X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu zrobiłaś wszystko co mogłaś, żeby synio zaczekał. Teraz możesz już tylko czekac <3 cokolwiek się będzie działo, będzie już dobrze, już prawie 34 tydzień, mały dostał sterydy, musisz myśleć tylko o tym, że jest bezpieczny !

Ja już od 5 nie śpię, czekam jak na szpilkach

pilik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena nie dziwię Ci się :) o której mają Cię wypisać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy się patrzą tutaj na mnie jak na wariatkę.
    Ja po prostu nie wiedziałam że to skurcze, bo Młody mnie tak od marca atakował. Przez to też się szyjka skracała.
    A ja rozradowana, że on sobie nogi prostuje... i tak chodziłam tyle czasu.

Mnie ogólnie te skurcze powyżej 100 nie bolą tylko są nieprzyjemne. Takie napinanie brzucha. Już się boję cokolwiek mówić, bo wystarczy że się ruszę i jest teraz już atak.

Personel jako tako. Od wczoraj znowu leżę sama. Pewnie kogoś dorzucą. Zaraz pewnie ktg będzie i potem może w końcu obchód.
    Mama ma dzisiaj przyjechać i mi pomóc się wykąpać.

A ja tylko chodzę i myślę czy to już skurcz kwalifikujący się do liczenia im czy moja schiza...

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się melduję :)

Aniu oni ci mogą magnez podawać na te skurcze, wiadomo kijowo spać z królówka ale wydaje mi się że jeszcze mogą trochę wstrzymać Oskara by został w brzuchu :) jestem dobrej myśli :)

Lena ja się nie dziwię tobie ja pewnie już bym była spakowana i jedna nogę poza szpitalem dlatego jakbym mogła to bym przyspieszyła czas byś już mogła jechać do Zabrza :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ale możesz chodzić czy tylko do wc?
    Tak piszesz o pomocy w kapaniu mi nikt nie pomaga ale nie ukrywam że nogi i stopy to myja się same jak płyn po nich spływa bo ja się nie schylam i tak samo nie wycieram ich bo normalnie się boję, nikt mi tego nie mówił ale uznałam że skoro mam taki reżim to raczej nie powinnam się wyginac.

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena,to już dziś,w końcu się zobaczycie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic się nie zmieniło...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/574a0b564a71.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena coś za emocje! Niech mąż nagra Wasze spotkanie z synkiem. :-) będziecie mieć bardzo wzruszającą pamiątkę.

Ania ach co za uparciuch z Twojego synia. Daj znać co powiedzą na obchodzie.

Achia moja czasami biega przez sen. :-D w sensie cała się rusza na łóżku.

Rucola lubi tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu współczuję tego co przechodzisz ale patrzmy na to tak że jednak kolejny dzień do przodu jutro kończysz 34tc a to już nie jest wczesny wcześniak to już bardzo dużo, fakt że jeszcze nie urodziłas oznacza że jednak to dają radę opanować i tego się trzymamy :)

Rucola lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plusy wczesnego wstawania jakieś są- pranie się robi, jaglanka na śniadanie się robi, nawet się już wykąpałam i pomalowałam. po śniadaniu idę do lidla, bo jednak siostra dziś przyjeżdża :)) ogarnę z grubsza chałupę i pewnie pójdę na drzemkę :D

Bajkaaa, lamka, veritaserum, olik321, Jeżowa, Rucola lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego, co Lena pisała to Zabrze nie pozwala na zdjęcia, więc pewnie i na filmy się nie zgodzą :( ale też uważam, że byłaby to piękna pamiątka...
    Za dużo chyba łykam tych hormonów, bo pomyślałam o tym spotkaniu z Franiem i ryczę :)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane :)

Lena my także czekamy na Twoje spotkanie z Franiem :*

Aniu dalej Kciukam aby Oskar jeszcze poczekał :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Końcówka 16 tygodnia :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/332e3f173227.jpg

agapat, Achia, Aga9090, Bajkaaa, Luna1993, Lena21, malka, Madzik34, Lusesita, olik321, Lunaris, Tosia2323, Flowwer, Phnappy, Czrna 81, Amal, Rucola, Kaczorka, Yoselyn82, golonat, KateHawke lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Nenusia ;)
    Chwila, bo wszyscy jeszcze są :P

blue00 lubi tę wiadomość

• Madzik34 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry Dziewczyny,
    Ja od 4 nie moge spac:((zawsze to byl jeden z pierwszych objawow ciazy....
    Dodatkowo caly czas mysle czy beta dobrze przyrasta...
    Wczoraj bylo 1993...wg kalkulatora przyrost w normie!
    Choc mam wrazenie ze spowolnil od ostatniego pomiaru...czy to nisluszne zalozenie?
    Progesteron 24....niby ok choc zawsze taki mialam po owulacji...wiec tez szalu nie ma..
    Powiedzcie szczerze co myslicie??

Lena trzymam kciuki za pierwsze spotkanie z synkiem!!!

Ania aby kolejny dzien minal w dwupaku:)

Milego dnia!

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik wychilluj, przyrosty bety zwalniają później. Są dziewczyny, które miały poniżej normy i wszystko jest ok, a są takie, którym ładnie przyrastała i nie jest ok. Nie bierz tego za wyznacznik. Teraz trzeba czekać i wizytować. ;-) wszystkie trzymamy kciuki!

A ja witam się w 17tc <3

Blue ładny brzuszek :-)

blue00, Madzik34, Luna1993, olik321, Lunaris, Jeżowa, Bocianiątko, Tosia2323, Flowwer, Achia, JustynaG, Rucola, KateHawke lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik, progesteron jest moim zdaniem ok. Kiedy planujesz wizytę u lekarza?

Lena, kciuki za Wasze spotkanie z Franiem <3

Ania, co by teraz się nie działo będzie już dobrze, 34 tc to taki naprawdę przełomowy moment a jeszcze jak Oskar dostał sterydy na płucka to działa to dodatkowo na Waszą korzyść. Trzymam za Was kciuki!

Bajkaaa, daj znać po dzisiejszym USG.

Ja jakos po 11 idę na szybki podglad między pacjentkami, mam nadzieję, że mała w brzuchu ma ok warunki, bo na poród poki co nic nie wskazuje. Wczoraj zrobiłam 6 km na nogach i nic :P

Madzik34, Bajkaaa lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania czekam na informacje co powiedzą lekarze :)

Blue cudowny brzusZek, śliczny <3

Summer ale uparciuch z Twojego maleństwa :D

Lena też mam łzy w oczach na myśl o Waszym spotkaniu :)

Reset kciuki za podgląd :)

Lamka ale ten czas pędzi co? ;)

Ja jadę do szpitala :(

reset lubi tę wiadomość

• Madzik34 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Madzik, progesteron jest moim zdaniem ok. Kiedy planujesz wizytę u lekarza?

Lena, kciuki za Wasze spotkanie z Franiem <3

Ania, co by teraz się nie działo będzie już dobrze, 34 tc to taki naprawdę przełomowy moment a jeszcze jak Oskar dostał sterydy na płucka to działa to dodatkowo na Waszą korzyść. Trzymam za Was kciuki!

Bajkaaa, daj znać po dzisiejszym USG.

Ja jakos po 11 idę na szybki podglad między pacjentkami, mam nadzieję, że mała w brzuchu ma ok warunki, bo na poród poki co nic nie wskazuje. Wczoraj zrobiłam 6 km na nogach i nic :P

Wizyta w piatek...jutro jeszcze raz (ostatni)powtarzam bete...
    Wiem,ze powinnam wyluzowac,ale nie wiem dlaczego zupelnie nie moge...
    Mam jakies zle przeczucia....tak jakby ktos dal mi nadzieje,a potem znowu ja odebral.
    Niby mam dwojke dzieci i zupelnie nie powinnam narzekac ale to jest silniejsze ode mnie i nie moge nad tym zapanowac chocbym chciala:(
    Dzieki za wasze odp.
    Trzymam kciuki za dzisiejsze badania/wizyty.

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
‹‹ 923 924 925 926 927 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ