X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mama ostatnio powiedziała że prawie do samego porodu JA miałam być CHŁOPCEM. no ale 31 lat temu sprzęt był gorszej jakości niż teraz :p
    co więcej- jestem 2 tyg po terminie- tak mi się nie chciało wyjść na ten świat :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Ania kciuki zaciskam, żebym wyciszyli skurcze!!

apropos kalendarza chińskiego - to u mnie wychodzi chłopiec :D ale ogólnie nie wierzę w takie bajki :)

edit: wg belly mamy 40% ciąży za sobą!!! wow wow wow :D
    u Ciebie większe prawdopodobieństwo że się sprawdzi bo masz dwojkę maluszków w brzuszku :P
    Nika myślę że mimo wszystko pomyłki płci z USG nie zdarzają się często... chyba. ktoś zna jakieś dane?:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 14:42

Aga9090 lubi tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Nika- nic straconego ;) Kopiuję z wikipedii:
    Renat (fr. René, łac. Renatus) – imię męskie pochodzenia łacińskiego. Wywodzi się od słowa oznaczającego "urodzony na nowo".

Renat imieniny obchodzi 6 października i 12 listopada.

Żeński odpowiednik: Renata
    Nie no, jak chłopak to Bartek :) Bartusie są fajne <3 Znam 2 i uwielbiam. Ja to w ogóle sugeruję się ludźmi, którzy noszą dane imię. Przez to odpadło większość imion, które miałam przez lata wybrane - bo nagle poznawałam np taką Patrycję, co mi chłopaka odbiła, albo Jacka, który jadł z otwartą buzią :(

Aga9090, Achia, lamka, Siwulec lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Nie no, jak chłopak to Bartek :) Bartusie są fajne <3 Znam 2 i uwielbiam. Ja to w ogóle sugeruję się ludźmi, którzy noszą dane imię. Przez to odpadło większość imion, które miałam przez lata wybrane - bo nagle poznawałam np taką Patrycję, co mi chłopaka odbiła, albo Jacka, który jadł z otwartą buzią :(
    chyba u każdego to tak troche działa :)
    choć można odczarować imię. miałam kiedys chłopaka Michała który b.niefajnie mnie potraktował,a potem moja siotra urodziła dziecko, nazwała je Michał (patrzyłam krytycznym okiem) i co? imię odczarowane, Michał to najfajniejszy mały facet pod słońcem :)

• reset Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Nie no, jak chłopak to Bartek :) Bartusie są fajne <3

Też lubię to imię :) mój eks tak miał na imię, do dziś mamy super kontakt i w ogóle porządny gość z niego!

Rucola lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik ja bym spróbowała u Ciebie 80 E/F/FF, bo wg wymiarów wychodzi takie 80F (nie ściskamy cyców jak mierzymy biust).

Sama sobie kupię 70E/F/FF albo 75E/F/FF, pójdę sobie przymierzyć niedługo i kupić, bo tak jak Justyna mówi, w ciąży też się przyda.

Odnośnie imion, to na mojego Tarzana nadal żaden grom z jasnego nieba nie spadł... A przejrzał dzisiaj całą listę imion alfabetycznie.

Nawet włączył generator imion i co? Za trzecim strzałem wypluło Dominika :-D
    Ja już mówię Domiś do brzuszka.

A, jeszcze jedna śmieszna sprawa z Tarzanem. Dzisiaj gadał z Dominikiem i opowiadał mu jakie klocki lego mu kupi i że nauczy go składać roboty, a jak będzie większy to zrobią sobie razem w lesie hopkę do skakania na rowerze (mój mąż jest zapalonym endurowiczem i downhillowcem :-P).
    Nietaktownie mu przypomniałam, że wcześniej będzie musiał wymienić gdzieś z milion pieluch z kupą, żeby się chłop nadmiernie nie rozmarzył.

Ania czekamy na info. Flower, Yos, Was też po raz któryś przywołuję.

Rucola, pilik, Emiilka, Lunaris lubią tę wiadomość

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zastanawiamy się nad Stasiem :) Staś jak dla mnie super, Staszek ok, Stasiek już mnie... a Stanisław też tak słabo :(

Z męskich podoba nam się też Wiktor i Michał :) Michał to nasz wspólny najlepszy przyjaciel. Wcześniej chciałam Julka, ale mojemu się odwidziało :)

Jeszcze mamy czas :)

Dziewczynka... Matylda no i Natalka teraz prowadzą :)

Po cichu liczę, że u nas parka zostanie, bo naprawdę mamy problem z męskimi imionami :D

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stanisław mi się podoba, Stasiu, Staś też jest ładną formą dla chłopca.
    Michały to fajne chłopaki, polecam (mam brata Michała ;-))!

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam- Michał super :) i fajne skróty ma :)
    u nas chyba zostanie Oskar. nc innego nam się nie podoba,i jakoś tak patrząc w ekran na USG pasowało mi :)

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, wyobraziłam sobie minę lekarza
    - Panie Doktorze proszę sprawdzić czy to na pewno dziewczynka bo według chińskiego kalendarza miał być chłopiec :D

Lamka, Ty to wiesz jak faceta na ziemię sprowadzić :)

Aga9090, Jeżowa, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka mieszkam w Rzeszowie, nie wiem czy tu jest sklep z tymi stanikami. Poszukam, bo chyba faktycznie lepiej przymierzyć ;) a rozmiar miseczki 70E i 7dD to ta sama miska?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Lamka mieszkam w Rzeszowie, nie wiem czy tu jest sklep z tymi stanikami. Poszukam, bo chyba faktycznie lepiej przymierzyć ;) a rozmiar miseczki 70E i 7dD to ta sama miska?
    75 DD znaczy pełne D, miska trochę jakby szersza/większą (tak mi ciocia to tłumaczyła, a pracowała w Triumph)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 15:20

• Rucola Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    75 DD znaczy pełne D
    :) chodziło mi o porównanie 70E i 75D
    Wkradła się pomyłka :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola 70E i 75D do ta sama miska w rozmiarówce europejskiej, inna w brytyjskiej. Ale tak jak kiedyś wspominałam, możliwe że przydałaby Ci się ciut większa miska.

Idź do sklepu Paryżanka, tam powinien być ten model, a jeśli nie będzie, to będą w stanie Ci go załatwić. ;-) I na pewno dobiorą rozmiar.

Aga to co Ci powiedziała Pani w triumphie to bzdura i głupota. 75DD to jest kolejny rozmiar (większy o jedną miskę od 75D), tylko w rozmiarówce brytyjskiej, w polskiej 75(34)DD odpowiada 75E.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 15:23

Rucola lubi tę wiadomość

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania zaciskam mocno kciuki żeby Oskarek poczekał na tatę &&& <3

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na oddziale u siebie w mieście. Nie zabrali mnie do Opola na lepszy szpital.
    Mama zadzwoniła po karetkę. Na ktg skurcze i to dość mocne. Do tego zrobiło się rozwarcie...
    Czekam teraz na dalsze informacje.
    Jestem pod kroplówką i po zastrzyku na płuca. Na usg coś z przepływami do konsultacji jest. Mały tutaj 1900g waży.
    Wieczorem ma być obchód i ktg.

Na razie nic więcej nie wiem. Rodzice mają mi przywieźć rzeczy. Raczej już nie wrócę do domu. Do poniedziałku na pewno.

• reset Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu- całe forum trzyma kciuki, więc niezależnie od rozwoju sytuacji będzie dobrze :*

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu to trzymam kciuki by podali cała dawkę sterydów i żeby w poniedziałek okazało się że możesz wyjść do domu i że się unormuje, ty lada dzień skończysz 34tc także nie jest źle ale trzymam kciuki by było tylko lepiej a skoro cię nie przeworza tzn że dadzą radę ogarnąć sytuację u was :) bądź dobrej myśli kochana

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu jesteśmy z Tobą<3

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody jest za bardzo aktywny przez co to on powoduje skórcze.
    Moja wizja z machającą ręką z krocza nie była głupia... tak jak przeczucie że do połowy lipca nawet nie dam rady w dwupaku. Pytanie tylko ile jeszcze, bo jakby nie patrzeć, to teraz jest w miarę ok.
    Tylko nie w tym szpitalu. I tak musieliby mnie zawieźć do Opola...

‹‹ 875 876 877 878 879 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ