X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna kciuki aby wszystko było ok :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena powodzenia dzisiaj. Nie mogę sobie wyobrazić jak się czujesz i jakie emocje Tobą muszą w tym momencie sterować. To będzie piękny dzień dla Was ;)

Ania tak jak dziewczyny piszą, na chłopski rozum, 34 tydzień jest już bezpieczny, oczywiście że każda z nas chce donosić ciążę i boi się przedwczesnego porodu,ale co by się nie działo będzie dobrze i Oskar da radę. Sterydy to wiadomo dodatkowy plus.

Achia to widzę od rana działasz, ja też mam sporo energi, wstałam o 5.30, zrobiłam mężowi śniadanie do pracy, teraz już jestem po śniadaniu, prysznicu, ogarnięciu kuchni i lecę po lekkie zakupy na dzisiaj ;) Nie mam pomysłu co na obiad chyba mało dietetycznie bo chodzą mi po głowie łazanki z młodą kapustą i boczkiem ;p

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samolot o 9... a ja dalej leżę pod ktg i mam już dość. Zapomnieli chyba mnie odłączyć.
    Wyniki mam rzucone w nogach i ani wstać ani się ruszyć żeby popatrzeć. Chcą mi jakiś antybiotyk dać na białko w moczu.
    Więcej nic nie wiem. Szyjka z zewnątrz i tak podejrzewam będzie zamknięta...

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Samolot o 9... a ja dalej leżę pod ktg i mam już dość. Zapomnieli chyba mnie odłączyć.
    Wyniki mam rzucone w nogach i ani wstać ani się ruszyć żeby popatrzeć. Chcą mi jakiś antybiotyk dać na białko w moczu.
    Więcej nic nie wiem. Szyjka z zewnątrz i tak podejrzewam będzie zamknięta...
    A ile masz tego białka? I na pewno na białko ten antybiotyk? Wybacz za pytanie ale mi powiedzieli jak wyszło białko (w dobowej zbiórce moczu) że nie ma lekarstwa na to białko jest jedną z trzech rzeczy które świadczą o zatruciu ciążowym.
    A co to ktg to dzwoń po nich nich nich kończą już zapis

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik, zatem czekam na dobre wieści z wizyty :)

Flowwer, u Was już spokojniej? Mam nadzieję, że teraz będziesz mogła poodpoczywać :) Masz może jakieś wieści od Barbarki i Mai? Pozdrów je ode mnie!

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer uparciucha masz w tym brzuchu. :)

Lena piękny dzień dzisiaj dla Ciebie! <3 Dawaj znać jak już emocje opadną.

Aniu grunt, że to już końcóweczka ciąży. Synek bezpieczny, więc niech monitorują i jakoś panują nad sytuacją.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kurcze ostatnio tu jakoś tak smutnej, mamy kiepski czas tutaj dlatego mam nadzieję że zacznie być w końcu po naszej myśli, że Oskar i Zosia spokojnie poczekaj do donoszonej ciąży, że Luna u ciebie okaże się że jest wszystko dobrze, że u Summer zacznie się w końcu poród i ogólnie że będzie tak jak chcemy a jeśli nawet będzie nie do końca tak to że finalnie będziemy zadowolone:)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu może Oskar będzie tak długo igrał sobie z mamusią a w końcu urodzi się w 37tc :) tego Ci życzę.

Lena jak tylko się obudziłam mówię do emka, że Lena jedzie dziś do Frania a on "co?!"
    hahaah jego mina bezcenna

Luna daj znać co powiedzieli w szpitalu

Dziewczyna jak nie będę umiała urodzić to chyba na ściankę wspinaczkową pójdę.. bo cały czas dużo chodzę, średnio 10 km dziennie, odliczając te 2 tyg gdy kazali mi się oszczędzać by sprawdzić czy szyjka się skraca sama czy to od małego.
    Ale o dziwio lekarka nic nie mówi, śmieje się tylko ze mnie.
    O 19 mamy wizytę, już nie mogę się doczekać, czuję czasami skurcze ( ale to chwila i mija) jestem ciekawa ile waży maluch i ogólnie co powie na wyniki bo hemoglobina mi spadła do 10,6 ( chyba i tak nie jest jeszcze najgorzej, albo tradycyjne u mnie przemawia zbędny optymizm :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Lena21, JustynaG, Rucola lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik kciuki za wizytę, na pewno będzie wszystko dobrze ;-) a Marcel ma jeszcze czas, więc nie spodziewałabym się u Ciebie jakichś akcji mimo chodzenia. Mam nadzieję, że z szyjką wszystko ok.

Lena będziemy czekać na relację.

Yos a Ty nie miałaś nam swojego bąbelka pokazać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Yos ;)

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Lena szybkiego wpisu!

Aniu obyscie jeszcze posiedzieli w dwupaku. Każdy dzień się liczy.

Blue brzuszek jak malowany <3

Nie mogę się odnaleźć po powrocie, nic mi się nie chce robić a szkoda marnować dzień.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue brzuszek piękny, taki w sam raz!

Yos właśnie właśnie miał być bąbelek:)

dziewczyny gdzie kupię dobre jakościowo ręczniki?
    jedne mam z ikea i są naprawdę spoko, potrzebuję jeszcze jeden komplet

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 08:51

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna mam nadzieję że jednak to nic poważnego. napisz proszę jak będziesz mogła co tam Ci powiedzili.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjka z zewnątrz zamknięta. Usg robić nie chcą, bo było w sobotę. Dziecko jest na tyle duże że powinno dać radę. Ja jestem ponoć nerwowa. Mam czekać już na rozwój wydarzeń... Mam odpoczywać i jeść...

Tyle się dowiedziałam.

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue - brzuszek WOW :D piękny
    Ania - kciuki! mi wczoraj dr jak pytałam kiedy w praktyce maluchy będą po tej stronie, powiedział że przy bliźniakach niektórzy uznają 34 za donoszoną... więc moim zdaniem 34 + fakt, że miałaś sterydy na płucka oznacza, że wszystko będzie ok :) a Ty jesteś niezła fighterka!

Ja niestety miałam kiepską noc :/ wieczorem wybrałam się na zajęcia fitness - coś ala pilates/joga. Wróciłam dosyć późno i zjadłam kanapki + nie mogłam się powstrzymać i podjadłam czereśnie :/ kładłam się do łóżka z najgorszą zgagą ever :(
    Plus jakoś od 5 rano zaczęło mnie b mocno kłuć w lewym boku i promieniować na plecy :/ Teraz nadal boli, mocniej przy ucisku :/ podejrzewam, że to ta mieszanka wieczorna mi zaszkodziła i to od jelit :( raczej na ból od groszków to nie wygląda :( wzięłam nospę i czekam...
    Już googlałam coś takiego jak kolka ciążowa - to może być to?

Bocianiątko lubi tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena cudownie, że dzisiaj w końcu zobaczycie się z Franiem <3 Zdaj nam później relacje.
    Bajka i Ania obyście jak najdłużej wytrwały w dwupaku.
    Blue jaki masz już piękny, duży brzuszek <3
    Madzik doskonale Cie rozumiem. Ja też co chwile latałam na bete bo się bałam, że coś jest nie tak. Za dużo chyba wiemy i stąd ten strach. Dopóki nie trafiłam na forum to nie miałam pojęcia ile problemów może pojawić się w trakcie ciązy. Ostatecznie bete powtórzyłam 6 razy. I mimo, że przyrosty jak i progesteron miałam w normie to skończyło się jak widać w stopce. Także mam nauczkę na przyszłość, że wystarczy sprawdzić jeden przyrost bo i tak co ma być to będzie.
    Twój progesteron jest ok, jeszcze na pewno urośnie, ale możesz to skonsultować z lekarzem to może zaleci luteinę. Trzymam kciuki i życzę spokojnej ciązy :)
    Olik kciuki za wizytę. A co do ręczników to ja lubię te z firmy Zwoltex. U mnie w mieście jest mały sklepik, w którym je kupuję, ale widziałam też w Rossmanie. Fajne też są w Home&You ale niestety drogie. Tam kupuję tylko na wyprzedażach, a wczoraj widziałam, że niektore już były przecenione

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 09:37

Madzik34, olik321, Bajkaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane idę po 10 na podgląd maluszka zobaczyć czy po tym krwawieniu wszystko ok...

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Flowwer, Phnappy, Lunaris, Jeżowa, Bajkaaa, Kaczorka, pilik lubią tę wiadomość

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia - jak się czujesz?

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:

Flowwer, u Was już spokojniej? Mam nadzieję, że teraz będziesz mogła poodpoczywać :) Masz może jakieś wieści od Barbarki i Mai? Pozdrów je ode mnie!

Boju ... jak ciężko was dogonić lecicie jak szalone z postami a mój mózg budyniowy nie ogarnia.
    Maja i jej Kubuś rosną i czują się doskonale już z 2 tyg temu przekroczył 2 kg

Barbarka cieszy się macierzyństwem i wiecie co ma już ząbki Maksiu !! A myslała ze marudny od kolek.

Blue brzuszej juz zaczyna kolejny level :D

Olik czekam na wieści z wizyty.

Ania caly czas trzymam kciuki by akcja się nie rozkreciła ale już jesteś na " bezpiecznym etapie" ciąży. Moja siostra rodziła przez cc w 34+1 i tylko z 2 dni były w inkubatorze jako pro forma.

Lena ja na sama myśl o spodkaniu twoim i moim mam łzy w oczach.

Lunaris omg jak to możliwe ja już nie jestem w stanie zrobić zakupów w hipermarkecie bo tak biodra bolą. Chyle głowę że dajesz radę.

Ja przed ciążą miałam problemy z biodrami bo między panewką mam torbiele i wszelakie sporty ( prócz łóżkowych) odpadają. Od kilku dni brzuch boli okresowo i jajniki ... a przynajmniej miejsce gdzie kiedyś były.

Verti ohhh łazanki za mną chodzą od piątku , chyba dziś ugotuje :D

Lunaris, nick nieaktualny, summer86, nick nieaktualny, KateHawke lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Madzik34 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Lena cudownie, że dzisiaj w końcu zobaczycie się z Franiem <3 Zdaj nam później relacje.
    Bajka i Ania obyście jak najdłużej wytrwały w dwupaku.
    Blue jaki masz już piękny, duży brzuszek <3
    Madzik doskonale Cie rozumiem. Ja też co chwile latałam na bete bo się bałam, że coś jest nie tak. Za dużo chyba wiemy i stąd ten strach. Dopóki nie trafiłam na forum to nie miałam pojęcia ile problemów może pojawić się w trakcie ciązy. Ostatecznie bete powtórzyłam 6 razy. I mimo, że przyrosty jak i progesteron miałam w normie to skończyło się jak widać w stopce. Także mam nauczkę na przyszłość, że wystarczy sprawdzić jeden przyrost bo i tak co ma być to będzie.
    Twój progesteron jest ok, jeszcze na pewno urośnie, ale możesz to skonsultować z lekarzem to może zaleci luteinę. Trzymam kciuki i życzę spokojnej ciązy :)
    Olik kciuki za wizytę. A co do ręczników to ja lubię te z firmy Zwoltex. U mnie w mieście jest mały sklepik, w którym je kupuję, ale widziałam też w Rossmanie. Fajne też są w Home&You ale niestety drogie. Tam kupuję tylko na wyprzedażach, a wczoraj widziałam, że niektore już były przecenione

Tosiu dziekuje ze twoje slowa...wiem ile one znacza szczegolnie teraz.Jestem myslami z toba i zycze ci zebys szybko do nas wrocila.A jak tylko bedziesz chciala pogodac to pisz(takze na priv).

Luna - daj znac jak po lekarzu.mam nadzieje,ze to nic powaznego...

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
‹‹ 924 925 926 927 928 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ