Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Aha co do strachu o dzieci to myślę że jej nieświadomośc pewnych sytuacji pzwolilo jej się cieszyć ciąża dość długo chyba tak do 25tc a potem był już szpital bo wyniki źle ale z dziećmi cały czas jest wszystko dobrze takie po raz kolejny sprawdza się teoria że niewiedza jest błogosławieństwem
Karma88, pilik, JustynaG lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
dobrze, że wieczorem nie zajrzałam, bo tez uwielbiam chleb w jajku, ja taki klasyczny a M ten sprofanowany serem i szynka
Chociaż w sumie i tak miałam zgagę wieczorem cokolwiek bym nie zjadła, ale myślę, że to przez sok pomarańczowy - nie wiem co sobie myślałam pijąc cała szklankę
Aniu życzę Ci z całego serducha, żeby Oskar zaczekał na tatę. Leżenie może zdziałać cuda, u mnie tez był strach a teraz zobacz jutro ciąża donoszona
Bajecxko wszystkiego najlepszego dla Ciebie i Zosi, żebyście jeszcze troszkę wytrzymałya za koleżankę proszę się nie stresować, my tu na forum potrzymamy za nią kciuki i bedzie wszystko dobrze
Co do wagi to u mnie wczoraj u lekarza wyszło 61kg - czyli 10,5 na plusie
Miłego dnia dla wszystkich i ładnie proszę wszystkie ukrywające się mamy o wyjście do nas i napisanie czegokolwiek
Bajkaaa, Rucola, Achia, Emiilka, lamka, Aga9090, Karma88 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry Dziewczyny!!! Ja dziś niewyspana niestety
obudziłam się wcześnie, tysiąc myśli na minute i tym oto sposobem już jestem po sniadaniu, ale dziś znów mnie mdli ;/ jakoś musze przeczekac.
Bajeczko wszystkiego najlepszegoz okazji imienin no i mam nadzieje, że współlokatorka dobrze zniesie cesarkę a dzieci będą zdrowiutkie. Tak z ciekawości jakiej płci są jej maluchy? jednej czy mieszane?Bajkaaa lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyDziewczyny Rh ujemne z partnerem dodatnim..czy wszystkie braliście immunoglobulinę w 28-30 tyg ciąży ? Czy lekarz Wam wytłumaczył przed czym ta immunoglobulina konkretnie chroni skoro i tak działa max 10 tyg na niektore kobiety tylko 4 a po porodzie i tak każda Rh(-) dostaje immunoglobulinę ? Pytam bo jestem w kropce. Moj lekarz prowadzący nie do końca potrafi mi wytłumaczyć te kwestie ja nie wiem czy brać ten zastrzyk czy nie. Może Wy macie swoje doświadczenia w tym temacie ? Pozdrawiam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 07:25
-
Veritaserum - przeczytaj to:
https://www.rodzice.pl/zastrzyk-immunologiczny-na-konflikt-serologiczny/
Wniosek jest taki, że jeśli jest możliwość, że będziesz jeszcze kiedyś w ciąży, to konjecznie brać immunohlobulinę.veritaserum lubi tę wiadomość
-
Rucola 3jajowe także super i dwóch chłopaków i dziewczyna
super kombinacja
a koleżanka właśnie jest w trakcie, potem ma mi dać znać, a na pewnie będzie wszystko dobrze w końcu to nie taki niski tydzień ciąży
pilik, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNika dzięki za artykuł tylko widzisz, w kolejnej ciaży przed konfliktem chroni właśnie dawka po porodzie podawana do 72h.To przez tyle lat wystarczyło. Od tego roku w zasadzie jest dość głośno o tym zastrzyku w 28 tygodniu ja próbuję zrozumieć jego działanie i potrzebę w tym właśnie momencie i za nic mi to nie wychodzi
Jednak dziękuję
-
nick nieaktualnyBajka wszystkiego najlepszego, żeby jeszcze co najmniej z 4 tygodnie była z Tobą córcia w dwupaku.
Rucola współczuję mdłości, mnie obudził ból głowy
Przy okazji: można apap extra (paracetamol+kofeina)?
Nenusia wg mnie powinnaś iść do dobrego dietetyka, niech Ci rozpisze dietę, bo widzę, że jesteś trochę zagubiona. -
Veritaserum - ja mam minusa a mąż plusa i immunoglobulinę dostałam tylko po porodzie.
Wcześniej tylko co trymestr musiałam sprawdzać odczyn Coombsa (czy jakoś tak). Nic się w tej kwestii nie działo, więc ginekolog uznała, że nie trzeba wcześniejszego zastrzyku.veritaserum lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny:)
Bajka sto lat i oby Zosia siedziała w brzuszku jeszcze z 4 tyg
My juz pp soku z buraków. Kiedyś przyśpieszał mi metabolizm. Zobaczymy jak w ciąży. Marcel juz kopie od rana a wczoraj dał taki popis ze stałam koło łóżka z bólu bo leżeć sie nie dało:) -
nick nieaktualnyKaczorka wrote:Veritaserum - ja mam minusa a mąż plusa i immunoglobulinę dostałam tylko po porodzie.
Wcześniej tylko co trymestr musiałam sprawdzać odczyn Coombsa (czy jakoś tak). Nic się w tej kwestii nie działo, więc ginekolog uznała, że nie trzeba wcześniejszego zastrzyku.
Dzieki za odpowiedźChyba też tak zrobię, lekarz tez mi tak doradza a odczyn Coombsa robię co 4 tyg nawet. Mówi że będziemy mieć to pod kontrolą i nie mam się martwić. ale wiadomo jak jest
Trochę z tą kwestią jest zamieszania. Dzięki!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 08:09
-
nick nieaktualnyBajka wszystkiego naj z okazji urodzin
Żebyś jak najdłużej w dwupaku została
Dziewczyny ja Wam życzę miłego rozpoczęcia wekendu. Ja lecę na targowisko po warzywka i owoce świeże, później jakies sprzątanie, obiad ( fasolka szparagowa, ziemniaki, jajko sadzone) i dzisiaj mam tez zamiar upiec ciasto z mąki migdalowej bo mi zalega w szafce a na weekend pozwalam sobie na słodycze domowe, więc już mi slinka leci
Aaaa a juto jedziemy z moim w końcu oglądać wózki na żywo bo póki co tylko w necie oglądałam. Mój faworyt Espiro Next ale zobaczymy jak on na żywo będzie wyglądałW lipcu w połowie planuje zamówić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 08:16
pilik, Lena21, Rucola lubią tę wiadomość
-
veritaserum wrote:Dzieki za odpowiedź
Chyba też tak zrobię, lekarz tez mi tak doradza a odczyn Coombsa robię co 4 tyg nawet. Mówi że będziemy mieć to pod kontrolą i nie mam się martwić. ale wiadomo jak jest
Trochę z tą kwestią jest zamieszania. Dzięki!
Mi na początku ciąży gin powiedział, że konflikt serologiczny występuje baaardzo rzadko. A to co my mamy to jest po prostu niezgodność
Więc myślę, że nie powinnaś się tym jakoś bardzo przejmowaćale kontrolować należy
Lamka - teoretycznie skoro można pić kawę w ciąży to i APAP z kofeiną nie powinien zaszkodzić -
Bajka wszystkiego najlepszego
. A trojaczki niezle wyzwanie! Ale też ile miłości
no i fakt... jedna ciąża, jeden poród i masz piękną dużą rodzine!
Ania wiem, że pewnie nic Cię nie pociesza, ale koleżanka miała w środku lejek porządny (młody jej parł głową) i krótką szyjkę od 30tc, a urodziła w 39tc! Dacie radę z Oskarem, będziemy trzymać kciuki
No nic, wstaje zrobić ten chleb w jajku! Haha
A ni się codziennie już coś około porodowego śni... ostatnio powiedziałam swojej gin że już psychicznie jestem zmęczona myśleniem, a ona mówi no że wie, że poród trudna kwestia, ale nie da się tego obejść. W szoku była jak jej powiedziałam, że ani razu mnie nie zmartwił, ani nie zestresował poród w myślach tylko bardziej obawy o małą teraz i to czekanie... dotarło do mnie, że „normalne” dziewczyny to teraz mają w głowie tylko myśli i panikę, że trzeba urodzić...Bajkaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
Bajko życzę Ci lenistwa jak najdłużej i wcześniejszych śniadań :* :* :* no i zdrówka dla Ciebie i Zosi
my jutro wyprawiamy urodziny syna, nie mam pojęcia jak ja to ogarnę bo słaba jestem jak dętka... wymyśliłam że dzisiaj zrobię sałatkę a jutro tort i pizzerki i pierdzielę nic więcej nie szykuje. Lekko mnie mdli z rana, później jestem śpiąca i wykończona jakbym jakiś maraton przebiegła no ale obiecałam dziecku torta to musze się spiąćBajkaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny a ja jeszcze mam ostatnie pytanko na dzisiaj.
Kiedy kupić stanik do karmienia? Niby po porodzie, ale w wyprace do szpitala mam że powinnam je zabrać. Teraz się wybieram na dniach do sklepu, żeby mi chociaż jakiś codzienny stanik dobrano, bo każdy mnie już niesamowicie ciśnie i w obwodzie i w miskach ;/