X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Wczoraj rano byłam na tym pobraniu do Panoramy. Wynik będzie za 2 tygodnie. Chociaż jestem pewna, że będzie wszystko ok.

Ale zawiodłam sie potwornie na rodzinie. Wyszło na to, że to jakaś moja fanaberia to badanie, mimo że z M rozmawialiśmy wczesniej, że jeśli będzie wchodziło to w grę to tylko to badanie zrobimy, bo inwazyjnych nie ma mowy. No i co? Na wizycie to ja byłam w nerwach jak widzialam jak gin szukal tej kosci i nie byla taka jak powinna. W domu wszyscy na usg mowia, ze przeciez jest, widać i o co chodzi. No i generalnie wyszlam na wariatke.

Wkurzylam sie potwornie, dzien placzu mialam, bo czulam sie zostawiona sama sobie, zero wsparcia. Wieczorem mielismy z M dluzsza rozmowe i o ile on mnie w tej rozmowie w koncu poparl, bo tak ustalalismy i jak wytlumaczylam wszystko to przyznal mi racje.

Wszyscy sa madrzy i do komentowania po fakcie...

Przepraszam, ze Wam tu sowje zale wylewam. :(

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma spokojnie, rodzina pewnie nawet nie wie do końca o co chodzi w takich badaniach, olej ich, najważniejszy jest Twój spokój i zdrowie malucha.

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh ja to rozumiem, ale z moimi rodzicami naprawdę mogłam o wszystkim porozmawiać, żadnych tajemnic. A tu nagle dostałam w głowę ze strony z której liczyłam na wsparcie.
    Ja pojechałam na krew, a oni z moim M siedzieli i dyskutowali i on ich poparł, jak wróciłam do domu to przelało się we mnie, bo i tak to badanie sporo nerwów kosztuje.

Ja rozumiem, że oni żyli w innych czasach, nic nie było właściwie.

Ale kurde, jak wół jest w opisie badania, że jest wskazanie do zrobienia tego badania i weź baranom tłumacz.

Powiedziałam wczoraj M, że widzę, że z nikim już nie ma co rozmawiać. Zdawkowe informacje, że jest ok, a iść i robić swoje. I najlepiej powiadomić dopiero jak się akcja porodowa zacznie.

Przepraszam, podejrzewam, że hormony też swoje tu zrobiły.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma, moi dalej nie rozumieją po co robiłam ciągle badania jakieś, po co mi te leki itd. W pełni Cię rozumiem.

Ja jak zaczęłam dzień wkurzeniem, tak mnie ciągle trzyma. Muszę się jakoś uspokoić, bo mnie mąż zaraz za okno wystawi....

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój na szczęście dziś w pracy, więc staram się od wszystkich odpocząć. Usiadłam w papiery, bo koniec miesiąca się zbliża, więc w firmie mam co robić. :D Zawsze to głowa się czymś innym zajmie. No i miałam ciacho wstawić jeszcze.

No i we im tłumacz, że robisz to co lekarz zleca, a nie sama sobie wymyślasz...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 13:43

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj trzeci dzień z rzędu cierpię na kaca. Z tą różnicą, że oczywiście nic nie piłam. :-P Gdzie tu sprawiedliwość?

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma sprawiedliwości. Z czego ten kac? :D

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma dokładnie cię rozumiem bo u mnie nie umieli zrozumiec po co jeżdżę do doktora gdzie tylko na prywat a nie na NFZ przecież genetyczne musi zrobić każdy lekarz, ale jak wyszło że mój lekarz nie widział krótszej szyjki a dr id genetycznych już tak, to zauważyli że jednak to nie są moje fanaberie a jak wyszło że gdyby nie pessar mogłabym urodzić już 5 tygodni temu i sam fakt że leżę w szpitalu pokazuje że my tego dla własnego widzi mi się nie robimy.

U mnie był mąż i przywiózł mi kotlety <3 kapustę młoda zasmazana <3 i krokiety od mamy :) mega fajna niedziela a dodatkowo koleżanki maja tu być niedługo :)

pilik, Lusesita, Bocianiątko, JustynaG, summer86, blue00, Lunaris lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już startuję z robieniem obiadu bo pochłaniam wszystko co spotykam na drodzę :)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już wciągnęłam porcję, druga na później. Trochę pulpetów sobie zamrożę. A może jutro zrobić pierś z kurczaka w cieście francuskim.

lamka, Flowwer, olik321, Lusesita lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik dołączam do Ciebie z robieniem obiadu. ;-) U mnie dzisiaj wątróbka z jabłkiem, ziemniaki z koperkiem i surówka, chyba zrobię z pomidorów bo takie dobre. :-D
    A kac nie wiem od czego, 3 dni temu zwaliłam na pizze, bo zawsze mam kaca po pizzy, ale dzisiaj już np. nie mam pojęcia. Dlatego robię dzisiaj dwie wersje obiadu - bez soli dla mnie i normalną dla Tarzana.

Karma88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to zaraz o 17 kolacja będzie. Potem do 8:30 nic już nie ma... kto wymyśla takie pory na jedzenie.
    W domu obiad zwykle o 15 a tutaj dostaję już po 12. Kolację zwykle jadam 22-23 więc mam zapas bułek w szafeczce.

I jeszcze nadmienię, że do 22/23 nie ma tu spania, bo często tak przychodzi lekarz na obchód... więc masz 3 posiłki dziennie co 4h a potem martw się sam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, może zakropiony Tarzan Ci po meczu do uszka chuchał :D

Ania, ja bym padła z głodu.... Nie ma to jak dieta ciężarnej w szpitalu (a najlepiej jeszcze z cukrzycą i to pilnowanie posiłków ;) )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 14:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie...
    Ja jestem Pani bez laktozy ale jest też gdzieś Pani cukrzyca. Dostaje tak samo posiłki jak reszta.

A co lepsze, zamiast masła (bo laktoza) dają mi OLEJ do śniadania i kolacji...
    Już się na te kubeczki z tym żółtym sikiem patrzeć nie mogę.
    Najlepsze ostatnio:
    - 2 kromki chleba, olej i UWAGA do tego miód.
    Nie wiem jakbym miała to razem zjeść.
    Więc albo jem bez smarowania chleb albo mam bułki od rodziców posmarowane już moim masłem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania jestem zszokowana, różne rzeczy widziałam w szpitalach, ale OLEJ DO CHLEBA? Pewnie jeszcze taki z plastiku słonecznikowy za 5zł, masakra.

• olik321 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka przybij piątkę u mnie wątróbka z gruszką i ziemniaczki :) juz zjedzone... ale najedzona nie jestem a emek cały czas kusi pizza och jak żyć

lamka lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diety w szpitalu to w ogóle cyrk... tata też cukrzyk a dostawał prawie to samo, a nawet jak co innego to wiedział że 90% produktów nie może zjeść i tak. Ja mam całą siatę jedzenia przygotowaną do szpitala. Jakieś batony musli, herbatniki, musy w tubkach, sok z nasionami. Może to śmieszne, ale wiem że w szpitalu nie tknę nic i wole kilka dni zjeść średnio zdrowe przekaski, ale nie być głodna...
    Ja zrobiłam na obiad makaron z krewetkami a do tego sałatkę a’la Malka - buraki, feta, cebula i pestki dyni. Rzeczywiście super!
    A teraz... siedzę w wannie :p a co, skurcze mocne mnie dopadły a do 19 jestem sama w domu więc muszę się jakoś ratować na wszelki wypadek. A przed wanną jeszcze poszłam z psem na spacer i mieliśmy takie szczęście, że zaraz po powrocie do domu zaczęło strasznie lać!

lamka, olik321, malka, Lunaris lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak teraz w II trymestrze mdłości zmalały to głodna jestem cały czas i widzę, że z tym może się nic nie zmienić do końca. :D Olik ja wczoraj zrobiłam wątróbkę, ale że się ze wszystkimi tak ścięłam to powiedziałam, że chromolę obiad.

Jutro chyba sobie zrobię. Przecież żelazo muszę podbijać jakoś...

Olej do chleba? Aż boję się to sobie wyobrażać w smaku. Współczuję Aniu. Posiłki w szpitalach z reguły to jest masakra, chociaż w Warszawie na Żelaznej jak byłam były niczego sobie.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik czyli nie możesz zacząć rodzic przez 4 godziny?;)
    A kąpiel to zawsze dobry pomysł :)
    Karma- najważniejszy jest spokój Twój i zdrowie Maleństwo. Jak dostaniesz potwierdzenie to na pewno nie będzie żałowała decyzji o badaniu i Twoi bliscy na pewno też!
    Matko jak piszcie o tych posiłkach to strach się bać. Ja oprócz tych nieudanych hsg i histeroskopi nigdy nie byłam w szpitalu.. to były pobyty jednodniowe i załapałam się tylko na obiady który swoją drogą były b.dobre. nawet maz próbował i był zdziwiony. Tylko za każdym razem bylo mięso więc wegetarianie by się nie najedli. Ja teraz praktycznie też nie jem mięsa i nie wiem czy i kiedy to się zmieni :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 15:04

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik o masz. To trzymam kciuki, żeby Maluch poczekał te 4 godziny. :)

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

‹‹ 976 977 978 979 980 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ