X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, hahaha, bicie pokłonów szyjce - padłam! :D

Luna ech Ci faceci :( przykro mi, że płaczesz w aucie, nie zasługujesz na to. Ale może faktycznie warto wrócić i po prostu wyjaśnić, że nie musi się na Tobie wyżywać, bo jesteście w tym razem.

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:
    Nika piękne wieści z wizyty przynosisz! Zapewne poczułaś niesamowitą ulgę. I mówisz że będzie mała Nikita? ;-)
    Hehe, jesteśmy umówieni na Renatę. Więc póki co jest "Raczej Renia".
    I serio się boję, że będzie taka jak ja! Ja byłam okropnym, wybrednym i asertwnym dzieckiem :/ Jeśli tak będzie, to moja matka to wykrakała! Ale jest nadzieja, że weźmie coś z męża np będzie mniej gadać i więcej słuchać ;)

Czrna 81 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer!!! No wiedziałam, ze jednak coś się świeciło, miałaś identyczne objawy jak ja :D gratuluję Mamusiu, zdrówka dla Was <3
    I pamiętaj, że w trakcie karmienia piersią nie można jeść arbuza - bo sok kapie dziecku na główkę ;)

Nika Renia cudowna, aż mi się łza wzruszenia kręci w oku na widok takich zdjęć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 20:36

KateHawke, StaraczkaNika, summer86, 91Ewela09, Lunaris, Sarna84 lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc

Wysłany: 21 czerwca 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum wrote:
    Summer dzielna kobitka z Ciebie. Odpoczywaj :)

Trochę mnie podniosłoście na duchu dziewczyny, że nie tylko ja jestem jakaś inna.
    A co Ty się martwisz - jak się to wszystko już będzie działo, to zwyczajnie ogarniesz to tak, zeby było dobrze ;) Taki czelendż, target, czy jakoś tak ;)
    Zresztą to już będzie z górki, bo już bez całego tego niepłodnościowego syfu w głowie ;)

KateKum lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika piękne zdjęcie :*

Była u mnie koleżanka z którą pracowałam i jest na l4 od 2 miesiecy, bo się przepuchliny nabawiła i czeka na operacje.
    Mój były szef zaprosił ja na rozmowe gdy l4 przyniosła i dał jej wypowiedzenie z datą kiedy jeszcze w pracy była.. Czyli nie ja jedna zostałam tak zwolniona.. Masakra....

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbowałam, zadzwoniłam. Nie wiem co mu odwaliło, ale nie będę z nim gadać. To moja wina i on nie robi nic złego. Tak, wyzywanie się na mnie i traktowanie jakbym była winna wszystkiemu to nic takiego. Mam dosyć :( naprawdę jeszcze tego mi tylko brakowało :(

Wysłany: 21 czerwca 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Nika urocze zdjęcie :)) to ta szyjka ile ma? muszę zapamiętać żeby w środę doktora M zapytać o moją! siostra już pojechała to teraz poleże na kanapie i dam jej (szyjce) odpocząć :)
    Wcześniej miała 31 mm a teraz 37 mm :) Może to tylko 6 mm, ale dla mnie ogromna różnica - widać, że jak zyję na takich zwolnionych obrotach to się nie skraca, a nawet rośnie, więc jest szansa, że donoszę do bezpiecznego terminu.
    Koniecznie poproś doktora żeby Ci sprawdził - i paluchem i usg dopochwowo.

Rucola lubi tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Kargo31 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka, spokojnie. Popłacz sobie, oczy tez trzeba czasem umyć. Mam nadzieję, ze zrozumie,ze zle robi wyzywajac sie na Tobie. Zrob sobje kakao/ dobra herbatę. Wez ksiazke, albo po prostu idz sie położyć. Trzymaj sie Kochana! Pisz tutaj, jesteśmy dla Ciebie!

Luna1993 lubi tę wiadomość

*starania od marca 2017

*iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.

*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
    - I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
    11dpt- beta88,9, prog16,1
    13dpt- beta218,9, prog14,3
    19dpt -beta 2541, prog 16,6
    26dpt- ❤
    28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
    - II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
    6dpt- beta 0, prog 12,5
    11dpt -beta 0, prog 40,33

*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
    - I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
    - II FET 23.012023 - zarodek 4BB
    5dpt bladzioch
    7dpt negatyw
    10dpt beta 0
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIka, Renia jest obłedna podczas "bicia pokłonów" :) Padłam jak przeczytałam.
    Cieszę się, ze leżenie dobrze wpływa na szyjkę i ogólnie, widzę, ze z dnia na dzień jesteś coraz pogodniejsza, bo na poczatku ciąży to humor raczej Ci nie dopisywał... Ale to wszystko jest zrozumiałe. Oby każdy kolejny dzień był dla Ciebie łatwiejszy :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 20:54

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kargo za słowa otuchy. Ja też mam prawo do emocji i bycia smutna, nie tylko on. A od tych 3 dni to ja go pocieszam i wspieram. Nawet nie mogę zacząć tematu bo on nie chce. A może ja tego potrzebuje... Nie lubię jak jest taki samolubny i daje upust emocjom przez wyzywanie się na mnie. Czuje jakby obarczal mnie wina za to, co się dzieje

Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie ubranie poduchy ciążowej w poszewkę to dopiero jest wyzwanie! Padam na ryjek.

Chciałam jeszcze raz pogratulować Summer - cudownie sobie poradziłaś i teraz też już podstawy opanowane - w jednej ręce telefon i foru, a drugą dziecko podtrzymywać - to to ja rozumiem i podziwiam :)

Lena i Luna - dużo siły dla Was i Waszych rodzin. Teraz jest chu@*#o, ale za chwilę musi być lepiej - taka kolej rzeczy ;)

Lunaris dobrze że w sądzie poszło dobrze. Jakaś nagroda Ci się należy za dzielność!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 21:17

summer86, Lunaris lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer! Nawet nie wiem co napisać,tak mega się cieszę, że u Ciebie tak sprawnie wszystko poszło. Super, że Ania bez problemu ssie i że emek stanął na wysokości zadania! Mega gratuluję! Fajnie, że trafiłaś na dobrą położna, która wiedziała co robi i mogłaś jej zaufać. Odpoczywaj teraz ile się da, korzystaj z tego, że w szpitalu masz pomoc, żebyś po powrocie do domu była pełna sił stawić czoła największemu wyzwaniu życia ;) ściskam Cię mocno!

Luna, pięknie wyglądasz w nowym kolorze. Przykro mi, że emek tak się zachował. Na pewno też przeżywa cała sytuację, ale to go nie usprawiedliwia. Nie może Cię tak traktować! Mam nadzieję, że szybko rozumie swój błąd. Trzymaj się!

Nika! Super wieści! Renatka przecudna jest na tym zdjęciu. No i wielkie brawa dla Twojej szyjki!

A jeśli chodzi o kp, to niech każdy robi tak jak czuje. Jesli karmienie miałoby być traumą, a czasem się tak zdarza, to nie ma co ciągnąć tego na siłę. Ja akurat nastawiam się na kp, ale jak nie wyjdzie to nie będę się załamywać z tego powodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 21:15

summer86 lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka bardzo mi przykro. Nic się nie przejmuj, faceci to gamonie, mój czasami jak wypali, to wszystko opada, nie tylko ręce. Jesteś wartościową kobietą, pamiętaj o tym.

Nika Renia jest cudna :)
    I normalnie ubostawim Cię, na targetach, KPI i deadline to ja się znam doskonale. Jak nic dam sobie radę ;)

StaraczkaNika, Luna1993 lubią tę wiadomość

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, Szkoda, że tak dobrze rozpoczęty dzień tak smutno się skończył.
    Przede wszystkim - zrobienie afery o taką pierdołę? Naprawdę? Chyba wiedział, że idziesz do fryzjera to w czym problem?

Masz prawo do bycia smutną, do płaczu, do chwili słabości. Może spróbuj przez kilka dni nie mówić na temat serduszka? Może eMek potrzebuje chwili by samemu sobie w głowie to ułożyć?
    Ale oczywiście nie pozwalaj by wyładowywał się na Tobie.
    Jesteś silną babką, jesteśmy z Tobą~!

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, ja przypominam, że przeglodzenie męża potrafi zdziałać cuda - polecam, niech dziad wie!

lamka, Luna1993, Flowwer, Lunaris lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka w żadnym wypadku nie chcę usprawiedliwiać emka, ale dla niego to też jest trudny czas i pewnie zachowuje się w niekontrolowany przez siebie sposób. Może spróbuj jeszcze raz z nim porozmawiać, mimo wszystko teraz musicie się wspierać a nie kłócić a na pewno nie o takie bzdury

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer <3 gratuluję cudownego dnia, że możesz już się z malutką tulic I że tak sprawnie wszystko poszło :)

Luna.. Mam nadzieję że gamoń się ogarnie.. Coś wiem o takim traktowaniu więc doskonale rozumiem jak się czujesz mimo że twoja sytuacja jest inna niż moja.. Ale emocje, brak wsparcia i wyżywanie się... Rozumiem.. Mam nadzieję że emek się ogarnie szybko przeprosi i będzie Cię wspierać..

Moja mała chyba będzie chłopakiem-piłkarzem... Jak mnie dziś obija cały dzień.. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie o to mi chodzi ze on to rob specjalnie, próbuję wsząć awanturę o cokolwiek żeby się wyładować :/ a ja nie jestem workiem treningowym. mam zrobić tak jak radzi Minie, zlewać jak tylko się da, nie gadać z nim, nie gotować nic. A do domu wróciłam bo chciało mi się sikać ;) dziękuję że mogłam się wygadać, bo wspieram moją mamę, babcie, nawet teściowa mówiąc im że będzie dobrze, a sama jestem na granicy wytrzymałości

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer tak bardzo się cieszę, że u Was tak wszystko dobrze poszło <3 cieszcie się każda sekunda bycia razem, naprawdę się wzruszam myśląc jak słodko się tulicie

Luna - faceci czasem maja jakiś idiotyczny przebłysk :/ mam nadzieje, że szybko dojdzie do niego co zrobił i przeprosi. Trzymaj się kochana

Nikuś cudo szyjka i przepiękna akrobatka

Rucola udanego wyjazdu, zaglądaj do nas i pochwał się zdjęciami

Wybaczcie więcej nie zakodowalam

U nas kolejny dzień, pełen emocji i z pełnym wachlarzem emocji. Do południa musiałam się mocno zbierać żeby nie płakać. Później pojechaliśmy do Frania, rozmawialiśmy z p. dr i jest kolejna pozytywna wiadomość - po badaniu przez neurologa nie stwierdzono nieprawidłowości - na ten moment Franio ma prawidłowe odruchy itd. Po tej rozmowie jakby nam ktoś zdjął kolejny kamień z serc, emocje nam tak puściły... oczywiście nikt nam nie zagwarantuje co będzie później, ale jesteśmy pełni nadzieji i nie dopuszczamy do siebie innej myśli jak tylko ta ze musi być dobrze. Później odwiedziny u naszego okruszka <3 to najlepszy moment, wspaniały, wyjątkowy, jedyny.
    Wieczorem pojechaliśmy do mojego prowadzącego, podziękowaliśmy mu za pomoc itd

JustynaG, malka, pilik, Aga9090, Madzik34, Minie Black, Sarna84, Czrna 81, Karma88, Lunaris, Kaczorka, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena pewnie że będzie dobrze, Franio jest silnym dzielnym chłopcem :* czytam Twoje posty i płacze razem z Tobą, cieszę się razem z Tobą i czekam na kolejny dzień, żebyś mogła go znowu zobaczyć i dotknąć :)

‹‹ 956 957 958 959 960 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ