X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena 1!!!!!!!!! 3 też super, ale mając taką figurę pod koniec ciąży wyskoczyłabym w czerwonej :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena daj koniecznie znać jaką wybierzesz;)
    ania- jak sytuacja po obchodzie?

Ja zakupiłam w h&m na wyprzedaży 2 staniki za 40zl, niby już dla matki karmiącej ale są takie fajne, mięciutkie :)) bo moje już mnie cisną :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko.
    Skurcze dochodzące do 60-70 to dużo?
    Nic mi nie wiadomo więcej. A byłam podłączona do ktg gdzie widziałam dwa parametry. Puls i domniemam skurcze.
    Tętno mocno spadało przy wzrastaniu skurczu.
    Lekarz był i zaprosił jedynie na ktg. I hasło 'Leżeć'.
    Nie wiem czy ktoś jeszcze przyjdzie czy do rana już nic.

A mam na sali taką jedną... leżymy we dwie.
    Ona 39tc. Odszedł jej dzisiaj czop. Modlę się żeby przez weekend urodziła bo zwariuję z nią. Słabe towarzystwo.
    Powiem tyle- mama wchodziła do szpitala a ona paliła przed wejściem... kurtyna...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania współczuję współlokatorki. :-/
    Co do skurczy nie wiem, więc się nie wypowiem.

Pisałyście wcześniej o prezentach na dzień taty, mój właśnie doszedł dzisiaj. :-D Neoprenowe pokrowce na puszkę/butelkę, które niby mają izolować. Do tego dokupiłam dwie dobre ipy.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6daa3613e56b.jpg

Rucola, Siwulec, Emiilka, pilik, Minie Black, JustynaG lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Ania współczuję współlokatorki. :-/
    Co do skurczy nie wiem, więc się nie wypowiem.

Pisałyście wcześniej o prezentach na dzień taty, mój właśnie doszedł dzisiaj. :-D Neoprenowe pokrowce na puszkę/butelkę, które niby mają izolować. Do tego dokupiłam dwie dobre ipy.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6daa3613e56b.jpg
    Rzucisz linka do tych pokrowców??

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie czuję sie jak Wasz pasozyt. Szczególnie Twój Lamka :P wrzucacie fajne rzeczy a ja żeruję :D

lamka lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Mam pytanko.
    Nic mi nie wiadomo więcej. A byłam podłączona do ktg gdzie widziałam dwa parametry. Puls i domniemam skurcze.

Ona 39tc. Odszedł jej dzisiaj czop. Modlę się żeby przez weekend urodziła bo zwariuję z nią. Słabe towarzystwo.
    Powiem tyle- mama wchodziła do szpitala a ona paliła przed wejściem... kurtyna...
    Według mnie, palenie w ciąży powinno byc karane. Skoro partia rzadząca ma tak na uwadze dobro nienarodzonych to dojebać mandaty w wysokości 1000 zł. Zrobić takiej zdjęcie i na komisariat. Normalnie nóż się w kieszeni otwiera...

Karma88, Bocianiątko, Lusesita, Czrna 81 lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Mam pytanko.

To już dosyć mocne, ale jestem w szoku, że nie dostałaś leków rozkurczowych. Ja zaraz po przyjęciu miałam podpięta kroplówkę i nospe... czy te skurcze Cię bolą? Bo u mnie ciagle o to pytali, czy ja je czuje i czy są bolesne. Nawet jak o 3 w nocy podeszłam do położnej, że znów zaczynam je coraz mocniej czuć i boli to zadzwoniła do lekarza dyżurującego i od razu dostałam następna.

Leżałaś na boku czy na plecach na ktg? Jak spadało tętno przy skurczu to mi położne mówiły żeby zmienić pozycje i kazały oddychać przepona (najprościej mówiąc ma się ruszać przy oddechu brzuch a klatka piersiowa ma być nieruchoma) żeby małego dobrze dotlenić.

Jak nikogo nie będzie to ja bym zapytała położna o coś rozkurczowego

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A takie co palą w ciąży to bym na stosie spaliła wrrr... u nas jedna dostała porządna zjebke od ordynatora jak ktoś z personelu ją przyłapał na paleniu

Karma88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Rzucisz linka do tych pokrowców??
    Ali oczywiście ;-)

http://s.aliexpress.com/jYz22UJN?
    Btw. czym Ty się przejmujesz Rucola, trzeba się dzielić :-D

Rucola, pilik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam na 5h kroplowke z magnezu po przyjeciu i asmag.
    Skurcze czuje. I jak się okazało to ja je mam od dawna. Nie wiedziałam nawet. A jak widziałam 70 i czułam brzuch to wiedziałam że to skurcz.
    Nikt mi nic nie mówi oprócz 'leżeć'. Jak do 22 nikt nie przyjdzie to podejdę.
    Na ktg leżałam na plecach. Jedynie nogi podkulałam lub prostowałam. Nic nie mówili o leżeniu na boku. Leżałam na boku cały dzień.

• Rucola Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Ali oczywiście ;-)

http://s.aliexpress.com/jYz22UJN?
    Btw. czym Ty się przejmujesz Rucola, trzeba się dzielić :-D
    kurde, z Ali mi już nie dojdzie. Musze cos innego wymyślić ;)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola zobacz crazyshop

Jezu dostałam takiego napadu migrenowego bólu głowy że zaraz zwariuje :(

Rucola lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, u mnie pierwsze ktg na plecach kiepsko poszło.. od tamtej pory kładę się na lewym boku.

Co do siły skurczów to nie pomogę niestety, dużo zależy tez na ile regularnie się piszą.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Ania, u mnie pierwsze ktg na plecach kiepsko poszło.. od tamtej pory kładę się na lewym boku.

Co do siły skurczów to nie pomogę niestety, dużo zależy tez na ile regularnie się piszą.

Co 5-7 min teraz chyba. Ale trudno mi powiedzieć bo kątem oka widziałam wszystko a na zegarek nie patrzyłam. Najmniej było 17.

Szkoda że nic nie wiem jak te z przyjęcia. Ale na pewno były częstsze niż teraz.

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Nika pappa pobrana. Wynik bedzie w przyszlym tygodniu. Moja glowa bedzie chciala wiedziec jak naszybciej, ale wedlug logiki poczekam i odbiore faktycznie przed sama wizyta w piatek i od razu niech mi gin wytlumaczy co i jak.
    Możesz odebrać wcześniej ale i tak nic z tego nie skumasz - gin ma dostęp do programu, który to wszystko liczy i nawet Internet tu nie pomoże w interpretacji :) Trzeba poczekać z próbami odczytania do wizyty, bo wcześniej to marnowanie czasu na grzebanie w necie i tyle

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, trzymaj się!
    Dzisiaj wszystkie kciuki za wyciszenie skórczybyków.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu najważniejsze żeby się skurcze wyciszyly a kroplowke jutro dostaniesz następna skoro kazali leżeć tzn że to jest metoda jednak dość dobra i jak to mówią spokój i pozytywne myślenie daje dużo

Karma88 lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika i tak zrobie. Poczekam do piatku i juz. Moje szukanie i nerwy nic nie pomoga. Gin sie na tym zna, ma program, a ja laik tylko sie niepotrzebnie nakrece i Maluszkowi bede szkodzic nerwami.nie.

Niech sobie grzecznie fika w brzuchu jak na wizycie. A ja zajme sobie ten czas czyms na co mam wplyw. :-)

Kurde to nasz pierwszy nowy etap w ciazy. Jestesmy juz zdecydowanie dalej niz poprzednio!

Aha kto wymyslil, zeby ciezarna oprocz sterty lekow brala witaminy prenatalne 2-3 dziennie???? Od jutra biore Prenatal Duo i tam jest jedna rozowa dziennie i 1-2 tych oleistych. Do tego acard, encorton, duphaston 3x, folian i jeszcze clexane. :-)

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skórczybyki się nie dają.
    A ja niczego nieświadoma już od kilku tygodni takie porządne skurcze czułam... mocniejsze niż te na ktg.
    Moj luz chyba osiągnął level master w nieczajeniu czy coś nie tak jest.

‹‹ 880 881 882 883 884 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ