X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha co do strachu o dzieci to myślę że jej nieświadomośc pewnych sytuacji pzwolilo jej się cieszyć ciąża dość długo chyba tak do 25tc a potem był już szpital bo wyniki źle ale z dziećmi cały czas jest wszystko dobrze takie po raz kolejny sprawdza się teoria że niewiedza jest błogosławieństwem :)

Karma88, pilik, JustynaG lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko - samych szczęśliwości!! <3
    Przy okazji przypomniałaś mi o imieninach teściowej ;)

Bajkaaa lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wszystkiego najlepszego z okazji imienin :)

Obudziłam się jak mąż wychodził z psem i zasnąć nie mogę...

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) dobrze, że wieczorem nie zajrzałam, bo tez uwielbiam chleb w jajku, ja taki klasyczny a M ten sprofanowany serem i szynka ;)

Chociaż w sumie i tak miałam zgagę wieczorem cokolwiek bym nie zjadła, ale myślę, że to przez sok pomarańczowy - nie wiem co sobie myślałam pijąc cała szklankę :-D

Aniu życzę Ci z całego serducha, żeby Oskar zaczekał na tatę. Leżenie może zdziałać cuda, u mnie tez był strach a teraz zobacz jutro ciąża donoszona :O

Bajecxko wszystkiego najlepszego dla Ciebie i Zosi, żebyście jeszcze troszkę wytrzymały <3 a za koleżankę proszę się nie stresować, my tu na forum potrzymamy za nią kciuki i bedzie wszystko dobrze

Co do wagi to u mnie wczoraj u lekarza wyszło 61kg - czyli 10,5 na plusie

Miłego dnia dla wszystkich i ładnie proszę wszystkie ukrywające się mamy o wyjście do nas i napisanie czegokolwiek :)

Bajkaaa, Rucola, Achia, Emiilka, lamka, Aga9090, Karma88 lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny!!! Ja dziś niewyspana niestety :( obudziłam się wcześnie, tysiąc myśli na minute i tym oto sposobem już jestem po sniadaniu, ale dziś znów mnie mdli ;/ jakoś musze przeczekac.
    Bajeczko wszystkiego najlepszegoz okazji imienin no i mam nadzieje, że współlokatorka dobrze zniesie cesarkę a dzieci będą zdrowiutkie. Tak z ciekawości jakiej płci są jej maluchy? jednej czy mieszane?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Rh ujemne z partnerem dodatnim..czy wszystkie braliście immunoglobulinę w 28-30 tyg ciąży ? Czy lekarz Wam wytłumaczył przed czym ta immunoglobulina konkretnie chroni skoro i tak działa max 10 tyg na niektore kobiety tylko 4 a po porodzie i tak każda Rh(-) dostaje immunoglobulinę ? Pytam bo jestem w kropce. Moj lekarz prowadzący nie do końca potrafi mi wytłumaczyć te kwestie ja nie wiem czy brać ten zastrzyk czy nie. Może Wy macie swoje doświadczenia w tym temacie ? Pozdrawiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 07:25

• admiralka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka samych wspaniałości z okazji imienin i jak najdłużej pobycia w dwupaku :) <3 <3

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum - przeczytaj to:
    https://www.rodzice.pl/zastrzyk-immunologiczny-na-konflikt-serologiczny/

Wniosek jest taki, że jeśli jest możliwość, że będziesz jeszcze kiedyś w ciąży, to konjecznie brać immunohlobulinę.

veritaserum lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola 3jajowe także super i dwóch chłopaków i dziewczyna :) super kombinacja :) a koleżanka właśnie jest w trakcie, potem ma mi dać znać, a na pewnie będzie wszystko dobrze w końcu to nie taki niski tydzień ciąży

pilik, Rucola lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika dzięki za artykuł tylko widzisz, w kolejnej ciaży przed konfliktem chroni właśnie dawka po porodzie podawana do 72h.To przez tyle lat wystarczyło. Od tego roku w zasadzie jest dość głośno o tym zastrzyku w 28 tygodniu ja próbuję zrozumieć jego działanie i potrzebę w tym właśnie momencie i za nic mi to nie wychodzi ;) Jednak dziękuję ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wszystkiego najlepszego, żeby jeszcze co najmniej z 4 tygodnie była z Tobą córcia w dwupaku.

Rucola współczuję mdłości, mnie obudził ból głowy :-(

Przy okazji: można apap extra (paracetamol+kofeina)?

Nenusia wg mnie powinnaś iść do dobrego dietetyka, niech Ci rozpisze dietę, bo widzę, że jesteś trochę zagubiona.

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum - ja mam minusa a mąż plusa i immunoglobulinę dostałam tylko po porodzie.
    Wcześniej tylko co trymestr musiałam sprawdzać odczyn Coombsa (czy jakoś tak). Nic się w tej kwestii nie działo, więc ginekolog uznała, że nie trzeba wcześniejszego zastrzyku.

veritaserum lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)

Bajka sto lat i oby Zosia siedziała w brzuszku jeszcze z 4 tyg :)

My juz pp soku z buraków. Kiedyś przyśpieszał mi metabolizm. Zobaczymy jak w ciąży. Marcel juz kopie od rana a wczoraj dał taki popis ze stałam koło łóżka z bólu bo leżeć sie nie dało:)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Veritaserum - ja mam minusa a mąż plusa i immunoglobulinę dostałam tylko po porodzie.
    Wcześniej tylko co trymestr musiałam sprawdzać odczyn Coombsa (czy jakoś tak). Nic się w tej kwestii nie działo, więc ginekolog uznała, że nie trzeba wcześniejszego zastrzyku.

Dzieki za odpowiedź ;) Chyba też tak zrobię, lekarz tez mi tak doradza a odczyn Coombsa robię co 4 tyg nawet. Mówi że będziemy mieć to pod kontrolą i nie mam się martwić. ale wiadomo jak jest ;) Trochę z tą kwestią jest zamieszania. Dzięki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 08:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wszystkiego naj z okazji urodzin ;) Żebyś jak najdłużej w dwupaku została ;)

Dziewczyny ja Wam życzę miłego rozpoczęcia wekendu. Ja lecę na targowisko po warzywka i owoce świeże, później jakies sprzątanie, obiad ( fasolka szparagowa, ziemniaki, jajko sadzone) i dzisiaj mam tez zamiar upiec ciasto z mąki migdalowej bo mi zalega w szafce a na weekend pozwalam sobie na słodycze domowe, więc już mi slinka leci :D

Aaaa a juto jedziemy z moim w końcu oglądać wózki na żywo bo póki co tylko w necie oglądałam. Mój faworyt Espiro Next ale zobaczymy jak on na żywo będzie wyglądał ;) W lipcu w połowie planuje zamówić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 08:16

pilik, Lena21, Rucola lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dzieki za odpowiedź ;) Chyba też tak zrobię, lekarz tez mi tak doradza a odczyn Coombsa robię co 4 tyg nawet. Mówi że będziemy mieć to pod kontrolą i nie mam się martwić. ale wiadomo jak jest ;) Trochę z tą kwestią jest zamieszania. Dzięki!

Mi na początku ciąży gin powiedział, że konflikt serologiczny występuje baaardzo rzadko. A to co my mamy to jest po prostu niezgodność ;)
    Więc myślę, że nie powinnaś się tym jakoś bardzo przejmować :) ale kontrolować należy :)

Lamka - teoretycznie skoro można pić kawę w ciąży to i APAP z kofeiną nie powinien zaszkodzić ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wszystkiego najlepszego :). A trojaczki niezle wyzwanie! Ale też ile miłości :) no i fakt... jedna ciąża, jeden poród i masz piękną dużą rodzine!
    Ania wiem, że pewnie nic Cię nie pociesza, ale koleżanka miała w środku lejek porządny (młody jej parł głową) i krótką szyjkę od 30tc, a urodziła w 39tc! Dacie radę z Oskarem, będziemy trzymać kciuki <3
    No nic, wstaje zrobić ten chleb w jajku! Haha :D
    A ni się codziennie już coś około porodowego śni... ostatnio powiedziałam swojej gin że już psychicznie jestem zmęczona myśleniem, a ona mówi no że wie, że poród trudna kwestia, ale nie da się tego obejść. W szoku była jak jej powiedziałam, że ani razu mnie nie zmartwił, ani nie zestresował poród w myślach tylko bardziej obawy o małą teraz i to czekanie... dotarło do mnie, że „normalne” dziewczyny to teraz mają w głowie tylko myśli i panikę, że trzeba urodzić...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka no właśnie tak też obstawiałam, ale wolę się upewnić ;-)

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :D

Bajko życzę Ci lenistwa jak najdłużej i wcześniejszych śniadań :* :* :* no i zdrówka dla Ciebie i Zosi <3

my jutro wyprawiamy urodziny syna, nie mam pojęcia jak ja to ogarnę bo słaba jestem jak dętka... wymyśliłam że dzisiaj zrobię sałatkę a jutro tort i pizzerki i pierdzielę nic więcej nie szykuje. Lekko mnie mdli z rana, później jestem śpiąca i wykończona jakbym jakiś maraton przebiegła no ale obiecałam dziecku torta to musze się spiąć :)

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja jeszcze mam ostatnie pytanko na dzisiaj.

Kiedy kupić stanik do karmienia? Niby po porodzie, ale w wyprace do szpitala mam że powinnam je zabrać. Teraz się wybieram na dniach do sklepu, żeby mi chociaż jakiś codzienny stanik dobrano, bo każdy mnie już niesamowicie ciśnie i w obwodzie i w miskach ;/

‹‹ 870 871 872 873 874 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ