Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
No ja właśnie chciałam tą długa granatową, bo tez mi się podoba i jest taka elegancka - jej tez nie wykorzystam tak na inne okazje, z kolei mój mąż oczywiście lubi wersje sexy mamuśka w czerwonej mini
a ta szara jest bardzo wygodna i najbardziej uniwersalna wiec może zostawię ją do wykorzystania tez na inne okazje właśnie, ale znając moje niezdecydowanie w ciąży to pewnie ostatecznie jutro o 13:55 będę wymyślać i przebierać
Dziękuje Wam bardzoBajkaaa lubi tę wiadomość
-
Karma88 wrote:Melduje sie po prenatalnych.
6,26cm, fhr 148. Przeziernosc jest ok. Ruszalo sie mega!
Nie bylo widac kosci nosowej. Tzn w dwoch miejsach swiecilo, a w jednym jeszcze nie i W mowil, ze moze zwapniec jeszcze.
Za tydzien mam przyjsc przed pacjentkami i zrobimy jeszcze raz usg i omowimy wynik Pappa.
To co mam wyliczone na stan obecny to ryzyko skorygowane:
Trisomia 21 1:3125,
Trisomia 18 1:4642,
Trisomia 13 <1:20000.
Nie sugeruj się że inne już widziały nos na prenatalnych - np. moje badania były później robione, jak małe miało 8 cm.
A PAPP-a pobrali Ci dzisiaj? Ja miałam wynik po 2 dniach roboczych do odbioru, ale ni chu chu nie potrafiłam tego rozkminić i Tobie też myślenie i wpisywanie w internetowe kalkulatory odradzam - uznaj to za zaszyfrowaną wiadomość i czekaj do wizyty.
A między nóżki zerknął? I co? I co?
EDIT: doczytałam - witam w klubie mam "raczej dziewczynek"Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 18:51
Karma88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLena ja jestem za czerwoną, wyglądasz bardzo seksownie i pięknie
Karma super, że ryzyka niskie i maluszek energiczny
P.s. Czekamy na zdjęcie!
Pilik jeszcze konkretyzując - brokuł ugotowany al dente niewielkie kawałki, kurczak w kostkę podsmażony z przyprawami, słonecznik prażonymożna też makaron kokardki do tego dodać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 18:54
pilik lubi tę wiadomość
-
Karma88 wrote:Phnappy dziekuje za tego posta. Wlasnie staram sie nastawiac, ze wszystko bedzie ok. Bo wszystko inne jest w porzadku.
Jak coś to priv :*
przeczytałam cały internet - po polsku i angielsku na temat kości nosowejKarma88 lubi tę wiadomość
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
I ja tez jestem za czerwona
- wyglądasz w niej Zajebiscie !!! w tej granatowej masz baaardzo wyzywający biust
a ta druga weź na przebranie (skoro jest wygodna) jak w czerwonej już będzie Ci złe po paru godzinach
-
Lena, dla mnie 2 lub 3
czerwona dla mnie jest aż sexy (randkę z mężem sobie jeżdżę zrób w niej przed porodem!).
Ale ogólnie wyglądasz w każdej rewelacyjnie!!!
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Lena, dla mnie tak: 2, 1, 3. Ale wiesz, ja jestem belferką, mam bardzo mało odważne podejście do ekspozycji różnych części ciała
śliczne buciki -
Granatowa super, w czerwonej też świetnie wyglądasz, a mój mąż powiedział że szara :p co nie ubierzesz będzie super!
Lamka dziękitak bym robiła chyba, robiłam taką z makaron+brokuł+feta+pestki dyni+suszone pomidory wièc w sumie tylko kuraka dodać
-
nick nieaktualny
-
Lena21 wrote:Buty na obcasie ubiorę oczywiście tylko na chwilkę na wejście, żeby teściowa wkurzyć
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d4fd9f8cf50b.jpg
Moim zdaniem wybierz czerwoną lub granatową
A wersja nr 2 będzie świetna na co dzień.
Jeśli mają poprawiny to wtedy granatową na wesele a czerwoną na poprawiny.
Siwulec Wyzywający biust powiadasz? Ja na ostatnim weselu widziałam dziewczynę z podobnym dekoltem jak niżej:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/77274e764d01.jpg
Dlatego też w granatowej nie widzę wyzywającego biustuJest podkreślony, owszem.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBajkaaa wrote:Aniu a jakie ci się wcześniej skurcze pisały? I co ile?
Nic nie wiem. Zapis tylko na kartce wychodził. Nie było tego monitora więc nic nie widziałam. Ale tylko słyszałam jak przy skurczu ten pręcik latał jak przy trzęsieniu ziemi.
Podobno skurcze mocne i częste były ale co i jak to niestety sama nie wiem. -
nick nieaktualny
-
Ania, jestem myślami z Tobą! Trzymaj się tam, ale sądzę, że dobrze że będziesz teraz pod regularną obserwacją. Oskar jeszcze trochę musi poczekać w kolejce.
Lena, jak dla mnie czerwona i granatowa super! Szara też jest bardzo ładna, ale te dwie wygrywają. Pomijam fakt, że Ty we wszystkim świetnie wyglądasz.
Bajkaaa, cieszę się że z trojaczkami wszystko okładna waga jak na ten tydzień i taką ciążę.
Karma, cieszę się, że ryzyka wyszły niskie! A co do kości nosowej, za tydzień na kontroli na pewno już będzie pięknie ją widać, postaraj się tym nie martwić, żeby nie stresować maluszka.
A co do grillowych sałatek, u nas oprócz greckiej bardzo sprawdzają się pomidory pod serową pierzynką z sosem czosnkowym (banał do zrobienia w 5 minut) i brokułowa (warstwowo: brokuł, kukurydza z puszki, sos czosnkowy, pokrojone w plastry jajka, feta w kostkę, sos czosnkowy, prażony słonecznik). Tylko ją najlepiej robić krotko przed podaniem, żeby wodą nie podeszła. Pyszna jest też tortellini z suszonymi pomidorami, zółtym serem i prażonym słonecznikiem.Bajkaaa lubi tę wiadomość
-
Ania1003 wrote:Nic nie wiem. Zapis tylko na kartce wychodził. Nie było tego monitora więc nic nie widziałam. Ale tylko słyszałam jak przy skurczu ten pręcik latał jak przy trzęsieniu ziemi.
Podobno skurcze mocne i częste były ale co i jak to niestety sama nie wiem.
Mam nadzieję że następne ktg będzie lepsze i wizyta cię uspokoi -
Nika pappa pobrana. Wynik bedzie w przyszlym tygodniu. Moja glowa bedzie chciala wiedziec jak naszybciej, ale wedlug logiki poczekam i odbiore faktycznie przed sama wizyta w piatek i od razu niech mi gin wytlumaczy co i jak.
pilik lubi tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Kurczę Ania mam nadzieję, że na obchodzie coś się wyjaśni
U nas na ktg po lewej pisały się ruchy, po prawej skurcze - te porodowe musza być podobno długie ok 40 sekund i regularne, u mnie niektóre dochodziły do 70, ale były trochę krótsze i właśnie nieregularne - wtedy położne mówiły żeby się nie denerwować ale i tak dostałam kroplówki z magnezu i to chyba 12 szt. w kilka dnia co powiedział lekarz który Cię przyjmował co powiedział przy badaniu ? Miałaś tez usg ?