X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny a ja jeszcze mam ostatnie pytanko na dzisiaj.

Kiedy kupić stanik do karmienia? Niby po porodzie, ale w wyprace do szpitala mam że powinnam je zabrać. Teraz się wybieram na dniach do sklepu, żeby mi chociaż jakiś codzienny stanik dobrano, bo każdy mnie już niesamowicie ciśnie i w obwodzie i w miskach ;/
    Ja w szpitalu byłam bez stanika, bo piersi po porodzie tak się powiększyły i były ciężkie, że miałam problem z stanikiem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wogóle to dzień dobry :)

Gin miał rację, w nocy przyszło krwawienie, a dziś rano już plamienie.. Co nie zmienia faktu, że obudziłam się z strachem. No ale wiedziałam, że tak może się stać i już jestem spokojniejsza

• Amal Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :)

Bajeczko, wszystkiego co najlepsze i żeby Zosieńka czekała w dwupaku jak najdłużej :) Daj znać co z koleżanką później.. Trokaczki to dopiero jazda bez trzymanki..

Zmajstruje sobie ten słynny chleb w jajku na śniadanie.. Zobaczę co to za cudo :)

Aaaa i witam się w 20! tygodniu.. A przecież dopiero test robiłam

Bajkaaa lubi tę wiadomość

km5smg7yt99xz96j.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajko- dołączam się do życzeń, byście pozostały z Zośką w dwupaku co najmniej z miesiąc jeszcze :*

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Tak wogóle to dzień dobry :)

Gin miał rację, w nocy przyszło krwawienie, a dziś rano już plamienie.. Co nie zmienia faktu, że obudziłam się z strachem. No ale wiedziałam, że tak może się stać i już jestem spokojniejsza

Może to dobrze? Jakby ta torbiel znikła całkiem, albo chociaż zmalała dużo, to by było super. Kiedy masz jakąś następną wizytę, że spojrzeć jak się sprawy mają?

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum my mamy Espiro Next Manhattan, póki co uważam że jest świetny, bardzo dobrze i lekko sie go prowadzi :) do połowy lipca myśle, że zdążę przetestować już z Franiem to jeszcze napisze jak się sprawdza ;)

Ja kupiłam stanik do karmienia ok 30 tc bo były promocje w esotiq. Mam 3 szt., bo jakoś wątpię żebym miała później głowę do tego żeby latać po sklepach o szukać stanika zaraz jak wyjdę ze szpitala ;)

Kurczę dziewczyny powiem Wam, że mimo wczorajszej wizyty nadal mnie martwią te słabe ruchy małego, wiem że przepływy ok, wiem że już nie ma tyle miejsca, ale jednak te kopniaki były dla mnie mega ważne i uspokajające. Teraz to takie pełzanie i nie zawsze potrafię to wyczuć, muszę mieć ciszę i skupić się tylko na tym :/

veritaserum lubi tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik rozumiem Cię w 100%, w ogóle nie myśle o porodzie z mojej perspektywy, ciagle myśle tylko o moim synku, żeby było wszystko ok i o tym, że chce go już zobaczyć, już go utulić, już mu spojrzeć w oczka <3 Normalnie mam takie fazy stresu jak w 1 trymestrze :/

pilik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena jedyny problem może być taki, że po porodzie te staniki z 30tc mogą być za małe. Ja pewnie kupię gdzieś w 9. miesiącu i zwrócę uwagę, żeby był jeszcze luz w misce. Ale codzienne staniki kupuję na bieżąco, bo nienawidzę, jak mi się biust nie mieści.

Veritaserum idź koniecznie, ja dopiero 16tc a już mam rozmiar więcej w obwodzie, a w misce to prawie dwa :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 09:00

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Może to dobrze? Jakby ta torbiel znikła całkiem, albo chociaż zmalała dużo, to by było super. Kiedy masz jakąś następną wizytę, że spojrzeć jak się sprawy mają?
    Po niedzieli idę do gina na NFZ.
    I sie dowiedziałam wczoraj, że to nie jest jedna torbiel, tylko nawet 3 różne..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 09:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena możesz czus słabsze ruchy, bo dziecko ma już mniej miejsca :)

pilik lubi tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczki wszystkiego najlepszego z okazji imienin :) dużo nudnych dni w szpitalu z Zosią w brzuchu :)

Ja idę na badanie krwi i jestem mega głodna a wasz chleb w jajku nie pomaga :P

Lena,bo jeszcze nie pisałam, cieszę się, że z Franiem wszystko w porządku na wczorajszej wizycie :) i rozumiem że martwią słabsze ruchu, zupełnie mnie to nie dziwi, ale jak sama piszesz - ledwo wczoraj było wszystko w jak najlepszym porządku :)

A mój biust stoi w miejscu! Jestem na niego zła, bo miał urosnąć :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 09:01

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajki wszystkiego najlepszego!

Pozdrowienia z gór <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/63d8fef7ab6a.jpg

Rucola, Bajkaaa, lamka, reset, Minie Black, Aga9090, Kaczorka, Emiilka, Yoselyn82, Karma88, olik321, veritaserum, Lena21, pilik, Achia, blue00, KateHawke lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:

Ale jak to? Jejku co chwilę co innego u Ciebie wychodzi. :(

Dziewczyny ja poproszę dziś o 16:20 o kciuki za nasze prenatalne. Wreszcie pierwsze w naszym życiu. Oczywiście mam ogromny stres jak przed każdą wizytą w tej ciąży. Wszyscy każą się uspokoić, że będzie dobrze, a strach i tak jest. Z drugiej strony wszystko idzie teraz dobrze, to musi być dobrze, nie?

lamka, Siwulec, Kaczorka, Jeżowa, Lunaris, Lena21, pilik, Achia lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z Zuzą witamy się w 24 tc!

[

Później usunę także nie cytujcie ;)

Bajeczko wszystkiego najwspanialszego dla Ciebie i Zosi :* niech malutka spokojnie siedzi w brzuszku jeszcze minimum 4 tygodnie

Aniu przykro mi, że takie wieść z szyjka ale dobrze że zamknięta. Zobaczysz, że leżenie pomoże i spokojnie dotrwasz :)

Karma no jasne, że jest dobrze ! Mocno trzymam kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 12:30

reset, Aga9090, Minie Black, StaraczkaNika, lamka, Rucola, Siwulec, Madzik34, Emiilka, Jeżowa, Yoselyn82, veritaserum, Lunaris, Lena21, Ania1003, pilik, Achia, blue00, JustynaG lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem że ja jestem prawie w 30tc a mój biust jest identyczny jak przed ciąża hehe :) i nie łudze się że coś się zmieni

Wiecie wczoraj wieczorem tak mnie klulo coś w brzuchu i na obchodzie o tym mówię i nawet nie zdążyłam powiedziec gdzie a lekarz że żadnym kluciem się nie przejmujemy :) nie wiem czy już wam to pisałam ale wiecie że potem przestało? :) nasza psychika jest niemożliwa

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny a ja jeszcze mam ostatnie pytanko na dzisiaj.

Kiedy kupić stanik do karmienia? Niby po porodzie, ale w wyprace do szpitala mam że powinnam je zabrać. Teraz się wybieram na dniach do sklepu, żeby mi chociaż jakiś codzienny stanik dobrano, bo każdy mnie już niesamowicie ciśnie i w obwodzie i w miskach ;/
    Kochana na jeż jesteś szczęsliwą posiadaczką Espiro Neht Manhattan, jednyna wada-waga około 14kg ale lżejszego wózka z pompowanymi kółkami nie znajdziesz, więc ta wada to nie wada :)
    Co so stanika to ja kupiłam już 2, z myślą, ze jak lakatacja się ustabilizuje, to cycki będe względnie normalnych rozmiarów ;) Bliżej porodu planuję kupić trzeci, jakąś szmatkę z canpolu w adekwatnym rozmiarze i jak wykorzystam, to po kilku tygodniach pewnie wyrzucę i najwyżej kupie jakiś porządny, bo uważam, ze biust karmiącej powinien być wyjatkowo dobrze podtrzymywany ;)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Ale jak to? Jejku co chwilę co innego u Ciebie wychodzi. :(

Dziewczyny ja poproszę dziś o 16:20 o kciuki za nasze prenatalne. Wreszcie pierwsze w naszym życiu. Oczywiście mam ogromny stres jak przed każdą wizytą w tej ciąży. Wszyscy każą się uspokoić, że będzie dobrze, a strach i tak jest. Z drugiej strony wszystko idzie teraz dobrze, to musi być dobrze, nie?
    Onko-ginka mówiła mi ostatnio, że widzi torbiel endometrialna i torbiel prosta (czyli surowicza) i są razem połączone.
    Wczoraj gin powiedział, że widzi właśnie te dwie i jeszcze jakaś i stwierdził to za dziwny i ciekawy obraz (?)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jeszcze byłam brafitterką to pracowałam m.in. na takim staniku: Royce blossom.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5cbb72880485.jpg

Bardzo lubiłam ten stanik, bo miał regulowane miseczki nawet do około 3 rozmiarów - jak chciałaś głębszą miskę to rozciagalas, a jak mniejszą to sciagalas troczki pośrodku. Bardzo fajny model, pewnie sama sobie go kupie przed porodem.

Siwulec, Rucola, veritaserum, Lunaris, pilik lubią tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    O jaaa, to ustrzeliłaś combo! Ciekawe, czy teraz schodzi jedna czy więcej. A swoją drogą, oni tego wcześniej nie widzieli?! Załamuje mnie ta służba zdrowia

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga boże jak to możliwe, że przez tyle czasu nikt nie potrafi człowieka dobrze zdiagnizowac :/

‹‹ 871 872 873 874 875 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ