X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania jakoś mi na nerwusa nie wyglądasz ale cóż pozostaje> leżeć i czekać na rozwój wydarzeń :( mam nadzieję, że jeszcze trochę Oskarek się powstrzyma przed wyjściem na lody.

Phnappy nie pomogę, nie miałam nigdy kolki w ciąży. Może po nospie przejdzie. Jeśli to od jelit to mięta powinna pomóc.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Lena to już dzisiaj! nic dziwnego, że nie śpisz od 5, życzę cudownego pierwszego dnia z Franiem i niech już Was nic nie rozdziela

Ania trzymam kciuki, może jednak Oskarek jeszcze posiedzi... a jak nie, to da radę dzielny chłopak!

Luna za Ciebie też trzymam kciuki oczywiście, daj znać kochana jak już się czegoś dowiesz <3

Blue super brzuszek <3

Olik kciuki za wizytę, na pewno wszystko będzie ok :) i z Ciebie to niezła wędrowniczka!

Aga za Ciebie też oczywiście kciuki!

My byliśmy u lekarza wczoraj, wszystko z Małą ok - waży już 700g :) odpowiednia ilość wód, szyjka ok. 4cm, twarda i zamknięta - uff! A mi się udało wyhodować grzybka, dostałam lekarstwo, ale czekam jeszcze na wyniki wymazu z dna szyjki, oby tylko się tam nic nie przeniosło... w każdym razie idę w przyszły poniedziałek skonsultować te wyniki wymazu.

I niestety nie mam żadnych zdjęć :( Mała była uparciuszkiem i nie dała się złapać. Ale dziewczynka potwierdzona na 100% :)

blue00, Achia, Lunaris, lamka, Aga9090, veritaserum, olik321, pilik, malka, Emiilka, KateHawke lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Tosia - jak się czujesz?

Dziękuję, że pytasz. Fizycznie jest ok. Brzuch w ogóle nie boli, lekko plamie, ale strasznie bolą mnie piersi. W ciązy mi urosły, ale tylko czasem lekko bolały, a teraz nie mogę ich dotknąć. I wczoraj zauważyłam, że wypływa z nich jakaś biała ciecz. Czytałam na necie, że to może być od podwyższonej prolaktyny. Mam w domu bromergon ale chyba na razie nie będę nic brać na własną rękę.
    Psychicznie w sumie też nie jest najgorzej, aż jestem w szoku, że tak szybko się pozbierałam. Nadal często o tym myślę, łzy też czasem polecą. Przykro mi jest jak widzę kobiety z wózkami czy kolejne znajome na insta w ciąży, ale staram sie wrócić do normalnego życia. Już nie leżę całymi dniami w łożku i nie płaczę.
    Trzymam się tylko dlatego, bo wbiłam sobie do głowy, że skoro poprzednio clo tak szybko pomogło to i teraz się uda. Nie dopuszczam do siebie innych myśli.
    Wczoraj zamówiłam sobie pakiet na trombofilie z testDNA i zrobiłam badania na zespół antyfosfolipidowy, ANA, witaminę D i kwas foliowy. Myślę, że to tygodnia będą wyniki. Mój narzeczony twierdzi, że pewnie jest wszytsko ok i to poronienie to przypadek, ale ja mam inne zdanie. Chociaż lepiej by było gdyby to on miał jednak rację, ale nie przezyję jeśli tego nie sprawdzę. W planach mam jeszcze subpopulacje limfocytów i test CBA, ale na razie czekam co wyjdzie w tych badaniach

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia dobrze że wracasz do siebie. Organizm jest już nastawiony na ciążę więc jak tylko będziecie gotowi to myślę że szybciutko zaskoczysz i tym razem wszystko się ułoży dobrze <3

Flo pozdrów Maję -chyba że sama podczytuje :)

Barbarka -ząbki wow! nie wiedziałam że tak można, masz kobieto wesoło! Pozdrowienia dla Ciebie też.

Tosia2323 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosiu i miejmy nadzieję, że kolejnym razem będzie wszystko ok. Ja jestem zdania, że lepiej to wszystko sprawdzić, zagryźć zeby, wydać kasę na te badania, ale mieć jakiś punkt zaczepienia gdyby było coś nie tak. Ale życze Ci, żeby już kolejna ciąża była szybko i ładnie donoszona. ;)

Wczoraj zrobiłam kisiel z dwóch miseczek naszych wiśni. Wyszedł super. Wielką miseczkę wciągnęłam ja, a druga czekała na męża. Ten wziął łyżeczkę i jak go nie zaczęło wykręcać. Śmieje się i krzyczy, że tot totalny kwas jest. :D A dla mnie to jeszcze mocno słodkie było. Trudno wciągnęłam dwie miseczki. A ten siedział i oczy ze zdumienia przecierał. Mamo, aż tak się smak zmienia? :D

Tosia2323, Lunaris, Rucola lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa gratuluję córeczki!!

Tosia lepiej coś robić niż czekać biernie a przy badaniach jakoś czas biegnie szybciej i głowa jest czymś zajeta. Ponadto research organizmu przyda się ;)

Ania zobaczysz synek jeszcze posiedzi a dlatego uważają że nerwowe gdyż za bardzo świadome jesteśmy. Jeszcze mogą przwz dłuższy czas podawać kroplówki z magnezu.

Jeżowa, Rucola lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris no tak słyszałam, że po ciązy jest większa szansa na kolejną bo organizm jest przygotowany. Tylko ciekawe czy za 3 miesiące nadal będzie. Ale jestem dobrej myśli.

Karma, Flowwer uważam tak samo. Nie wybaczyłabym sobie gdybym doczekała się kolejengo poronienia, a potem by się okazało, że to jednak moje sm namieszało w immunologii. Wczoraj już zostawiłam 730 zł w Alabie i 330 na testDNA... straszne, że to aż tyle kosztuje. Cieszę się, że jednak sytuacja finansowana mi pozwala zrobić te badania. No i głowę tez mam przez to zajętą. Wczoraj pół dnia przeglądałam wątek o immunologii. Wiekszość to jeszcze dla mnie czarna magia, ale chociaż wiem które badania warto zrobić na początek.

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia - cieszę się, że psychicznie i fizycznie jest coraz lepiej.
    Dobrze, że od razu wzięłaś się za badania. Jeszcze powinnaś znaleźć porządnego lekarza. :)

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia, my się staraliśmy prawie 1,5 roku zanim się udało pierwszy raz, po cp miałam przerwę 3 m-ce i zaskoczyło praktycznie w pierwszym cyklu. Mam nadzieję, że u Was będzie podobnie <3
    I popieram dziewczyny co do badań, we wrześniu zanim wróciliśmy do starań wydałam chyba 1,5 tys. na badania, bo chciałam wiedzieć co nie gra. Daje to poczucie, że się działa a nie czeka bezczynnie (tak bym nie wiedziała, że mam mutacje i powinnam brać heparynę w ciąży i metylowane witaminy).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 10:24

Tosia2323, Rucola lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Tosia - cieszę się, że psychicznie i fizycznie jest coraz lepiej.
    Dobrze, że od razu wzięłaś się za badania. Jeszcze powinnaś znaleźć porządnego lekarza. :)

No właśnie i tutaj zaczyna się problem. Mam w Poznnaiu lekarza, który wydaje się ogarnięty i chciałabym dalej do niego jeździć mimo że to ponad 100 km i jest drogi. Ale mój narzeczony nie widzi problemu. Twierdzi, że udało nam się dlatego,że odpuściłam a clo przepisze mi lekarz w naszym mieście. No i że poronienie to przypadek. Na szczęscie mimo odmiennego zdania wspiera mnie, bo wie że ja bardziej to wszystko przeżywam. Poza tym badania nie zaszkodzą. Co najwyżej wyszczuplą portfel, ale będę chociaz spokojniejsza.
    Jeśli rzeczywiście wszystkie badania wyjdą ok to może spróbuję tutaj na miejscu stymulacji clo skoro już raz się udało, ale jeśli coś wyjdzie nie tak to będę chciała pojechać do Paśnika i do tego gina z Poznania.

A właśnie co do Paśnika. Jak długo się czeka na wizytę i ile kosztuje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 10:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma jak nfz, jestem 12, a lekarza jeszcze nie ma.. To se poczekam

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane pomóżcie proszę, płacze jak dziecko :( mała ma powiększone serduszko i wolny płyn w worku osierdziowym. Kazali zrobić badanie crp- trzeba na czczo z tego co czytałam więc dopiero jutro zrobię, ale ja nie byłam chora, nie miałam infekcji, nie mam chorych zębów. Lekarz pytał o to wszystko. Dalej ma mnie diagnozować mój lekarz i będę dziś po niego dzwonić jak będzie w gabinecie. Zna się któraś z Was na tym? Wiem że crp to stan zapalny mojego organizmu ale skoro mała już ma problemy z sercem to to się może jeszcze unormowac? W tym szoku pytałam tylko czy to zagraża życiu :( przepraszam że tak o sobie ale jestem w stasznym szoku, spodziewalam się rozwarcia ale nie chorego serduszka :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 10:32

• Rucola Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka Kochanie ja nie pomogę :( Nie mam pojęcia co to oznacza, ale na pewno musisz udac się do specjalisty i to skonsultować

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na innej stronie piszą że crp nie trzeba na czczo więc jadę teraz, a na złość labo nie e odbiera tel :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 10:40

• Rucola Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosiu ja jeździłam do paśnika do Łodzi, na wizytę czekałam około miesiąca i płaciłam 150 zł. Bardzo się cieszę, ze działasz. Nie patrz na narzeczonego, faceci są z marsa. Rób swoje a będzie jak u Summer, dzięki temu że porobiła badania zamiast czekać 3 miesiące bezczynnie, lada dzień urodzi córcię. Tak jak pisałyśmy na privie według mnie bez sterydów się nie obędzie, nawet jeśli w badaniach immuno niewiele wyjdzie. Kochana będzie dobrze :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 10:43

Tosia2323 lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna niestety nie pomogę, bo nie mam o tym żadnego pojęcia. Spróbuj się jak najszybciej umówić do swojego lekarza. Mam nadzieję, że Cię uspokoi. Trzymam kciuki, żeby okazało się, że to nic poważnego

A co do crp to mi w szpitalu robili jak nie byłam na czczo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 10:45

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna chciałabym pomóc, ale nie potrafię... Liczę, że szybko dodzwonisz się do swojego lekarza i podejmiecie dalsze kroki. Bardzo mi przykro, kochana, ale trzeba być dobrej myśli. Trzymaj się jakoś

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Na innej stronie piszą że crp nie trzeba na czczo więc jadę teraz, a na złość labo nie e odbiera tel :(
    ja bym zrobiła tak jak Ty, wydaje mi się, ze bycie na czczo raczej nie ma znaczenia. Albo jest stan zapalny albo go nie ma

Aga9090 lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna trzymam kciuki, aby jednak wszystko było w porządku :* trzymaj się kochana :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka ja też niestety nie znam się na tym, daj znać jak coś się dowiesz od lekarza!

‹‹ 925 926 927 928 929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ