X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Rucola 70E i 75D do ta sama miska w rozmiarówce europejskiej, inna w brytyjskiej. Ale tak jak kiedyś wspominałam, możliwe że przydałaby Ci się ciut większa miska.

Idź do sklepu Paryżanka, tam powinien być ten model, a jeśli nie będzie, to będą w stanie Ci go załatwić. ;-) I na pewno dobiorą rozmiar.

Aga to co Ci powiedziała Pani w triumphie to bzdura i głupota. 75DD to jest kolejny rozmiar (większy o jedną miskę od 75D), tylko w rozmiarówce brytyjskiej, w polskiej 75(34)DD odpowiada 75E.
    To była moja ciocia i w Niemczech pracuje.. Tak mi tłumaczyła, że 75DD jest większe od 75D.

Edit: miałam na myśli 75 DD jest większe od 75 D :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 15:43

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu to jak usookoja sytuację to chciej by transportowa karetka cię zawiezli do szpitala o wyższym stopniu referencyjnosci, trzymamy z Zosia kciuki za Was <3

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Jestem na oddziale u siebie w mieście. Nie zabrali mnie do Opola na lepszy szpital.
    Mama zadzwoniła po karetkę. Na ktg skurcze i to dość mocne. Do tego zrobiło się rozwarcie...
    Czekam teraz na dalsze informacje.
    Jestem pod kroplówką i po zastrzyku na płuca. Na usg coś z przepływami do konsultacji jest. Mały tutaj 1900g waży.
    Wieczorem ma być obchód i ktg.

Na razie nic więcej nie wiem. Rodzice mają mi przywieźć rzeczy. Raczej już nie wrócę do domu. Do poniedziałku na pewno.
    Aniu trzymam kciuki :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga to musiałam źle zrozumieć Twoją wypowiedź. Często słyszałam takie opinie (błędne) że DD to jakby połówka (?) rozmiaru i inne bzdety, dlatego jestem przewrażliwiona. :-D

Ania będzie dobrze, mam nadzieję że szybciutko Cie przeniosą.

Aga9090 lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu powodzenia. Oskar duży, ale pasuje żeby jeszcze chwile posiedział. Wierze, ze lekarze zrobią wszystko co w ich mocy żeby Wam pomóc

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem totalnym gnojarzem, nic mi się nie chce... emek wraca z pracy za pół godziny a ja obiadu nawet nie zaczęłam gotować.... masakra. ta poj****a pogoda mnie rozstraja. Fizycznie i psychicznie... Upały wróćcie!!!

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Aga to musiałam źle zrozumieć Twoją wypowiedź. Często słyszałam takie opinie (błędne) że DD to jakby połówka (?) rozmiaru i inne bzdety, dlatego jestem przewrażliwiona. :-D

Ania będzie dobrze, mam nadzieję że szybciutko Cie przeniosą.
    A ja nie spojrzałam, że chodzi o porównanie 75D do 70F.. Myślałam, że chodzi właśnie o 75D i 75DD..
    Z mózgu chyba mi się papka powoli robi :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 16:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, mam to samo, właśnie zabrałam się za obiad i już wiem, że Staszka z przedszkola nie ogarnę - to dzwonie do emka, że dzisiaj to jego obowiązek, a on, że "co, drzemka się przeciągnęła?" ;) no nie ukrywam, miał racje

Ania, cały dzień podczytuje, mam nadzieję, że Oskarek jednak jeszcze chwilę zostanie w brzuchu - chociaż tak jak dziewczyny piszą, jest już duży chłop i da radę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 15:55

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola jesteś usprawiedliwiona ;-) mój od poniedziałku nie jadł obiadu, bo ma na 14.00 do pracy, więc mu nie gotuje bo przed tą godziną i tak nie zje. :-P mam cichą nadzieję dzisiaj poodkurzać chociaż i zrobić sobie kąpiel i paznokcie. :-D

Takie ambitne plany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 16:05

reset, Rucola lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny narazie wiem tyle o koleżance że dzieciaki po 1700 dwoje i jedno 1600 także całkiem nieźle :) jak na trojaki i to w tym tc :) więcej nie wiem bo to mąż koleżanki przyszedł powiedzieć :)

lamka, reset, blue00, pilik, Aga9090, Kaczorka, Bocianiątko, Phnappy, Karma88, JustynaG, Jeżowa, Emiilka, Achia, Siwulec, summer86, KateHawke lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Rucola, mam to samo, właśnie zabrałam się za obiad i już wiem, że Staszka z przedszkola nie ogarnę - to dzwonie do emka, że dzisiaj to jego obowiązek, a on, że "co, drzemka się przeciągnęła?" ;) no nie ukrywam, miał racje
    Rucola, Minie - zapominacie, że MY TERAZ TWORZYMY LUDZI! jak to nie jest ciężka praca, to nie wiem co ;)
    Na zasadzie:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/44ab270b887f.jpg

pilik, Minie Black, lamka, Rucola, Achia lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka dziękuje! Jak mi w końcu ZUS wypłaci zaległą wypłatę to chyba zamówię, wyglada baaardzo zachęcająco a cenowo tak jak większość sensownych biustonoszy...
    Rucola oj miałam kilka takich tygodni, że zrobienie obiadu było wyczynem. Teraz też się zdarza, ale że moje chuchro wróciło do pracy to się staram żeby codziennie miał co zjeść.
    A wiecie co, tak strasznie mi się chce jakiegoś pysznego ciasta, że aż mi smutno...!
    Ania obu wszystko udało się wyciszyć, ściskamy kciuki <3

ds022el.png

u4uGp2.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    A wiecie co, tak strasznie mi się chce jakiegoś pysznego ciasta, że aż mi smutno...!

Robiłam przedwczoraj sernik z owocami z ogrodu (poziomki i czerwona porzeczka) i galaretką - wysłać Ci? :* Tak ze dwa kawałki jeszcze zostały, będzie do kawki w sam raz ;)

Rucola, pilik lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik widzę, że nie tylko ja czekam tak z tym zus-em...
    Raz mi wysyłają kasę na raty co 2 tygodnie. raz wysłali kasę za 20 dni, a wczoraj najlepsze za 1 dzien dostałam ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 16:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się ogarnąć rosół i pulpety! Duma mnie rozpiera, w nagrodę chyba pójdę na drzemke :D

Rucola, reset, lamka, Jeżowa, Emiilka, Karma88 lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm, z tymi paznokciami to masz Lamka rację, zrobię sobie u stóp póki jeszcze sięgam :P a co do obiadu to posiekałam cebulę, paprykę, cukinię, bakłażana, pieczary, ryż arborio i i risotto sie samo robi :P

lamka, pilik lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania trzymam mocno kciuki, żeby jednak jeszcze chwilkę Oskar zaczekał. Ja jiz miałam wiele razy skurcze i to takie dość mocne i regularne, da się je wyciszyć tylko kwestia jest szyjki i rozwarcia. Mam nadzieję, że trafisz na rozsądnego lekarza. Jeśli mogę spytać to w jakim mieście leżysz ? Jestem przedstawicielka i Opolszczyzna to mój teren pracy, sporo czasu tam spędziłam

Dzieki dziewczyny za odp, dobrze wiedzieć, że to nie tylko moje odczucie :) ja mam już chyba korbę, bo kupiłam stetoskop - uznałam że detektor to przegięcie w 37 tygodniu i że trzeba opanować hormony bo chyba oszalałam :) musi być przecież wszystko Oki

Jutro idę na wesele i nie mam nic opricz sukienki :) pierwszy tez idę na taki spontan - myślałam, że nie doczekam wiec nie umawiałam się ani do żadnego fryzjera (choć i tak rzadko to robię) ani na make up, sama się ogarnę na tyle na ile dam radę - póki co leżę bo mam właśnie skurcze, może Franek ma inne plany na jutrzejszy dzień :D

Flo nie podnoś ciśnienia kochana, napisz cokolwiek

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się cieszę, że udało się tak szybko też dlatego, że nie zmieniają mi w pracy podstawy do naliczania l4 - nie minęły 2 miesiące od mojego powrotu (w zasadzie minęły 3 tygodnie po macierzyńskim) i tym sposobem wliczają mi dodatkowo wszystkie premioszki :)

Lena, ja idę za 2 tygodnie i dzięki Bogu umówiłam make up, bo nie ogarniam swojej twarzy przez hormony- jak mi to dziewczyna ogarnie to dokona cudu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 16:39

pilik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja egoistycznie zrobiłam tylko dla siebie kotlety z mięsa mielonego, mam kasze gryczaną z wczoraj i ogórki kiszone własnego wyrobu :-)

Pilik, może ktoś oferuje z Bielska chociaż u siebie ten stanik, mam tam znajomą brafitterkę to zapytam.

Zusu jeszcze nie mam, od około 10.04 mi się należy ;-)

A co do twarzy Minie high five!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 16:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka a czemu Ci jeszcze nie wypłacili? Oni chyba mają 30 dni jak się nie mylę

‹‹ 876 877 878 879 880 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ