X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Koszarowej, własnie widzę, że ma bardzo dobre opinie na znany lekarz.
    Dziękuję za namiary :)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik oj synek już duży mój ma pewno gdzieś 1.5kg dopiero a nie masz przypadkiem wokół pępka ala siniak ? Bo ja taki siny od 2 tyg mam i zastanawiam się czy w czwartek pozakaz ginowi

Melevis lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Olik oj synek już duży mój ma pewno gdzieś 1.5kg dopiero a nie masz przypadkiem wokół pępka ala siniak ? Bo ja taki siny od 2 tyg mam i zastanawiam się czy w czwartek pozakaz ginowi
    Tak to jest wokół pępka. Czasami się uwypukla i boli. Generalnie jest miękkie a reszta skóry jest bardziej napięta

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Tak to jest wokół pępka. Czasami się uwypukla i boli. Generalnie jest miękkie a reszta skóry jest bardziej napięta

A już jest ustawiony główką w dół?

Jeszcze tylko 5 tyg i ciąża donoszona, pesser zdejmie.
    Zastanawiam sie intensywnie nad własną położną.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest główką w dół,
    Flo też coraz intensywniej myślę o porodzie, tym bardziej, że z usg coraz szybsze terminy wychodzą..
    Dziś zaczęłam prać ciuchy małego i pakować swoją torbę.. ale to narazie bardzo wstępnie.
    GBS już mi dziś tez ginka pobrała

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja dziś miałam kolejną nos z atrakcjami. Od 16 do 21 straszne skurcze i bóle, miałam już serio nadzieje, że to to bo ból momentami był nie do zniesienia. Po czym zaczęło przechodzić... położyłam się koło 22 i od 23 znowu twardnienia i skurcze, jeszcze mocniejsze. Poskakałam na piłce, wypiłam ziółka uspokajające i do 2 wszystki minęło... teraz tylko brzuch pobolewa i mam zakwasy po tym wszystkim... coś się moja Mała nie może ciagle zdecydować...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj pilik życzę Ci aby następnym razem to już było to :)
    Miłego dnia dziewczyny. My juz zajadamy śniadanie

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, dobrze że coś się dzieje.. większe szanse, że robi się powoli rozwarcie.

U mnie nadal cisza.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwe, lepiej pokaż pępek lekarzowi na wszelki wypadek, jeśli coś Cię niepokoi.

pilik, Rucola, Flowwer lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik trzymam kciuki, dobrze, że Twój organizm przygotowuje się ma wielki dzień. Odpoczywaj, myśle, że już niedługo będziecie razem <3

Summer nie martw się, moja przyjaciółka była umówiona z lekarzem, że w dniu terminu przyjedzie do szpitala na 10:00 i będą podejmować decyzje czy wywoływać itd. O 5 rano zaczęły się skurcze, przed 8 jej córeczka była na świecie, trzymam kciuki żeby i u Was było szybko i bezproblemowo <3

Pilik tez mniej więcej na tym etapie zaczęłam się przygotowywać i nie żałuje, bo później było mi coraz trudniej

Flower szybko ten czas leci, najważniejsze że jestescie bezpieczni z pessarem

Ania daj znać jakie nowiny u Was?

• summer86 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, mogę mieć do Ciebie pytanie?
    Czy u Ciebie w sobotę to było krwawienie czy brunatne plamienie?
    Bo ja od wczoraj po badaniu troszkę plamię, ale nie ma tego dużo i jest brunatne..

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Lena, mogę mieć do Ciebie pytanie?
    Czy u Ciebie w sobotę to było krwawienie czy brunatne plamienie?
    Bo ja od wczoraj po badaniu troszkę plamię, ale nie ma tego dużo i jest brunatne..

Summer ja poszłam się po prostu wysikac i na papierze została żywa czerwona jasna krew, nie było tego jakoś bardzo dużo, ale na tyle sporo, że jestem pewna, że byś zauważyła i odczuła. Założyłam wkładkę i jak przyjechaliśmy do szpitala to na wkladce było tylko troszkę brązowego brudzenie. Dopiero przy badaniu się okazało, że w środku jest tego więcej.

Nie każde krwawienie musi być oznaka czegoś złego, leżałam w maju na sali z dziewczyna, która dostała sporego krwawienia po seksie z mężem w 36 tygodniu i okazało się że to zupełnie nic groźnego i szybko mogła wyjść po obserwacji.

Nie chce Was stresować dziewcxyny, bo ja wiem jak każda zła historia działa ma nasza psychikę. Nie możemy oczywiście popadać w szaleństwo, ale po tej historii jestem tez pewna, że nie warto się przejmować czy ktoś nas wezmie za panikare w ciąży, czy na IP będzie jakaś oburzona pani. Nasz spokój i pewność, że z naszym dzieckiem jest wszystko ok jest w ciąży absolutnie najważniejszy.

Rucola, JustynaG lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, dziękuję za odpowiedź i zrozumienie <3
    Jedziesz dziś do Frania?

3i49mg7yu2aqel15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tak...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/30328d8abd06.jpg

Miałam nadzieję na spokojny dzień i 0 badań... a już 3x byli pytać o skurcze czy mam. Pewnie znowu palcówa będzie... psychicznie mam dość. Szczególnie tego żeby mnie badali- nic się dla mnie od wczoraj nie zmieniło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu,to spore skurcze,maluch chce już wyjść.Na tym etapie i tak będzie już dobrze,cierpliwosci,dasz radę jeszcze chwilę wytrzymać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu faktycznie to są już skurcze porządne... Mocno trzymam kciuki

• summer86 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, na suwaczku równo 34 tygodnie, nawet jeśli Oskar sie pospieszy nie będzie już skrajnym wcześniakiem. Ty robisz co w Twojej mocy aby było dobrze, reszta jest w rękach lekarzy. Trzymaj się!

3i49mg7yu2aqel15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko że mnie to nie boli...
    Nic a nic. Dla mnie to się po prostu dziecko rusza...
    Drugi skurcz +135 był po 40min od tego ze zdjęcia... trafiłam z takimi co 1min.
    Już mam dość bo każdy się tu pyta o skurcze a dla mnie to nie skurcze tylko ruchy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik też myślę, że to już niebawem :) jeszcze moment i będziesz tulić maleństwo

Olik, Flower współczuję przepukliny, ale Wam chłopaki dają czadu w brzuchu :)

Bajeczko jak u ciebie?

Ania jesteś dzielna i dasz radę jeszcze trochę , mały naprawdę się strasznie pcha na ten świat. Dużo siły kochana :*

My się zaraz zbieramy na badania- anty rh, cytomegalia, t3,t4,tsh, glukoza. To chyba wszystko. Po wczoraj nawet glukoza mi nie straszna. Nawet teść z Niemiec dzwonił, żeby mnie pozdrowić a nie ukrywał ze mnie nie lubi do tej pory. Spróbuję się dziś uczyć bo do obrony równo tydzień.
    Jeszcze raz Wam bardzo dziękuję za wsparcie wczoraj <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 07:44

• summer86 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, dobrze że akurat teraz masz ta obronę, postaraj się skupić na nauce, dzięki temu czas szybciej minie. Trzymam kciuki za wyniki!
    Jesteś bardzo dzielna.

Luna1993 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
‹‹ 934 935 936 937 938 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ