Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lena, a daleko masz na to wesele? Ktoś bliski?
Bo my mamy zaproszenie i właśnie byłabym dokładnie na tym etapie co Ty. Ale raczej się nie wybierzemy bo trasa 400km
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMinie Black wrote:Dziewczyny macie przepis na jakąś sałatkę, która robi wielkie WOW! na grilla? Byle nie ala grecka!
Sałatę (takie mieszanki 3w1 lub mieszanki z Rucola) pomidor, ogórek zielony, pol cebuli, szczypiorek, papryka zielona, caerwona. Kroje kilka cienkich plastrów boczku i smażę na patelni. Później ziarna słonecznika lub taka mieszanka pestki dyni, słonecznik podsmarzam na patelni. Doprawić sola, pieprzem, oliwa z oliwek, sokiem z cytryny, łyżka miodu. Wymieszać z ziarnami i przed samym podaniem ser feta (delikatnie wymieszać co by się nie razdziabrał) na górę poukładać te parę plastrów boczku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 17:50
-
JustynaG wrote:Lena, a daleko masz na to wesele? Ktoś bliski?
Bo my mamy zaproszenie i właśnie byłabym dokładnie na tym etapie co Ty. Ale raczej się nie wybierzemy bo trasa 400km
Kuzynka męża, ale taka bliska. Jej tata był naszym świadkiem na ślubie i na szczęście mamy to tuż pod domem, bo jakieś 15 km do lokalu - gdyby było daleko to bym się nie wybrała, podróże autem są już bardzo niekomfortowe dla mnie akurat, mały się wbija w zebra, brzuch ciśnie, pasy denerwują. Tutaj mamy możliwość w każdej chwili wrócić do domu, dodatkowo kuzynka udostępni mi pokój hotelowy gdybym się chciała na chwile położyć. Wiem, że in zależało wiec obiecałam, że jak doczekamy to się pojawimy choć na jakiś czas.
Lamka ja właśnie wyciągnęłam 1 ogórka małosolnego swojej robotypominę fakt, że w ciągu ostatniej gidziny jadłam tez ziemniaki z kapusta zasmażana i truskawki z bita śmietana
Naprawdę zaczynam się martwić, że mi odbija
i skurcze nie przechodzą, a jakoś nawet się nie przejmuje bo mój synio jednak zdobył się na jakaś aktywność dzięki temu i od razu mam lepszy humor
-
Minie Black wrote:Dziewczyny macie przepis na jakąś sałatkę, która robi wielkie WOW! na grilla? Byle nie ala grecka!
Edit: robi wielkie WOW nawet wśród dzieci, ona jedyna znika w pierwszej kolejności i wszyscy na nią czekająWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 17:55
Minie Black, Lena21, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
Reset oo dziękuje! Nawet bym sernik wciągnęła. Chociaż nabiału nie mogę. Ale tak mi się chce właśnie jakiejś kremówki czy czegoś budyniowe...! Całą ciąże za mną nabiał chodzi
Lamka oo super by było! Na stronie nie ma nawet mojego rozmiaruchociaż pewnie są inne stronki też.
Aga u nas ZUS jest idealnie na czas o dziwo, niestety gorzej z moją durną księgową! Powinnam dostać przelew 10.05, potem kolejny na początku czerwca a tu nic. Okazało się że baba bie zgłosiła moich trzech zwolnień! Bo wszedł nowy system i ona się zalogować nie umiała... dzwoniłam i do niej (kilka razy...) i do ZUSu. Wczoraj w końcu zadzwoniłam do mojej p dyrektor i do szefa tej księgowej i podobno wczoraj wszystkie dokumenty doniosła i mam mieć za tydzień kasę... u nas w ZUSie jest taka zasada że wypłacają za konkretne zwolnienie. Np. miałam zwolnienie od 24.04 do 8.05 to 10.05 (u bas przelewy idą zawsze w czwartek) dostaje przelew za 15 dni. Chodzę do lekarza we wtorki i zawsze za skończone zwolnienie jest kasa w czwartek.
U nas teraz kicha bo mój dwa miesiące był nie dość że na gołej wypłacie to jeszcze 80% więc się nawkurzalam i zestresowałam mocno bo jednak chce mieć te sprawy wyprostowane zanim urodzę...
Minie sałatka na już czy na jutro? Jak na już to ja lubię rucola+gruszka+żurawina suszona+pestki dyni. Wszystko mieszasz, podlewasz troszkę oliwą przed podaniem i gotowe. Pyszna jest i zaskakująca
A z takich na jutro to mogę podać przepis na genialną z czerwonej cebuli. Serio, nawet ludzie którzy nie lubią cebuli się zachwycali i zajadali i do grilla ekstra pasujeWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 18:00
-
nick nieaktualnySiwulec wrote:Kukurydza z puszki plus ser żółty pokrojony w gruba kostkę, do tego rozrabiasz jogurt z czosnkiem i majonezem - do grilla idealna a w nocy dodatkowe ciepełko pod kołderka
Siwulec lubi tę wiadomość
-
Minie Black wrote:Czyli wielkie WOW wieczorem pod kołdrą
Otóż to ! Wszyscy jedzą wiec wszyscy pierdza i nikt nie ma do nikogo pretensjiMinie Black, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Minie Black wrote:Przekonałas mnie! Zrobię dodatkowo w tym samym sosie ziemniaczaną i będzie git!
Ja dzisiaj robię sałatkę z zupek chińskich na jutrzejsze urodziny syna, jutro tort i pizzerki