X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moze któraś z Was będzie w stanie mi pomóc, bo nie wiem czy warto się martwić czy nie...
    tak jak Wam pisałam, prowadzę własną działalność, która zlokalizowana jest w innym miejscu niż miejsce zamieszkania. l4 dostałam na mój adres zamieszkania i teraz dostałam pismo z Zusu, ze są niezgodności. Innymi słowy 2 ZUSy z 2 róznych powiatów przekazują sobie na wzajem sprawę, bo w jednym jestem zameldowana a w drugim prowadzę działalność. Składki odprowadzałam do tego, w którym prowadziłam działalność a ten powołuje się, ze na zwolnieniu mam adres w innym powiecie... Nosz kurwa pier***** ZUS...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 11:38

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja nie cierpię wtorków....

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Rucola jak tak teraz mówisz to się zastanawiam czy nie mam podobnej sytuacji.

• Rucola Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka a nie dostałaś żadnego pisma?
    Ja wysłałam to pismo swojej ksiegowej i ma dzwonić do ZUSu wyjasnić sprawę. Dla mnie to wszystko jest nielogiczne, bo na l4 powinien być adres zameldowania, w którym będę przebywac podczas trwania zwolnienia, czyli wszystko się zgadza. Składki natomiast odprowadzałam do ZUSu w obrębie którego prowadzę działalnośc gosporadczą. Idac tym tokiem rozumowania będą przerzucać na siebie odpowiedzialność do usranej śmierci a ja nie zobaczę ani złotówki....

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po serduszko bije :) maleństwo ma 4,6 cm :) uffff....

Madzik34, Tosia2323, lamka, Achia, blue00, Jeżowa, Luna1993, StaraczkaNika, Bajkaaa, Rucola, Flowwer, malka, JustynaG, Lusesita, Anaaa90, pilik, olik321, by7mistake, Karma88, summer86, Emiilka, admiralka, Lunaris, golonat, Phnappy, KateHawke lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ja jeszcze grosza z ZUSu nie widziałam, bo ciągle coś, więc się nie zdziwie jak to jeszcze przede mną.
    U mnie to wygląda tak, że na umowie o pracę mam adres "z dowodu" woj. łódzkie, a przebywam we Wrocławiu, tylko że mam zgłoszone w zusie, gdzie przebywam, więc cholera wie.

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Ja już po serduszko bije :) maleństwo ma 4,6 cm :) uffff....
    A ile miało ostatnio? Ale w sumie nie ma co porównywać mierzenia na innym sprzęcie i inną ręką (mi dziecko niby ostatnio zmalało o 3 mm między wtorkiem a czwartkiem).
    Doktor zerknął na torbiel(e)? Jak one się mają? Zmalały?

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia,wiedziałam,że będzie dobrze :)

Aga9090 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś cudownie <3 ale masz waleczne dzieciątko pod sercem :)

Niestety muszę jakby co szukać specjalisty bliżej niż Rzeszów Rucola, ale bardzo dziękuję :* moja mama znalazła jakaś klinikę w Łodzi bo strasznie się tym przejęła, ale narazie czekamy i staramy sie uspokoić. Najgorzej że to echo wszystko potwierdzilo i badalo mnie dwóch specjalistów od usg prenatalnych także nie ma chyba mowy o pomylce

Bajeczko cudownie że z Zosieńka wszystko dobrze <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 11:58

Aga9090 lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Rucola ja jeszcze grosza z ZUSu nie widziałam, bo ciągle coś, więc się nie zdziwie jak to jeszcze przede mną.
    U mnie to wygląda tak, że na umowie o pracę mam adres "z dowodu" woj. łódzkie, a przebywam we Wrocławiu, tylko że mam zgłoszone w zusie, gdzie przebywam, więc cholera wie.
    Hmm, teoretycznie już dawno powinnaś mieć pieniądze. Nie masz żadnej księgowej, do której mogłabyś zadzwonić? która prowadzi ksiegowość firmy w której jesteś zatrudniona?

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    A ile miało ostatnio? Ale w sumie nie ma co porównywać mierzenia na innym sprzęcie i inną ręką (mi dziecko niby ostatnio zmalało o 3 mm między wtorkiem a czwartkiem).
    Doktor zerknął na torbiel(e)? Jak one się mają? Zmalały?
    W piątek 45 mm, ale tu nie ma co porównywać :) zerknął tylko na malucha, torbieli nie oglądał (chyba się nie zna na tym)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 12:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola nie mam jeszcze kasy, bo pracodawca musiał dosłać jakieś dokumenty, a za pierwszym razem źle je wypełnił więc tak leci ten czas a my od kwietnia na jednej wypłacie z Tarzanem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam tak samo Lamka,bez kasy od maja,czekam

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue specjalnie dla Ciebie '*

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b91f49d4ee42.jpg

Luna1993, blue00, olik321, lamka, Rucola, Flowwer, JustynaG, Jeżowa, Lusesita, Madzik34, Yoselyn82, Emiilka, admiralka, Lunaris, Phnappy, Kaczorka, KateHawke lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaah,to teraz masz zagwozdkę jak ukryć brzuch przed teściową :P cudności <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 12:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Hahahaah,to teraz masz zagwozdkę jak ukryć brzuch przed teściową :P cudności <3
    Haha :P jak się z nią widzę to luźne bluzki i trzeba wciągać :)

• olik321 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale macie problemy z tym ZUSem... jakaś porażka.
    U mnie na szczęście narazie pracodawca wypłaca kasę inaczej pewnie też by się czegoś uczepili...

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ciągle mówili, że na l4 ma być adres obecnego zamieszkania - jeśli wam to pomoże jakoś :)

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znikam na chwilę,mam smaka na czerwoną porzeczkę,mmmm,ta kwaskowatość,miodzio :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zawsze jest na L4 adres zamieszkania we Wro. Liczę że do końca miesiąca może mi wypłacą.

Rucola lubi tę wiadomość

‹‹ 927 928 929 930 931 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ