X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna Ślicznie wyglądasz :) Nie pytają Cię przypadkiem w sklepie o dowód czasami? :)

Summer , Same dobre wieści nam dzisiaj przekazujesz! Świetnie, że mała polubiła się z "nową butelką" i jest pięknym ssakiem :))

Rucola , czyli kierunek Trójmiasto. Achia, Nika i ja w tych terenach mieszkamy :) Jakbyś chciała polecenie jakiś miejscówek to wal tutaj, z pewnością któraś z nas coś podpowie.

Nika Świetne wieści ale w gruncie rzeczy nie mogło być inaczej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 19:00

Rucola, summer86, Luna1993, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, lubię za podejście i szczerosc! Powiem Ci, że miałam jedna cc z naciąganych wskazań, kolejna też mam zamiar mieć. Stasia karmilam 3 dni, teraz raczej będzie podobnie.
    Równie nie czuje się gorsza! Moje dziecię dostalo za to szczęśliwą, wyspaną mamę, która mogla skupić się na całowaniu małych stopek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 19:00

Luna1993, JuicyB, KateKum lubią tę wiadomość

• Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika piękne wieści z wizyty przynosisz! Zapewne poczułaś niesamowitą ulgę. I mówisz że będzie mała Nikita? ;-)

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka prześlicznie wyglądasz <3 szczęśliwa mama= szczęśliwe dziecko -to w brzuchu też!

Summer fajnie że Ania ma ochotę na przytulanki do cyca od początku :) odpoczywaj i cieszcie się sobą <3

summer86, Luna1993 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie dokładnie tak jak piszesz, szczęśliwa mama która postępuje zgodnie z sobą to szczęśliwe dziecko :) tak jak my rozumiemy mamy karmiące piersią tak inni powinni rozumieć nas, które np po prostu nie chcą. Ja spróbuje rodzić naturalnie jeśli nie będzie konieczności cc, ale mój poród sn to był koszmar, stąd chętnie skorzystam jeśli będzie lepiej przez cc :) A koleżanki laktoterrorystki były bardzo zniesmaczone jak odpowiedziałam, że nie zamierzam karmić :D pytaly dlaczego (tak jak ja bym pytała dlaczego one karmia) to jako naczelna wredota powiedziałam, że nie chce żeby mi cycki obwisły :D
    A tak serio to jak z mała nie będzie aż tak źle jak może być, to 2 miesiące po porodzie zaczynam aplikację i nie chce rozbujac laktacji i ryzykować wiszenia przy cycku co godzinę :(

• summer86 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nawet nie wiecie jak mnie wzruszuły Wasze piękne slowa w naszym kierunku <3 jestescie cudowne i jestem wdzięczna za wsparcie w trakcie staran i znoszenie moich ciąglych obaw o ciążę! Bez Was byłoby o wiele trudniej.

A teraz szczegóły.. o skurczach nocnych pisałam, myślałam że dotrwam do porannej wizyty u prowadzącego, ale po 4 znów się staly częstsze i bardziej bolesne, więc nie wyobrażałam sobie siedzieć w poczekalni ze skurczami. Pojechalismy do szpitala, po formalnościach i badaniach o 8:30 byłam na porodówce. Co ciekawe, przyjechałam z bolesnymi skurczami a na ktg nic się nie pisało! Na szczęście okazalo się, źe jest rozwarcie 3 cm a polożna przyspieszyła akcję przebiciem pęcherza. Caly poród mimo że szybki byl bardzo bolesny, bo od poczatku miałam skurcze krzyżowe. Gdyby nie polożna pewnie dłużej by to trwało, ale badania rozwarcia i zmiękczanie szyjki to byla masakra. Ale ufałam jej i wiedziałam, że wie co robi.
    O 12:15 Ania była już na świecie. Moment gdy mi ją polożyli byl piękny, ale inaczej sobie to wyobrażał, nie płakalam ze wzruszenia, bylam po prostu szczęśliwa i zszokowana. Dopiero na sali poporodowej przyszla ta fala uczuć.

Dla nadal walczacych - Dziewczyny nie poddawajcie się. Ania urodziła sie dokładnie w ten dzień roku gdy rok temu trafiłam do szpitala z ciążą pozamaciczną. Pamiętam że wtedy zwatpilam czy kiedykolwiek się uda, ale gdy się walczy w koncu się udaje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 19:30

Czrna 81, Luna1993, Lunaris, JustynaG, Jeżowa, Angelika83, Achia, moniśka..., Tosia2323, Aga9090, panan12, Rucola, KateKum, veritaserum, -Mamunia-, Siwulec, olik321, Ania1003, Kargo31, KateHawke, Bajkaaa, StaraczkaNika, pilik, blue00, 91Ewela09, Kaczorka, Lena21, Amal, Lusesita, Madzik34, Bocianiątko, Phnappy, E_w_c_i_a, Sarna84, Flowwer, Karma88, by7mistake, ja1986 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset wrzucęna chwilę foto jak wrocimy do domu i eMek wyrazi zgode ;) jest bardzo anty taki rzeczom a przy małej muszę jego zdanie brac pod uwagę ;)

pilik lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer współczuję boli krzyżowych, okropne paskudztwo, ale masz to już za sobą i byłaś bardzo dzielna :* odpoczywaj i ciesz się malutka Ania :)

summer86 lubi tę wiadomość

• Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer ❤❤❤ Pamiętam przez co przechodziłaś rok temu, dlatego teraz tym bardziej się cieszę Waszym szczęściem.

summer86, Rucola lubią tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, karmienie, smoczki, spanie z rodzicami, noszenie dziecka, używanie kojca - zaskakujące ile mamy wokół speców od naszego macierzyństwa :)

Ja dziś przeszłam niezły kryzys swojego matkowania. Nie ogarnęłam szczepionki na rota i już za późno. Zapisałam sobie, że szczepienie można zrobić do 24 tygodnia, ale nie wiedziałam, ze są dwie dawki i jedna musi być maks do 12 tygodnia... a to dziś. Mały ma pierwszą mini jelitówkę. Wprawdzie znosi to super fajnie, ale niestety przekreśla nam to szanse na szczepienie w ostatniej chwili. Ja miałam w życiu tyle razy rota, że aż mi słabo jak myślę co będzie jak mi zachoruje :(
    Człowiek się stara jak może, mam piękną rozpiskę ze wszystkimi szczepieniami i tak dupa. W przychodni poprosiłam, aby w planie dali mi wszystkie szczepienia i te obowiązkowe i nie, ale też przegapili. Dawno nie byłam tak zła i bezsilna :/

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka, Minnie, ja absolutnie szanuję Waszą decyzje co do nie karmienia piersią, ale przyznam szczerze że dopóki nie zaczęłam czytać blogu hafija było mi obojętne, czy laktacja mi się rozkręci czy nie, w końcu jest mm. Teraz jestem trochę bardziej oczytana w temacie i zrobię wszystko co w mojej mocy, zeby karmić cyckiem. Co z tego wyjdzie-zobaczymy. Z drugiej strony nie chcę się fiksować na karmienie piersią, bo wiem, ze różnie może być.
    Co do porodu siłami natury to ogromnie się boję, ale jakos tak intuicyjnie wyczuwam, ze mój Lewcio raczej nie będzie chciał fiknąć główką do dołu. Nie znam co prawda jeszcze własnego dziecka, ale jakoś tak czuję pod skórą... a moze mnie zaskoczy :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer dzielna kobitka z Ciebie. Odpoczywaj :)

Trochę mnie podniosłoście na duchu dziewczyny, że nie tylko ja jestem jakaś inna.

summer86 lubi tę wiadomość

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cofam wszystko co powiedziałam dobrego dzisiaj o emku. Wrócił do domu i skręcił awanturę najezdzajac na mnie, że przeze mnie był zmuszony opierdalac się całe przedpołudnie, bo zabrałam samochód i pojechałam do fryzjera. A w aucie było coś tam do wycinania drzwi i to moja wina. Jak spytałam dlaczego się nawet nie uczył skoro nie miał co robić (w październiku ma egzaminy) powiedział że nie mój zasrany interes. Ubrałam się i wyszłam, siedzę w samochodzie i płacze. Co ja mu złego zrobiłam. Mi też jest ciężko, to też moja córka jest chora a on mnie tak teraz traktuje. Jak wychodziłam bez słowa to rzucil tylko że mam nie wracać :( tylko mnie brzuch rozbolał nie mam zamiaru dać się tak traktować

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka :( niefajnie, nie dajcie się zwariować złym emocjom :(to i tak trudny czas dla Was :*

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna kochana przytulam Cię mocno w tym samochodzie :*:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym bardzo chciała karmić piersią i mam nadzieję że się uda,ale szanuje Was dziewczyny i Waszą decyzję :) no i też szczerość oczywiście. Mam nadzieję, że nikt Wam nigdy nie powie nic przykrego na temat tego że będziecie karmić dziecko MM!
    Porodu naturalnego się też boje,ale nie ja pierwsza, nie ostatnia- cytując Lunę "trzeba przeżyć".
    Luna a może Emek ma po prostu zły dzień? mój mąż- choć najbardziej kochany na świecie- też jak czasem wypali z czymś że mam ochotę go walnąć patelnią w łeb. Cięzki czas przed Wami, a napięcia zdarzają się w każdym związku. popłacz sobie w aucie, to dobrze robi. na pewno wyjaśnicie sobie sytuację i będzie dobrze. głowa do góry :)
    a nie pisałam- jesteś śliczna a włosy masz piękne, bardzo ładny kolor :)

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Summer cudownie :) jeszcze raz gratulacje <3
    Nika SUUUPER :)) a dostałaś jakieś zdjęcie?:)
    Mam, ale kiepskie - mała akurat ćwiczyła kung-fu i nie miała czasu pozować ;)

Tutaj w pozycju bicia pokłonów mojej cudownie wydłuzonej szyjce:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/54e840cbc5f3.jpg
    Żeberka jej widać, chudzince :(

Achia, Jeżowa, Aga9090, KateHawke, pilik, Czrna 81, summer86, Bajkaaa, blue00, Rucola, JustynaG, malka, KateKum, Karolina90, Kaczorka, Lunaris, Lena21, Tosia2323, Lusesita, Siwulec, -Mamunia-, Sarna84, Flowwer, Karma88, Angelika83 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Kargo31 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna to pewnie nagromadzone w Was emocje przez te ostatnie dni. Wróć i powiedz,ze i tak jesteś zdenerwowana i zeby Ci nie dokładał, no nosisz pod sercem Wasze wyczekane dziecko. Moze sie ogarnie,ze Twoj spokoj jest teraz najważniejszy. Moze teraz warto pierwszej zaczać dla spokoju Twojego i dziewczynek. Nie łam się Kochana!

*starania od marca 2017

*iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.

*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
    - I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
    11dpt- beta88,9, prog16,1
    13dpt- beta218,9, prog14,3
    19dpt -beta 2541, prog 16,6
    26dpt- ❤
    28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
    - II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
    6dpt- beta 0, prog 12,5
    11dpt -beta 0, prog 40,33

*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
    - I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
    - II FET 23.012023 - zarodek 4BB
    5dpt bladzioch
    7dpt negatyw
    10dpt beta 0
  • Kargo31 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do karmienia to uważam, ze to decyzja matki i trzeba ją uszanować czy zdecyduje sie na KP czy MM. A czasem niestety los decyduje za nas. A najlepszą odpowiedz jaką słyszalam na pytanie "karmisz?" ( W domysle oczywiscie czy piersią ) to: "nie, głodzę"

Achia, Aga9090, Czrna 81, Bajkaaa, Lunaris, Bocianiątko, Flowwer lubią tę wiadomość

*starania od marca 2017

*iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.

*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
    - I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
    11dpt- beta88,9, prog16,1
    13dpt- beta218,9, prog14,3
    19dpt -beta 2541, prog 16,6
    26dpt- ❤
    28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
    - II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
    6dpt- beta 0, prog 12,5
    11dpt -beta 0, prog 40,33

*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
    - I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
    - II FET 23.012023 - zarodek 4BB
    5dpt bladzioch
    7dpt negatyw
    10dpt beta 0
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika urocze zdjęcie :)) to ta szyjka ile ma? muszę zapamiętać żeby w środę doktora M zapytać o moją! siostra już pojechała to teraz poleże na kanapie i dam jej (szyjce) odpocząć :)

‹‹ 955 956 957 958 959 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ