Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Lena dokładnie! Ostatnio mojemu mówiłam, że w ciąży tyle stresów miałam na początku tylko... a co do ruchów - moja się wypina, sle poza wypchanymi pleckami czy pupą to nie czuje prawie innych ruchów. Dzieciaczki już mało miejsca mają, ja się chwilowo po wizycie uspokoiłam skoro dobre przepływy i nie widać nieprawidłowości...
Aga może głupie pytanie, ale jest szansa że jakaś torbiel pomiędzy wizytami się wchłonęła a inna np. pojawiła? Wierzyć się nie chce że tak po omacku te diagnozy w tych czasach...
Lamka ciekawy biustonosz!
Ja kupiłam na sam początek dwa bawełniane w h&m i jeden w lidlu (o dziwo najwygodniejszy jak dotąd) i jakieś dwa-trzy tygodnie po porodzie (jak tylko się ogarnę) chce pojechać kupić porządny. -
nick nieaktualny
-
Lamka, a czy ten biustonosz, który polecasz - nie sprawdziłby się na czas ciąży? Właśnie ze względu na to ciągłe powiększanie rozmiaru?
Przed ciążą miałam dobrany w Esotiqu 70B. Ale ze względu na to, że mnie cisnął poszłam dobrać nowy rozmiar. No i wybrałyśmy 75B żeby nie cisnął tak... no i w gruncie rzeczy przez pewien czas było wygodnie. Teraz znów po całym dniu noszenia mam odznaczony stanik na ciele. Patrząc na rozmiarówkę w Esotiqu to wychodzi mi teraz 75C. No i się zastanawiam czy może lepiej kupić taki stanik do karmienia już teraz w rozmiarze 75C-D-DD. (Wymiary pod biustem 77/biust 93) -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, czytam, ale nie odpisuję na wszystko, bo trochę spraw załatwiamy póki jest czas. Mąż ma dziś wizytę u lekarza po 13, więc po tym już mogę rodzić
tylko niestety nic się na to nie zapowiada.. aczkolwiek mąż twierdzi że brzuch jest jakoś niżej niż wcześniej.
Lena, nie przejmuj się, moja też już od ponad tygodnia nie kopie, tylko wypchnie czasem pupę lub stopy (tu nie jestem pewna co gdzie wypycha), nie są to też bardzo regularne wypychania, najczęściej rano i wieczorem, w trakcie dnia sporadycznie. Chyba po prostu nasze maluchy już coraz mniej miejsca mają..
No i czkawka się zdarza
Nadal czekam na wieści od Flowwer, mam nadzieję, że pochłonęły ją po prostu jakieś sprawy organizacyjne i dlatego milczy.
Karma, mocne kciuki za prenatalne!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ania, wiem że tego nie chcesz, ale jedź na IP.. podadzą kroplówkę z magnezem czy inne leki i skurcze da się wyciszyć.
Trzymam za Was kciuki! Niech Oskar poczeka na tatę. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Aniu trzymam kciuki, żeby jeszcze udało się powstrzymać skurcze, oby Oskarek został jeszcze w brzuchu i poczekał na tatusia
-
Ania, kciuki żeby to był fałszywy alarm. Ale jakby nie to się nie martw - ogarniesz wszystko do powrotu męża sama
Jeszcze będziesz z dzieckiem u cyca do krawcowej jeździć i za innymi ślubnymi sprawunkami - zamiast leżenia w wyrku będzie śmiganie z wózeczkiem. A synek jest duży i bezpieczny!
-
Aniu, trzymam kciuki, że uda się wyciszyć skurcze i jakoś dotrwasz te 2-3 tygodnie.
Mały jest już spory, ma te 2kg więc cokolwiek by się nie działo - będzie dobrze!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 12:08
-
To i ja czym prędzej łapię za kciuki i ściskam żeby Oskar poczekał jeszcze chwilkę
-
Ania kciuki, żeby się wszytsko uspokoiło.
Lamka, preparaty z kofeiną są nie wskazane. Ale popatrz na ulotkę ile jej jest, bezpieczna dobowa dawka kofeiny do 200mg. Filiżanka kawy ma ponoć około 100mg, dlatego dwie lekkie kawy na dzień są dopuszczalne.
-
Aniu- kciuki, żeby wszystko się wyciszyło! A nawet jak nie to Oskar jest duży i silny, więc dacie radę :*
Flower- gdzie Ty się podziewasz?
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Też podbijam, Flo odezwij się kochana, bo wszystkie się martwimy jak tak długo kogoś nie ma