X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna kciuki aby wszystko było ok :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena powodzenia dzisiaj. Nie mogę sobie wyobrazić jak się czujesz i jakie emocje Tobą muszą w tym momencie sterować. To będzie piękny dzień dla Was ;)

Ania tak jak dziewczyny piszą, na chłopski rozum, 34 tydzień jest już bezpieczny, oczywiście że każda z nas chce donosić ciążę i boi się przedwczesnego porodu,ale co by się nie działo będzie dobrze i Oskar da radę. Sterydy to wiadomo dodatkowy plus.

Achia to widzę od rana działasz, ja też mam sporo energi, wstałam o 5.30, zrobiłam mężowi śniadanie do pracy, teraz już jestem po śniadaniu, prysznicu, ogarnięciu kuchni i lecę po lekkie zakupy na dzisiaj ;) Nie mam pomysłu co na obiad chyba mało dietetycznie bo chodzą mi po głowie łazanki z młodą kapustą i boczkiem ;p

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samolot o 9... a ja dalej leżę pod ktg i mam już dość. Zapomnieli chyba mnie odłączyć.
    Wyniki mam rzucone w nogach i ani wstać ani się ruszyć żeby popatrzeć. Chcą mi jakiś antybiotyk dać na białko w moczu.
    Więcej nic nie wiem. Szyjka z zewnątrz i tak podejrzewam będzie zamknięta...

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Samolot o 9... a ja dalej leżę pod ktg i mam już dość. Zapomnieli chyba mnie odłączyć.
    Wyniki mam rzucone w nogach i ani wstać ani się ruszyć żeby popatrzeć. Chcą mi jakiś antybiotyk dać na białko w moczu.
    Więcej nic nie wiem. Szyjka z zewnątrz i tak podejrzewam będzie zamknięta...
    A ile masz tego białka? I na pewno na białko ten antybiotyk? Wybacz za pytanie ale mi powiedzieli jak wyszło białko (w dobowej zbiórce moczu) że nie ma lekarstwa na to białko jest jedną z trzech rzeczy które świadczą o zatruciu ciążowym.
    A co to ktg to dzwoń po nich nich nich kończą już zapis

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik, zatem czekam na dobre wieści z wizyty :)

Flowwer, u Was już spokojniej? Mam nadzieję, że teraz będziesz mogła poodpoczywać :) Masz może jakieś wieści od Barbarki i Mai? Pozdrów je ode mnie!

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer uparciucha masz w tym brzuchu. :)

Lena piękny dzień dzisiaj dla Ciebie! <3 Dawaj znać jak już emocje opadną.

Aniu grunt, że to już końcóweczka ciąży. Synek bezpieczny, więc niech monitorują i jakoś panują nad sytuacją.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kurcze ostatnio tu jakoś tak smutnej, mamy kiepski czas tutaj dlatego mam nadzieję że zacznie być w końcu po naszej myśli, że Oskar i Zosia spokojnie poczekaj do donoszonej ciąży, że Luna u ciebie okaże się że jest wszystko dobrze, że u Summer zacznie się w końcu poród i ogólnie że będzie tak jak chcemy a jeśli nawet będzie nie do końca tak to że finalnie będziemy zadowolone:)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu może Oskar będzie tak długo igrał sobie z mamusią a w końcu urodzi się w 37tc :) tego Ci życzę.

Lena jak tylko się obudziłam mówię do emka, że Lena jedzie dziś do Frania a on "co?!"
    hahaah jego mina bezcenna

Luna daj znać co powiedzieli w szpitalu

Dziewczyna jak nie będę umiała urodzić to chyba na ściankę wspinaczkową pójdę.. bo cały czas dużo chodzę, średnio 10 km dziennie, odliczając te 2 tyg gdy kazali mi się oszczędzać by sprawdzić czy szyjka się skraca sama czy to od małego.
    Ale o dziwio lekarka nic nie mówi, śmieje się tylko ze mnie.
    O 19 mamy wizytę, już nie mogę się doczekać, czuję czasami skurcze ( ale to chwila i mija) jestem ciekawa ile waży maluch i ogólnie co powie na wyniki bo hemoglobina mi spadła do 10,6 ( chyba i tak nie jest jeszcze najgorzej, albo tradycyjne u mnie przemawia zbędny optymizm :)

lamka, Luna1993, Lena21, JustynaG, Rucola lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik kciuki za wizytę, na pewno będzie wszystko dobrze ;-) a Marcel ma jeszcze czas, więc nie spodziewałabym się u Ciebie jakichś akcji mimo chodzenia. Mam nadzieję, że z szyjką wszystko ok.

Lena będziemy czekać na relację.

Yos a Ty nie miałaś nam swojego bąbelka pokazać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Yos ;)

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Lena szybkiego wpisu!

Aniu obyscie jeszcze posiedzieli w dwupaku. Każdy dzień się liczy.

Blue brzuszek jak malowany <3

Nie mogę się odnaleźć po powrocie, nic mi się nie chce robić a szkoda marnować dzień.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue brzuszek piękny, taki w sam raz!

Yos właśnie właśnie miał być bąbelek:)

dziewczyny gdzie kupię dobre jakościowo ręczniki?
    jedne mam z ikea i są naprawdę spoko, potrzebuję jeszcze jeden komplet

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 08:51

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna mam nadzieję że jednak to nic poważnego. napisz proszę jak będziesz mogła co tam Ci powiedzili.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjka z zewnątrz zamknięta. Usg robić nie chcą, bo było w sobotę. Dziecko jest na tyle duże że powinno dać radę. Ja jestem ponoć nerwowa. Mam czekać już na rozwój wydarzeń... Mam odpoczywać i jeść...

Tyle się dowiedziałam.

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue - brzuszek WOW :D piękny
    Ania - kciuki! mi wczoraj dr jak pytałam kiedy w praktyce maluchy będą po tej stronie, powiedział że przy bliźniakach niektórzy uznają 34 za donoszoną... więc moim zdaniem 34 + fakt, że miałaś sterydy na płucka oznacza, że wszystko będzie ok :) a Ty jesteś niezła fighterka!

Ja niestety miałam kiepską noc :/ wieczorem wybrałam się na zajęcia fitness - coś ala pilates/joga. Wróciłam dosyć późno i zjadłam kanapki + nie mogłam się powstrzymać i podjadłam czereśnie :/ kładłam się do łóżka z najgorszą zgagą ever :(
    Plus jakoś od 5 rano zaczęło mnie b mocno kłuć w lewym boku i promieniować na plecy :/ Teraz nadal boli, mocniej przy ucisku :/ podejrzewam, że to ta mieszanka wieczorna mi zaszkodziła i to od jelit :( raczej na ból od groszków to nie wygląda :( wzięłam nospę i czekam...
    Już googlałam coś takiego jak kolka ciążowa - to może być to?

Bocianiątko lubi tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena cudownie, że dzisiaj w końcu zobaczycie się z Franiem <3 Zdaj nam później relacje.
    Bajka i Ania obyście jak najdłużej wytrwały w dwupaku.
    Blue jaki masz już piękny, duży brzuszek <3
    Madzik doskonale Cie rozumiem. Ja też co chwile latałam na bete bo się bałam, że coś jest nie tak. Za dużo chyba wiemy i stąd ten strach. Dopóki nie trafiłam na forum to nie miałam pojęcia ile problemów może pojawić się w trakcie ciązy. Ostatecznie bete powtórzyłam 6 razy. I mimo, że przyrosty jak i progesteron miałam w normie to skończyło się jak widać w stopce. Także mam nauczkę na przyszłość, że wystarczy sprawdzić jeden przyrost bo i tak co ma być to będzie.
    Twój progesteron jest ok, jeszcze na pewno urośnie, ale możesz to skonsultować z lekarzem to może zaleci luteinę. Trzymam kciuki i życzę spokojnej ciązy :)
    Olik kciuki za wizytę. A co do ręczników to ja lubię te z firmy Zwoltex. U mnie w mieście jest mały sklepik, w którym je kupuję, ale widziałam też w Rossmanie. Fajne też są w Home&You ale niestety drogie. Tam kupuję tylko na wyprzedażach, a wczoraj widziałam, że niektore już były przecenione

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 09:37

Madzik34, olik321, Bajkaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane idę po 10 na podgląd maluszka zobaczyć czy po tym krwawieniu wszystko ok...

blue00, Tosia2323, Flowwer, Phnappy, Lunaris, Jeżowa, Bajkaaa, Kaczorka, pilik lubią tę wiadomość

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia - jak się czujesz?

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:

Flowwer, u Was już spokojniej? Mam nadzieję, że teraz będziesz mogła poodpoczywać :) Masz może jakieś wieści od Barbarki i Mai? Pozdrów je ode mnie!

Boju ... jak ciężko was dogonić lecicie jak szalone z postami a mój mózg budyniowy nie ogarnia.
    Maja i jej Kubuś rosną i czują się doskonale już z 2 tyg temu przekroczył 2 kg

Barbarka cieszy się macierzyństwem i wiecie co ma już ząbki Maksiu !! A myslała ze marudny od kolek.

Blue brzuszej juz zaczyna kolejny level :D

Olik czekam na wieści z wizyty.

Ania caly czas trzymam kciuki by akcja się nie rozkreciła ale już jesteś na " bezpiecznym etapie" ciąży. Moja siostra rodziła przez cc w 34+1 i tylko z 2 dni były w inkubatorze jako pro forma.

Lena ja na sama myśl o spodkaniu twoim i moim mam łzy w oczach.

Lunaris omg jak to możliwe ja już nie jestem w stanie zrobić zakupów w hipermarkecie bo tak biodra bolą. Chyle głowę że dajesz radę.

Ja przed ciążą miałam problemy z biodrami bo między panewką mam torbiele i wszelakie sporty ( prócz łóżkowych) odpadają. Od kilku dni brzuch boli okresowo i jajniki ... a przynajmniej miejsce gdzie kiedyś były.

Verti ohhh łazanki za mną chodzą od piątku , chyba dziś ugotuje :D

Lunaris, blue00, summer86, veritaserum, KateHawke lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Madzik34 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Lena cudownie, że dzisiaj w końcu zobaczycie się z Franiem <3 Zdaj nam później relacje.
    Bajka i Ania obyście jak najdłużej wytrwały w dwupaku.
    Blue jaki masz już piękny, duży brzuszek <3
    Madzik doskonale Cie rozumiem. Ja też co chwile latałam na bete bo się bałam, że coś jest nie tak. Za dużo chyba wiemy i stąd ten strach. Dopóki nie trafiłam na forum to nie miałam pojęcia ile problemów może pojawić się w trakcie ciązy. Ostatecznie bete powtórzyłam 6 razy. I mimo, że przyrosty jak i progesteron miałam w normie to skończyło się jak widać w stopce. Także mam nauczkę na przyszłość, że wystarczy sprawdzić jeden przyrost bo i tak co ma być to będzie.
    Twój progesteron jest ok, jeszcze na pewno urośnie, ale możesz to skonsultować z lekarzem to może zaleci luteinę. Trzymam kciuki i życzę spokojnej ciązy :)
    Olik kciuki za wizytę. A co do ręczników to ja lubię te z firmy Zwoltex. U mnie w mieście jest mały sklepik, w którym je kupuję, ale widziałam też w Rossmanie. Fajne też są w Home&You ale niestety drogie. Tam kupuję tylko na wyprzedażach, a wczoraj widziałam, że niektore już były przecenione

Tosiu dziekuje ze twoje slowa...wiem ile one znacza szczegolnie teraz.Jestem myslami z toba i zycze ci zebys szybko do nas wrocila.A jak tylko bedziesz chciala pogodac to pisz(takze na priv).

Luna - daj znac jak po lekarzu.mam nadzieje,ze to nic powaznego...

Tosia2323 lubi tę wiadomość

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
‹‹ 924 925 926 927 928 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ