X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mama ostatnio powiedziała że prawie do samego porodu JA miałam być CHŁOPCEM. no ale 31 lat temu sprzęt był gorszej jakości niż teraz :p
    co więcej- jestem 2 tyg po terminie- tak mi się nie chciało wyjść na ten świat :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Ania kciuki zaciskam, żebym wyciszyli skurcze!!

apropos kalendarza chińskiego - to u mnie wychodzi chłopiec :D ale ogólnie nie wierzę w takie bajki :)

edit: wg belly mamy 40% ciąży za sobą!!! wow wow wow :D
    u Ciebie większe prawdopodobieństwo że się sprawdzi bo masz dwojkę maluszków w brzuszku :P
    Nika myślę że mimo wszystko pomyłki płci z USG nie zdarzają się często... chyba. ktoś zna jakieś dane?:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 14:42

Aga9090 lubi tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Nika- nic straconego ;) Kopiuję z wikipedii:
    Renat (fr. René, łac. Renatus) – imię męskie pochodzenia łacińskiego. Wywodzi się od słowa oznaczającego "urodzony na nowo".

Renat imieniny obchodzi 6 października i 12 listopada.

Żeński odpowiednik: Renata
    Nie no, jak chłopak to Bartek :) Bartusie są fajne <3 Znam 2 i uwielbiam. Ja to w ogóle sugeruję się ludźmi, którzy noszą dane imię. Przez to odpadło większość imion, które miałam przez lata wybrane - bo nagle poznawałam np taką Patrycję, co mi chłopaka odbiła, albo Jacka, który jadł z otwartą buzią :(

Aga9090, Achia, lamka, Siwulec lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Nie no, jak chłopak to Bartek :) Bartusie są fajne <3 Znam 2 i uwielbiam. Ja to w ogóle sugeruję się ludźmi, którzy noszą dane imię. Przez to odpadło większość imion, które miałam przez lata wybrane - bo nagle poznawałam np taką Patrycję, co mi chłopaka odbiła, albo Jacka, który jadł z otwartą buzią :(
    chyba u każdego to tak troche działa :)
    choć można odczarować imię. miałam kiedys chłopaka Michała który b.niefajnie mnie potraktował,a potem moja siotra urodziła dziecko, nazwała je Michał (patrzyłam krytycznym okiem) i co? imię odczarowane, Michał to najfajniejszy mały facet pod słońcem :)

• reset Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Nie no, jak chłopak to Bartek :) Bartusie są fajne <3

Też lubię to imię :) mój eks tak miał na imię, do dziś mamy super kontakt i w ogóle porządny gość z niego!

Rucola lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik ja bym spróbowała u Ciebie 80 E/F/FF, bo wg wymiarów wychodzi takie 80F (nie ściskamy cyców jak mierzymy biust).

Sama sobie kupię 70E/F/FF albo 75E/F/FF, pójdę sobie przymierzyć niedługo i kupić, bo tak jak Justyna mówi, w ciąży też się przyda.

Odnośnie imion, to na mojego Tarzana nadal żaden grom z jasnego nieba nie spadł... A przejrzał dzisiaj całą listę imion alfabetycznie.

Nawet włączył generator imion i co? Za trzecim strzałem wypluło Dominika :-D
    Ja już mówię Domiś do brzuszka.

A, jeszcze jedna śmieszna sprawa z Tarzanem. Dzisiaj gadał z Dominikiem i opowiadał mu jakie klocki lego mu kupi i że nauczy go składać roboty, a jak będzie większy to zrobią sobie razem w lesie hopkę do skakania na rowerze (mój mąż jest zapalonym endurowiczem i downhillowcem :-P).
    Nietaktownie mu przypomniałam, że wcześniej będzie musiał wymienić gdzieś z milion pieluch z kupą, żeby się chłop nadmiernie nie rozmarzył.

Ania czekamy na info. Flower, Yos, Was też po raz któryś przywołuję.

Rucola, pilik, Emiilka, Lunaris lubią tę wiadomość

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zastanawiamy się nad Stasiem :) Staś jak dla mnie super, Staszek ok, Stasiek już mnie... a Stanisław też tak słabo :(

Z męskich podoba nam się też Wiktor i Michał :) Michał to nasz wspólny najlepszy przyjaciel. Wcześniej chciałam Julka, ale mojemu się odwidziało :)

Jeszcze mamy czas :)

Dziewczynka... Matylda no i Natalka teraz prowadzą :)

Po cichu liczę, że u nas parka zostanie, bo naprawdę mamy problem z męskimi imionami :D

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stanisław mi się podoba, Stasiu, Staś też jest ładną formą dla chłopca.
    Michały to fajne chłopaki, polecam (mam brata Michała ;-))!

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam- Michał super :) i fajne skróty ma :)
    u nas chyba zostanie Oskar. nc innego nam się nie podoba,i jakoś tak patrząc w ekran na USG pasowało mi :)

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, wyobraziłam sobie minę lekarza
    - Panie Doktorze proszę sprawdzić czy to na pewno dziewczynka bo według chińskiego kalendarza miał być chłopiec :D

Lamka, Ty to wiesz jak faceta na ziemię sprowadzić :)

Aga9090, Jeżowa, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka mieszkam w Rzeszowie, nie wiem czy tu jest sklep z tymi stanikami. Poszukam, bo chyba faktycznie lepiej przymierzyć ;) a rozmiar miseczki 70E i 7dD to ta sama miska?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Lamka mieszkam w Rzeszowie, nie wiem czy tu jest sklep z tymi stanikami. Poszukam, bo chyba faktycznie lepiej przymierzyć ;) a rozmiar miseczki 70E i 7dD to ta sama miska?
    75 DD znaczy pełne D, miska trochę jakby szersza/większą (tak mi ciocia to tłumaczyła, a pracowała w Triumph)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 15:20

• Rucola Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    75 DD znaczy pełne D
    :) chodziło mi o porównanie 70E i 75D
    Wkradła się pomyłka :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola 70E i 75D do ta sama miska w rozmiarówce europejskiej, inna w brytyjskiej. Ale tak jak kiedyś wspominałam, możliwe że przydałaby Ci się ciut większa miska.

Idź do sklepu Paryżanka, tam powinien być ten model, a jeśli nie będzie, to będą w stanie Ci go załatwić. ;-) I na pewno dobiorą rozmiar.

Aga to co Ci powiedziała Pani w triumphie to bzdura i głupota. 75DD to jest kolejny rozmiar (większy o jedną miskę od 75D), tylko w rozmiarówce brytyjskiej, w polskiej 75(34)DD odpowiada 75E.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 15:23

Rucola lubi tę wiadomość

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania zaciskam mocno kciuki żeby Oskarek poczekał na tatę &&& <3

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na oddziale u siebie w mieście. Nie zabrali mnie do Opola na lepszy szpital.
    Mama zadzwoniła po karetkę. Na ktg skurcze i to dość mocne. Do tego zrobiło się rozwarcie...
    Czekam teraz na dalsze informacje.
    Jestem pod kroplówką i po zastrzyku na płuca. Na usg coś z przepływami do konsultacji jest. Mały tutaj 1900g waży.
    Wieczorem ma być obchód i ktg.

Na razie nic więcej nie wiem. Rodzice mają mi przywieźć rzeczy. Raczej już nie wrócę do domu. Do poniedziałku na pewno.

• reset Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu- całe forum trzyma kciuki, więc niezależnie od rozwoju sytuacji będzie dobrze :*

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu to trzymam kciuki by podali cała dawkę sterydów i żeby w poniedziałek okazało się że możesz wyjść do domu i że się unormuje, ty lada dzień skończysz 34tc także nie jest źle ale trzymam kciuki by było tylko lepiej a skoro cię nie przeworza tzn że dadzą radę ogarnąć sytuację u was :) bądź dobrej myśli kochana

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu jesteśmy z Tobą<3

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody jest za bardzo aktywny przez co to on powoduje skórcze.
    Moja wizja z machającą ręką z krocza nie była głupia... tak jak przeczucie że do połowy lipca nawet nie dam rady w dwupaku. Pytanie tylko ile jeszcze, bo jakby nie patrzeć, to teraz jest w miarę ok.
    Tylko nie w tym szpitalu. I tak musieliby mnie zawieźć do Opola...

‹‹ 875 876 877 878 879 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ