Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMam pytanko.
Skurcze dochodzące do 60-70 to dużo?
Nic mi nie wiadomo więcej. A byłam podłączona do ktg gdzie widziałam dwa parametry. Puls i domniemam skurcze.
Tętno mocno spadało przy wzrastaniu skurczu.
Lekarz był i zaprosił jedynie na ktg. I hasło 'Leżeć'.
Nie wiem czy ktoś jeszcze przyjdzie czy do rana już nic.
A mam na sali taką jedną... leżymy we dwie.
Ona 39tc. Odszedł jej dzisiaj czop. Modlę się żeby przez weekend urodziła bo zwariuję z nią. Słabe towarzystwo.
Powiem tyle- mama wchodziła do szpitala a ona paliła przed wejściem... kurtyna... -
nick nieaktualnyAnia współczuję współlokatorki.
Co do skurczy nie wiem, więc się nie wypowiem.
Pisałyście wcześniej o prezentach na dzień taty, mój właśnie doszedł dzisiaj.Neoprenowe pokrowce na puszkę/butelkę, które niby mają izolować. Do tego dokupiłam dwie dobre ipy.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6daa3613e56b.jpgRucola, Siwulec, Emiilka, pilik, Minie Black, JustynaG lubią tę wiadomość
-
lamka wrote:Ania współczuję współlokatorki.
Co do skurczy nie wiem, więc się nie wypowiem.
Pisałyście wcześniej o prezentach na dzień taty, mój właśnie doszedł dzisiaj.Neoprenowe pokrowce na puszkę/butelkę, które niby mają izolować. Do tego dokupiłam dwie dobre ipy.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6daa3613e56b.jpg#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Ania1003 wrote:Mam pytanko.
Nic mi nie wiadomo więcej. A byłam podłączona do ktg gdzie widziałam dwa parametry. Puls i domniemam skurcze.
Ona 39tc. Odszedł jej dzisiaj czop. Modlę się żeby przez weekend urodziła bo zwariuję z nią. Słabe towarzystwo.
Powiem tyle- mama wchodziła do szpitala a ona paliła przed wejściem... kurtyna...Karma88, Bocianiątko, Lusesita, Czrna 81 lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Ania1003 wrote:Mam pytanko.
Powiem tyle- mama wchodziła do szpitala a ona paliła przed wejściem... kurtyna...
To już dosyć mocne, ale jestem w szoku, że nie dostałaś leków rozkurczowych. Ja zaraz po przyjęciu miałam podpięta kroplówkę i nospe... czy te skurcze Cię bolą? Bo u mnie ciagle o to pytali, czy ja je czuje i czy są bolesne. Nawet jak o 3 w nocy podeszłam do położnej, że znów zaczynam je coraz mocniej czuć i boli to zadzwoniła do lekarza dyżurującego i od razu dostałam następna.
Leżałaś na boku czy na plecach na ktg? Jak spadało tętno przy skurczu to mi położne mówiły żeby zmienić pozycje i kazały oddychać przepona (najprościej mówiąc ma się ruszać przy oddechu brzuch a klatka piersiowa ma być nieruchoma) żeby małego dobrze dotlenić.
Jak nikogo nie będzie to ja bym zapytała położna o coś rozkurczowego -
nick nieaktualnyRucola wrote:Rzucisz linka do tych pokrowców??
http://s.aliexpress.com/jYz22UJN?
Btw. czym Ty się przejmujesz Rucola, trzeba się dzielićRucola, pilik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDostałam na 5h kroplowke z magnezu po przyjeciu i asmag.
Skurcze czuje. I jak się okazało to ja je mam od dawna. Nie wiedziałam nawet. A jak widziałam 70 i czułam brzuch to wiedziałam że to skurcz.
Nikt mi nic nie mówi oprócz 'leżeć'. Jak do 22 nikt nie przyjdzie to podejdę.
Na ktg leżałam na plecach. Jedynie nogi podkulałam lub prostowałam. Nic nie mówili o leżeniu na boku. Leżałam na boku cały dzień. -
lamka wrote:Ali oczywiście
http://s.aliexpress.com/jYz22UJN?
Btw. czym Ty się przejmujesz Rucola, trzeba się dzielić#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualny
-
Ania, u mnie pierwsze ktg na plecach kiepsko poszło.. od tamtej pory kładę się na lewym boku.
Co do siły skurczów to nie pomogę niestety, dużo zależy tez na ile regularnie się piszą. -
nick nieaktualnysummer86 wrote:Ania, u mnie pierwsze ktg na plecach kiepsko poszło.. od tamtej pory kładę się na lewym boku.
Co do siły skurczów to nie pomogę niestety, dużo zależy tez na ile regularnie się piszą.
Co 5-7 min teraz chyba. Ale trudno mi powiedzieć bo kątem oka widziałam wszystko a na zegarek nie patrzyłam. Najmniej było 17.
Szkoda że nic nie wiem jak te z przyjęcia. Ale na pewno były częstsze niż teraz. -
Karma88 wrote:Nika pappa pobrana. Wynik bedzie w przyszlym tygodniu. Moja glowa bedzie chciala wiedziec jak naszybciej, ale wedlug logiki poczekam i odbiore faktycznie przed sama wizyta w piatek i od razu niech mi gin wytlumaczy co i jak.
Trzeba poczekać z próbami odczytania do wizyty, bo wcześniej to marnowanie czasu na grzebanie w necie i tyle
-
Nika i tak zrobie. Poczekam do piatku i juz. Moje szukanie i nerwy nic nie pomoga. Gin sie na tym zna, ma program, a ja laik tylko sie niepotrzebnie nakrece i Maluszkowi bede szkodzic nerwami.nie.
Niech sobie grzecznie fika w brzuchu jak na wizycie. A ja zajme sobie ten czas czyms na co mam wplyw.
Kurde to nasz pierwszy nowy etap w ciazy. Jestesmy juz zdecydowanie dalej niz poprzednio!
Aha kto wymyslil, zeby ciezarna oprocz sterty lekow brala witaminy prenatalne 2-3 dziennie???? Od jutra biore Prenatal Duo i tam jest jedna rozowa dziennie i 1-2 tych oleistych. Do tego acard, encorton, duphaston 3x, folian i jeszcze clexane.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualny