X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • pilik Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa jak dalej nie będzie znalu to tez bym jechała, ale na IP właśnie powiedz bardziej że bóle brzucha czy coś bo na ruchy mogą powiedzieć że za wcześnie żebyś czuła regularnie i mogą odesłać... chociaż na pewno zależy na kogo trafisz. Trzymam kciuki żeby jednak oszczędziła Ci nerwów i dała znak!

A ja mam pytane do dziewczyn po porodzie - jak Wasze dzieciaczki zachowywały się w brzuchach przed samym porodem? Były spokojne czy szalały?

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa mi się wydaje że w tym tyg ciąży nie muszą być ruchy regularne, każą liczyć dopiero w 3 trymestrze ale owszem jeśli się boisz to jedz na IP i powiedz prawdę że nie czujesz ruchów i nie odesla cię na pewno

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa może Coli się napij. Kochane Jeżątko kopnij mamusię bo się martwi! :*

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj naliczyłam w ciągu 1h ponad 170 ruchów... każą tutaj 3x dziennie sprawdzać. Mogę oddać trochę jak któraś tęskni za kopniakami ;)
    Sąsiadka z boku ma zwykle wpisane 5-7 w ciągu godziny.
    Zaczynam się zastanawiać czy ja aby na pewno mam jedno dziecko tam w środku.

Nie pamiętam czy pisałam dzisiaj. Ale teraz znowu dostałam Acard... rano mówiłam że gin kazała mi odstawić. Luteinę też drugi raz na wieczór dostałam... rano 2, o 18 dwie i o 22 dwie...
    Zastrzelę się tutaj z tymi lekami. Tabletki lądują w koszu bo ja nie mam siły za każdym razem zgłaszać innemu lekarzowi, że coś jest nie tak. Nic to nie daje.

Dziękuję i dobranoc.

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik moj maly przed porodem mial aktywnosc taka sama jak wcześniej, nawet wieczorem smialam się ze nic nie zapowiada żebym miala szybko urodzic, a po 6 rano tulilam juz moj skarb.

pilik, Rucola lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOPNĘŁA JAŚNIE PANI. Chyba moja przemowa motywacyjna ją przekonała. Kamień z serca albo i cały kamieniołom <3 dziękuję, że żadna z Was nie uznała mnie za wariatkę, nie wiem, co bym zrobiła bez Waszego zrozumienia.

Luna1993, Siwulec, Minie Black, Bajkaaa, Lunaris, blue00, Kaczorka, KateHawke, Achia, Amal, summer86, malka, Lusesita, lamka, StaraczkaNika, pilik, Lena21, Madzik34, JustynaG lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik moja córka w brzuchu mi żyć nie dawała a po porodzie tylko spała i aniołek :)

Jezowa kochana jak sytuacja? Jak możesz to podjedz na ip, bo z ruchami nie ma żartów. Niech mała nie stresuje mamy!

Jeżowa, pilik lubią tę wiadomość

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane Jeżątko <3

Jeżowa lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa - pewnie Cię to nie pocieszy, ale na takim etapie miałam tak, że młodej nie czułam dzień, dwa a później znów się odzywała.
    Ale jeśli od jakiegoś czasu czułaś ruchy codziennie, to nie krępuj się i jedź na IP.

Pilik - u mnie ruchy przed porodem były bez zmian. Tylko samopoczucie psychiczne gorsze ;)

Jeżowa lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    KOPNĘŁA JAŚNIE PANI. Chyba moja przemowa motywacyjna ją przekonała. Kamień z serca albo i cały kamieniołom <3 dziękuję, że żadna z Was nie uznała mnie za wariatkę, nie wiem, co bym zrobiła bez Waszego zrozumienia.
    Moja Zosia do tej pory lubi matkę straszyć jak nie tym że jej się dobudzic nie da to znowu wysokim tetnem na ktg także Jeżowa nastaw się że do końca już będzie lęk o ruchy

Ale cieszę się że powrócił ci spokój <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 22:35

Jeżowa lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Trochę jej to zajęło ;) cieszę się bardzo :)

Jeżowa lubi tę wiadomość

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Ja dzisiaj naliczyłam w ciągu 1h ponad 170 ruchów... każą tutaj 3x dziennie sprawdzać. Mogę oddać trochę jak któraś tęskni za kopniakami ;)
    Sąsiadka z boku ma zwykle wpisane 5-7 w ciągu godziny.
    Zaczynam się zastanawiać czy ja aby na pewno mam jedno dziecko tam w środku.

Nie pamiętam czy pisałam dzisiaj. Ale teraz znowu dostałam Acard... rano mówiłam że gin kazała mi odstawić. Luteinę też drugi raz na wieczór dostałam... rano 2, o 18 dwie i o 22 dwie...
    Zastrzelę się tutaj z tymi lekami. Tabletki lądują w koszu bo ja nie mam siły za każdym razem zgłaszać innemu lekarzowi, że coś jest nie tak. Nic to nie daje.

Dziękuję i dobranoc.
    Ania to już po prostu przechodzi wszelkie wyobrażenie... Przecież to jest totalne olewanie pacjenta.

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Barbarka1984 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer Maks sie urodzil 2tyg przed terminem a i u nas sie skora luszczyla, ale to normalne. Zmienia sie wilgotnosc otoczenia. Ja pozostalam przy zalozonym minimalizmie. Nie smarowalam niczym. Kapie malego 2-3razy w tygodniu w czystej wodzie. Po suchej skorze ani sladu. Dzis sie kapalismy w krochmalu, bo po tych upalach mamy potowki. Ciesze sie, ze masz mleczko. Femaltiker jest dobry tak jak pisza dziewczyny.
    Ktos pytal o wielorazowe pieluszki. My jestesmy na tetrze i welnie i nie wyobrazam sobie tej mojej malej pupci w pampersie przy temp 30 stopni.
    Pozdrawiamy Was serdecznie :)
    [url=https://naforum.Z .net/c5d701555193.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c5d701555193.jpg[/url]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 00:59

KateHawke, Rucola, malka, olik321, lamka, pilik, Lunaris, Siwulec, Kaczorka, Sarna84, Czrna 81 lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeobcrt92.png
    Trzy lata starań o pierwsze Dzieciatko
    Luty 2017 laparoskopia
    25.04.2017 1IUI @
    Wrzesien 2017 <3
    Beta 15dpo 85,7; prg 27,07
    Beta 17dpo 247,1
    Maksio 20maja2018

30c.s. o drugi Skarb (przerwa wrzesień-grudzień 2020)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko... a mnie zaczynają łapać jakieś bóle @... :/
    Idę spać bo nie mam ochoty podnosić alarmu. Koleżanka jest na porodówce od 21 przez ciśnienie.
    Jeszcze wytrwać tydzień...

Edit: przyszła właśnie położna i zabrała jej rzeczy. Będzie zaraz po wszystkim. A mi się odechciało spać przez to wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 23:37

• malka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer ekstra, że jest mleko! Nie potrzebnie się stresowałaś. Mam nadzieję, że Was jutro puszczą do domu.

Barbarka ślicznie wygladasz! I Maksiu jaki słodziak <3

Barbarka1984 lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbarka, pięknie wyglądacie <3

Ania i jak sytuacja u Ciebie po nocy? Nadal masz te bóle?

Bajkaa, co rano czekam na Twoj wpis :)

Jeżowa, dobrze że maluszek Cię uspokoił. Ja na tym etapie też miewałam dni gdy nie czułam ruchów.

Malka, stresowałam się bo wczorajsza noc była ciężka i jedyne co małą uspokajałp to pierś, ale strasznie się przy niej wkurzała. Aż mi się serce krajało gdy na nią patrzylam i od razu myśli że to przez to że nic nie leci.
    Dzisiejsza noc była już dużo lepsza.

Jeśli chodzi o ruchy przy końcówce, u nas one bardzo osłabły, były to raczej lekkie wypychania niż kopniaki i nie przez cały dzień a raczek rano i wieczorem. Mała miała już mało miejsca i wód płpdowych też było mniej niż wcześniej, tak lekarz mówił.

Co do zestawienia plany vs. rzeczywistość, moje założenie niespania z dzieckiem w łóżku padło już w szpitalu. Mała w szpitalnym łóżeczku zasypia maks na 15 minut a później kwiliła, więc w nocy spałyśmy razem. Sen matki to jednak taki półsen i mimo wczesniejszych obaw, nie zrobiłam jej krzywdy w ten sposób.

Miłej niedzieli dziewczyny, trzymajcie kciuki aby nas dziś wypisali - wieczorem mowili ze jest taka szansa, zależy jak waga małej i czy żółtaczka się nie pojawi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 05:16

Barbarka1984, Bajkaaa, KateHawke, Lunaris, Jeżowa, Rucola lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer kciuki za wypis.

Jeżowa dobrze, że jaśnie pani się ogarnęła. ;-)

Ania, Bajka jak się czujecie?

Barbarka super wyglądacie :-)

Jeżowa lubi tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer mocno zaciskam kciuki za wypis.

Czekam tez na wieści od Ani i Bajki.

U mnie wczoraj pojawiły się pierwsze skurcze po imprezie. Chyba się trochę przeciążyłam.
    Były nieregularne i przeszły po 2 w nocy. Jeśli to skurcze bo do końca nie wiem co powinnam czuć :p
    Ale ściskał się brzuch i ból przechodził od środka brzucha do szujki.

Barbara jestescie przepiekni!

Lamka dzis mass wartę? :)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, że tak wcześnie na forum? :-D Tarzan mnie obudził wychodząc do pracy i już nie zasnęłam. Btw. wczoraj oglądaliśmy bardzo fajny horror, Ciche miejsce w reżyserii Johna Krasinskiego. Polecam, a nie lubię horrorów. :-D Ale mąż mi obiecał, że w ciąży nigdy więcej nie oglądamy, bo za bardzo się spinam. A, w filmie występuje kobieta w ciąży, więc na słabe nerwu nie polecam. ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 07:03

• olik321 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamus u mnie ostatnio 22 i odplywam. Ledwo mecze daję rady oglądać. Ale moze dzis z emkiem zobaczymy w dzień bo planujemy caly dzień nic nie robienia.
    Jak tam mdłości, przeszły?

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
‹‹ 973 974 975 976 977 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ