X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ale u mnie niby jakieś dochodzenie było / kontrola :-D pracodawca miał wypełnić jakieś dodatkowe dokumenty i to się stało 5.06, więc mają czas niby do 5.07

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Tak, ale u mnie niby jakieś dochodzenie było / kontrola :-D pracodawca miał wypełnić jakieś dodatkowe dokumenty i to się stało 5.06, więc mają czas niby do 5.07
    O Boziu......

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, właśnie sprawdziłam skrzynkę a tam nowe pismo z ZUSu, ponoć moja nierozgarnieta kadrowa źle podała mój nr konta...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    O, właśnie sprawdziłam skrzynkę a tam nowe pismo z ZUSu, ponoć moja nierozgarnieta kadrowa źle podała mój nr konta...
    Ja bym ją chyba udusiła!!!!

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, a daleko masz na to wesele? Ktoś bliski?

Bo my mamy zaproszenie i właśnie byłabym dokładnie na tym etapie co Ty. Ale raczej się nie wybierzemy bo trasa 400km :/

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, że chociaż Tarzan ma taką wypłatę, że nam w miarę wystarcza, ale chcieliśmy w tym miesiącu kupić projekt domu i musimy kombinować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, a może jak już ten nr konta będzie prawidłowy to wyślą kasę od razu

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe, bo jest napisane "proszę potraktować sprawę jako pilną"... Ale jeszcze musieli coś sknocić z podaniem wynagrodzeń, bo mam jakieś adnotacje w tym temacie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że sprawa szybko się wyjaśni

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ja mam niemoc ale dlatego, że upały wróciły właśnie! Możemy się zamienić :D ja jestem wykończona sama nie wiem czym, a jedziemy właśnie popilnować trójkę dzieci brata przez resztę wieczoru :O

Rucola lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie przepis na jakąś sałatkę, która robi wielkie WOW! na grilla? Byle nie ala grecka! ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Dziewczyny macie przepis na jakąś sałatkę, która robi wielkie WOW! na grilla? Byle nie ala grecka! ;)
    Ja wrzucam do miski wszystko co mi wpadnie:
    Sałatę (takie mieszanki 3w1 lub mieszanki z Rucola) pomidor, ogórek zielony, pol cebuli, szczypiorek, papryka zielona, caerwona. Kroje kilka cienkich plastrów boczku i smażę na patelni. Później ziarna słonecznika lub taka mieszanka pestki dyni, słonecznik podsmarzam na patelni. Doprawić sola, pieprzem, oliwa z oliwek, sokiem z cytryny, łyżka miodu. Wymieszać z ziarnami i przed samym podaniem ser feta (delikatnie wymieszać co by się nie razdziabrał) na górę poukładać te parę plastrów boczku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 17:50

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Lena, a daleko masz na to wesele? Ktoś bliski?

Bo my mamy zaproszenie i właśnie byłabym dokładnie na tym etapie co Ty. Ale raczej się nie wybierzemy bo trasa 400km :/

Kuzynka męża, ale taka bliska. Jej tata był naszym świadkiem na ślubie i na szczęście mamy to tuż pod domem, bo jakieś 15 km do lokalu - gdyby było daleko to bym się nie wybrała, podróże autem są już bardzo niekomfortowe dla mnie akurat, mały się wbija w zebra, brzuch ciśnie, pasy denerwują. Tutaj mamy możliwość w każdej chwili wrócić do domu, dodatkowo kuzynka udostępni mi pokój hotelowy gdybym się chciała na chwile położyć. Wiem, że in zależało wiec obiecałam, że jak doczekamy to się pojawimy choć na jakiś czas.

Lamka ja właśnie wyciągnęłam 1 ogórka małosolnego swojej roboty :) pominę fakt, że w ciągu ostatniej gidziny jadłam tez ziemniaki z kapusta zasmażana i truskawki z bita śmietana :D Naprawdę zaczynam się martwić, że mi odbija :P i skurcze nie przechodzą, a jakoś nawet się nie przejmuje bo mój synio jednak zdobył się na jakaś aktywność dzięki temu i od razu mam lepszy humor :)

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Kukurydza z puszki plus ser żółty pokrojony w gruba kostkę, do tego rozrabiasz jogurt z czosnkiem i majonezem - do grilla idealna a w nocy dodatkowe ciepełko pod kołderka :D :D :D

Edit: robi wielkie WOW nawet wśród dzieci, ona jedyna znika w pierwszej kolejności i wszyscy na nią czekają :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 17:55

Minie Black, Lena21, Jeżowa lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset oo dziękuje! Nawet bym sernik wciągnęła. Chociaż nabiału nie mogę. Ale tak mi się chce właśnie jakiejś kremówki czy czegoś budyniowe...! Całą ciąże za mną nabiał chodzi :(
    Lamka oo super by było! Na stronie nie ma nawet mojego rozmiaru :( chociaż pewnie są inne stronki też.
    Aga u nas ZUS jest idealnie na czas o dziwo, niestety gorzej z moją durną księgową! Powinnam dostać przelew 10.05, potem kolejny na początku czerwca a tu nic. Okazało się że baba bie zgłosiła moich trzech zwolnień! Bo wszedł nowy system i ona się zalogować nie umiała... dzwoniłam i do niej (kilka razy...) i do ZUSu. Wczoraj w końcu zadzwoniłam do mojej p dyrektor i do szefa tej księgowej i podobno wczoraj wszystkie dokumenty doniosła i mam mieć za tydzień kasę... u nas w ZUSie jest taka zasada że wypłacają za konkretne zwolnienie. Np. miałam zwolnienie od 24.04 do 8.05 to 10.05 (u bas przelewy idą zawsze w czwartek) dostaje przelew za 15 dni. Chodzę do lekarza we wtorki i zawsze za skończone zwolnienie jest kasa w czwartek.
    U nas teraz kicha bo mój dwa miesiące był nie dość że na gołej wypłacie to jeszcze 80% więc się nawkurzalam i zestresowałam mocno bo jednak chce mieć te sprawy wyprostowane zanim urodzę...

Minie sałatka na już czy na jutro? Jak na już to ja lubię rucola+gruszka+żurawina suszona+pestki dyni. Wszystko mieszasz, podlewasz troszkę oliwą przed podaniem i gotowe. Pyszna jest i zaskakująca :)
    A z takich na jutro to mogę podać przepis na genialną z czerwonej cebuli. Serio, nawet ludzie którzy nie lubią cebuli się zachwycali i zajadali i do grilla ekstra pasuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 18:00

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Kukurydza z puszki plus ser żółty pokrojony w gruba kostkę, do tego rozrabiasz jogurt z czosnkiem i majonezem - do grilla idealna a w nocy dodatkowe ciepełko pod kołderka :D :D :D
    Czyli wielkie WOW wieczorem pod kołdrą :D

Siwulec lubi tę wiadomość

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Czyli wielkie WOW wieczorem pod kołdrą :D

Otóż to ! Wszyscy jedzą wiec wszyscy pierdza i nikt nie ma do nikogo pretensji ;)

Minie Black, Emiilka lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przekonałas mnie! Zrobię dodatkowo w tym samym sosie ziemniaczaną i będzie git!

Siwulec, pilik lubią tę wiadomość

• admiralka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka, mam nadzieję, że szybko się wyjaśni ta sytuacja z zusem.

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Przekonałas mnie! Zrobię dodatkowo w tym samym sosie ziemniaczaną i będzie git!

Ja dzisiaj robię sałatkę z zupek chińskich na jutrzejsze urodziny syna, jutro tort i pizzerki

relgwn15fhhth20g.png
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
‹‹ 877 878 879 880 881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ