Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Lena No to dziś czeka Cię wspaniały dzień, spotkanie z synkiem. A jeszcze wspanialszy będzie gdy go wypiszą i już bez ograniczeń będziesz mogła go tulić.
Ania Trzymam kciuki za Ciebie i Oskara, za każdy Wasz dzień w dwupaku.
No i Twoja szyjka cały czas dzielnie się trzyma mimo tych mocnych skurczy.
Kolejna lekcja - wszyscy mówią, że mocnych skurczy nie da się przegapić. W większości przypadków pewnie nie można, ale jak widać - każdy ma inny próg bólu.
Bajkaaa Pięknie rośnie ta Twoja córeczka
Admiralka Gratuluję dobrych wieści
Rucola wrote:Dziewczyny, moze któraś z Was będzie w stanie mi pomóc, bo nie wiem czy warto się martwić czy nie...
tak jak Wam pisałam, prowadzę własną działalność, która zlokalizowana jest w innym miejscu niż miejsce zamieszkania. l4 dostałam na mój adres zamieszkania i teraz dostałam pismo z Zusu, ze są niezgodności. Innymi słowy 2 ZUSy z 2 róznych powiatów przekazują sobie na wzajem sprawę, bo w jednym jestem zameldowana a w drugim prowadzę działalność. Składki odprowadzałam do tego, w którym prowadziłam działalność a ten powołuje się, ze na zwolnieniu mam adres w innym powiecie... Nosz kurwa pier***** ZUS...
Rucola, ale tak na logikę - na L4 podaje się NIP pracodawcy oraz adres pod którym przebywasz. Co ma do tego fakt gdzie odprowadzane są składki?
Wydaje mi się, że to spychologia i wystarczy to im wyjaśnić.
Najgorsze w tym wszystkim, że gdyby wychodziła przesłanka, że to Ty masz im coś zapłacić to najpierw musiałabyś zrobić przelew a potem dopiero dochodzić swoich roszczeń. Ale odwrotnie - to oni najpierw przeprowadzają "dochodzenie" a kasę zobaczysz jak je skończą.
Znajoma (prowadząca działalność) opowiadała jak u niej w pracy (jest kilka osób na działalności które wykonują rożnego rodzaju usługi, zarobki całkiem wysokie) dziewczyna podniosła sobie składki bo zaczynała starać się o dziecko, kontynuowała to podczas ciąży ale gdy doszło do wypłacenia jej pieniędzy to ZUS podważył zasadność, robił kontrole... Podobno trwało to kilka miesięcy zanim zobaczyła kasę.
Przedstawianie PITa za poprzedni rok (co ma uzasadniać podniesienie składki) jakoś nie wystarczyło.Bajkaaa, admiralka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
To ja pokażę swój brzuszek z 28tc
Nie da się go ukryć ale też nie ma takiej potrzeby.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/97dc25bac21c.jpgAga9090, Rucola, blue00, olik321, Luna1993, Jeżowa, Tosia2323, Lusesita, Minie Black, Achia, Bajkaaa, Flowwer, Karma88, Madzik34, Yoselyn82, Emiilka, admiralka, Lunaris, ibishka, golonat, Lena21, Kaczorka, KateHawke lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJustyna no kolejna sportowa modelka
a stanik z esotiqa bez fiszbin nie?
Lunka spokojnie, nie panikuj na wyrost, idź na kolejne usg dla potwierdzenia k zadzwoń szybko do lekarza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 12:23
JustynaG lubi tę wiadomość
-
JustynaG wrote:
Rucola, ale tak na logikę - na L4 podaje się NIP pracodawcy oraz adres pod którym przebywasz. Co ma do tego fakt gdzie odprowadzane są składki?
Wydaje mi się, że to spychologia i wystarczy to im wyjaśnić.
Najgorsze w tym wszystkim, że gdyby wychodziła przesłanka, że to Ty masz im coś zapłacić to najpierw musiałabyś zrobić przelew a potem dopiero dochodzić swoich roszczeń. Ale odwrotnie - to oni najpierw przeprowadzają "dochodzenie" a kasę zobaczysz jak je skończą.
Znajoma (prowadząca działalność) opowiadała jak u niej w pracy (jest kilka osób na działalności które wykonują rożnego rodzaju usługi, zarobki całkiem wysokie) dziewczyna podniosła sobie składki bo zaczynała starać się o dziecko, kontynuowała to podczas ciąży ale gdy doszło do wypłacenia jej pieniędzy to ZUS podważył zasadność, robił kontrole... Podobno trwało to kilka miesięcy zanim zobaczyła kasę.
Przedstawianie PITa za poprzedni rok (co ma uzasadniać podniesienie składki) jakoś nie wystarczyło.
hehehe to mnie o zgrozo pocieszyłaśWydaje mi się, ze winę tu ponosi księgowa, bo l4 wysłali do ZUSu z miejsca zamieszkania a nie prowadzenia działalności i ZUSy przekazały to l4 między sobą, mnie tylko poinformowali. Dobrze, ze poinformowali, bo zdałam sobie sprawę jaką mam księgową... No nic,księgowa musi tam zadzwonić i to wszystko wyjasnić a kasę jak dostanę to dostane...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 12:25
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Luna1993 wrote:Crp 2,7 mg/l czyli w normie z tego co czytam. Czyli malutka ma chore serduszko
Luna, tak mi przykro
Koleżanka opowiadała jak po porodzie zabrali jej synka do szpitala oddalonego o 120km bo ma wadę serca. Okazało się, że z dzieciątkiem było wszystko w porządku a to był fałszywy alarm. Co się nastresowali... Życzę Ci, aby Twoja Malutka jednak urodziła się zdrowa a te wyniki były tylko fałszywym alarmem.
Rucola , najprawdopodobniej jest tak jak mówisz. Nie stresuj sięWszystko będzie dobrze.
Lamka Bez fiszbin ale nie z esotiqaTen akurat wyczaiłam na wyprzedaży za 20zł w KappAhl
Podobny jest do tego https://www.kappahl.com/pl-PL/ona/Bielizna/Staniki/stanik-bez-fiszbin/512459/Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 12:30
Luna1993 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Luna1993 wrote:Crp 2,7 mg/l czyli w normie z tego co czytam. Czyli malutka ma chore serduszko
((
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
Luna bardzo mi przykro, mam nadzieje że coś szybko zadziałają teraz albo zaraz po porodzie!
Rucola to na pewno wina księgowej... ja mam inne miejsce odprowadzania składek, a gdzie i dziej mieszkam i nie ma problemu. Na zwolnieniu możesz za każdym razem dawać inny adres jak np. raz jesteś w domu, potem jedziesz na miesiąc do mamy a potem nad morze! Adres na zwolnieniu jest adresem pod którym przebywasz i ZUS może Cię tam skontrolować.
Ja mam problem z wypłatą od maja, też przez księgową bo weszły te zwolnienia elektroniczne i baba nie ogarniapodobno już załatwiła, ale kasy jeszcze nie widziałam...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Luna, spokojnie kochanie, poczekaj jeszcze co powie Twój lekarz, pewnie niezbędna będzie konsultacja z jakimś specjalistą i wtedy dokładniejsza diagnoza etc. Przykro mi bardzo, że tyle musisz się nastresować, całe szczęście, że byłaś u lekarza dzisiaj to jest szansa szybko działać.
Luna1993 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa pod kolejnym ktg...
Była mama. Tyle co się umyłam w końcu.
Posiedziałam chwilę.
Przyszła położna z detektorem i powiedziała że się podłączymy do ktg...
I siedzę już godzinę. Tym razem lepszy sprzęt mam ale wynik powyżej 40. Przed chwilą był +112.
Jestem ciekawa co powiedzą. Magnezu i reszty już raczej nie dostanę bo nie działa. Władowali we mnie maksymalne dawki.
Czekamy... -
nick nieaktualnyLuna- jesteśmy z Tobą
trzymam kciuki żeby to nie było nic poważnego. najważniejsze że szybko działasz!
Ania- ewidetnie syn chce przyjść na świat. może na jakąś plaże mu tęskno?;p najwazniejsze że udało się podać sterydy na płuca! czekamy z Tobą !Luna1993 lubi tę wiadomość