż/brzuch taki trochę tępy ból przypominający trochę miesiączkowe bóle - czy to normalne? Dzisiaj np., byłam na jakieś 5-6 godzin w pracy, teraz leżę i dokucza mi ten krzyż :(

Achia lubi tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik, my się nawet troszkę znamy - pamiętam jak wspierałaś mnie rok temu przy cp. Trzymam kciuki za Ciebie i Twoje maleństwo!

Madzik34 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy chciałam zacytować a nie polubić
    Niech zaawansowane ciężarówki się wypowiedzą ja tylko napiszę że jak byłam teraz na prenatalnych i mówiłam że czasem brzuch boli jak na @to doktor zapytała czy to po wysiłku, zwiększonej aktywności. Mowila że -"Jeśli tak to nospa i kanapa.
    No i jesli tak to mówiła żeby na razie się wstrzymac z jakąś gimnastyką i tym podobne. Kazała poczekać do 16tygodnia. Mówiła dlaczego ale ZAPOMNIAŁAM!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 16:44

• summer86 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy, ja na bóle miesiączkowe promieniujące na krzyż dostałam luteinę (oprócz tego brałam duphaston). Mówiłam o nich lekarzowi na wizytach, ale nic niepokojącego nigdy nie dostrzegł, u mnie bóle miesiączkowe trwały jeszcze długo w II trymestrze.
    Twardnienia brzucha zaczęły się jakoś około 20 tygodnia, ale były miejscowe i na usg nie było nic niepokojącego, wiec po prostu miałam brać magnez i leżeć gdy pojawia się twardnienie.

Kiedy masz najbliższą wizytę?

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Madzik34 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Madzik, my się nawet troszkę znamy - pamiętam jak wspierałaś mnie rok temu przy cp. Trzymam kciuki za Ciebie i Twoje maleństwo!

Wiem Summer:)bardzo ci kibicowalam...a teraz przechodze to samo co ty - pamietam jak dlugo nie moglas uwierzyc i balas sie,ze cos jest nie tak (w tej ciazy).
    Oby i moje obawy sie nie sprawdzily...
    Ty juz niedlugo rodzisz-matko,ale ten czas leci.....
    Pozdrawiam cie serdecznie

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę mam 18., dobra to chyba przejdę się do apteki po nospę i magnez. Na wszelki wypadek.
    Nie jest to jakiś duży ból - zwalam to na dziejszy dzień w biurze, trochę stresów, jazda komunikacją itp. :/ nawet moze nie nazwałabym tego bólem, tylko taki lekki dyskomfort.

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na pewno kupimy zwykłą wanienkę, ale to ze względu na oszczędność :) shnuggle jest ekstra, ale oprócz "bo bym chciała" to nie mam dla siebie argumentu :P

Luna1993, pilik lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Madzik34 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Hej Madzik :)
    My też zaczęliśmy podjęliśmy decyzję o staraniach w grudniu 2015 :)

Dziewczyny w bardziej zaawansowanej ciąży mam dwa pytanka:
    - moj brzuszek poniżej pępka jest taki dosyć twardy - w sensie ta mini piłeczka co mi wyskakuje. Czy to jest normalne? W sensie ma być twarde czy miękkie? Jak dotykam to tak jakbym miała napięte mięśnie brzucha. Jak było u Was? wiem, że objaw "twardniejącego brzucha" jest niepokojący... :( nie zauważyłam żeby chociaż przez chwilę był bardziej miękki
    - czasami boli mnie trochę krzyż/brzuch taki trochę tępy ból przypominający trochę miesiączkowe bóle - czy to normalne? Dzisiaj np., byłam na jakieś 5-6 godzin w pracy, teraz leżę i dokucza mi ten krzyż :(

Czesc Phnappy.
    odpowiadajac na twoje pytania:
    -wydaje mi sie,ze brzuszek zazwyczaj jest lekko twardy (przynajmniej ja tak mialam)
    -kazdy bol tego typu warto skonsultowac z lekarzem, ja tez miewalam takie bolu i nie bylo to nic groznego,ale w takich wypadkach rekomendowano mi no-spe (bardzo pomaga).Mysle,ze u ciebie moglo to byc ze zbyt duzego wysilku.Gdyby jednak bol mial charakter nasilajacy sie-lepiej skonsultuj to z lekarzem.
    pozdrawiam

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
‹‹ 863 864 865 866 867 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ