X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

widzę, że polska drużyna piłki nożnej zamiast emocji w tv załatwia nam gole w łóżku ;p
    U nas dziś akcja odchudzania emka czas start. Ja w ciąży przytyłam 10 kg a on 6kg ;p
    więc razem na śniadanko zjemy wiaderko owsianki ;)

34tc też czas start :)

lamka, Lunaris, pilik, Luna1993, Jeżowa, Sarna84, Flowwer, Czrna 81 lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie skurcze powracają. Nie licze co ile ale leżę pod ktg teraz. Coś koło 10-15min są. Do tego bóle @ przez noc były i teraz przy każdym skurczu też są.
    Były pielęgniarki i pytały kiedy był samolot. Więc pewnie po 9 będę wypalcowana dzisiaj.
    Zaraz powinien być obchód a śniadania jeszcze nie było i ja od 5 już na nogach głodna jak wilk...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jeśli coś się zaczyna dziać to zapomnij o śniadaniu ;) .W każdym bądź razie trzymam kciuki by było jak najlepiej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania powodzenia na badaniu, oby był ktoś ogarnięty w końcu!

Mi się udało zamówić wizytę za 9.50!zwolnilo się! Także dzisiaj prenatalne.. Nieśmiało Proszę o kciuki......

blue00, olik321, Bajkaaa, pilik, lamka, Kaczorka, Lusesita, Bocianiątko, Lunaris, Jeżowa, agulineczka, Rucola, Sarna84, Karma88, Siwulec, JustynaG, KateHawke, Phnappy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie kciuki oczywiście zaciśnięte! Fajnie że taka wczesna godzina. A wiesz już czemu Twoją wizytę odwołali?

Minie Black lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Minie kciuki oczywiście zaciśnięte! Fajnie że taka wczesna godzina. A wiesz już czemu Twoją wizytę odwołali?
    Nie wiem, chyba dalej się boją odebrać telefon ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ciekawa kto dzisiaj pracuje. Byle ten sam który mi wkłada od tygodnia palce bo ma wtedy porównanie. Ale jakoś sympatią nie pałam. Jeszcze mam tam luteinę od 6 i modlę się żeby już się rozpuściła...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Zaraz się okaże że nie masz odwołanej wizyty i masz USG prenatalne X2 :p

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Aniu mam nadzieję że zjesz śniadanie i dopiero zaczną coś robić

My już śniadanie mamy ale i ktg chwilę wcześniej podpieli więc trzeba czekać ja co prawda banana już zjadłam ale śniadania i kawy inki nie odmowie bo robią tu pyszna :)
    No i o ile dobrze liczę to zostało nam 19 dni do 34tc a 62 do terminu porodu ale wolałabym tak 33 dni wytrzymać do skończone go 36tc i będę szczęśliwa :)

Minie trzymam kciuki <3

Czrna 81 lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, mi się udało zasnąć na szczęście. Nie wiem czy organizm się przygotowuje czy co, ale od tygodnia jak się przbudze koło 3-4 to ciężko mi zasnąć z głodu. Chyba muszę zacząć jeść kolacje pozniej, bo zwykle koło 18-19 najpóźniej coś ;).
    Ania powodzenia na badania
    Minie trzymam kciuki!
    Olik powodzenia dla męża! Mi się marzy mojego dotuczyć, ale niestety to chyba nierealne :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 08:20

ds022el.png

u4uGp2.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer jesteś już w domu? Jak pierwsza noc minęła?

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śniadanie poskubałam. Zjadłam też swoją bułkę ale i tak nie jestem najedzona...
    U pielęgniarek widzę wysyp studentek. Odnosiłam talerz i wyłapała mnie ta co wczoraj to powiedziała.
    Ale mam dzisiaj taki humor, że chyba się nie zgodzę. A samolot i UWAGA!!! usg sam doktorek wpisał w kartę na obchodzie.
    Acard mi w końcu zaznaczyli do odstawienia.
    No i powiedziałam o @ bólach.

Więc studenciaków mi chyba nie potrzeba dzisiaj. Nie czuję się fizycznie ok bo boli.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, przepraszam ale nadrobialam tylko na szybko, bo siadam właśnie do książek. Wczoraj liczyłam swoją średnią i jak dostanę 5 z obrony to taka ocenę będę miała na dyplomie, wiem że to nie ma znaczenia, ale byłoby mi strasznie miło, że po tak ciężkich studiach, robiąc dwa kierunki, zagrożona ciąża, teraz druga z problemami a mi chociaż to się udało. Dlatego tak tyram i kuje, dla swojej własnej satysfakcji . Obiecuję wrócić do Was w czwartek jak już emocje opadną :*

Karma moją rodziną reagowała tak samo, sama wiesz... Dopiero jak wyszła wada serca to się przejęli. Ale rodzice i tak nie na długo. Ważne że my wiemy swoje i robisz wszystko, żeby Twoje dziecko było zdrowe, a kto nie miał problemów z ciąża to tego nie zrozumie niestety. Czujesz się dzisiaj lepiej? I Justyna dobrze pisze, o porodzie powiedzieć po, a nie w trakcie bo mi teściowa co godzinę dzwoniła a mąż co chwile wchodził rozmawiać :/ teraz tak właśnie zrobimy

Lamka ! Przez Ciebie od kilku dni jem codziennie domową pizze, jak wtedy napisałaś że masz to jak mi emek zrobił to nie mogę przestać :D a dupa rośnie ;)

Jezowa chyba Ty pytałaś o koszule po porodzie, moja wyprana czeka na kolejny poród (mogłabym w niej spać ale kojarzy mi się tylko ze szpitalem) ale to zależy od przebiegu porodu tak myślę

Pilik, Malka czekam na Wasze dzieciaczki :* wieczorem sprawdzam jak sytuacja u Was

Ania, Bajka u Was z kolei bardzo się cieszę że dalej w dwupaku :*

Wczoraj szukałam też kardiologa prenatalnego i najbliżej mamy Warszawa albo klinikę w Łodzi. Rozmawiałam z emkiem i jesteśmy zdecydowani jechać. Wolę poznać konkretna wadę przed porodem, a nie diagnozowac po, tak jak byłoby tutaj w Bydgoszczy. Jeśli się okaże coś poważnego to przecież trzeba odpowiedniej opieki podczas i po porodzie dla małej

Rucola, Lusesita, Czrna 81 lubią tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna niech Ci nauka gładko wchodzi, pięknie zdasz na pewno :) i fajnie w sumie że masz naukę, trochę oderwiesz z przymusu głowę od problemów :*

Ania to czekamy na info po USG!

Minie kciuki zaciśnięte :)

Dzień dobry wszystkim tak w ogóle :D
    Wyłączyli telewizję śniadaniową na wakacje i ja się pytam "jak żyć?" chyba wreszcie będę miała motywację żeby się ruszyć z domu!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, teraz tylko palcówa o 9, a na usg to chyba wołają. Więc sama nie wiem kiedy.
    Liczę że nie będzie na badaniu wianuszka studentek. Zawsze są jakieś 2 babki, 2 lekarzy i pielęgniarka ze zmiany.
    Zaczynam mieć stresa nie wiem czemu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania powodzenia!
    Aga- za Twoje USG też trzymam kciuki i za coraz- miejmy nadzieję- lepsze samopoczucie i więcej sił :)
    Luna- moooocnneeee kciuuukii za obronę! I żebyście trafili na dobrego lekarza w którymś z tych miast.

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania zrobią pewnie przed południem, ciekawe czy wymyślą coś nowego. Dalej jesteś sama na sali?

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ja też bym tak zrobiła jak ty ja wolę żyć z wiedzą niż żyć w niewiedzy
    Trzymam kciuki by była piateczka na dyplomie :) <3

.no właśnie czekamy na wieści od Nenusi:)

Aniu co by nie było u ciebie to popatrz że już lada dzień emek będzie obok ciebie :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • malka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie kciuki za prenatalne!

Luna obrona pójdzie gładko! Będziesz miała swoją wymarzoną piątkę na dyplomie :) a wadę koniecznie trzeba zdiagnozować przed porodem, żeby było wiadomo jak postępować i gdzie rodzić. Ale wierzę, że wszystko i tak się dobrze skończy :)

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na samolocie żadnych zmian. Teraz czekać tylko na telefon żeby na usg pójść. A studenciaki już rozdysponowani. Mnie nie pytali o to czy się zgadzam więc dzień z głowy.

I tak, jestem sama, bo to tzw 'apartament' tutaj. Wolę tak, bo unikam słuchania jakie kto ma problemy. Jestem trochę spokojniejsza psychicznie i do tego prywatna łazienka jest ;D

‹‹ 983 984 985 986 987 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ