X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena No to dziś czeka Cię wspaniały dzień, spotkanie z synkiem. A jeszcze wspanialszy będzie gdy go wypiszą i już bez ograniczeń będziesz mogła go tulić.

Ania Trzymam kciuki za Ciebie i Oskara, za każdy Wasz dzień w dwupaku.
    No i Twoja szyjka cały czas dzielnie się trzyma mimo tych mocnych skurczy.
    Kolejna lekcja - wszyscy mówią, że mocnych skurczy nie da się przegapić. W większości przypadków pewnie nie można, ale jak widać - każdy ma inny próg bólu.

Bajkaaa Pięknie rośnie ta Twoja córeczka :)

Admiralka Gratuluję dobrych wieści :)
    Rucola wrote:
    Dziewczyny, moze któraś z Was będzie w stanie mi pomóc, bo nie wiem czy warto się martwić czy nie...
    tak jak Wam pisałam, prowadzę własną działalność, która zlokalizowana jest w innym miejscu niż miejsce zamieszkania. l4 dostałam na mój adres zamieszkania i teraz dostałam pismo z Zusu, ze są niezgodności. Innymi słowy 2 ZUSy z 2 róznych powiatów przekazują sobie na wzajem sprawę, bo w jednym jestem zameldowana a w drugim prowadzę działalność. Składki odprowadzałam do tego, w którym prowadziłam działalność a ten powołuje się, ze na zwolnieniu mam adres w innym powiecie... Nosz kurwa pier***** ZUS...

Rucola, ale tak na logikę - na L4 podaje się NIP pracodawcy oraz adres pod którym przebywasz. Co ma do tego fakt gdzie odprowadzane są składki?
    Wydaje mi się, że to spychologia i wystarczy to im wyjaśnić.
    Najgorsze w tym wszystkim, że gdyby wychodziła przesłanka, że to Ty masz im coś zapłacić to najpierw musiałabyś zrobić przelew a potem dopiero dochodzić swoich roszczeń. Ale odwrotnie - to oni najpierw przeprowadzają "dochodzenie" a kasę zobaczysz jak je skończą.

Znajoma (prowadząca działalność) opowiadała jak u niej w pracy (jest kilka osób na działalności które wykonują rożnego rodzaju usługi, zarobki całkiem wysokie) dziewczyna podniosła sobie składki bo zaczynała starać się o dziecko, kontynuowała to podczas ciąży ale gdy doszło do wypłacenia jej pieniędzy to ZUS podważył zasadność, robił kontrole... Podobno trwało to kilka miesięcy zanim zobaczyła kasę.
    Przedstawianie PITa za poprzedni rok (co ma uzasadniać podniesienie składki) jakoś nie wystarczyło.

Bajkaaa, admiralka lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie,u mnie to z winy pracodawcy bo nie wysłała do zus druku z-3

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Mi ciągle mówili, że na l4 ma być adres obecnego zamieszkania - jeśli wam to pomoże jakoś :)
    Mnie się zawsze w ZUS o dokładny adres pytają.. Kurcze dziewczyny nie wiem jak wam pomóc

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crp 2,7 mg/l czyli w normie z tego co czytam. Czyli malutka ma chore serduszko :(

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja pokażę swój brzuszek z 28tc :)
    Nie da się go ukryć ale też nie ma takiej potrzeby.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/97dc25bac21c.jpg

Aga9090, Rucola, blue00, olik321, Luna1993, Jeżowa, Tosia2323, Lusesita, Minie Black, Achia, Bajkaaa, Flowwer, Karma88, Madzik34, Yoselyn82, Emiilka, admiralka, Lunaris, ibishka, golonat, Lena21, Kaczorka, KateHawke lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Crp 2,7 mg/l czyli w normie z tego co czytam. Czyli malutka ma chore serduszko :(
    Kochana spokojnie, może niech jeszcze jakiś gin zrobi usg?

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna no kolejna sportowa modelka :-D a stanik z esotiqa bez fiszbin nie?

Lunka spokojnie, nie panikuj na wyrost, idź na kolejne usg dla potwierdzenia k zadzwoń szybko do lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 12:23

JustynaG lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:

Rucola, ale tak na logikę - na L4 podaje się NIP pracodawcy oraz adres pod którym przebywasz. Co ma do tego fakt gdzie odprowadzane są składki?
    Wydaje mi się, że to spychologia i wystarczy to im wyjaśnić.
    Najgorsze w tym wszystkim, że gdyby wychodziła przesłanka, że to Ty masz im coś zapłacić to najpierw musiałabyś zrobić przelew a potem dopiero dochodzić swoich roszczeń. Ale odwrotnie - to oni najpierw przeprowadzają "dochodzenie" a kasę zobaczysz jak je skończą.

Znajoma (prowadząca działalność) opowiadała jak u niej w pracy (jest kilka osób na działalności które wykonują rożnego rodzaju usługi, zarobki całkiem wysokie) dziewczyna podniosła sobie składki bo zaczynała starać się o dziecko, kontynuowała to podczas ciąży ale gdy doszło do wypłacenia jej pieniędzy to ZUS podważył zasadność, robił kontrole... Podobno trwało to kilka miesięcy zanim zobaczyła kasę.
    Przedstawianie PITa za poprzedni rok (co ma uzasadniać podniesienie składki) jakoś nie wystarczyło.

hehehe to mnie o zgrozo pocieszyłaś :) Wydaje mi się, ze winę tu ponosi księgowa, bo l4 wysłali do ZUSu z miejsca zamieszkania a nie prowadzenia działalności i ZUSy przekazały to l4 między sobą, mnie tylko poinformowali. Dobrze, ze poinformowali, bo zdałam sobie sprawę jaką mam księgową... No nic,księgowa musi tam zadzwonić i to wszystko wyjasnić a kasę jak dostanę to dostane...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 12:25

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:

Luna, tak mi przykro :(

Koleżanka opowiadała jak po porodzie zabrali jej synka do szpitala oddalonego o 120km bo ma wadę serca. Okazało się, że z dzieciątkiem było wszystko w porządku a to był fałszywy alarm. Co się nastresowali... Życzę Ci, aby Twoja Malutka jednak urodziła się zdrowa a te wyniki były tylko fałszywym alarmem.

Rucola , najprawdopodobniej jest tak jak mówisz. Nie stresuj się :) Wszystko będzie dobrze.

Lamka Bez fiszbin ale nie z esotiqa :) Ten akurat wyczaiłam na wyprzedaży za 20zł w KappAhl :)
    Podobny jest do tego https://www.kappahl.com/pl-PL/ona/Bielizna/Staniki/stanik-bez-fiszbin/512459/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 12:30

Luna1993 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna,może to nie jest aż tak poważna wada i maleństwo będzie mogło normalnie żyć,poza tym teraz potrafią leczyć malców jeszcze przed narodzinami.

• Rucola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Kochana jesli faktycznie jest jakiś problem, to na całe szczęście zorientowaliście się szybko i jestem pewna, że uda się to wszystko wyprostować, moze już nawet w Twoim brzuchu. Musicie pojechać do specjalisty i działać. Bardzo mi smutno że musicie sie tyle ostresowac i martwić :(((

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, mimo normy do 5, wczoraj mi doktor powiedziała, że powyżej 2.5 mam zacząć się martwić (w moim przypadku), więc może Twoje 2.7 to już spadające crp?

• pilik Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna bardzo mi przykro, mam nadzieje że coś szybko zadziałają teraz albo zaraz po porodzie!

Rucola to na pewno wina księgowej... ja mam inne miejsce odprowadzania składek, a gdzie i dziej mieszkam i nie ma problemu. Na zwolnieniu możesz za każdym razem dawać inny adres jak np. raz jesteś w domu, potem jedziesz na miesiąc do mamy a potem nad morze! Adres na zwolnieniu jest adresem pod którym przebywasz i ZUS może Cię tam skontrolować.
    Ja mam problem z wypłatą od maja, też przez księgową bo weszły te zwolnienia elektroniczne i baba nie ogarnia :/ podobno już załatwiła, ale kasy jeszcze nie widziałam...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do gina, wizyta dzisiaj 17 50. Dam wam znać od razu po. I naprawdę Wam dziękuję

Minie mam nadzieję, że się okaże tak jak piszesz, ale mi naprawdę zupełnie nic nie dolegalo :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, najważniejsze, że działasz! Wszystkie czekamy razem z Tobą trzymając mocno za rękę!

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, spokojnie kochanie, poczekaj jeszcze co powie Twój lekarz, pewnie niezbędna będzie konsultacja z jakimś specjalistą i wtedy dokładniejsza diagnoza etc. Przykro mi bardzo, że tyle musisz się nastresować, całe szczęście, że byłaś u lekarza dzisiaj to jest szansa szybko działać.

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna mocne kciuki za Was, musi być dobrze :*:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pod kolejnym ktg...
    Była mama. Tyle co się umyłam w końcu.
    Posiedziałam chwilę.
    Przyszła położna z detektorem i powiedziała że się podłączymy do ktg...
    I siedzę już godzinę. Tym razem lepszy sprzęt mam ale wynik powyżej 40. Przed chwilą był +112.
    Jestem ciekawa co powiedzą. Magnezu i reszty już raczej nie dostanę bo nie działa. Władowali we mnie maksymalne dawki.
    Czekamy...

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde problem jest z dostaniem Clexane u mnie... Gin powiedział, że można Neoparin wziąc jak coś więc tyle dobrze. :/

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- jesteśmy z Tobą <3 trzymam kciuki żeby to nie było nic poważnego. najważniejsze że szybko działasz!
    Ania- ewidetnie syn chce przyjść na świat. może na jakąś plaże mu tęskno?;p najwazniejsze że udało się podać sterydy na płuca! czekamy z Tobą !

‹‹ 928 929 930 931 932 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ