X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny
    Ja miałam mega koszmar ale to z tęsknoty za domem...

Luna ja więcej Ci nie pisze niż dziewczyny ale przy tak wielkich emocjach zawsze bywaja kłótnie i powiem Ci ze ja zawsze tak miałam że wszystkich pocieszalam i dopiero teraz uświadomiłam sobie ze moja aktualna sytuacja to zmieniła bo ja już nie potrafiłam nawet sobie mówić że będzie dobrze więc inni musieli się wziąść w garść i mi mówić że będzie dobrze, bo nosić podwójny ciężar jest mega ciężkie...

Ale w tym wszystkim mam nadzieję że dzisiejszy dzień będzie lepszy od wczorajszego :)

Aniu trzymam kciuki by cie zbadali a ja mam nadzieję że dziś będzie ten fajny dr u mnie i wszystko powie normalnie o wczorajszych badaniach.

Miłego dnia dziewczęta <3

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, też myślę, że przy tych wielkich emocjach kłótnie są normalne :* Bo ciężko nam sobie z tymi emocjami poradzić i nietrudno wtedy o nieporozumienia :*

Miłego dnia dziewczyny!

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja tak na szybko mam pytanie do naszych mam, co jest potrzebne do rejestracji dziecka w usc? Bo kurczę przez cała ta sytuacje ja byłam kompletnie nie skupiona na informacjach, a emek tez nie do końca kojarzy. Czy rejestracje robi się w usc pod który należy szpital czy ten pod który my z mężem ? Bo tez mam jakieś sprzeczne info...

• admiralka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, ja tylko słyszałam, że od 1 czerwca można rejestrowac dziecko przez Internet o ile jedną z was ma ten profil zaufany.

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena u nas dostajesz papier ze szpitala w którym urodziło się dziecko z dokładnym terminem zarejestrowania malucha.
    Urząd zgodny ze szpitalem w którym rodziło się dziecko

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, rejestruje w miejscu gdzie urodziłaś, a nie zameldowania. Potrzebujesz kartę urodzenia dziecka (wystawia szpital) i dowód osobisty, jeśli jesteście po ślubie może być tylko jedno z was.
    Musicie dopełnić. Formalności między 3 a 21 dniem - inaczej sympatyczny Pan urzędnik, może sam nadać imię Franiowi!

Edit. Od 1 czerwca rzeczywiście jest opcja rejestracji przez epuap!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 07:36

• pilik Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena - nam jeszcze polecała zabrać akt małżeństwa jezeli jest w innym urzędzie, aczkolwiek to już tak dodatkowo jakby jakaś nadgorliwa była urzędniczka...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena u nas rejestrujesz w urzędzie miasta. Ja potrzebowałam tylko dowód osobisty, bo UM jest obok szpitala i oni sobie papiery przekazują.
    Wejdź na stronę swojego usc i tam powinnaś mieć co jest potrzebne .

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, trzymam kciuki żeby Cię zbadali.. a w skurcze na ktg nie wierzę, bo moich wczoraj nie rejestrowało.
    Do konca czerwca już tak niedaleko!

Olik, noc całkiem ok.. ale spałam 1,5 h i to z przerwami ;) sttasznie tu glosno i swiatło w nocy było włączone.. plus mała nie lubi spać w tym korytku szpitalnym, więc pól nocy ją na rękach miałam, bo żal mi jej było jak pojękiwała.

Bajka, wspólczuję koszmaru.. dziś 22.06 to był pierwszy punkt ktory sobie wyznaczyłas prawda?

Ania, Bajkaa jestescie mega dzielne!

Lena, powodzenia z formalnościami! Trzymam kciuki żeby Franio szybko był z Wami w domu <3

Bajkaaa, JustynaG lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer a wypiszą Was jutro do domciu? By pierwsza niedziela już była spokojna i swoich pieleszach?

Aż nie mogę uwierzyć, że już masz swoją Anię w ramionach :)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    NIka, Renia jest obłedna podczas "bicia pokłonów" :) Padłam jak przeczytałam.
    Cieszę się, ze leżenie dobrze wpływa na szyjkę i ogólnie, widzę, ze z dnia na dzień jesteś coraz pogodniejsza, bo na poczatku ciąży to humor raczej Ci nie dopisywał... Ale to wszystko jest zrozumiałe. Oby każdy kolejny dzień był dla Ciebie łatwiejszy :*
    Zrobiło się łatwiej po 11 tygodniu. Najtrudniej było wtedy, kiedy było praktycznie takie samo jak tamto stracone.
    My od poczatku staraliśmy się nie porównywać, nie wracać, ale to się tak nie da. Trzeba poprostu przebrnąć i samemu się przekonać, że thm razem jest lepiej.

Mąż bez konsultacji kupił sobie zegarek sportowy za 7 stów. Dla mnie to jest dużo i raczej sobie nie pozwalamy na tak kosztowne zabawki. Nie wiem, co mu strzeliło do głowy :/ Nawet nie skonsultował. Nie chcę mu robić awantury, ale jakoś chyba należy zareagować?
    Chyba zrobię listę typu:
    Wózek 2500
    Łóżeczko 500
    Apteka 1000
    Nosidło 400
    Itd.
    Może on nie wie, co nas czeka? Jakoś mnie zdenerwowało, że poprostu chciał i kupił. Ja mnóstwo chcę i nie kupuję, bo są ważniejsze wydatki :/
    Opieprzyłybyście go na moim miejscu?

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika znając mnie, to Tak, opieprzyla bym :-D
    Ale nie bierz że mnie przykladu bo ja nerwus jestem hehe

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, oczywiście, że opr się należy. Na początek możesz zakomunikować, że do końca ciąży w nagrodę płaci za wszystkie wizyty poloznicze i, że nawet nie będzie musiał Ci się tłumaczyć z wydanej kasy, więc spoko :) oczywiście z uśmiechem na twarzy, wtedy dziala najlepiej :)

Ja mam do wykorzystania na empiku lub smyku prawie 1300 zł i. Mój stwierdził, że w sumie to można by za to kosiarke nowa kupić, w efekcie został poinformowany, że w poniedziałek trzeba zapłacić kilka stawek na prenatalne, to mu się nawet kosic odechciało :D

Luna, pizza na zgodę dała radę? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 08:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-)
    Ja pewnie bym nie opieprzyła, ale u mnie jest taka sytuacja, że mąż zarabia praktycznie 2x więcej niż ja więc w sumie czy mam prawo? Myślę, że przedstawienie listy wydatków jest świetnym pomysłem. ;-)

Lena jak się czujesz? Idziecie dzisiaj do Frania? Polecam epuap, teraz przez większość banków (kont internetowych) można potwierdzić profil zaufany bez wychodzenia z domu, więc moglibyście zarejestrować Frania online.

Summer też jestem ciekawa kiedy Was z Anią wypuszczą. Jak się czujesz jako mama takiej małej istoty? :-)

Lunka tulę Cię mocno, daj znać jak z emkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 08:07

• olik321 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika nie wiem czy bym opierdzieliła, ale na pewno przedstawiła listę wydatków.
    Na mojego to działa najlepiej.

Jak niedawno poszedł z kumplami i przepili kilka stówek to mu zwróciłam uwagę, że mały by miał za to łóżeczko czy tam jakieś badania. I teraz w miarę się trzyma.
    Zresztą my już po tych większych wydatkach a mimo to ciągle czegoś brakuje i sam widzi, że kasy idzie w cholere.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 08:11

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, chyba w niedzielę dopiero.. pełne 3 doby trzymają.

Ania, tak przy okazji jak mi nic nie wychodzilo wczoraj na ktg to od razu o Tobie pomyślałam, że u Ciebie sie piszą a nie bolą a u mnie na odwrot ;)

Ja sama w to jeszcze nie wierzę!

Ania1003 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • reset Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, nie wiem, czy bym opieprzyła, ale na pewno bym pogadała (a lista to świetny patent, też to stosuję!). My z M. teraz zarabiamy podobnie, część kasy przelewamy na wspólne konto, a reszta jest dla nas i teoretycznie z tej kasy możemy sobie fundować zachcianki. Tylko, że z tego, co na życie to ja umiem odłożyć maksymalnie 500 zł, więc szału nie ma, a każdy z nas ma - moim zdaniem - za dużo jak na własne przyjemności ;) Przy czym ja z mojej puli co miesiąc coś odłożę, a mój M. wydaje dopóki ma na koncie... a to nowy router, a to jakieś inne niezbędne kable czy dyski. Ostatnio jednak nauczył się pytać i konsultować i nawet niezbędne mu opony do roweru za cztery stówki ze mną omawiał. Reasumując, do porządku dziennego bym nad tym nie przeszła, ale dzikiej awantury też bym nie robiła. Szkoda życia ;)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Cześć dziewczyny :-)
    Ja pewnie bym nie opieprzyła, ale u mnie jest taka sytuacja, że mąż zarabia praktycznie 2x więcej niż ja więc w sumie czy mam prawo? Myślę, że przedstawienie listy wydatków jest świetnym pomysłem. ;-)

Lena jak się czujesz? Idziecie dzisiaj do Frania? Polecam epuap, teraz przez większość banków (kont internetowych) można potwierdzić profil zaufany bez wychodzenia z domu, więc moglibyście zarejestrować Frania online.

Summer też jestem ciekawa kiedy Was z Anią wypuszczą. Jak się czujesz jako mama takiej małej istoty? :-)

Lunka tulę Cię mocno, daj znać jak z emkiem.

Wiem, że to dobre rozwiązanie, ale i tak jedziemy dziś do miasta, bo chcemy jeszcze podziękować lekarzowi, który podjął szybka decyzje o cięciu i uratował życie naszego syneczka w ten sposób <3 a chciałabym tez odebrać od razu akt urodzenia i załatwić wszystkie formalności w pracy i u ubezpieczyciela, bo muszę mieć jakieś zadania do wykonania żeby nie zwariować i żeby ten czas bez Franulka szybciej zleciał - później nie chce żeby cokolwiek inneho zaprzątało mi głowę kiedy jiz będzie z nami w domu

Bardzo Wam dziękuje za szybka pomoc, jestescie nieocenione <3

JustynaG lubi tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie, my mamy jedno konto - to że to on zapłaci za wizyty nic nie zmieni :(

Cały czas się zastanawiam, czy bardziej mnie wkurzyło to, że wydał na jakąś zabawkę pieniądze, które mogłyby się przydać bardzo za kilka miesięcy, czy to że nawet nie podszedł i nie powiedział że bardzo chce i czy nie mam nic przeciwko. Kiedyś tak robił i to było miłe.
    No nic, przez moje leżenie raczej nigdzie nie pojedziemy w tym roku, więc przynajmniej na tym się przyoszczędzi.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset chyba mamy tych samych emków "póki jest na koncie, można szaleć"

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
‹‹ 958 959 960 961 962 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ