X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • pilik Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) byłam ciekawa bo w wielu miejscach piszą, że przed porodem to się dziecko wycisza i jest bardzo spokojne a ruchy delikatne. Ja wczoraj miałam taką imprezę w brzuchu, że nie wiedziałam co się dzieje... w nocy mała siadła na żebrach i ani się ułożyć ani porządnie oddechu zabrać do tego mdłości i sikanie co godzinę. M się śmieje że mała się ustawiła na żebrach żeby się porządnie odepchnąć i wyskoczyć :p. Mogłaby... ;)
    Jeżowa moja gin raz powiedziała, że najczęściej niezawodnym sposobem na ruszenie dziecka jest decyzja, że jedziesz na IP. Dziecko wtedy w aucie magicznie nagle zaczyna kopać. I wiesz co? U mnie się to zawsze sprawdzało. Kilka razy był stres, już jedziemy i w połowie drogi zawracaliśmy ;).
    Ania chyba bym robiła tak samo, nie mówiła już nic i leki wywalala a brała swoje dobre dawki...
    Barbarka jesteście na wielo od samego początku? Czy pierwsze tygodnie na zwykłych? Pięknie wyglądacie <3

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Standardowo 'bez zmian'.
    Przyszła teraz pielęgniarka i mówi że ktg będzie po śniadaniu, na wizytę nie mam co liczyć, bo raczej nie będzie.

Młody tak wariował przez noc, że połowy nie przespałam a o 5:30 już mnie męczyli pobudkami, bo przyszła sprzątaczka sprzątać łóżko z boku.
    @ się uspokoiły ale strasznie stawiał mi się brzuch. Plus do tego te wierzgania.
    Jestem ciekawa czy się coś ruszyło.

Ale jak widzicie, dzisiaj nie przysługuje spotkanie z jakimkolwiek lekarzem...

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    U mnie na szczęście bez zmian i niech tak zostanie. Czekam na wyniki białka w moczu bo miałam dobowa zbiórkę i oczywiście że wyniki lecą przez diagnostykę to je mam zawsze pierwsza, mam nadzieję że będzie mniej niż ostatnio chociaż już mi się śniło że jest źle

Aniu u nas też zamieszanie z lekami było ale ja systematycznie im mówiłam tzn poloznym i teraz niektóre się śmieją i proszą by je kontrolować, wydaje mi się że to chodzi o to że szpitale są duże i mają dużo roboty.
    Co do lekarza to sam fakt że nie ma dyżuru chociaż powinien być nawet byle jaki to możesz chcieć by przyszedł do ciebie bo masz wrażenie że coś się podziało a on ma obowiązek to sprawdzić no chyba że nie chcesz, u nas obchod będzie ale od weekendowego ja nie wymagam nic bo to nie jest ten dr który wie dużo o mojej sytuacji

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik mdłości zostały tak 2x w tygodniu. Dzisiaj Tarzan zajeżdża do Lidla po pracy, ciekawe czy coś jeszcze zostało z ciuszków. ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka ja wiem że mogę prosić.
    Tylko co to zmieni skoro wczorajsze moje proszenie i tak nic nie dało.

Jestem sama teraz w sali. Trochę zazdroszczę koleżance, że ona już po. Była tydzień do przodu ode mnie. A mam salę vip (w sensie jedynkę) także dzisiaj prawdopodobnie będzie totalny spokój. O ile nie położą nikogo na gwałt z boku.

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu to niestety musisz ten tydzień przeczekać, tydzień szybko zleci
    Ja mam ktg i moja królewna śpi i nie chce się obudzić więc będę miała dłużej ktg a śniadanie czeka :(

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ania Twój suwaczek mknie na przód! jeszcze tydzień i niech się dzieje co chce. Oby szybko Ci zleciał i może lepiej w (dobrym) towarzystwie? mam wrażenie że wtedy dni lecą szybciej.

Barbarka <3 cudnie wyglądacie :D właśnie wczoraj sobie oglądałam chusty kółkowe.

Zapomniałam wczoraj napisać o pieluszkach wielorazowych. Z synkiem stosowałam ale nie na początku, od jakiegoś 4-5 miesiąca na zmianę. W dzień zakładałam wielorazówki a na noc i spacer jednorazowe. Ja stosowałam pieluszki typu kieszonka. Teraz też zamierzam się nimi posiłkować.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!!!!
    Jeżowa ja chciałam Ci napisać, że w miarę regularne ruchy czuję od 2 tygodni. Wczesniej mały potrafił "milczeć" cały dzień a kopsnąć mnie ze 3 razy nad ranem. Cała jego aktywność przez 24/h :) Dodatkowo gdy jestem zdenerwowana lub zestresowana nawet nie drgnie, nie ma takiej opcji. Mogę naciskać na brzuch, skakać, jeść nie wiadomo co... Zero reakcji. Nie każde dziecko reaguje na bodźce także spokojnie;) Ja dopiero teraz widzę co Lewcio potrafi, podczas jazdy samochodem... Mam wrażenie ze to uwielbia :)
    Dziś uderzamy na Wybrzeże, konkretnie do Wolinskiego Parku Narodowego.
    Udanego dnia !!!!
    P.s. Summi gratuluję mleczka!!!

Bajkaaa, Jeżowa, Luna1993, pilik, Lunaris, Sarna84 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer no to trzymam kciuki żebyście poniedziałek powitali razem w domu:)
    Rucola- udanej podróży :))
    Ania- tydzień szybciutko zleci!
    Bajka- solidarnie nie jem jeszcze śniadania, bo tyłka nie chce mi się podnieść i iść do kuchni po euthyrox :p

• olik321 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam jakiś olbrzymi apetyt od rana. Zjadłam miske owsianki, kawalek ciasta, muffinke i myślę co tu dalej zjeść..

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :*

Jezowa w pierwszej ciąży też tak miałam, że nawet z 2 dni nie czułam ruchów na tyn etapie. Także już spokojnie i niech mała się wierci jak najwiecej :*

Siadam do nauki i na chwilę wrzucam Wam moja kochana rodzinkę (później usunę) :)
    Za 3 dni obrona !!! O matko ale się stresuję, chce to już mieć za sobą ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 14:32

Rucola, Flowwer, pilik, Achia, olik321, Kaczorka, blue00, lamka, Minie Black, KateHawke, Lusesita, malka, summer86, Bajkaaa, ibishka, JustynaG, Lunaris, Jeżowa, Lena21, Yoselyn82, Madzik34, Sarna84 lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka piękna Rodzinka i piękne zdjecie!!! Tosia oczy taty a uroda Twoja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 09:38

Luna1993 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w pochmurny niedzielny dzień.
    I oczywiście jestem 1 dzień do tyłu ale sprawy adopcji i szukania domow dla kilku psów pochłonęły mnie.

Ania i Bajka to kolejny dzień! Ale już jesteśmy ( a raczej nasze dzieci) na bezpiecznym etapie.
    Rucola odpoczywaj.

Malka o Pilik uparte dzieci ;) niech już wyjdą ma świat ♡

Sammer szacun ! Jesteś jednak nie zmordowana i stworzona do macierzyństwa. Zastanawiam sie czy w moim wieku po cc dam radę- jeszcze miesiac !! A dokładnie 5 tygodni do cc.

Yos jak samopoczucie ? Panna porcelanna zaliczona ?? :P

Barbarka ale fota ze strefy kibica super !

Luna córeczka mamusi czy tatusia?

Bajkaaa, summer86 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - Alunia śpi z nami od pierwszego dnia życia, bo tak samo w łóżeczku tylko 15min. max wytrzymywała.
    Ja polecam, bo gdy karmisz piersią, nie będziesz musiała wstawać po kilka razy w nocy ;) wystarczy, że opanujesz karmienie na leżąco. Wtedy i kręgosłup mniej obrywa.

A teraz już Ala sama zaczyna się obsługiwać w nocy :p wystarczy, że koszulę mam rozchyloną ;)

Flowwer - spokojnie po CC dasz sobie radę :) to tylko tak źle wygląda a wcale nie jest takie straszne.

Luna - powodzenia w nauce!! I czekamy na tą 5! :)

summer86, Flowwer lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer w szpitalu żadne plany nie działają :P po porodzie mała też spała ze mną w łóżku szpitalnym przez 6 dni pobytu, bo w tej wanience nie było szans. Ja już załamana, bo nie chciałam, żeby spała z nami w naszym łóżku w sypialni, ono jest moje i eMka j koniec kropka! :D ale po powrocie do domu sukcesywnie ją w tym łóżeczku kładłam i mimo, że pierwsze 2 miesiące jej życia to był istny diabeł, płakała przez 2/3 czasu to w swoim łóżeczku spała bez problemu :)

Ania skoro Cię te skurcze nie bolą to żebyś chociaż zauważyła, że już urodziłaś! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 10:18

summer86, Lusesita lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś cud się stał (poniekąd). Był lekarz. I koniec cudu.
    Ponoć ten wypisuje pacjętki które powinny zostać, a te które powinny wyjść zostawia. Sam ordynator i lepiej z nim nie wchodzić w dyskusję. Dlatego się nie odzywałam nic.
    Dam radę sama do kolejnej niedzieli i w poniedziałek jak będzie bez zmian, to wychodzę na własne żądanie.

Miałam teraz 1,5h ktg i niby ok. Chociaż to co ja czułam nie było widoczne na ekranie. A jak już łapie skurcz na ekranie- to tętno zaczyna tam wariować i oni twierdzą że to nie skurcz... a w tym momencie obsuwają mi się te pasy i dlatego pikawka ucieka, bo z brzucha robi się po jednej stronie balon.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama b. często opowiada historię jak to leżała ze mną (jeszcze w brzuchu bo jestem 2 tyg po terminie) w szpitalu i w jej sali kobieta urodziła SAMA, nikogo nie zawołała dziecko które ważyło 5kg! chyba nawet trochę ponad 5 kg. chyba zaraz zadzwonię zapytać jak to było,ale zdaje się że dziecko zdrowe i wszysko było ok.
    nie wiem czemu nikogo nie zawołała tak samo jak nie wiem czemu mówią o nas SŁABA PłEĆ. jaki facet by czegos takiego dokonał??

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik ja mam dzisiaj to samo, jadłam już owsiankę, dwa ciastka do kawy z mlekiem i zaraz odgrzewam obiad z wczoraj bo mi burczy w brzuchu. :-P ale to chyba przez to, że wcześnie wstałam.

Achia whaaaat :-O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 10:30

olik321 lubi tę wiadomość

• malka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! Witam się w terminie porodu :)

Fela uparcie siedzi w brzuchu.
    Dzisiaj dzień rozpoczęty od <3 teraz w planie spacer, film oglądany podczas skakania na piłce, idę do sklepu po ananasa, i na obiad zjem coś mega ostrego ;)

Miłej niedzieli!

summer86, Lunaris, JustynaG, lamka, Bajkaaa, pilik, Flowwer, Czrna 81 lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od rana ciśnienie 500. Ginemedica odwołała mi jutrzejsze prenatalne i nawet zasranego SMS czy emaila nie wysłała! Przysięgam, że szlag mnie trafił! Udało m i się do dr zarezerwować wizytę jako recepturowa, wysmarowalam im już też maila. Do doktorka też SMS (ino nieco milej) i zobaczymy.

Melevis lubi tę wiadomość

‹‹ 974 975 976 977 978 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ